Ride Along (Pofázunk és végünk): majdnem

A Ride Along olyasmi, mint az NFS volt pár hete, avagy rossz film, csak valahol mégis szórakoztat, viszont rosszabb annál. Aki nem akar többet olvasni: maximum kölcsönözve javasolt az otthoni megtekintése.

a Ride Along főszerelő párosa

Igazából nem tudom miért mutatták be mozikba, itthon meg aztán főleg kérdéses, de nyilván a forgalmazó jobban ismeri a magyar piacot. Nem is ez a lényeg, hanem hogy a Ride Along teljesen videókölcsönzős film, hiányzik belőle a nagyvászon plusz, de a helyén kezelve egész jó volt.

A történet eléggé 80-as évek: a bomba csaj nem dönthet a pasijáról, a mogorva bátyja beleegyezését kell kérni a nászra. A probléma, hogy a tesó (Ice Cube) eléggé kemény zsaru, a leendő férj (Kevin Hart) pedig ennek az ellentettje, bár zsaru akar lenni.

A megoldás? Egy Training Day-szerű közös nap.

Nyilván minden fordulat kiszámítható, de szerencsére nem komoly akciófilmet akartak csinálni, így ezzel nem is foglalkoznék tovább. A probléma inkább az, hogy a poénok között ritkán van kiemelkedő. Elvileg Kevin Hart az egyik legviccesebb amerikai, csak ezt ritkán látjuk a vásznon. Azért néha sikerült elvigyorodni rajta.

a szerelmespár

Mondjuk ki, erőteljesen közepes a Pofázunk és végünk (ehh…), legalább nem a Kiképzést próbálták viccesíteni, pedig a film emlegette Denzelt. Az if i could just kill a man és a today was a good day nekem vagy egy pontot húzott az értékelésen. Bírom amikor Ice Cube ilyesmit bevállal, hiába nulla színész.

7 hozzászólás a “Ride Along (Pofázunk és végünk): majdnem” bejegyzéshez

 1. Ice Cube nulla szinész? Hát ez nem igazán fedi a valóságot. Bár az igaz nincs is mostanában olyan film ahol meg tudná mutatni a tehetségét, mert idióta vígjátékokban szerepel.
  John Singleton – Boyn N The Hood 1991 /Fekete Vidék/. Szerintem ott elég nagyot alakított.

 2. Nyilván 1991-ben egy hozzá illő filmben jó volt szerintem is, de itt semmi, 2 arca volt.

 3. Amblin: én már csak zenei múlt miatt is nagyon bírom Ice Cube-ot, de tény hogy nem egy nagy színésztehetség. Inkább úgy fogalmaznám meg hogy vannak szerepek amik passzolnak a stílusához.

 4. A zenéje nem jön be, de színészként csípem Ice Cube-ot, általában bejönnek a filmjei, ezt is megnézem, de persze majd csak hbo-n. :)

 5. anblin: ez a nulla színész definícója.

  “nincs is mostanában olyan film ahol meg tudná mutatni a tehetségét”

  mert nem kell senkinek. mert nulla színész.

 6. Igen Ice Cube a mai napig jó zenét csinál, nem úgy mint a mostani magukat hip-hop rap zenészeknek kikiáltó, de közben POP zenét játszó majmok. Én az N.W.A. zenéin nőttem fel, főleg N.W.A. a rap zene beatlese.

 7. Ez a film nulla.
  Kevin hart egy senki, a jégkocka meg csak egy bőrdzsekis hülyegyerek napszemcsiben.
  Sajnálom azt az 1:39 időt, amit a filmre pocsékoltam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.