Veronica Mars

A Veronica Mars kicsit a Fireflyra hasonlít, csak sokkal jobb helyzetből készülhetett el a mozifilm hozzá. Mindkettő kevéssé nézett, de kult státuszba lépett sorozat, ami kapott egy lezáró fejezetet, csak a Firefly kénytelen volt jobban lepaktálni a stúdiókkal a Serenity kapcsán, hiszen űr westernt nem lehet lehet 6 millióból forgatni, ellenben nyomozós filmet simán.

Na meg közben jött a Kickstarter is, ahol lehetett kérni az igazi rajongóktól pénzt a filmre! Nyilván a reklámokkal meg az akármilyen terjesztéssel jóval a nép által összedobott összeg felett járt a Veronica Mars-film, ellenben a Kickstarter kampány tökéletes felmérése volt a piacnak, a “jó lenne ha csinálnának valami filmet”, de aztán mégsem érdekel senkit sem helyett tisztán látszott, hogy pénzt előre letéve van érdeklődés.

Akkor rá is térnék arra amit kaptunk. A sorozatot anno imádtam, és nem meglepő módon, mármint ha megnézzük hogy jött össze ez a film költségvetésének egy része, akkor ez nekem szólt. Baromi jó volt újra látni mindenkit, ebben a tulajdonképpen másfél órába tömörített szezonban.

Igazából pont a zsúfoltság miatt tippelnék arra, hogy hiába céloztak meg új nézőket, őket ezzel nem győzték meg. Az apróságok hiányoztak, amik különlegessé tették a Veronica Mars sorozatot. Na meg a történet szerint is öregebb a lány, így kicsit furcsa volt, hogy a “régi eszközeit” vetette be, és itt most nem a kütyükre gondolok.

Ezen kívül szerintem sok volt, hogy a gyilkossági ügy mellé még valamit befűztek a történetbe. Már az is elég lett volna, hogy Veronica visszamegy szülővárosába, szembesül a változásokkal és közben segít régi szerelmének egy gyilkossági ügyben. Erre pont ebből veszett ki a feszültség, Logan fenyegetettségét sosem éreztük, így a tét sem volt olyan nagy. Régen bármikor bajba került, abban azért volt komolyság.

Mindezek ellenére azt kell mondanom, hogy a nosztalgia faktor miatt baromira jól szórakoztam. A rengeteg kikacsintás, köztük a nekem legjobban tetsző FBI-os, a sok már alapból kedvelt szereplő. Egy dolgot biztos elértek: kedvem támadt újranézni a sorozatot.

Mint film, nem erős a Veronica Mars, mint rajongói kiszolgálás viszont tökéletesen működik, még ha közben kicsit öregebbek lettünk mi is. A long time ago, we used to be friends.

5 hozzászólás a “Veronica Mars” bejegyzéshez

  1. Amikor a sorozatjunkie-n megemlítettétek a filmet, már akkor akartam írni, mert ott is ugyanez volt, hogy nem szerez új nézőket a sorozat, de én meg pont nem így éreztem.
    Nem láttam anno a sorozatot, de, mivel annyira mindenki kultiválja, lecsekkoltam a filmet, “végülis másfél órával nem veszíthetek olyan sokat, és talán rájövök, mi annyira jó ebben”-alapon, és azt kell, hogy mondjam, bár az általad említett gyengeségeket én is láttam benne, jól szórakoztam, és simán kedvem támadt megnézni az előzményeket. Szóval felkerült az “ezt is meg kell néznem”-listára, és tudom, hogy plusz egy néző nem sok, de akkor is :)

  2. Többé-kevésbé hozta a sorozat stílusát, persze nem tökéletes, de bőven jó. Olyannak viszont, aki nem látta a VM-t, nem ajánlanám egy kicsit sem.

  3. +1 néző itt is. Anno nem néztem a sorozatot, de most a hype miatt én gyors ledaráltam a 3 évadot, mire kijött a film. Ha a film magában nem is állja meg a helyét, én örülök, hogy Marshmallow lettem.

  4. Nekem a film nagyon tetszett, a sorozatot egyből letöltöttem és meg is nézem mostanában. Úgyhogy még egy + nézője a sorozatnak a film alapján.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.