Eddig a Warcraft filmben…

Az alábbi nevek írtak alá: Ben Foster, Travis Fimmel (Vikings), Paula Patton (Mission: Impossible – Ghost Protocol), Toby Kebbell (The Counselor), Rob Kazinsky (Pacific Rim), Dominic Cooper (Captain America: The Winter Soldier).

22 hozzászólás a “Eddig a Warcraft filmben…” bejegyzéshez

 1. Lassan jó lenne tudni valamit a filmről is, hogy ők vajon mind embert fognak-e játszani. Amikor a Vikings után bejelentették, hogy Travis Fimmel is játszani fog itt én azt abszolút pozitívumként értékeltem, bert a srác baromi jó volt a sorozatban.

 2. Dominic Cooper nem tud alakítani? Akkor lehet csak elfogult vagyok a Devil’s Double-lel kapcsolatban

 3. Llew:
  Az arcszerkezetből előre megmondom neked, hogy Dominic Cooper gnóm lesz, Toby Kebbell meg night elf. :)

 4. Colin Farrel még nem hivatalos, vagy ő egyáltalán nem is lesz benne? Mert ugye őt emlegették még gyakran a film kapcsán.

 5. Úgy látom itt egy “Hogyan készítsünk AAA-s játékból a közönség számára totál érdektelen B kategóriás filmet” esetre rendezkednek be. Közepesen ismert rendező, mérsékelten ismert színészek, akik már évek óta a tűz közelében vannak, mégsem jutott soha senkinek az eszébe, hogy rájuk kéne építeni egy filmet… És akkor még hozzávehetjük azt is, hogy hiába egy fantasztikusan jó franchise a Warcraft, WoW-ostul, Warcraftostul, a tipikus játékhoz nem értő tömeg semmit sem tud róla. Hardcore játékok, olyan karakterek nélkül, akik nevének említésére még egy totál fogalmatlan nézőjelölt is felkapja a fejét. Szerintem bukta lesz.

 6. sgtGiggsy
  Köszönjük a mélyen szántó elemzést
  Az fel se merült benned, hogy esetleg azért nem egy tipikus blockbuster rendezőt választanak, hanem egy tehetséges valaki, mert nem csak egy egynyári, tucat fantasy filmet akarnak? És talán ez miatt, illetve a költségek szinten tartása miatt lehet, hogy nem A listás színészeket, hanem tehetséges, de kevésbé ismert arcokat válogatnak?

 7. Llew: mert blockbustereket kizárólag tehetségtelen rendezők rendeznek, ugye? Én nem ezt mondtam. Én azt mondtam, hogy így semmi nincs a filmben, ami bevonzaná az átlag nézőt. És lássuk be, hogy ezek a színészek, akik már legalább cirka 10 éve jelen vannak Hollywoodban nem véletlenül nem kerültek még előtérbe. Nem olyanokról beszélünk, akik nem kapták még meg a lehetőséget, hanem olyanokról, akik elérték a sztárrá válás egy szintjét, és megragadtak ott már jó ideje. Ott van például Ben Foster. Tiszta Giovanni Ribisi egy kicsit fiatalabb kiadásban. Nem rossz színész, de nem is olyan, akinek egy nagyszabású film stáblistájának élén van a helye. Én nem azt csodálom, hogy nem az egész stáblista sztárokkal van teli, hanem azt, hogy egyetlen húzónév sincs, és aki esetleg lehetett volna (Colin Farrel) az meg kihátrált az egészből.
  Az a rohadt nagy gáz, hogy ezzel a szereplőgárdával és a Warcraft viszonylagos ismeretlenségével (már a laikus nézők közt, akik a WoW-ról már hallottak, de ebben ki is merül az ismeretük a Warcraft világát illetően) valami biztos nem lesz teljes. Vagy elköltenek rá egy csomó pénzt, amit nem hoz vissza, vagy mindenhol spórolnak úgy, ahogy a színészeken tették, és akkor behozza a pénzt, de Walking Dead szintű trükkökkel lesz tele. Hosszú évek tapasztalata, hogy a moziban távolról sem annyira tolerálják a nézők az ismeretlen színészeket, mint a tévésorozatoknál. Egy ismertebb színész lenne vagy 10-15 millió plusz költség, viszont legalább 100 milliós többlet bevétel.

 8. “Egy ismertebb színész lenne vagy 10-15 millió plusz költség, viszont legalább 100 milliós többlet bevétel.”

  Igaz, hogy fantasy filmről van szó, de azért ennyire ne rugaszkodjunk el a valóságtól. :D

 9. Robi: pedig tapasztalat (ha az arány talán kicsit túlzó is lett), hogy akár már egy ismertebb név is többel növeli egy film bevételét, mint amennyibe a gázsija került.
  A WoW filmmel kiváló párhuzamba lehet állítani a John Cartert. Ott is adva volt egy szubkultúra által ismert és rajongott alap, egy nagyszerű rendező (még ha animációs filmeket rendezett is addig), hatalmas költségvetés, ami mellé tettek egy közepesen ismert színészgárdát. Igen, akadtak benne egészen kimagasló karakterszínészek, de senki olyan nem volt, aki bevitte volna az embereket a moziba. Taylor Kitsch nem volt ugyan teljesen ismeretlen (Ben Fosternél még így is nagyobb névnek számított) de a FNL-on kívül nem igazán szerepelt addig másban (már úgy, hogy jelentősebb szerepe is volt).
  És mi lett a végeredmény? Egy a maga kategóriájában teljesen jónak nevezhető film (szórakoztatóan megcsinált, a könyvvel köszönőviszonyban sem lévő látványos blockbuster, kirívó hibák és hülyeségek nélkül) ami elhasalt mindenhol, ahol csak bemutatták. Kategóriákkal rosszabb filmek is lettek sikeresek, amikhez képest a John Carter kizárólag abban volt kevesebb, hogy teljességgel nélkülözte a befutott neveket.

 10. sgtGiggsy: A John Carter nem a húzónevek hiánya miatt volt bukta.
  A kategóriájában is a legalja.
  Nem volt szórakoztató, tele volt kirívó hibákkal és hülyeségekkel: a pocsék forgatókönyv, a fájdalmasan gyenge dramaturgia és a nevetségességig rossz (bűn rossz!) dialógusok.

  John Carter könyveket (legalábbis az első hármat) szerettem, jó kis filmet lehetett volna belőle csinálni, de elpuskázták a lehetőséget és ez nem a színészeken múlt.

  Emlékeim szerint az 1977-es StarWars rendezője és főszereplői sem voltak húzónevek (tudtommal Sir Alec Guinnessnek is az SW hozta el a nemzetközi ismertséget és a világhírt, tegye fel a kezét, aki miatta nézte meg az SW-t…)

 11. Stop Jeremiás Hugó: a John Carter fikarcnyival sem volt rosszabb, mint bármely más nagy költségvetésű, bugyuta történetű hollywoodi látványfilm, amelyek sikeresek lettek. Az IMDb pontszám is azt tükrözi, hogy a közönség középszerűnek tartotta, nem rossznak, mégis megbukott.

  A Star Wars pedig rettenetes példa ezesetben. Kezdjük azzal, hogy más időkben készült. Akkoriban volt évi két-három sikerfilm, most minden hónapra jut legalább egy, de van amikor kettő is. Kis költségvetésű volt, ami egy mai modern sikerre áhítozó fantasy esetében teljesen kizárt. Az akkori világ még távolról sem volt ennyire celebközpontú, mint a mai. Mostanság képtelenség eladni filmet ismert név nélkül. Úgyhogy az elmúlt tíz évből hozz inkább példát, amivel párhuzamba lehet állítani a Warcraft mozit.
  Alec Guinness meg… Hát ezen komolyan felröhögtem. Pont őt felhozni a Csillagok háborújából rettenetesen vicces. Hisz végülis csak olyan legendás filmek FŐSZEREPLŐJE volt korábban, mint a Híd a Kwai-folyón, Arábiai Lawrence, Meghívás egy gyilkos vacsorára… de tényleg totál ismeretlen fazon volt a SW előtt. Persze a film sikeréhez nem volt köze az ő hírnevének, de attól még ritka nagy tudatlanságról tesz tanúbizonyságot, azt állítani, hogy a SW előtt nem volt nemzetközileg ismert.

 12. Giggsy: atlagember a Gyuruk urarol se tudta, az mi. Nagy huzonev abban sincs. Reklam kerdese az egesz.

 13. Giggsy ismered a viccet gondolom, mikor repül a gólya és közben azt mondogatja: Szarkazmus, szarkazmus…

  A Blizzard nem arról híres, hogy hagyna szart kikerülni a nép elé tudtommal nem alles zusammen adták el a filmes jogokat. Ez a szereplő lista egész biztosan azért ilyen mert itt fogták meg a pénzt olyan látványvilággal kell számolni a warcraftban. De különben is a mondat úgy kezdődik, hogy akik eddig aláírtak ugyebár. Nyílván nem egy csupa ember főszereplő gárdával akarják kiszúrni a szemünket, egy működő tauren vagy troll szereplőt meg nem két fillér lesz odavarázsolni a mai technikával sem. Én csak abban reménykedem, hogy nem Thrallos történet lesz tutira mert az vagy Ron Perlman zöld Hellboy jelmezben vagy senki más :)

 14. sgtGiggsy:akárhogy röhöghetsz, de SW rajongótáborának jelentős részét kitevő tizen-huszonévesek nem sokat tudtak Sir Alec Guiness-ről.
  (Moziba járó fiatal ismerőseimnek semmit nem mond pl John Wayne, Greta Garbo vagy Ava Gardner neve, de Alain Delon vagy Belmondo sem, Woody Allent is egy unalamas vén majomnak tartják.)
  Sir Alec Guinnessről szóló wikipédia szócikk finoman fogalmaz: “Guinness’s role as Obi-Wan Kenobi in the original Star Wars trilogy, beginning in 1977, brought him worldwide recognition by a new generation…”

 15. Seöres Wándor: mivel az Első Háború idején játszódik a film (= Warcraft 1: Orcs and Humans), ezért garantáltan nem lesz benne egyetlen egy night elf sem.

  Llew: Paula Patton szinte kizárt, hogy embert alakítson, Draka vagy Garona lehet…

 16. Nyerspolgar: a Gyűrűk ura szereplőgárdája távolról sem ennyire ismeretlen színészekből állt. Akadtak ott olyan nevek, akiket a többség be tudott azonosítani. És nyugaton ismert volt a Gyűrűk ura, Jackson trilógiája még csak nem is az első feldolgozása a könyvnek…

  Kaoka: én nem állítottam, hogy rossz lesz, csak azt, hogy ilyen szereplőgárdával bukás. A kettő nem ugyanaz. Tudod, minőség =/= siker.

  Stop Jeremiás Hugó: az, hogy Sir Alec Guinness nem volt különösebben ismert a tinik között, talán igaz. De attól még ismert volt, több legendás szereppel a háta mögött. Az általad idézett rész sem azt írja, hogy Ben Kenobi eljátszása hozta meg neki az ismertséget, hanem, hogy egy új generáció számára tette ismerté. Nagyon nem ugyanaz a kettő. Te viszont kerek-perec azt mondtad, hogy a New Hope terjesztette el a nevét, ami ebben a formában hülyeség.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.