Röviden: Carrie

Míg az Evil Dead remakeről elmondható, hogy szórakoztató volt, addig a Carrie valami eszméletlenül felesleges darab, legalábbis ennyi pénzből.

carrie sír amikor olvassa az írásom

Elvileg King könyvéhez nyúltak vissza, de ránézésre inkább a De Palma által rendezett film lebegett a szemük előtt, amikor ennek nekiálltak. A főszereplő Chloë Grace Moretz és Julianne Moore párost kivéve mintha valami tinisorozat aktuális részét kaptuk volna, tipikusan The CW kaliberben. Na jó, a végén amikor Carrie elszabadult, akkor a trükkök egész jók voltak, csak Moretz kisasszony nem tudta mit csináljon, így inkább hülye pofákat vágott.

Tudom, nem szóltam időben, de remélem sokan elkerültétek moziban, aztán most a lemezt is skippelitek. Ha jól nézem, akkor szép bukta lett vásznon a film, ez esetben nem méltatlanul.

human
írta
2014. 01. 06. 18:10
megjelenés
27
hozzászolás


27 hozzászólás a “Röviden: Carrie” bejegyzéshez

  1. én nem láttam az eredetit, könyvet se olvastam, és így nem volt olyan rossz film. jó se, de láttam már sokkal rosszabbakat is
    VISZONT már a kick-ass 2 óta sejtettem, de most bebizonyosodott, hogy Cloe pocsék színésznő. de komolyan, ennél néha még Kristen Stweart is jobb. és erre az sem lehet mentség, hogy aranyos hugica arca van

  2. sugabubus: Ez a lány korának egyik legjobb színésznője, vicces ez meg a Kick-Ass 2 alapján levonni ilyen következtetéseket. A film egyszerűen kritikán aluli.

  3. “sugabubus”
    Igen eléggé vacak alakítást nyújtott. Főleg a végén ahogy human is írta. Milyen fejeket vágott már…Nevetséges volt.

  4. Kövezzetek meg, de nekem relatíve tetszett! Amiért meg mégjobban lehet kövezni, hogy a De Palma félétől szerintem mindenképp jobb volt! Tegnap direkt megnéztem egymás után a két verziót. Igazából tény, hogy nagyon De Palma filmjéhez nyúlkáltak vissza, gyakorlatilag újraforgatták. De szerintem itt sokkal durvább, ahogy a végén Carrie elszabadul. Vághat Moretz hülye fejeket, a vérengzés durvább. Igaz, a könyvet nem olvastam, pedig nagy King-fan vagyok, de a 2 filmet összevetve az új durvább, és ezért nekem jobban tetszik. Bár nyilván a technika is sokat fejlődött közel 40 év alatt.

  5. A 78 milliós bevétel, 30 milliós budget-ből mióta számít buktának??
    Nem is egy kasszasiker, de, hogy bukni, biztos nem bukott.
    Hazájában is behozott 35 milliót, szóval a költségeket maximálisan visszatermelték, így lett nekik 5 milliójuk, aztán abból a külföldi 43 millióból, meg kb kapott a stúdió 30-at. Szóval nem akasztották föl a rendezőt. :P

    http://boxofficemojo.com/movies/?id=carrie2013.htm

  6. Jerry: hibás logika. 30 millió plusz a reklámköltség, tippre az is egy 20-as legalább, mivel eléggé volt nyomva a film, plusz a mozibevétel nem 100%-a megy a stúdiónak, marad a moziknál is, világszinten pedig még az extra forgalmazóknál, akik x országokban intézik a filmet. Csak Amerikában 60 körül kellett volna hozzon legalább (ami azért elérhető egy horrorfilmnek), hogy ne legyen bukta. Nyilván most a bluray, meg a tévéknek eladás meg ilyesmivel nem lesz veszteséges a film, de nem siker közel sem.

    bírom amikor ilyesmibe köttök, nyilván a hasamra csaptam amikor írtam azt a mondatot, mert nem ismerem a boxofficemojot…

  7. Nem állt szándekomban kötekedni hidd el….
    Egyébként akkor úgy látszik tévedtem nem gondoltam volna hogy még egy horror filmnek is ekkora marketing költsége lett volna. Meg a mojo ezelet a plusz reklám büdzséket is kiírhatná.

  8. Julianne Moore szerintem még jobb volt, mint Piper Laurie. Nagyobb volt a vérengzés a De Palma féléhez képest, de picit bénábban is volt prezentálva. A könyves mészárláshoz még mindig nem ért fel, de haladunk…
    Viszont az elég bántó volt, hogy komplett beállításokat vettek át a ’76-os filmtől. Pl. az elején Carrie lassított tusolása (nyilván rövidebb terjedelembe), vagy a “kiszögelős” a végén. Elég kár volt ezért megcsinálni.

  9. Carrie vérengzése a végén nagyon kevés, gyenge volt.

    Moretz kisasszony elég jól hozta a formát és Moore asszonyság s hozta, amit elvárhat az ember egy ilyen karaktertől.

    De hogy így elcseszni a film csúcsjelenetét, na ez azért már dúrva.

  10. Boven jo film es vedem a szineszeket is. Julianne barmivel elbir es Chloe is jo volt.
    (Az Evil Dead pedig persze horror, de azert nem hasonlitgatnam a kettot)

  11. Hát a film egy szar. Nekem tetszett, hogy milyen arcokat vágott a csaj, egyértelműen ő vitte a a filmet, meg Moor. Minden más felejthető volt.
    Régen én láttam ennek a második részét, szerintem az volt a legjobb. :P
    De most komolyan.
    Meglátszik, hogy nem Frank Darabont rendezte.

  12. “starkiller says:
    2014. January 6 at 18:53
    sugabubus: Ez a lány korának egyik legjobb színésznője, vicces ez meg a Kick-Ass 2 alapján levonni ilyen következtetéseket. A film egyszerűen kritikán aluli.”

    Ugyan nem nekem volt címezve de én válaszolok rá:
    8 nagyobb filmben játszott.
    A Dark Shadows-t láttam ugyan de konkrétan nem is emlékeztem rá, hogy szerepelt benne. Biztos beugrott volna ha olyan kiemelkedő alakítást nyújtott volna abban a filmben. A Let Me In ben jól játszott de semmi különleges. Ugyanez vonatkozik a Kick Ass 1 re is. Kick Ass 2 őt nem láttam tőle ahogy a maradék 3 “nagyobb” filmjét sem. A sok tévésorozatot sem amiben szerepelt.
    A Carrie ben pedig egy közepes (alá) alakítást hozott.
    Az, hogy jól néz ki =/= “korának egyik legjobb színésznője” vel.

  13. Hány 17 éves feltörekvő színésznő jelölt van aki jobb nála?Ennyi idősen nyugodtan lehetnek szar filmjei, van ideje beletanulni.

  14. “egyszervolt says:
    2014. January 7 at 10:38
    Hány 17 éves feltörekvő színésznő jelölt van aki jobb nála?Ennyi idősen nyugodtan lehetnek szar filmjei, van ideje beletanulni.”

    Most így kapásból nem nagyon tudok hosszú listát írni a 17 év körüli színésznőkről de hasonló korban Elle Fanning és Dakota Fanning jobb színésznők nála szerintem.

  15. Olyan érzés volt, mintha valamelyik random X-men szereplő 15 perces kis eredettörténetét húzták volna másfél órán keresztül. Egyébként meg tényleg nagyon hasonlított a De Palma verzióhoz, biztos vagyok benne hogy Stephen King nagyon nem így képzelte ezt el. Bár nekem a vége bejött, az eleje tényleg nyúzás volt.

  16. human: “Carrie amúgy csúnyább kellett volna legyen Chloenál”

    Ha a könyv alapján mondod akkor passzolok mert nem olvastam, de ha itt az 1976-os eredeti filmre gondolsz akkor szerintem Sissy Spacek abszolút nem csúnya nő!

  17. Prothean: A könyvben nem éppen egy szépségnek volt leírva. Szeplők, pattanások, beesett váll, aránytalan testalkat, fura fogak. Csak a bálra szépült meg valahogyan.

  18. Na ma énis megnéztem, csatlakozom az előttem szólókhoz. Chloe Moretz és Julianne Moore játéka egész különleges lett. Tetszettek Moretz pupilla tágulásai, sőt még a “hülye pofák” is valahogy elfogadhatóak voltak nekem, élvezet volt megint nyakig véresen látni a csajt :D. Maga a film picit kapkodósnak hatott, pikkpakk rákapott az erejére,rosszul lett kihasználva a műsoridő, a mellékszereplők a szokásos amerikai tini klisékkel te isten, hát okoztak pár vidám pillanatot :D Na hagyjuk is. Egyszer nézhető, semmi extra érzet. Ellenben Moretztől még remélem látunk pár nagy alakítást :)

  19. Én seláttam az eredeti filmet és a könyvet se olvastam, de azt kaptam amire számítottam. Se többet se kevesebbet. Nekem azért tetszett. Bár nem sorolnám Horror kategóriába

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.