The Giver-előzetes: nem lett fekete-fehér

Ha még nincs elegetek a jövőben játszódó ifjúsági regény feldolgozásokból, akkor nézzetek rá Az Emlékek őrének trailerére. Valami elvettek az emberektől, ami békét hozott, de nyilván üresebb lett tőle az élet. Mindenki kap havonta egy injekciót, azzal tartják fenn a rendet, de természetesen egy fiú ki fog lógni… A fiatal színészek mellé Jeff Bridges és Meryl Streep asszisztál.

human
írta
2014. 03. 20. 03:15
megjelenés
10
hozzászolás


10 hozzászólás a “The Giver-előzetes: nem lett fekete-fehér” bejegyzéshez

 1. Ti se sűrűn vesztek kézbe könyvet….
  Lois Lowry – Az emlékek őre c. könyvét viszik vászonra ezek szerint, ami a maga nemében egy nagyon érdekes, elgondolkodtató olvasmány. Van vagy 10 éve, hogy olvastam, még gyerekként és nagyon tetszett. Kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle. Az fordította amúgy, aki a Harry Potter könyveket is. Érdemes elovasni, nem annyira hosszú.

 2. — SPOILER —

  Csak szomorú, hogy a regényben kulcsfontosságú, hogy az emberek már nem látják a színeket, “fekete-fehér” körülöttük a világ. Szerintem ez a megoldás egy ilyen típusú filmnek is jót tesz, de talán attól féltek, kevesebben nézik meg akkor. Kár.

 3. sugabubus: a könyv eredeti nyelven több, mint 20 éve jelent meg, magyarul meg vagy 13 éve. Ha akkor még nem tudtál olvasni, én kérek elnézést, de nem mindenki a tévé előtt nőtt fel. Nem mellesleg AKÁRKI olvashat ifjúsági regényt, nem csak a tizenévesek, ez pont nem az a mű amúgy sem, amit egy felnőtt(ebb) olvasó ne élvezne. Egy kis kultúra senkit nem ölt még meg.

 4. ne kérj elnézést, mert akkor már négy éve olvastam, és túl voltam pár könyvön. de azért, mert valaki nem ismer egy modern ifjúsági könyvet, azt mondod, hogy nem vesz a kezébe könyveket, na az a lell

 5. Nem, az a “lell (ez de rohadt idegesítő így), hogy az Equilibriumhoz hasonlítják, mikor köze nincs akettőhöz egymáshoz. Ennyi erővel minden hasonlít már mindenre. és ne nézzünk emg semmit, más filmben már úgyis volt. (az iróniát tessék átérezni)
  Máskülönben meg azt én is hiányolom, hogy nem fekete-fehérben készült, ilyen Pleasentville-stílusban jól meg lehetett volna csinálni. Na mindegy.

 6. equilibrium: háború után az érzelemmentesség egy gyógyszer segítségével kötelező lesz, de egyszercsak valaki fellázad, mert érezni akar…hmmm, tényleg, ég és föld a két film (előzetes alapján)

 7. Fekete-fehér… a trailer hazudik. Pedig nem szabad hazudni, az szabályellenes! :)

  Fokozatosan jönnek vissza a színek, ahogy egyre többet lát a srác.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.