300: Rise of an Empire – “jó lesz az 5 éves folyadék render”

Idén feltámadt a szandálos-kardos-b***ós mozifilmek stílusa, így természetesen vissza kellett nyúlniuk a modern klasszikushoz, a 300-hoz is, ami elindította a Spartacus sorozatot. Ez utóbbi lehet felelős azért, hogy ennyi embernek jutott eszébe hasonló film készítése. Így került elő a Hercules: legend akármi, na meg a 300 folytatása, izé kibővítése is.

A Rise of an Empire tulajdonképpen az első részben látottakat egészíti ki nekünk nagyon-nagyon sok felesleges dumával. Mondhatni történelem lecke lehetne. Megtudjuk hogy született az isten király (vagy miaf volt Xerszész), megtudjuk mik történtek a tengeren miközben “Butler” feltartóztatta a Perzsa sereget, meg az is, hogy utána mi volt.

Igazából ha jobban tojtak volna a történelemre, pedig így sem lehettek túl pontosak — itt egy rövid leírás Szalamiszról –, akkor talán jobb film keveredett volna a 300 2-ből. Így sajnos a borzasztó narráló megoldással igyekeztek tudatni velünk, amit jelenetekkel nem sikerült, minimális hátteret biztosítani a harcokhoz. Előbbi linket elolvasva közel sem eleget.

A látvány viszont megint működött… egy darabig. Rendben, a CGI vér és a feleslegesen sok csonkolás (azért ennyi ember csontjait nem vágják át ennyiszer csak úgy) kicsit túlzásba lett víve, de pár lassítás azért adta. Bár ezúttal kevesebben gyúrhatták ki magukat, mintha Themisztoklész has”izmai” nem mindig ugyanoda lettek volna festve/renderelve (sokszor csak a fejét mutatták, legegyszerűbb:).

Tipikusan felesleges folytatás lett a 300: Rise of an Empire, egyszer meg lehetett nézni, Eva Green teste baromi jó, de a film kihagyásával sem vesztettem volna túl sokat.

33 hozzászólás a “300: Rise of an Empire – “jó lesz az 5 éves folyadék render”” bejegyzéshez

 1. Ohh..pedig tavaly nyáron moziban látva az első trailer-t erről azt hittem lesz olyan über mint a 300…akkor ez sajnos Nekem kimarad. =/

 2. Egyszer meg lehet nézni. Itt a 3D nem csak marketing szöveg, hanem tényleg sokat ad hozzá. A film maga olyan 10/6 részemről.

 3. Halva született ötlet volt. Megint egy olyan filmhez csináltak folytatást ami nem úgy volt tervezve.

 4. “Halva született ötlet volt. Megint egy olyan filmhez csináltak folytatást ami nem úgy volt tervezve.”

  előbb a képregénynek csináltak folytatást. és ez történelem. kvázi történelem. soksok részen át lehetne folytatni. mi itt a probléma?

 5. “Egyszer meg lehet nézni. Itt a 3D nem csak marketing szöveg, hanem tényleg sokat ad hozzá.”

  csak azért, mert sok a CGI. az ilyeneket egy füst alatt konvertálják is át természetesen.

  azért nem lett volna rossz, ha egy ilyen filmet valódi imaxben forgatnak, de úgy tűnik, olyasmit csak nolan mer csinálni:) meg brad bird. és olykor bay.

 6. Nekem nagyon tetszett, jól kiegészítette az első filmet. Green még mindig bomba csaj, a főellenség karakter nagyon jól áll neki.

 7. Kicsit off, de: tegnap délután néztem meg és nem kevés 6-10 év közötti fiúcska, lányka volt a szülei által elcipelve a filmre. Gondolom az ilyeneknek felesleges a 18+ (16?) jelölés az ilyen filmeknél. Biztos nem nők megerőszakolásáról és lefejezéséről álmodtak aznap este…

 8. Odin: Oyan mint a 300, nem rosszabb szerintem, de mig az nyolc évvel ezelőtt, az újszerű látványvilágával, egy 8/10 volt, az mostanra már “csak” egy 6/10-re elég. Nem mondható rossz filmnek, abszolút a nézhető kategória még.

 9. Nekem még jobban is tetszett, mint a “300”, mivel végre nem vette magát komolyan. Olyan ez nekem mint a Strike Back sorozat (ahonnan Sullivan Stapleton jött), akció és humor megfelelő arányban.

 10. aki oda volt az elsőért az nem fog csalodni a másodikba se, azt kaptuk amire vártunk….

 11. Csak egy Gerard Bulterrel szarabb a 300-nál. Mindenki döntse el magában, hogy ez mennyit számít :)

 12. “Eva Green teste baromi jó”
  Csak nem ehhez a filmhez. Bár ezt csak a trailerk alapján tudom mondani, marhára nincsen harcos fizikuma.

 13. zero: A Xerxes még ki se jött, szóval kis túlzás az, hogy előbb a képregényt folytatták.

 14. Na nee ez a fo.. jobb mint az első Zack Snyder féle “klasszilus” 300??
  Zack Snydert csak utánozni tudta ez a nevesenki B filmes rendező, a közelébe se juthat. THIS IS SPARTA itt nem működik, nincs meg benne az a coolság.

 15. a film képregény látványelemeire épül csak valami fura ok végett előbb került a moziba mint a trafikokba
  (Frank Miller végig ott volt most is)

 16. Egyetértünk abban, hogy nem értünk egyet. Tegnapelőtt néztem újra a 300-at, ma meg a folytatást. Az elsőben az újdonság varázsa vakított el sokakat (engem is), ez a folytatás egy jottányit sem volt rosszabb, méltó 2. rész született. (Ezen a furcsa látvány-erőszakpornón belül). Szóval ez nem igaz, hogy ennyire rossz. Csak az elsőről őriznek sokan túlontúl szép emlékeket.

 17. Az első is parasztvakítás volt, ízléstelen és céltalan erőszakkal, viszont azt elismerem, hogy egy ideig újszerűen ható és ütős látványvilággal. Gondolom akinek az bejött, ez is ajánlható. Személyes véleményem szerint már az szomorú, hogy egy ilyen filmre egyáltalán van igény. Nekem ez semennyire nem művészet.

 18. Aki müvészetet akar, az ne egy blockbuster-ben keresse. Teljesen jó volt a film. Méltó folytatás.

 19. off picit, de blockbusternek is lehet művészi értéke, mindazonáltal ennél a filmnél végképp lehetett tudni mire ül be az ember 300 látványa picit gyengébb összképpel, aki ezt kereste, megkapta amit akart, akinek ez nem jön be, az meg bőven el tudja kerülni. nincs itt semmi probléma

 20. Zesku: távol áll tőlem az erőszak, de miután belegondoltam hogy én hogy állnék azokhoz akik kb. rabszolgának akarnak tartani, nem biztos, hogy céltalannak tűnik az erőszak

 21. Zack már minden szarhoz a nevét adja. Voltak neki jó filmjei egyáltalán? Mármint olyan tényleg jó, és nem csak olyan “hmm hmm hát jó…”?

 22. Ja volt, a Holtak Hajnala. Utána a 300 oké, de azóta (szerintem) csak középszerű filmeket csinált, meg egy vállalhatatlan Watchment

 23. A Watchmen szerintem speciel mestermunka. Ez pedig egy tökéletes folytatás: Ami nem működött az 1.részben, kigyomlálták (politika), ami miatt élvezetes volt, azt itt megduplázták. Vacak dialógok és monológok, de nagyon is élvezhető volt. 7/10.

 24. Határozattan jobb volt mint amire számítottam. Sőt tetszett a menete, ahogy párhuzamosan futott a 300-al.

  Ugyanakkor már várom mikor vágják össze a két filmet eggyé, mert simán megoldható.

  És a Watchmen (rendezői vágás) tényleg mestermunka Snydertől.

 25. Hasonló, mint az előző! S az meg köztudott, hogy a spártaiak sem voltak százasok! Illik ez a vér-erőszak világnézet! :D
  A kömény sex, pedig hab volt az édességen! A maga képi világával egyedi, mint ahogy az első! Ilyen hangulatú filmet nem igazán készítettek!
  Amúgy pont a film előtt olvastam el újra a történelmi hátteret. Mi sántított annyira?! Talán egy-két héttel csúszhattak el a harcoknál tekintve! Amire nem emlékszem az az elején, hogy lelövi az öreget, a mi kis filozófusunk!

 26. Nem láttam a filmet. De az elmondásotok alapján (vér, sex, erőszak ) nagyon Spartacus sorozat koppintásnak tűnik.

 27. ööööö 300 – 2006, Spartacus – 2010
  A Spartacus egyértelműen a 300-ból nőtt ki és vitte a “vér-szex-erőszak” jelzőket. (Amit nem bánok, nagyon-nagyon szerettem a sorozatot)
  Szóval nem, nem Spartacus koppintás, a 300 képi és történet világának folytatása/bővítése.

 28. Ez a film olyan semilyen. Amikor kijöttem a moziból nem tudtam hová tenni. Sok felesleges párbeszéd…néha olyan érthetetlen volt. Xerxészből alig kapunk valamit, őt hiányoltam. A látványra nem lehet panasz és még a 3D is tesz hozzá. Eva Green-t bírtam főgonoszként. Hát kb. ennyi. 10/6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.