Violet & Daisy

Ez mi a fene volt? Valami tini a Leon, a profi megtekintése után írt egy forgatókönyvet két bérgyilkos tiniről? Tudom, hogy egy 30-as férfi írta, ettől még ilyen érzetű a film.

violet és daisy fegyverrel

A tini lányokat Saoirse Ronan és Alexis Bledel alakítja, ez utóbbi a forgatás időpontjában 28 évesen hogy néz már ki? Na jó, ez csak egy mellékes kérdés. A lényeg nyilván az, hogy az egyik munkájuk során valami gebasz üt be, mert összebarátkoznak a James Gandolfini által alakított áldozattal, ami mindannyiuk életét megváltoztatja.

Mindezt elég szürreálisan ábrázolva. Többnyire csak beszélgetnek, vagy tinilányosan pörögnek a semmiségeken, néhol abszurd vérengzésbe torkollva. Úgy kell nézni, hogy ha az első 20 perc nem jön be, akkor hagyod a fenébe, mivel olyan az egész film és épp nem vagy ráhangolódva.

Persze adja magát, hogy ha épp csúszik a Violet & Daisy, akkor megéri-e, vagy inkább valami mást érdemes nézni? Nekem a két főszereplő aranyos kapcsolata feldobta a filmet, meg ez az álomszerű hangulat is adta rendesen, amit kellően 80 percbe sűrített a rendező, így nem is lett túlhúzott.

Sorozatfanoknak: szúrjátok ki a filmben Tatiana Maslany-t.

2 hozzászólás a “Violet & Daisy” bejegyzéshez

  1. Szóval akkor nézhető. Jó. Én, Saorsie Ronan miatt voltam rá kíváncsi. Meglátjuk…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.