The Amazing Spider-Man 2-előzetes

EPIC? Mert a trailer már a zenével is azt akarja sugallni, alig fért bele poén, inkább csak az ellenfelek és a látvány kiemelésére gyúrtak. Hinni akarok, hogy ez jó lesz, hiszen az első rész is elfogadható volt.

Persze jobban megnézve a sok ellenfél mellett a konkrét történetet nem annyira hangsúlyozzák, csak a látványt.

Indavideo backup.

84 hozzászólás a “The Amazing Spider-Man 2-előzetes” bejegyzéshez

 1. Egy valamire kaptam fel a fejem igazán a trailerben 1:14-nél, előrevetíti a kövi filmet akár?

  Amúgy tetszik, nem lesz rossz szerintem :) Rhino meg WTF.

 2. Nem értem minek bele ennyi ellenfél. Tökéletesen elég lenne ide Elektro, meg ott lesz ugye Rhino is, vagy hogy hívják Giamatti karakterét. Én az utóbbi napok képeiig reménykedtem, hogy Harry csak mint a haverja lesz benne, és majd esetleg a következő résztől lesz csak Green Goblin, de ez így nagyon túlzsúfolt. Főleg, hogy Harry sehol sem volt még az előző részben. Tehát a nulláról akarják felépíteni a kapcsolatuk barátsággá, aztán Goblint csinálni belőle, és mindezt a másik kettő mellett. Ha már muszáj több, akkor Elektro meg Rhino elég lett volna, ha más nem, de a Goblin megérdemelne egy normális kibontást.

 3. elképzelhető, hogy egyeseknek büdösnagy SPOILER a következő kérdésem!!!! szóval óvatosan:

  A képregényben Manó öli meg Gwent? Vagy ki? Ez vajh most lesz?

 4. Lassan megértem azokat, aki folyton arra panaszkodnak, hogy a comicgeek-ek ellövik a szuperhős filmek várható csattanóit.

  Az első rész nekem nagy csalódás volt. Ez lehet bevisz megint a moziba.

 5. Isten látja lelkem nem akarok ,mert ez valahogy nagyon megy nekünk….BUT…ez a CGI (gondolok itt magára pókemberre) valami eszméletlen gagyi! 2014-ben ilyennel kijönni, miközben pl a közel 20 éves Jurassic Park animációi még a mai napig is sokkal reálisabbak? Azt még lenyelem,hogy a kaszkadőrös hitázást nem erőltették de ha már maradtak a totál cgi-nál akkor azért jobban is összerakhatták volna. Csak szerintem fejlődik ez a dolog egyre inkább visszafelé….?

 6. Hát nem tudom hogy vagytok, de szerintem baromi jó a trailer, nagyon feldobta most a kedvem, ide vele, még akkor is ha lehet csalódás, de most szívesen leülnék és megnézném. Most! Sok Sok Sok akció és szerintem szép a képi világ is. Bár lehet túlterhelik a filmet ilyen sok főgonosszal és sok Plot-tal, és ez nem fog bele férni, de nagyon nagyon reménykedem! És végre Osborn arcát is láttam, bár nem értem ki van pontosan a manó jelmezben.

 7. A jelmez jó, más egyebet nem találtam annak. Kár, hogy minden színész unszimpatikus nekem .

 8. Prothean: Nem csak szerinted, a raimi félék óta szinte semmit nem változott az egész,kivéve h itt az akciók a közelébe se érnek az akkori zúzáshoz. De ezt majdnem el lehet mondani az összes mostani film cgj-járól, a részleteket talán jobban kidolgozzák ma de mintha rajzfilmet néznél:\ Szándékosan akarnák lejjebnyomni a lécet?

 9. Mitol lett ennyire eros? Zuhano autot megtartani inkabb Zupaman szokott… vagy el vagyok tevedve?

 10. Lehet gyerekes vagyok, de én becsináltam a gyönyörtől. Jó a srác Harry Osborn szerepében, csak ahhoz nagyon profi forgatókönyv kell, hogy ez a rengeteg karakter egyensúlyban legyen a film során.

 11. Erősséget illetően, egy régi amazing comicban egy rászakadt vasutállomás egy részét vállbol kitolta

 12. DnP: Igen eléggé el vagy tévedve. Pókember is emberfeletti csak nem annyira mint Superman. Nézz utána hogy egy pók mire képes. ;)

  Egyébként annyira tudtam hogy ez lesz. Eddig kép alapján mindenki azt szidta amit látott. Most hogy láttuk a trailert mindenki a CGI-t szidja mert nincs más fogódzkodójuk. xD Röhejesek vagytok. :D

  Nincs semmi baka a CGI-nak szerintem túlságosan igényesek vagytok. Vagy próbáltuk úgy tenni mintha tudnátok mi az a CGI. :D

  Ez egy cseszett jó trailer és benne van minden ami kell. Végre egy igazi képregény filmet kapunk. Egyébként OLVASSATOK MÁR EL LEGALÁBB PÁR KÉPREGÉNYT DE KOMOLYAN! Rhino 95%-ban robot benne. Nekem is fura mert mesék után megszoktam hogy nem az de képregényben az volt. Hihetetlen hogy egyesek lusták utána nézni dolgoknak és fikáznak élből pedig nem is látták a filmet.

  Egyébként nem lesz sok az ellenfél. Aki kicsit ismeri a Pókember t annak tudnia kéne hogy ez általános dolog mind a képregényben mind a mesékben hogy egyszerre több ellenfele van. Ráadásul nem véletlen van ez a 3 ellenfél de gondolkodni az már luxus ugye? Hisz az még eszetekbe se jutott hogy a 3 ellenfélből kettő össze van kapcsolódva hisz egy cég gyártotta úgymond őket. ;)

  Aztán ott van Parker apjának szála. Na z durva lesz majd tátoghattok. Bár valószínűleg a kövi részben lesz jobban kibontva csak. Ami Gwent illeti nem biztos hogy most lépik meg a dolgot vagy egyáltalán meglépik-e.

  Állandóan picsogtok ami ku..va idegesítő mintha akkora filmértők lennétek. Nem tetszik? Ez van de legalább úgy fikázd hogy tudd is hogy miről beszélsz. A színészek pedig kiválóak egytől egyig.

  Ja egyébként Harry Osborn nem lesz pacsipajtása Parkernek. Komolyan ti meg is néztétek a trailert vagy csak leírtátok hogy szar azt kész. -.-‘

 13. “Most hogy láttuk a trailert mindenki a CGI-t szidja mert nincs más fogódzkodójuk. xD Röhejesek vagytok. :D”

  A trailer jó, a főgonoszok tetszenek, a film várós, de a cgi akkor is szar! Tudom,hogy manapság divat mindent fikázni de én csak azt írtam le amit érzek. Az első részben még viszonylag elfogadható volt de itt már kb nem törődtek az egésszel…

 14. “Állandóan picsogtok ami ku..va idegesítő mintha akkora filmértők lennétek. ”

  Erre még annyit,hogy én pl nem vagyok filmszakértő de van összehasonlítási alapom. Régebbi filmek(nem pókember) köröket vernek az animációkra. Na ez itt a ciki. Akinek van szeme az látja. Ez még persze nem von le a film értékéből de zavaró.

 15. azt nem vágom miért kellett az előzetesben ellőni Dr. Octopus karjait és a Keselyű szárnyait, illetve referenciákat Méregre és Morbiusra…de a végén Elektro akcióban felülmúlta a várakozásaim, érdekel a film továbbra is.

 16. Tetszik,hogy Marc Webb nem epizodikusan gondolkodik és van részeken átívelő főszál..apu titkos helyére kíváncsi leszek..meg amit kollega is mondott..hogy ott virítanak már Oki karjai meg Keselyű szárnyai…már önmagában imádom,ha valaki előre gondolkozik a történet írása közben a következő részekre:)

 17. Nekem tetszett a CGI, nem hiperrealisztikus hanem olyan mintha tényleg egy képregény lenne mozgásban, legalábbis én úgy éreztem a trailer nézése közben.

 18. Hadd kérdezzem már meg a CGI-t szidóktól hogy mi a gond vele, csak mert én mint laikus, pedig értek hozzá de akkor is laikusnak vallom magam, mi a gond vele? Egyrészt ez csak egy trailer a filmben tuti hogy lesz javítás de melyik rész rossz CGI terén a promóban kérlek titeket írjátok már le mert nem értem tényleg.

  Egyébként aki nem ismeri a képregényt jó nagyot fog nézni ha megtudja kik is Parker szülei. :D Egy biztos Avengers-ben biztos helye van a jövőben Pókarcnak is. ;)

  Egyébként ez az új Pókember széria épp ezért jobb mert nem epizodikus mint a régi. Hanem előre ki van találva.

  Amit még nem értek minek hasonlíthatjátok a régi filmekkel? Főleg olyanokkal amiknek semmi köze a Pókemberhez. Még a régi trilógiát megérteném CGI alapon de azért mást film CGI-ját egy kalap alá venni elég cinkes. CGI attól függ mennyi pénzt költenek rá, szóval valószínű hogy a legtöbb pénz a castingra ment el meg arra hogy komolyabb legyen a story. Amit nem is bánok.

  Egyébként annyira utálom az ilyet. Ugyan ez megy évek óta már a játékoknál is hogy: “Jaj pfejj milyen pocsék grafika ez már, 20. század van rakjanak már össze valós emberekkel játékokat kb” De az már alig érdekel pár embert hogy milyen a story, hogy maga a játék, játékideje max 4-5 óra. Ugyan ez van a filmeknél is már ami kurva nagy szégyen és az ilyen gyökerek miatt kapunk egyre kevesebb jó filmet mert mindig a blockbuster filmek kaszálnak nagyokat. -.-‘

 19. Én nem voltam kíváncsi a moziban még egy rebootra de már megbántam.
  Hatalmas pozitív meglepetés volt Webbtől.
  Még BD-n újrázom párszor az első részt,de ezt már biztos,hogy nagyvásznon is látnom kell.
  Lehet,hogy zsúfoltnak tűnik,de én bízom a rendezőben,hogy nem lesz olyan mint a Raimi-féle 3. rész.

 20. DarkEagle-nél a pont! De komolyan! Akkor melyik filmben jó a CGI!? Azért jön ezzel mindenki, mivel élből bele van égetve az emberi agyba, hogy amit lát az “nem igaz”, csinált, gép, grafikus program által készített, mesterkélt mű!

 21. “ilyen gyökerek miatt kapunk egyre kevesebb jó filmet mert mindig a blockbuster filmek kaszálnak nagyokat. -.-’ ”

  Na erre mondják human,hogy személyeskedés.

  DarkEagle: Ha nem látod,hogy mi a bibi vele a trailer alapján akkor fölöslegesen emelek ki részeket. Egyébként nem ismersz szóval ne állíts be sík hülyének, akinek elég a látvány és lesz.rja,hogy mennyire komplex a forgatókönyv. Ha az bűn,hogy szeretem az igényes filmeket akkor bűnös vagyok. Az igényes film nálam nem csak annyiból áll,hogy “jó story+jó forgatókönyv+jó színészek”. Nálam a látvány is sokat számít. Az első rész animációival semmi gondom nem volt. Még örültem is,hogy realisztikusabbra vették, nem úgy mint Raimi. Ha a renderelt jelenetek nagyon elcsúsznak a normál jelenetektől az kizökkent. (Jó példa erre a Spawn című film) Egy szóval nem írtam,hogy nem megyek el moziba megnézni. Reménykedem benne,hogy igazad lesz és addig javul valamit a dolog.

 22. Prothean: Igen általánosítottam megint de nem muszáj magadra venni. :) “jó story+jó forgatókönyv+jó színészek” na nálam ennyi elég is. Azért itt a CGI annyira nem szar hogy kizökkentsen ahhoz nagyon gagyi kellene nekem. Pl a Youtube-os fan made-ek. Ott a legtöbb elég cinkes de nem véletlen na. De pl egy ilyen filmben egy olyan tuti kizökkentene de ez nekem pont elég.

  Nálam tuti vevős a DVD majd. Jó mondjuk én nagy Pók fan vagyok Marvelből nem sok mást bírok. Ezért is csípem ennyire mert igazi képregény adaptáció végre. Kíváncsi vagyok meglépik-e majd a szülei hovatartozását. Mert ott tuti leteszik az emberek az állukat, mármint azok akik nem olvastam ezt az univerzumot a képregényben. :D

 23. CGI nekem olyan mint bármelyik mai filmnél. Az meg hogy a régi filmek jobbnak tűnnek elsősorban amiatt van, hogy bábokat és rengeteg valódi díszletet is alkalmaztak a CGI mellé, manapság meg csak a számítógépes grafika maradt meg semmi díszlet csak zöld vászon. Biztos olcsóbb így.
  Nos nekem tetszik az előzetes, eléggé megjött a kedvem hozzá, még ha pár dolog nem is tetszik. Egyedül a színészek, amik nagyon nem jönnek be, Rhino meg tényleg túl mechanikus. Viszont Electro így mozgásban nagyon jó.. a harc meg a Broadway-en tökre olyan mint az Ultimate Spiderman játékban volt anno. :)

 24. DarkEagle:

  Nézd én csak leírtam a véleményem. Nem foglak lehülyézni mert te nem így látod. Amúgy én is nagy pókfan vagyok szóval ott leszek a moziban már az első napon! Nem bűnrossz a cgi de amikor így hírtelen feltűnt pókember olyan “pc game átvezető videónak” tűnt az egész. Még megnézem párszor, talán megszokom…

  Rhino viszont bejövős! Andy messze a legjobb Parker ,bár én elfogult vagyok. Bátyám szerint csak azért Istenítik az amcsik mert megalkották a mai modern titni, ami ugye a depis hipszter. :)

 25. Prothean: Már nem azért de ha a úgy nézzük nálad az igényes filmbe ez a 4 dolog tartozik, de 4/3 dolog ha jó az neked nem elég? Csak 1 kérdés: Ha a story+színészek+forgatókönyv szar de a CGI a “legjobb” akkor elég lenne neked annyi? Nem… akkor meg más miatt panaszkodnál.. Bármelyik dolog hiányozna a 4 ből te arra úgyis panaszkodnál, valahogy ez jön le nekem ebből..

 26. Hirariko: Sok filmre panaszkodtam már amiknél a 4-ből valami hiányzott de még is ott vannak a polcomon. Elmondom a véleményem de nem kezdek el dúlni-fúlni,hogy “jajjj ez de szar, meg sem nézem/meg sem veszem”. Max bennem marad a keserű szájíz,hogy xy film lehetett volna ebben vagy abban erősebb de hát ez van.

  Szóval végül is elég ha a cgi-on kívül a többi dolog stimmel csak zavar,hogy a fennmaradó dolgokból nem hozzák ki a maximumot, mikor meg van rá a technika csak épp nem élnek vele vagy sajnálják rá a pénzt.
  Szeretem ha átvernek a filmkészítők. Sok film “így készült” részénél kaptam már fel a fejem mikor tudatosult bennem,hogy bizony rászedtek mert ez is meg az is számítógép álltal generált dolog volt. Az ember szinte nem is gondolná,hogy ma már mi mindent képesek megcsinálni számítógéppel. Na és ha ehhez egy kis kreativitás és társul….Awesome!

  Na mind1 srácok, én csak leírtam a véleményem. A film továbbra is várós.

 27. human says:
  2013. December 5 at 20:12
  a cgi a videójátékot idézi, ez a baj vele. Tessék egy mondatban.

  Ez miért baj? Egyébként ez szerintem csak az első képkockánál van jelen mikor beugrik. De amúgy a legtöbb CGI olyan mint egy játék átvezető videója. Szóval nem értem de mind1. Legalább kaptam valami indokot.

  Prothean: Andy messze a legjobb Parker ,bár én elfogult vagyok. Bátyám szerint csak azért Istenítik az amcsik mert megalkották a mai modern tini, ami ugye a depis hipszter. :)

  Ezzel egyet értek nagyon is. Mármint hogy Garfield nagyon jó választás. láttam már sok filmben és nagyon oda teszi magát itt is. És jól áll neki a poénkodás is amit a régi szériából hiányoltam nagyon. A másik résszel nem értek egyet, bár tény hogy be van skatulyázva a tini cuccba a srác. Pedig a tinitől igen messze van mind ő és mind Emma. Egyébként is Parker ilyen mint Garfield szóval tőlem mondhatnak rá bármit hozza azt amilyennek egy Pókarcnak lennie kell.

 28. “Ez miért baj? Egyébként ez szerintem csak az első képkockánál van jelen mikor beugrik.”

  Igen! A zuhanás még okés volt aztán WTF?…..

 29. Aki nem látja h mi a baj a cgi-jal az vak. Most hogy, a rajongástól vagy alapból nem igényes ilyen téren, azt döntse el maga.
  Azért panaszkodnak itt sokan a cgi-ra mert olyan hangulatot áraszt mintha egy igényes cg rajzfilmet néznél.Ez pedig egy élőszereplős film. Arról nem is beszélve h az első részben következetesen a fakó és sötét színek domináltak és láthatóan a realisztikusságra mentek (az első trailer fps nézetből, valaki?). Nem kell ehhez nagy szakértőnek lenni h észrevedd a különbséget az akkori és a mostani között, épp csak kiszúrja a szemét az embernek.
  Érdekes egyébként h amikor még a batman felől fújtak a szelek,akkor a komor hangvételt és a karaktereket közti drámát nyomatták, a trailer tanusága szerint mintha jelentősen megváltozott volna a folytatás hangvétele… Közbejött egy avengers?;)
  Ezt félretéve egyébként a filmről az a benyomásom h ebből még lehet egy korrekt film, de _nagyon_ tartsák szem előtt az előző trilógia záró részét.

 30. Nagyon csöpögött a nyál a monitoromból az előzetes alatt, ez a garfield gyerek még gyámnyilább karakter lesz itt a 2. részben mint az előzőben, az a full homokos, emo- frizurás gyerkőctől meg kifejezetten kavargott a gyomrom

  Ezt részemről már előre látom, hogy nem mozis élmény hanem jó kis ncore-os kirándulás lesz max.

 31. Én szerettem anno a Raimi féle Pókember 1-2-őt, A csodálatos Pókember viszont nem tetszett. Olyan semmilyen volt számomra. De ez a trailer, hűha!!! mostmár nagyon várom a filmet, ahogy mondta itt valaki, “kb ilyen filmre vágytam gyerekkorom óta” – én is ugyanezt éreztem! :D
  Tuti moziban nézős!

  a CGI vitához: egyszerűen nem lehet nem észrevenni, hogy az elmúlt pár évben mennyire súlytalan lett a CGI és hiába lesznek egyre drágábbak a filmek, az ember szemét egyszerűen kiszúrja, hogy 8 évvel ezelőtt szebb CGI volt!!!!!!!!
  Elég csak összehasonlítani:
  Transformers 1 — Transformers 3
  A gyűrű szövetsége — A hobbit
  Vasember 1 — Vasember 3
  stb. hogy lehet, hogy a technika fejlődik a régebbi filmekben mégis szebb a CGI? hogy régen kidolgozottabb volt?

  kivételek persze vannak (idén az Elysium pl.)

  viszont ebben az előzetesben, akárki akármit mond szerintem is teljesen jó a cgi…

 32. Na jó nekem ez utolsó két “hozzáértő” komment volt az utolsó, már látom ha sokat járok ide kommentet olvasni lezsibbad az agyam.

  Közbejött egy avengers?;)

  Olvastad a képregényt? Valószínűleg tudnák akkor hogy ennek semmi köze ahhoz, mármint a filmes Avengers-hez. ;) ÉS továbbra is mondom ez csak trailer, mutassatok már olyan filmet ami sko CGI-t használt és a filmben is pontra ugyan az volt mint a trailerben mert tuti nem volt egy sem. ;)

  Elqrtuk: Áhh mindegy inkább nem is mondok semmit. A kommented mindent elárul. ^^’ Az ilyen embereknek készítik a “csitt-csatt bimm-bumm” filmeket amiknek nincs semmi története. :D

 33. Szerintem semmi baj nincs a CGI-val, ha a történet megáll a lábán, akkor totál jó lesz. De szerintem meg rohadt látványos az egész és egy vérbeli képregényfilm. Rhinón viszont nem értem a fanyalgást, ez a kinézet még valahogy elmegy reálisnak, és épp emiatt nekem nagyon bejön. Nem tudom mit vártok, olyan kezes lábast szarvval a homlokán mint a rajzfilmekben?
  Carnage remélem a negyedik filmre van tartogatva, a harmadik filmre már összeállhat a sinister 6. Morbiust viszont én nem szívesen látnám ebben a Webb-sorozatban :S

 34. Jó lesz ez, tetszik. Garfield tényleg jó PP, meg Emmaval barmilyen filmet el lehetne adni nekem :)
  Viszont a tini-emo-hitler Harry mondjuk egyáltalán nem jött be.
  A látvány rendben lesz a moziban szerintem, kicsit képregényes/rajzfilmes a stilus, dehát mit is nézünk, szuperhősfilmet nem?

 35. Azért beszédesek a commentek a videó alatt:

  “The Amazing Cgi-Man 2”

  “the cgi for spiderman looks really fake…electro looks cool though”

  “Doesn’t look appealing, all it is really is CGI.”

  “The CGI really does not look good but I’m sure it will be overhauled until the movie hits the big screen

  “too cartoonish ….too much CGI esp the last part of the trailer ….looks like im playing computer games!”

  “Looks good but why does the cgi look so bad ? Maybe the effects are done yet .”

  “CGI not great for spiderman… Disappointing”

  “I’m keen…But I just hope they aren’t making Spiderman 3’s mistake and using so much CGI that it feels SO SO SO SO fake. I know spiderman is fake in general, but so much CGI can ruin the experience”

  ” I really liked the first Amazing Spider Man, but this one looks like it relies too heavily on horribly done CGI. Hopefully what is in the trailer is really early renderings because it looks like crap. ”

  “pause at 1:41 horrible CGI effects!!!!”

  Ezzel le is zártam a témát. Reméljük még dolgoznak rajta egy kicsit. :)

 36. Emberek ez egy film, Garfield igazából nem ugrott le a házról ezért akármilyen a CGI ne várjatok ennél sokkal reálisabbat.
  Egyébként a sok ellenfelet látva tipikus kevesebb több lett volna esetnek tûnik a film, mennyi lesz 3 óra? A manóval összehaverkodik, az ellene fordul, bemutatják Fox karakterét és még az is ellene fordul, hát ez milyen zsúfolt lesz már? Rhino szerintem csak annyi szerepet fog az idõhiány miatt kapni, hogy Parker egy 5-10 perces csatában elintézi egy átvezetõ jelenetben.

 37. Áh miért is dolgoznának rajta bármit is? Hiszen 5 hónap van még hátra a bemutatóig…. :D

 38. “Egyébként OLVASSATOK MÁR EL LEGALÁBB PÁR KÉPREGÉNYT DE KOMOLYAN! Rhino 95%-ban robot benne. Nekem is fura mert mesék után megszoktam hogy nem az de képregényben az volt. Hihetetlen hogy egyesek lusták utána nézni dolgoknak”

  Akkor ne legyél már lusta csak az Ultimate-univerzumot olvasni, hanem tessék hozzányúlni a klasszik The Amazing Spider Manhez, ahol Rhino NEM, azaz NEM robot.

  “Egyébként nem lesz sok az ellenfél. Aki kicsit ismeri a Pókember t annak tudnia kéne hogy ez általános dolog mind a képregényben mind a mesékben hogy egyszerre több ellenfele van.”

  Igen, csak a Pókember 3-ban is 3 ellenfél volt, és a leggyengébb rész lett. Toronymagasan. Oké, nyilván nem (csak) a túlzsúfoltság miatt, de akkor sem túl szerencsés. (A 3 ellenség bajt hozna? Lám, anno a Batman és Robinban is ott volt Freeze, Poison Ivy meg Bane, és tessék.)

  “Egy biztos Avengers-ben biztos helye van a jövőben Pókarcnak is. ;)”

  Ja. Mihelyt a Sony meg a Disney lepacsizik egymással. Azaz soha.

 39. Hát engem is rohadtul zavart ez a CGI minőség… Manapság már azt hiszem elvárható egy ilyen szintű filmnél hogy ne azon törjem a fejem a trailer nézése közben hogy ez mi? Egy pókember akciójáték valós szereplős átvezetőkkel (mint anno volt mondjuk a Red Alert)? “The Amazing Cgi-Man 2” hehe teljesen találó…

 40. “De amúgy a legtöbb CGI olyan mint egy játék átvezető videója.”
  talán éppen ez a baja sok embernek? a játékoknál azért néz ki úgy, ahogy, mert soha nem hozná vissza az árát egy szépen renderelt videó. Sőt, a legtöbbször szarnak az egészre, és a motorral csinálják az egészet. De ez egy 100-200 milliós költségvetésű film. és Haksi hozzánemértőkolléga rávílágított a lényegre. Hogy van az hogy pl a Gyűrűk urában el lehet hinni, hogy azok élő orkok, és élő táj, itt meg olyan érzés mintha videójátékból vették volna?
  Ha így halad tovább a dolog, és egyre kevesebb embert zavar ez, lassan játék-motorokkal fognak filmet forgatni. Eddig szerencsére csak funmade cuccok voltak, de ki tudja

 41. Szerintem sincs gond a CGI-al, de egyvalamit szögezzünk le!
  A CGI drága, nagyon drága! A filmkészítés legköltségesebb része.
  Rengeteg időbe és embermunkába tellik, mire meganimálják a jeleneteket.
  Díszletet ott használnak, ahol csak lehet.
  Csak egy példa: Prometheus
  Aki megnézte az extrákat, az tudja, hogy Ridley Scott is inkább díszletet használ, mert azon lehet spórolni. Pl. az összes bent forgatott jelenet díszlettel lett megoldva, és nem green screen-el. Meg is látszott a végeredményen. Bármelyik díszletet hazavittem volna, annyira tetszett.
  Persze ennél a filmnél több a kinti harcjelenet, és jóval gyorsabb is, de szerintem majd ha kijön lemezen, akkor megtudjuk, mi díszlet és mi CGI.

 42. Haksi nem pont azt írta, hogy a régebbi hihetőbb volt, mint a mostani Hobbit?! Sugabubus kevered, vagy Haksi fogalmazott rosszul! Amúgy szerintem tutkó, hogy rendes maszk volt mindegyik filmben!
  A másik pedig, hogy olyan vitázni ezen a CGI dolgon, mintha anno a Star Wars 5. részét nézné az ember, s elgondolkozna, hogy ” fuhhh, biztosan megépítették az a nagy lépegetőt, valakinek még mindig a kertjében alszik”!!
  Ott is tudták az emberek nagy része, aki egy fikarcnyi inteligenciával rendelkezik, hogy makett, vagy hasonló! DE!! Akkor az volt a szenzáció! Képileg is, mindenben! Most ez!! Majd öt év múlva elmondhatja mindenki, hogy ami film jövőre jön, grafikailag rossz, mivel már hova fejlődött a techológia!
  Az előző Pokerarcot veri magasan, sztori, eredetiségben, hangulat stb. S a fő hangsúly azért itt is azon van, hogy próbálnak minél realisztikusabbak lenni!
  S az meg nem mindegy, hogy honnan van, milyen a filmben a szereplő? Ha már egyszer valamikor anno papírra vetette valaki Pókember képregényben, akkor olyan közül válaszhat az ember, amilyen volt, nem holmi kitalált! Itt most a ruhás Rhino-ra tették le a voksot, ami valljuk be megint csak realisztikusabb, mintha valami kemény bőr hacukában nyalogatná a mellbimbóját!! :D

 43. Szerintem kár véleményezni az effekteket, még nagyon sok idejük van dolgozni rajta a szakembereknek. Az aktuális Hobbit trükkjeit is csak 2 hete fejezték be teljesen.

 44. A CGI alkalmazásával nekem annyi a bajom, hogy nagyon kezdik elvetni a sulykot. Miután a több néha kevesebb és fordítva. Itt pedig nyakon van öntve, de úgy, mintha egy átlagos méretű piskóta kockára rádobnának 2 liter csoki öntetet. Egyszerűen túl sok, túl sok és túl élénk színek, irreális az egész világ ebben a formában. Vannak filmek, ahol ezeket sokkal profibban megoldották, és előttem is megemlítettek néhányat. Gyűrűk Ura, Elysium… Ezeknél nem bökte a szememet, mert hihető volt, profin, részletesen megalkotva, nem bazári, csili-vili, ötszázledes, vállon hordozható rádiómagnós módon. Talán újdonság, de lehetne csinálni frankó díszleteket, sminkeket és öltözékeket, nem kell mindent digitálisan összemázolni.

  Az meg, hogy „tessék képregényt olvasni”. Mert? Engem rohadtul nem érdekelnek a képregények. Én filmeket nézek. Totál leszarom, hogy mi akármelyik képregényhős sztorija, csináljanak a karakter köré építve egy jó filmet és kész. Aztán a comics-fanok nyavalyoghatnak, hogy ez nem is úgy van, de az van, hogy létezik alkotói szabadság, másféle értelmezések, nem kell mindig, minden esetben hardcore fundamentalista módon hozzáállni ezekhez a történetekhez. Sőt, inkább arra kellene törekedni, hogy valami újdonságot, extrát tegyenek egy filmbe és ne legyen egy szolgai másolat, mert az kit érdekel. Én nem olvasok képregényt és nem is fogok. Ha olvasni akarok, előveszek egy normális könyvet, ha vizuális élményekre vágyok, akkor egy filmet. Hagyjuk ezeket a dolgokat, hogy mindent full úgy kell megcsinálni, ahogy a képregényekben meg a könyvekben van. Ez über klasszikusok esetében talán oké, de képregények soha nem fognak igazi klasszikusokká válni, legfeljebb egy hiperszűk kis közösség számára és kész. Azoknak meg nem kell megfelelni egy mozifilm alkotása esetében, mivel nem ők képezik a valódi nagyságrendeket a bevételeket illetően.

 45. az elejével egyetértek valamilyen szinten, de az hogy a képregények nem válnak klasszikussokká az baromság, ha nem vált volna klasszikussá egy-egy képregény akkor a legtöbb filmet nem is láttad volna a moziban…

 46. Fernando reflecto:a te szempontodból teljesen igazad van, ha mozifilm-fogyasztóként aposztrofálod magad, és a teljesen természetes célt (bevétel-generálás) helyezed a fókuszba. A hc-fanok (én nem vagyok ilyen, de lassan 20 éve olvasok, fordítok, népszerűsítek képregényeket) véleményében ESETLEG egy tényező lehet elgondolkodtató, de ez a világ és a pénzcsinálás más szegmenseire is igaz.
  Ez a LOPÁS. Találok egy karakter, címet (ti. MÁRKÁT) aztán ellopom a velejét, és csinálok belőle valami eladható limonádét. Sosem tettem ezt még szóvá sehol, mert ilyen a világ. De a képregényes nyersanyagok esetében ez nagyon jellemző – hatalmas forrásra leltek most a filmesek, kiragadnak, kevernek-kavarnak, de nem kell karaktereket és márkákat kitalálniuk, mert az adott.
  OFF. Tegnapelőtt néztem meg a RED-et, igazán ott verte ki a biztosítékot az ügymenet. Ultrabloody Warren Ellis bosszúsztori – aztán lesz belőle egy nyugger bold Bond. Siralmas. ON.

 47. Imtal, ha a Hobbitról akarok beszélni, akkor Hobbitot írok. Gyűrűk urát írtam.
  A star warsos dologgal az a baj, hogy az akkor újdonság volt, és a régi filmekhez képest jól nézett ki. viszont hogy téged idézzelek: “DE!!” azt akartam kérdezni, hogy hogy van az, hogy 10-15 évvel ezelőtti filmek ezerszer élethűbbek, pedig ott is használtak cgi-t és a költségvetés is nagyjából hasonló volt.

 48. DarkEagle: Már ne is haragudj de amit itt csinálsz az röhejes. Döngeted itt a melled mert kiolvastad az ultimate univerzumot, az amazingről meg lövésed sincs. http://www.blastr.com/sites/blastr/files/styles/content_panes_media/public/Spider-Man-Rhino-Comic_0.jpg?itok=_FRZ40xe

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/fc/Rhinopreview.jpg

  Tessék csak két kép hogy Rhino NEM csak egy robot. Ha már annyira ultimatezel akkor miért nem siránkozol amiatt hogy a filmbe Gwen nem Carnage ugye? :D Jah és igen a CGI tényleg olyan mint egy videójáték főleg a végén meg a zuhanás, pedig én is nagy pók fan vagyok a Raimi trilógiával “nőttem” fel. Jó lesz ez csak na. A szerkóval legalább visszanyúltak Maguire-höz.

 49. Valakiben felmerült az a szösznyi, ártatlan gondolat, hogy a CGI közel sincs kész, és még HÓNAPOK vannak hátra a film bemutatásáig? Tehát tudnak rajta még mit csiszolni? Ez a trailer amolyan hype keltő megmozdulás volt, hogy az emberek beszéljenek róla, és fikázzák orrba-szájba mert hogy így CGI, úgy CGI, de közbe nem gondolnak bele, hogy még mindig vagy ÖT, ismétlem..ÖT hónap van hátra a bemutatóig. Szerintetek, kedves megmondóemberek az alatt mit csinálnak? Szotyiznak a filmen dolgozók?

 50. Fernando, nincsenek képregény klasszikusok? Ugyan, kezdjem sorolni? Fogalmad sincs miről beszélsz, de ez érthető, ha nem érdekelnek a képregények, de akkor ne beszélj arról, amihez nem értesz.

 51. Sol: A ruhára céloztam. Az előzőben szereplő napszemüveg lencsés akármi förtelmes volt :S

 52. Röviden:

  1. Rhino nem robot, de a 2014.-es elvárásokhoz annak kellett lennie egyharcos ellenfélnek tippelem a filmben.
  2. Andrew Garfield rendkívül rossz pókember még rosszabb Peter Parker, sajnos a 2014.-es elvárásoknak megfelelően kell viselkednie. Maníros rángásai LeBöff mester folyamatos no-zásához hasonlóan idegesítenek.
  3. A Parker – Osborn barátság korántsem olyan kebelbeli mint azt a Franco – McGuire korszak után elvárná a nép, egy film alatt könnyedén felvezethető.
  4. Ez a Parker apukás szál meg tök fölösleges, főleg a titoktudó May nénivel amely karakterből pont azt az aranyos naivitást veszik ki, ami meghatározza. (Persze pont a izé csávó fiából lesz a pókembör…)
  5. Akinek nem tetszik a CGI az nézze a 80-as évekbeli sorozatot a vödörből odalöttyintett hálóvetéssel, a vetített felhőkarcoló előtti zuhanó lány elkapással, meg a vízszintesen felvett falmászással ahol a színész babahája előre löttyed (igen tudom van valami ilyesmi a régi új filmekben is nem kell belinkelni)
  6. Tudom, leülök.

 53. Sandman: A képregény műfajon belül biztosan vannak klasszikusok, de olyan alapművek biztosan nincsenek, amik túlmutatnak a saját műfajukon belül és egyetemes érvényűek. Azt akarom mondani, hogy ezek egy szűk rétegen túl kb. senkit nem érdekelnek, van egy képregény-fan halmaz, ami a mozinézőkhöz viszonyítva simán törpe kisebbség és kész. Utóbbiak max hallottak egy-egy szuperhősről, gyerekkorukban elolvastak egy-két képregényt, de inkább filmes élményeik vannak. Én pl. így vagyok ezzel. Marhára nem érdekel, hogy a Marvell kétszáz részes füzeteiben mi volt a Pók szorija, én bemegyek a moziba és látni akarok egy remek filmet, mindenféle “történelmi” megkötés nélkül. Persze az sem baj, ha egy az egyben ragaszkodnak a füzetekhez, de ezt úgysem fogom érzékelni, miután nem ismerem azokat, mert hogy az érdeklődési köröm nem terjed odáig.

 54. Fernando, épp ezt mondom, hogy igenis vannak olyan művek, amelyek túllépnek a képregényekről alkotott skatulyán. Azok az idők már régen elmúltak, amikor a képregény 8-12 év körülieknek szólt. Ma már rengeteg kiadvány van, amely kifejezetten felnőtteknek szól, komoly mondanivlóval, ami messz túlmútat a gyerekes szuperhőstörténeteken. Nem sorolok szerzőket, vagy konkrét sztorikat, mert írtad, hogy nem érdekel, csak azt akartam, hogy tiszta legyen a kép. Az a szűk réteg akit említettél, nem olyan szűk ám, nézd meg pl. az éves Comic Con rendezvénynek mennyi látogatója van, nem olyan rétegműfaj ez már.

 55. Engem ez valahogy nem fogott meg,akárcsak az első része:/ 1ébként akit ti elektronak hívtok,az nem sokkoló akar lenni?ilyen sárgaruhás ember?

 56. Fernando: A komment kifejezetten 1 embernek szólt, nem általánosságban írtam, és konkrétan erre a részre reagáltam:

  “Rhino 95%-ban robot benne. Nekem is fura mert mesék után megszoktam hogy nem az de képregényben az volt. Hihetetlen hogy egyesek lusták utána nézni dolgoknak és fikáznak élből pedig nem is látták a filmet.”

  Miközben valójában a komment írója volt lusta utánanézni, hogy kiderítse: az eredeti képregényben Rhino nem robot. Azt már egy szóval sem említettem, hogy engem zavar ez a változtatás, merthogy nem zavar; valóban elég hülyén nézne ki egy “bőrpáncélos”, nagyszarvú, nagydarab ember a mozivásznon.

  Konzekvencia: egyedül neki szólt, hogy olvasson klasszikus Pókember történeteket is, nem a “nagyközönségnek”. Nem is igazán értettem, miért kellett kiragadnod a szövegkörnyezetből, amit írtam, hogy aztán általánosíts.

  Dehogy akarok én bárkit is ráerőszakolni arra, hogy képregényeket olvasson, hisz magukat a filmeket is úgy készítik el, hogy az adott képregényt nem ismerők számára is kiváló szórakozást nyújtson (alsó hangon persze megjegyzem, hogy a szórakozás akkor lesz maradéktalan, ha tényleg ismered is az adott művet, hiszen a rajongók számára rengeteg apró utalást szoktak elhelyezni a készítők. Ez a képregényt nem ismerőket nyilván nem zavarja, hiszen fel sem tűnik nekik, de mondom: nincs ezzel semmi baj).

  “Aztán a comics-fanok nyavalyoghatnak, hogy ez nem is úgy van, de az van, hogy létezik alkotói szabadság, másféle értelmezések, nem kell mindig, minden esetben hardcore fundamentalista módon hozzáállni ezekhez a történetekhez.”

  Ilyesmi tartalmat meg aztán végképp nem írtam, pláne, hogy én is hasonlóan vélekedek.

 57. Farnando: “A képregény műfajon belül biztosan vannak klasszikusok, de olyan alapművek biztosan nincsenek, amik túlmutatnak a saját műfajukon belül és egyetemes érvényűek.”

  Erre ne vagyél mérget. A klasszikus ellenpéldák erre a Neil Gaiman-féle Sandman és Alan Moore Watchmenje; de pl. én ide sorolom Frank Miller-féle The Dark Knight Returnst, a klasszikus X-Menből a Days of Future Pastot vagy a Főnix halálát, az Amazing Spider-Manből a Zöld Manó halálát, valamint az összes akkori Spider-Manben megjelent Kraven utolsó vadászatát is, a modernebb sztorikból… hmm, onnan nehezebb kiemelnem történeteket, mert elfogultabb vagyok. És ez csak a jéghegy csúcsa.

 58. Csak engem idegesít a két színéssrác feje?! Nem egy Brad Pitt kell erre a szerepre tudom,de azért legyen már meg a léc..Értem én,hogy az alap Peter Parker is kb így nézett ki a képregényben,de hát GEEKség téren Tobeyval sem volt baj..és akkor már inkább ő mint ez a 2 valami..
  Egy próbát megér a film,remélem az egynél jobb lesz.

 59. 5 hónapjuk van még csiszolni, de azt az 1000 képkockát, ami a trailerben van, véletlenül azt tették a végére. jól van befejeztem, szép a cgi és jól fog ez kinézni, megvan az új Weta stúdió

 60. Most néztem meg az első részt másodjára, ezúttal angolul, és nagyon tetszett, Spidey már egy kicsit hasonlít a képregényekben megismert komolytalan(abb) énjére. A második részt is nagyon várom már.
  Egy kérdés: most vettem észre, hogy az 1-nek van a végén stáblista utáni jelenet. Ott Connors kivel beszélget? o.O Előre is köszi a segítséget. :)

 61. Most a goblinon vajon maszk lesz vagy szerintetek átalakul mert nekem elég fura kicsit ez a fej.!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.