Need for Speed: Stupid Fun

A Silent Hill óta nem készült ilyen jó játékadaptáció. Félre ne értsetek, a film nem jó, bár engem baromira szórakoztatott, viszont nem köpi szembe a játékot amin alapszik.

Rendben, a legújabb Need for Speedekkel már nem játszottam, de a “radar” az égben, a rendőrautók és a viszonylagos harc velük, a baromi változatos pályák, többnyire forgalomban, az éjszakai verseny, a kocsik. És ezt nem is erőszakolták meg valami túl komoly forgatókönyvvel. Pont emiatt nem igazán film-film amit láttunk.

Logikailag szanaszét lehet szedni, ezt egy pillanatra sem fogom vitatni, de ahogy felmerülnek ezek a hülyeségek közben valahogy végig mosolygok. “Miért így csinálták”, “nyilván így reagál a rendőrség” és a többi, de igazából máshogy nem is lehetett volna adaptálni a játékot szerintem.

Mindezek közben, ahogy a legősibb klisét maximumra járatják dráma címszóval, addig legalább végig lehet szórakozni. Ők sem gondolták komolyan azt, hogy egy haláleset mélységet ad a filmnek. Egyszerűen csak visszanyúltak a múltba, és a legegyszerűbb történetre felhúzták a versenyeket. Igazi tét nincs, az utazás a fontos.

A megvalósítás pedig szerintem marhajó. Míg a 3D borzasztó a színészes jeleneteknél, mindenki törpének tűnik valahogy, elég vicces, addig bizony a kocsis jeleneteken tud dobni. Bár a nagy látószög miatt valószínűleg 2D-ben is működhet a film, leginkább azért, mert rengeteg jelenetet tényleg a terepen vettek fel, amit pedig nem, az a trailerhez képest sokkal jobb CGI-jal készült.

Amit még szóba akartam hozni, hogy Aaron Paul bírt a színészi kihívással, amit a film jelentett. A köré toborzott csapat is rengeteg feelgood pillanatot hozott, de kiemelni mindenképp Imogen Pootsot akarom, mert a közte és Paul közötti dinamika jelentősen dobott az élményen.

Egy dolgot sajnálok, hogy csak szinkronosan megy itthon, nincs választási lehetőség. Bár a kocsik hangját nem keverték le túlzottan, de amikor az egyik karakter baromi aranyosnak tűnik és sokszor emlegetik az akcentusát, akkor azt lehet, hogy jó lett volna hallani. Tippre még Kid Cudi mehetett mellé. Na majd bevizsgáljuk úgy is, amint lehet.

18 hozzászólás a “Need for Speed: Stupid Fun” bejegyzéshez

 1. Örülök h pozitívan lett az ismertető:) Annak még jobban hogy úgy tűnik hogy sikerült hozni a régi nfseket hangulatban. Mondjuk ettől még nem lesz mozis a film mert rebootokra meg játékadaptációkra elvből nem költök de majd lerántom netről.

 2. Na nekem pont az a lényeg, hogy adja vissza a játékok hangulatát, ami ezek szerint sikerült is. :)

 3. Na akkor eddig mindenki örül :)
  Én is, jó látni amiket írtál,
  így már kb biztos vagyok benne,
  hogy azt fogom kapni amit várok tőle.

 4. Jól visszaadta a játék hangulatát, mert ugye voltak benne kocsik. Ez volt az EA eddigi legnagyobb üzleti dobása, sikeresen eladott a stúdiónak 3 szót.

 5. Viszont a hétvégén csak 20 millió körüli bevétele lesz, ami igen csak nagy csalódás, főleg egy F&F-hez képest. Persze ez egy új franchise, már ha az lesz belőle, de eddig úgy néz ki, hogy Amerikán kívül kell megmneteni a filmet. 66 millióból készült+reklámok.

 6. nekem nagyon bejött ez agyatlan autós móka. plusz élmény volt, hogy ez volt életem első 4dx-es filmje, nekem brutál sokat dobott rajta, a rángatózás és a menetszél szimulálása, aki teheti mindenképp így nézze meg :)
  egyetlen negatívum, hogy csak szinkronosan elérhető, azért jobb lett volna Jesse eredeti hangját hallani :)

 7. Nekem teljesen visszaadta a 90-es évek második felében készült NFS játékok érzését, nagyon bejött. Az meg külön öröm, hogy a különböző pályák és járgányok közül nagyon sok megjelent a filmben. Végre egy autós film, amiben az autós móka nem csak másodhegedűs. A kaszkadőrjelenetek, felvételek a Ronint juttatták eszembe (1-2 kivételtől eltekintve nem is vettem észre a CGI-t, max ott, ahol tényleg nem lehetett volna megcsinálni élőben – talán).
  Aki autóbuzi és NFS rajongó, annak kötelező, nekem kellemes nosztalgia volt.
  A srác tud színészkedni, a csaj bájos, a zene passzol, a verdák isteniek, a sztorit meg magasról… :)

 8. Amúgy eléggé Underground 2 storyszaga volt a dolognak,de nem tudok én se többet mondani nagyon a leírtak után..Teljesen megvoltam elégedve a filmmel,megérte a jegyárat!

 9. Én valahogy úgy voltam a filmmel, hogy tökéletes egy szombat délutánra amikor épp semmi nincs a tévében, de amúgy semmi extra. És ez nem feltétlenül baj mert egy NFS filmtől mit várjon az ember? Szóval nyilván nem vártam én sem Inception szintű sztorit vagy ilyesmit.
  Logikailag persze bele lehet kötni sok helyen de itt (a Halálos Iramban sorozat utolsó két részével ellentétben) elhittem, hogy a Föld nevű bolygón játszódik mert van gravitáció és hasonlók. :D

  Egyébként én eredeti nyelven láttam (Angliában élek) és több poén is volt benne Imogen Poots brit akcentusával kapcsolatban ami (haverom elmondása alapján) a szinkronos verzióban nem jött át.

 10. Jó már valami új a F&F filmek után, ami szórakoztat. Imádtam. Nem valami próbálkozás, aminek az első snittjéről ordít a ZS!

 11. ööö Jesse Pinkman azt hazudta a Top Gear-ben, hogy nincs a filmben egy csepp CGI sem, BITCH! :)

 12. bob: azt nem akarom elhinni, főleg, hogy a trailerekben volt, csak félkész :D de baromi sokat vetttek fel terepen az 100%

 13. én se, de ezt mondta, gondolom csak hangsúlyozni akarta milyen sok igazi jelenet van :)

 14. Én most néztem moziban, és a címben szereplő két szó tökéletesen illik rá: Stupid fun :).
  Viszonylag jobban ismerem a játékot is, az utóbbi 2-3 résszel rengeteg időt töltöttem el (meg előtte is a régebbi részekkel, de ott voltak kihagyásaim), és vicces kimondani, de tényleg tökéletes játékadaptáció. Persze ez valószínűleg nem is túl nehéz dolog, mert a kocsikat, a környezetet könnyen át lehet emelni, de a hangulatot is sikerült.
  Logikailag tény, hogy nem sziklaszilárd lábakon áll, de szerintem nincs benne semmi egetrengetően nagy hülyeség, ami kiveri a biztosítékot (azért tudni kell helyén kezelni a filmet).
  Imogen Pootsot nagyon bírtam, tényleg jól sikerült a karakterek közti dinamika.
  Összességében én nagyon élveztem: 8/10.

 15. Bepótoltam. Életemben először izgultam, amikor a féket nyomták tövig. Faszán érződött a súlya a dolognak, hogy ott bizony meg kell állni. Ezen meg is lepődtem, amint feldolgoztam a reakcióimat.

  A szinkront nem szoktam bánni, de tekintve, hogy a film előtt fejeztem be a Breaking Bad utolsó részét, és imádom a faszi hangját, egy kicsit sajnáltam, hogy nem hallom.

  Let’s cook, Jesse!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.