Fruitvale Station

Igaz történet alapján.
Hatásvadászan, manipulatívan megcsinálva.
Mégis gyomros.

A fruitvale station egyik fontos jelenete

Oscar Grantot 2008 utolsó éjszakáján lelövi egy rendőr. Mi az ezt megelőző napját láthatjuk. Még ha attól el is tekintünk, hogy a fekete fiatalokkal szembeni rasszizmus ebben a formában nem hathat ránk, akkor is…

Itt van ez a fiatal srác, tele rossz és jó tulajdonságokkal, látjuk ahogy próbál élni, de a történtek ismeretében minden egyes jelenet eszméletlenül sötét tónust kap.

A Fruitvale-t amúgy sújtja kicsit, hogy a rendezőjének ez az első filmje, például nem tudja hol kell befejezni, na meg a már említett hatásvadászat is el lett túlozva. Itt arra gondolok, hogy elmondásokból rekonstruálták Grant utolsó napját, és a többsége meg is felel a valóságnak, de azért belekerült pluszba egy kutyás jelenet, csak hogy még jobban értsük.

Mindezek ellenére sem húzza ki a gyufát. Magam is meglepődtem, hogy a sok manipulálás nem a gyufát húzta ki, hanem csak még ütősebbé tette a filmet. Erről mondjuk Michael B. Jordan is tehet, aki most egyértelműen bizonyította, hogy számolni kell vele, ha az eddigi munkái alapján nem lett volna nyilvánvaló.

11 hozzászólás a “Fruitvale Station” bejegyzéshez

  1. Nekem is nagyon tetszett. Bár elég lehúzó. Nekem már az elején összeszorult a gyomrom a kezdő videó láttán… Michael B. Jordan pedig nagyon jól hozta a karaktert. Remélem a jövőben majd sok más helyen is láthatjuk.

  2. félóra után nagyon unalmas nézni a hétköznapi cselekményeket
    anyiban talán van némi köze a valósághoz hogy a fekete főszereplő nagyon sok hülyeséget csinál, össze-vissza pampog, ugrál, hazudozik

  3. Erősen manipulatív. Nem szeretem az ilyen filmeket. Kevin Durand miatt viszont megérte megnézni. Egy állat volt :D

  4. Sok emberből ellenszenvet vált ki a film sajnos, mert nem fehérek szerepelnek a filmben, csak azt nem tudom akkor minek nézik meg ha tudják miről szól… A még sajnálatosabb az hogy a francba történhetett ez meg, a rendszer ennyire szar, és a rendőrt szabadlábra helyezték 11 hónap után, minimum 20 év fegyház.
    Sorra lövöldözik az embereket mert szinesbőrű
    Trayvon Martin – George Zimmerman, mi folyik itt.

    Michael B. Jordan belépő filmje hollywoodba.

  5. amikor leültem elé fogalmam sem volt miről van szó vagy mi ez, konkrétan az imdb pontozás miatt kezdtem el nézni, elején nem is figyeltem annyira mert nem igazán láttam a lényeget de a végére azért elkerekedett az arcom nagyon, vége után is csak néztem vagy 5 percig hogy ilyen tényleg megtörténhet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.