15 hozzászólás a “Így született a Gravity” bejegyzéshez

 1. Én is megnéztem, mert sokan ajánlották, de szerintem ez egy hiányos,se füle, se farka film. Van benne izgalom, viszont látszik, hogy a látványra mentek rá, nem pedig az alapsztorira. Körülbelül olyan, mintha az Apollo 13 -mat csakis az űrhajósok szemszögéből mutatták volna meg. Simán belefért volna még, hogy a Nasa -nál tehetetlenül próbálják rádión elérni őket és fogalmuk sincs Bullock helyzetéről. Ja és a “kutyás rádióbeszélgetésnél” is megmutathatták volna kivel beszél Bullock, nem csak egy későbbi “kisfilmen”.

 2. Pont ez volt a film lényege, hogy csak az asztronauták szemszögéből ment az egész. Amúgy szerintem az idei év legjobb és legszórakoztatóbb filmje. Sztori is volt, elég szájbarágós mondanivalóval, de ez nem jött át mindenkinek. :-)
  Ha NASA bohócokat akarok látni, akkor meg megnézem újra pl az Armageddont.

 3. Én is láttam, nagy várakozásokkal ültem be rá, nagy csalódás lett a vége. Ha ez a film sima 2D-ben ment volna, nem lett volna ilyen sikeres.

 4. Úgy gondolom, akit ez a film semmilyen szinten nem érintett meg, annak nem is kéne moziba járnia, mert bőven elég a TV is neki.

 5. Múlt héten Londonban voltam és pont vetítették még az egyik moziban, úgyhogy negyedszer is sikerült megnéznem. Azt kell mondjam minden egyes alkalommal újabb és újabb dolgokat fedezek fel benne, újabb mélységeket, rétegeket tár fel számomra a film, mind a képi és zenei vonalon, mind szimbolikájában. Egyszerűen zseniális ez a film!

 6. Hihetetlen mérföldkő a filmkészítésében, az tuti. Remek film! Alig várom, hogy kijöjjön 3D BD-n is…

 7. Mint ez a kisfilm is jól mutatja, egy ilyen alkotás elkészítése sokkal összetettebb, mint azt a moziban ülve képzelnénk. Bámulatos milyen bonyolult dolgokra van szükség ha kilépünk a megszokott közegből és hogy ezeket akkora profizmussal képesek a szakemberek megoldani, hogy aztán sokan beülnek a moziba és azt gondolják, hogy egy vacak filmet láttak, mert olyan könnyed és laza az egész, hogy semmit nem érzékelnek a zsenialitásából.

  Elképzelhető, hogy a történet egyszerű és szájbarágós, de ezen nem változatna az sem, ha láttuk volna a NASA szenvedését is. Nem várhatjuk minden filmtől, hogy olyan történetet meséljen, vagy olyan mondanivalóval rendelkezzen amit még soha sehol sem láttunk. (Everything is a remix!) Ha ez alapján ítélünk meg mindent akkor nagyot hibázunk és nagyjából soha semmi sem fog igazán tetszeni.

  Sajnálom, hogy egyeseknek ez a csalódás kategória. Én azt gondolom, hogy az év egyik legjobb filmje és technológiai szempontból pedig konkrétan a legjobb!

 8. Számomra ez volt az év legtúlértékeltebb filmje egészen addig, amíg nem láttam a 12 év rabszolgaságot.

 9. Hátborzongató mennyi munka lehet benne.
  Az a látvány amit összehoztak , egyelőre még megismételhetetlen.
  Ez egy zseniális mű.

 10. Annyira nem nagy szám, mint amennyire ajnározzák! Megnéztem. Tényleg nem rossz film, végig lehet izgulni az egészet, de vajon 5 év múlva is emlékezni fogunk rá? Hát nem hiszem.

 11. Mivel a maga nemében egy korszakalkotó film így a kérdésedre a válasz valószínűleg igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.