18 hozzászólás a “Az eddigi VFX Oscar-győztesek” bejegyzéshez

 1. Ja. A többi jelöltnek esélye sincsen. Ez tök egyértelmű. Meglepődnék, ha nem a Gravity kapná.

 2. azért az mennyire szembetünő, hogy lista eleje, közepe (szinte) kultfilmek és a végére mennyire felhígul a mezőny, tökéletesen jellemzi halivúdot és annak “minőségi” romlását.

 3. Nekem az volt szembetűnő, hogy 94-ig majdnem mindegyik filmnek köze volt Spielberghez vagy valamelyik haverjához (Lucas, Zemeckis):
  Star Wars 4,5,6, E.T., Indiana Jones 1,2, Cocoon, Innerspace, Who Framed Roger Rabbit, Death Becomes Her, Jurassic Park, Forrest Gump.

 4. 2004-ig még egyet is értek minden díjazottal, azóta én max. az Eredettel és az Avatarral értek egyet. A többiben nem láttam azt az átütő erőt, ami a 200a-es évek elejéig felfedezhető volt. Csak CGI csodák, kivétel a tiszteletnek. (Pl. pont ezért érdemli meg szerintem az Eredet, mert az nem az.)

 5. James Cameron filmjei is sűrűn kaptak – nézzük a filmjeit időrendben:
  – Piranha 2 (nem jelöték)
  – Terminator 1 (nem jelölték)
  azóta azonban:
  – Aliens – nyert
  – Abyss – nyert
  – Terminator 2 – nyert
  – True Lies – jelölték
  – Titanic – nyert
  – Avatar – nyert

  Azt hiszem, impozáns a lista.

 6. Érdekességnek a videó készítője helyében már régebbről is raktam volna be filmeket, pl. a 2001: Űrodusszeia-tól, mivel nekem abban az volt a hihetetlen, hogy 69-es film, mégis látványban szinte ugyanazt a szint volt, mint az SW-ben 77-ben.

 7. Azért az sf/fantsay vonal tarolt, nem kicsit. Nekem is feltűnt, hogy Spielberg-Lucas-Cameron-Scott milyen sok díjat bezsebelt. Volt sok olyan film, amiről nem is tudtam, hogy Oscart zsebelt be annak idején.

 8. A Jedi visszatér a mai napig verhetetlen űrcsata tekintetében. Hihetetlen, hogy 1983-as film!

 9. hú, ez nagyon jól esett most.

  öreg vagyok bakker, nagyon öreg. 1996 az utolsó, ami úgy igazán klasszikus nekem, és igazából el sem hiszem, hogy már 17 éve volt, máig emlékszem a kis fapados vidéki mozira, ahol láttam. akkoriban még szájtátva néztük az ilyen filmeket, és minden évben ünnep volt, mikor végre láthattuk a legújabbat.

  na jó, nem volt igazából olyan régen, meg öreg se vagyok, csak a fejlődés gyorsult fel nagyon. meg az Avatar után már tényleg nincsen új, a CGI kb. elért oda, ahová el lehet, úgy gondolom. mit lehet itt még mutatni, amítől az ember úgy letenné a haját, mint az első Jurassic Parktól?

 10. Idèn eggyértelmüen a Pacific Rim nyeri az oscart(a szakma szerint is.) ja hogy azt nem is jelôlték! Nem csoda az oscarnak a technikai díjjakhoz annyi kôze van, mint nekünk magyaroknak a véres sztékhez. Kb a f..gjuk sincs kategoria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.