A Sony nagyot markol: Venom és Sinister Six

Az író ötös Alex Kurtzman, Roberto Orci, Jeff Pinkner, Ed Solomon és Drew Goddard a Spider Man 3 utánra fognak írni 2 spinoffot is, amik Pókember világának gonoszairól szólnak.

Terveik szerint Venomot Alex Kurtzman fogja rendezni, és Orci + Solomon írni is, a Sinister Six filmet pedig Drew Goddard írja és rendezi.

Ez hatalmas húzás, látszik, hogy mindenki építgetni akarja a képregényes világát ezerrel, hiszen az Avengers megmutatta, hogy ebben vannak a nagy pénzek. Talán lassan eljutunk oda is, hogy elindulhatnak a cool crossoverek.

Meg oda is, hogy ráun a nép?

Ez kicsit komolyabb kérdés, de ezerrel tolják az X-men filmeket, az Avengers phase 2 is zajlik, közben 2016-ban lezárul az új Spider Man trilógia, csak hogy spinoffokkal folytatódjon, és a Man of Steel hátán tervezik már a Justice League filmet. Kicsit talán sok lesz ez már. Talán.

26 hozzászólás a “A Sony nagyot markol: Venom és Sinister Six” bejegyzéshez

 1. Szerintem addig mind hozza a pénzt, amíg ismert karakterekkel tudják lázban tartani(főleg a gonoszok). Ha ezek már ki vannak lőve, onnantól senkit se fog érdekelni. 20adjára meg látni ugyanazt a szuperhőst, hát igen, egy idő után mindenki bele fog unni, csak addig tényleg minőségi jó filmeket csináljanak. Meg 10-20 éven múlva úgyis mindent rebootolnak :D

 2. évi 3-4 film egyáltalán nem sok :) én az ilyen fantáziafilmeken tudok igazán kikapcsolódni, ha meg darkos realista dolgokra vagyok kíváncsi, akkor nézek kékfényt.

 3. “Kicsit talán sok lesz ez már. Talán.”

  Nekik nem! Nagyon kell nekik a lóvé. Megvesznek érte. Még ebbe a családi liberális szennytengerbe is bele rángatták érte a filmvilágot. Ezért tart itt Hollywood. Egy jobb Temrinatorra vagy Alien filmre sajnálják a pénzt, viszont finanszírozzák a Transformers 8-at meg a Pókember 9-et.

  UI: Jó tudom, jön az új Terminator de valamiért a pg 13+3D kombó ala reboot valahogy nem emel a magasba…

 4. Lehet, hogy csak évi 3-4 film, de mind magas költségvetésű és így más lehetőségek elől viszi el a pénzt. Engem már hidegen hagynak a szuperhősfilmek egy ideje. Ekkora összegekből inkább jó fantasyk, sci-fik jöhetnének.

  Amúgy az meg mindenki számára világos szerintem, hogy egyszer le fog zárulni ez a képregényfilm korszak és jön valami homlokegyenest más. Amíg viszont sikeresek és hozzák a pénzt, menni fognak, de szerintem eljön majd az idő, amikor egy Avengers x-edik rész hatalmas bukás lesz.

 5. “Kicsit talán sok lesz ez már”

  “Nem kicsit, nagyon”

  Nem a mennyiség sok, ez nem darab áru, az a baj, hogy tízből 1-2 fogyasztható. Mikor már tucat szám érkeznek az ilyenek, háttérbe szorul a minőség. Én is elviselnék évi akár 6-8 MINŐsÉGI darabot, de a mostani felhozatalból az is sok, ami van.

 6. Egyetértek tényleg a minőség a kérdés, mert ha jók a filmek akkor jöhetnek ezerszámra viszont nekem a bosszúállok franchise túlontúl langyos és kockázatkerülő, a filmek is eléggé felemásak és középszerüek. Én a thor 2 után is azt éreztem h mindig csak épitkeznek vmi nagy durranás elött de még mindig halomszámra hevernek a jobnál jobb karakterek és sztorik a képregényekben. Szval igy a 2.fázis közepén azért már válthattak volna sebességet. Nah már most a témához szólva remélem a következő pókember már nem alapoz hanem minél elöbb fejest kell ugrani a képregényvilágba és hozni be az újabb karaktereket meg eseményeket és ne úgy menjen már le egy 2és félórás film h nem történt igazán érdemi és elöremozditó benne. Summasummárum ha már adott h ennyi pókember filmet tudnak készíteni akkor gyorsabb épitkezés kell több karakter és több elöremozditó esemény ne csak az egy helyben áldogálás.

 7. “Talán lassan eljutunk oda is, hogy elindulhatnak a cool cliffhangerek.”

  Itt nem cool crossovereket akartál írni?

  Amúgy meg sok, ja.

 8. A kérdés inkább az hogy benne lesz-e Pókember is mert nélküle nem sokat fog érni egyik film se. :D

 9. Jól irják itt fentebb, hogy most ennek az évtizedében élünk. Ez is le fog csengeni, nem is kicsit. Csomó korszak volt a filmtörténetben (nagyívű eposzok, szandálos filmek, gengsztermozik tucatja stb.) amik meghatároztak egy zsánert/műfajt ami egy kicsit reflektált is az adott kor társadalmára vagy technikai fejlődésére.

  Eddig nem nagyon láttunk a 2000-es évek előttilyen számban és ilyen látvánnyal megspékelt comic-mozikat. Most, hogy van rá pénz, paripa, fegyver fel kell dolgozni azt a 80 éves hagyatékot, amit ezekkel a füzetekkel felhalmoztak.

  A baj csak az, hogy ilyen dózisban egy idő után nem egy cím bukni fog és akkor mindig csak a tuti biztos befektetésekre adnak zöld utat és pénzt. Vagyis lesz 2-3 univerzum amin belül mozogva jönnek az X-edik részek és annyi. Ez viszont nem jó, pedig nagyon úgy néz ki, hogy ez az irány. Nem mernek belevágni bátrabb projektekbe, kevésbé ismert hősök történetibe, pedig az óra ketyeg, ki tudda meddig lesz menő ezeket nézni?

 10. Transformersből milyen R besorolást lehetne? Káromkodjanak a robotok? Vagy minden embert öljenek meg két ujjal szétposszantva egyenként?

 11. Én biztos vagyok benne, hogy a DC a Batman vs. Superman-el hatalmasat fog kaszálni (avengers szint), éppen ezért mindenki bele akar nyalni a fagyiba! Lesz köztük mérsékelt és hangos siker is, ez is tuti! Szerintem ez és az X-men alulmaradnak majd az Avengers vs DC hajótól mind minőségben, mind bevételben!

 12. Nagy szar így, az egész, hogy a jogok össze vissza vannak. Főleg a Sony ontja a hulladékot, és most ők akarnak univerzumot építeni? Na ne.

 13. Na hát ezaz, a minőséggel van itt a probléma, de nagyon… Bedarálódtak a rendes filmek már a nagy tömeggyártásban, és itt most csak a populáris filmekről beszélek, a többit meg sem említem… Folyamatosan olyan érzése van az embernek, mintha még csak építkeznének, ahogy itt már említette valaki. Építkeznek és építkeznek, és egyszer valami tényleg nagy durranás jön, és végignézünk 20 építkezős filmet, és még mindig semmi.

  Csak annyit nem értek, hogy ha sikerül keresztüljutnia egy olyan filmnek, mint a Hobbit, akkor miért húzzák le rögtön a vérbe, miközben a Bosszúállókat és társait meg éltetik folyamatosan. Holott a Hobbitnál elhangzott kritikák 1000x-re nagyítva jönnek elő a Marvel filmeknél, gondolok itt most a történet vékonyságára, vagy a CGI-ra támaszkodás (a Hobbitban legalább csak elnyújtott a történet, a Thor-ban pusztán nem volt…). Míg ott egy sztorit nyújtanak 3 filmre, itt 20-ra teszik meg ugyanezt…

  És ez most nem Hobbit-védés, vagy Marvel gyűlölés (mindkettőt egyébként szeretem a helyükön kezelve, és igaz, hogy a Hobbitot mérföldekkel jobban), hanem pusztán néha nem értem a kettős mércét, valamint az emberek hozzáállását ezekhez a filmekhez, miközben a panaszok is halmozódnak. Nem ilyenek lennének ezek a filmek, ha nem ennyien mennének rá, és így is kikiáltanák őket minőségi filmeknek.

 14. Nem tudom hogy vagytok vele de, nekem nagyon hiányoznak a hiteles (vagy arra törekvő) történelmi filmek. Itt van több ezer évnyi emberi sztori és hollywood meg ötlethiányban szenved. Ettől függetlenül am szeretem ezeket a szuperhősös filmeket is,de teret kéne engedni másnak is és itt nem a 300-ra gondolok.

 15. anthony711:

  Egyetértek. Én sem értem, miért zavarja az embereket a Hobbit 3 része. Abban a kis könyvben 10 szer annyi ötlet van, mint 10-20 random blockbusterben. Szerintem nem unalmas és mások szerint sem, mert sikeres. És ami a legfontosabb: kb egyedül képviseli a fantasy mezőnyt, ami elég nagy szégyen.

  Néhány év és jön a WOW film. Nagyon remélem, hogy jó és sikeres lesz, utat nyitva minimum egy trilógiának.

  Szerintem a 10-es évek végén lecseng ez a comic láz. Lassan másfél évtizede tart. Én szívesen nézem ezeket a filmeket, de nekem egyre unalmasabbak. Annyira szerettem volna szeretni a Wolverinet is, de nem ment, halálra untatott.

 16. anthony711:

  Maximálisan egyetértek. Tényleg több hangsúlyt helyezetnének a történetre a képregényfilmeket illetően.

  A Hobbittal nem a sztori a baj, hogy 1 könyvből 3 film. Hanem az, hogy bizonyos jeleneteket túlnyújt a rendező. Neki inkább egy biztosabb kezű vágó kellene. Az első részben is a vacsorát felére lehetett volna vágni és akkor sem maradunk le semmiről.

 17. Amióta 9 évesen a kezembe fogtam az első X-Men képregényemet, azóta képregény buzi vagyok! X-Men, Marvel, DC Comics, több mint 20 éve! Amíg ezeket filmvászonra viszik, én mindig elfogok menni és megnézni. Legfeljebb nem tetszik. És akkor mi van? Majd elő veszem a képregényeimet és újra élvezem a tökéletesen megírt sztorikat…nekem ez a véleményem a “túl sok” képregény film problémáról :) Szerencsés vagyok, tudom :)
  A csak simán filmbuziknak lehet tényleg sok lesz egy idő után!

 18. Egy fokkal meg mindig jobb, mint 20 ev utan ujraforgatni mindent. Amugy szerintem majd a star wars fogja meghuzni a vonalat a kepregeny-filmeknek.

 19. Tényleg sok lesz. Az X-Men világát építgethetik, a Days of Future PAst és az Age of… elégé eltalált és kidolgozott világok voltak a képregényben is.

 20. Annak ellenére hogy ténylegesen crashgrab kategóriát képviselik az ilyen filmek látványosak és könnyen emészthetők. Olyan nekem ez mint gyerek koromban a pókember rajzfilmek. Ugyan az történt mindig de nem is érdekelte az embert csak élvezte. A legjobb “ész nélküli” filmek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.