Podcast: Nyilvános vetítés 218: Fagyott élvezetek

Pár Paul Walker-film a heti premierek és trailercunami mellé.

Premierek: Dom Hemingway, A hobbit: Smaug pusztasága
Trailerek: Big Bad Wolves, Tokarev, Legends of Oz, Godzilla, Edge Of Tomorrow, Jupiter ascending, Bad Words, Barefoot, Megacápa vs. Mechacápa
Egyebek: Indy is Disney-kézen, Fényképezés
Megtekintve: Frozen, Heat, Tower Heist
P.W. tribute: The Lazarus Project, Vehicle 19, Eight Below, Joy Ride

A tovább mögött helyben is hallgatható.

Letöltés, iTunes, RSS, Shownotes.

10 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 218: Fagyott élvezetek” bejegyzéshez

 1. Képtelenség lenne lecserélni egy olyan karaktert, aki nem egy mosoda. Mert Batman, pókember, Superman stb, mind az. Ők sima fikcionális képregény karakterek, akiknek konkrétan nincsen jellem/kinézet rajzuk. Azt lehet velük csinálni, amit akar az adott rendező, író.
  Mert az ember amikor meglátja a Batman filmeket, akkor föltámad benne, hogy ő ezt nem így csinálta volna stb.
  Ellenben. az Indy filmeknél, te, mint néző tudod nagyon jól, hogy ez már egy zseni által kitalált, valakinek aki még a kitalált karakterének a jobb heréjének a térfogatát is tudja, az Indy mind mind Spielberg agyszüleményei. Ezt ő álmodta, képzelte el. És te egyszerűen nem tudod Ford-ot pikk pakk leszedni. A nép nem lesz képes elfogadni. Mivel ők így látták először. Vagyis az Original Indiana Jones az így néz ki Ámen.

  Ha meg Remake lesz, akkor meg abból nyilván borzadalom lesz ,bankrobbantás nélkül, valamint ha Harrison-nal folytatják, akkor megint kapnak 800 milliót zsebre, mint a 4. résznél.

 2. “az Indy mind mind Spielberg agyszüleményei. Ezt ő álmodta, képzelte el. És te egyszerűen nem tudod Ford-ot pikk pakk leszedni. ”

  egyrészt george lucasé és philip kaufmané. vagy a forgatókönyvíróé. de nem is ez a lényeg. hiszen nem véletlenül van ifjú indiana jones – nem harrison forddal. és bárki megmutathatja a karakter fiatal éveit, vagy pre harrison ford előtti időszakát. mindentovábbi nélkül.

  az efféle karakterek igenis reboot után kiáltalank. a remake nyilván marhaság lenne.

 3. Én még mindig fenntartom a véleményem, hogy Indy simán többszínészes karakter mint James Bond. Azon gondolom nem veszünk össze, hogy nem a színészi teljesítmény a lényeg az ilyen hősöknél, hanem a karizma azt pedig meg lehetne találni egy fiatalabb legényben is. Az ifjú éveket felölelő sorozat meg éppenhogy beágyaz a karakternek, mert ahhoz hogy valaki ilyen akció pötty legyen azért nem árt egy ilyen fiatalkor meg egy végigharcolt világháború, senki nem a bölcsészkaron lesz akcióhős.

 4. A Sherlock / Indy párhuzam már csak azért sem jó, mert Sherlocknak komoly, kiterjedt irodalma volt mielőtt bárki filmre vitte volna – ő elsősorban regényhős – míg Indy egyből vászonra termett. Minden Sherlock film a karakter egy adaptációja, míg Harrison Ford = Indiana Jones, Bruce Willis = John McClane, Mel Gibson = Martin Riggs, stb.

  Bár James Bond is eredetileg regényhős, azért a filmjeit jóval többen ismerik, ellenben már 50 éve gyártják a filmeket, nem gond lecserélni a szereplőket. Egy-két esetet leszámítva a történetek is önálló filmek, nem kapcsolódik egyik a másikhoz.

 5. Te Béla!

  Azért gagyi Pókember, mert nem darkos?
  Az új Batman pont attől full ratyi, hogy komolyba akarja tolni a maszkos igazságosztót, nulla humorral. Tudom, sokaknak bejön, meg minden…
  Én pl pont attól bírom a Marvel hősöket, mert nem csak a drámázás, meg a szappanopera megy…

  Lehet szapulni. :P

 6. Molroth nézd a Batman és Robint, az nem darkos. Pókember meg ratyi a vásznon akármit is tesznek vele. Szeretem a képregényt (kivéve ultimate) de filmben egy gyermeteg bohózat.

 7. De hát pont ez az, hogy Póki az a gyerekek hőse. Kb 10 éves koromban már tudtam azonosulni vele, azóta is csípom. Őt nem szabad komolyan venni, pont ez a lényege.
  No mindegy, nem vitázni akarok, de egy kicsit erősnek éreztem Béla kijelentését a podcastben.
  Nekem nagyon bejött az új pókember film, kajak várom a folytatást. Nem tehet róla szegény, hogy Raimi úgy elbaltázta. :/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.