Röviden: Evil Dead (2013)

Ajaj, az eredetiért nem rajongok vallásosan, ezt nézzétek el nekem így rögtön az elején. Nekem úgy tűnik, hogy ezzel a remakekel elérték amit az előzetes kampány során emlegettek: többnyire komoly, véres horrorfilmet hoztak.

az a legnormálisabb kép a filmből a googleben!

Akad pár kikacsintás, de ezt a “kupac fiatal talál egy látszólag emberi bőrrel bekötött könyvet, az egyik okos felolvas belőle valamit, aztán elszabadul a pokol” témát egész normálisan dolgozták fel. Ami külön tetszett, hogy egy drogelvonás ürügyén okkal hessegették el a fiatalok az intő jeleket, hiszen a megszállt csaj csak nem bírja az anyag nélkül.

Aztán jött a vérengzés. Újra nem nézném, és lehet, hogy a Cabin in The Woods vett el kicsit az éléből, de azért jobban szórakoztam rajta, mint pár zsánertársán mostanában.

human
írta
2014. 01. 05. 18:25
megjelenés
22
hozzászolás


22 hozzászólás a “Röviden: Evil Dead (2013)” bejegyzéshez

  1. Szerintem is baromi jó volt…..rövid időn belül kétszer is megnéztem. Dobok rá egy ajánlott plecsnit!

  2. Hát igen.
    Minden szavad igaz.
    2013 két nézhető horrort produkált, ezt és a Frankestein armyt.
    Teljesen szorakoztató volt, kollégámmal is meg tudtam nézni mégegyszer, de…

    Én a film végefelé éreztem azt hogy jönnek a “na ezt nem kellett volna” dolgok, addig teljesen korrekt volt. Majd kicsuszott a talaj.
    Onnantol minden erőltetettségbe beletartozik a csajból a démon “kiűzetése”, a házi defibrillátor (anyám), a végcél, hogy csak ugy kimászik a mocsárbol ugyanaz a démon és semmi spécit nem tud… Szegény csajt az utolso utáni percig kinozzák, letépetik vele a saját kezét, és az már tényleg a felesleges, öncélú kategoria volt.
    Ezekig a dolgokig felettébb élveztem, sőt, ujjongtam hogy végre egy decens remake, de a vége teljesen elvette a kedvem. Közben is kissé az, hogy a készitők mintha nem lennének tisztában az emberi szervezet tűréshatárával. Azazhogy ha egy szemüveges átlagfizikumú embert agyonversz egy feszitővassal, de ugy, hogy a kezét darabokra roncsolod, az utána nem fog a pincében szaladgálni amig egy démon megint falhozvágja.

    Érdekes volt még, hogy a könyv, ami kb. a démonok oldalán kéne álljon, végig arrol szolt, illusztrációkkal, hogy hogy csináld ki őket.

  3. Nekem az volt vele a bajom, hogy a trailer annak idején mindent lelőtt egy két jelenetet leszámítva.

  4. Pocok: Szerintem egy sincs benne. Itt inkábba vérengzés a lényeg.

    Nekem tetszett. Lehet egyedül vagyok ezzel, de lehetett volna szaftosabb.

  5. Tokeletesen egyetertek! Nagyon sokaig nem neztem meg a filmet annyi lehuzo kritikat kapott, mind az interneten, illetve ismerosoktol. Vegul csak sikerult. A titok nyitja az szerintem, hogy ha rajongsz az eredetiert, akkor azt felejtsd el! EZ egy uj EVIL DEAD egy uj generacionak. Nagyon bejott, foleg a vege!

  6. Mint az eredeti(1 rész)rajongója nekem ép hogy a vége nem jött be. Kár érte…

  7. Nem volt rossz, de teljesen semmilyennek éreztem. Hogy úgy mondjam feleslegesnek. Jók voltak a trükkök (vérengzések), de sehová nem tartott a film. Az eredetit szerettem, a második részt is.
    Aki azokat nem látta (a mai fiatal generáció), azoknak lehet, hogy jobban bejön, mert élvezhető kis goreparádét raktak össze.

  8. Szerintem is teljesen semmilyen volt, egyetlen pozitívum talán a drogleszoktató téma lett volna, de azt meg nem domborították ki eléggé. Nem értem, miért mondják, hogy milyen komoly a film. Hogyan lehetne komoly olyan béna jelenetekkel, mint mikor olvadt sajtként nyúlik az éppen letépődö karjuk? Elejétől a végéig teljesen kiszámítható volt, és semmilyen pluszt nem tettek bele. A régi ED filmek azért nem véletlenül lette kultikusak, pláne a szétbohóckodott harmadik rész.

  9. igazi ‘újra-film’: nagyobb, több, szebben kivitelezett, hűha és…. és teljesen üres……

  10. Jól szórakoztam főleg úgy hogy a jelenetek 90%-a mögé beképzeltem a Cabin in the Woods melósait, akik fahangon adnak parancsokat a mészárlásra és fogadásokat kötnek, hogy vajon most majd melyik tárgy szabadítja el a gonoszt. :)

    Ezt a filmet akár ők is rendezhették volna.

  11. A Bruce Campbell cameonak mi értelme volt a végén?

    Azért,mert össze akarják vonni a régivel.Ha minden igaz már dolgoznak rajta.

  12. Hát nekem egynek elment de semmi több. A fent említett Conjuring is egy lufi volt, akárcsak a szintén tavaly überhype-os Mama. Évek óta nem láttam nekem tetsző filmet a zsánerből.

  13. Play: ott kezdődik a dolog, hogy ilyen típusú filmet elvből nem moziban néz az a valaki akit tényleg érdekel :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.