Blockbuster watch: a Transcendence hatalmasat bukott

Ti azon a véleményen vagytok, hogy szar, de úgy tűnik Amerika egyetért veletek, és összesen csak 11,15 milliót adtak a 100-ból készült filmnek. Ehhez a világ többi része 17,4-et tett hozzá, avagy hatalmas bukta. Kevesebbet hozott, mint az eddig legégőbb sci-fi nyitányok, pl. a Stealth 13,3 és a The Island 12,4 millióját is alulmúlta.

Depp nem örül a hírnek

Közben a Captain America: The Winter Soldier már harmadik hete van a toplista élén. Ha eddig nem lett volna nyilvánvaló, akkor most már tudjuk, hogy hatalmas siker. A napokban lenyom,a a Thor: The Dark Worldöt bevételileg. Jelenleg 201 millió Amerikában és 385 a világ többi részén. Mindezt 170 millióból dobta össze a Marvel, plusz gondolom a reklám.

Ezek mellett a Heaven is for Real simán siker lett, alig 5 nap alatt hozott 28,5 milliót. 12-ből tették össze.

És ha érdekel, akkor a Noah is rendbe jön lassanként. 125 millióból készült, szóval legalább 160-ba volt a stúdiónak a reklámok után, és bár Amerikában csak 93 milliót szedett össze, a világ többi részén 197-nél jár. Szóval már profitot termel nagyjából.

A legjobb hír pedig az lenne, hogy a Grand Budapest Hotel világszinten átlépte a 100 milliót, ezzel Wes Anderson legjobban teljesítő filmje lett.

Még ma is ünnep van persze, de ez nem segít a buktákon.

23 hozzászólás a “Blockbuster watch: a Transcendence hatalmasat bukott” bejegyzéshez

  1. Már látom magam előtt a napot, mikor megnyitom a boxofficemojo-t és írják, hogy irgalmatlanat bukott a New Avengers 6…
    Nem fogja ám ezeket örökké kajálni a nép.

  2. Nolan operatőre inkább maradjon a kaptafájánál, és hagyja a profikra az év Sci-fi filmje jelzőt: Interstellar!

    Tényleg nagyon rossz, komolyan már azt fontolgattam hogy kijövök a moziból, szörnyű. Azt hitte Wally Pfister hogy Nolantól elleste a szakmát… Soha!

  3. Azért ez elég szomorú, attól függetlenül, hogy milyen a Transcendence. Nekem személy szerint hányingerem van már ezektől a képregényfilmektől de ha ez kell a népnek… Interstellarban bízok még azért.

  4. én 2 napja néztem, MOM-ban eredeti hangon (csak az átlag szar szinkron miatt emelem ki). Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel, de nekem kifejezetten tetszett. Ha az ember kicsit neki áll gondolkodni és nem csak bután nézi a vásznat mint egy transformers film alatt, akkor kifejezetten érdekes. Azt nem mondom, hogy Asimov-i mélységekbe ment, nyilván a célközönség és az idő miatt nem lehetett, de szerintem egyáltalán nem volt rossz.
    Depp szerintem elég jól hozta a szerepét, és ismét rá kellett jönnöm, hogy nem rossz színész, csak a szar Tim Burton filmek miatt egy ideje eléggé leírtam. Rebeca Hall pedig pozitív csalódás volt számomra, kb mint a Batman TDKR-ben Anne Hathaway (najó talán akkora nem). Tény, vannak benne hiányok, logikátlan dolgok, de ezek jelentős részét én betudom annak, hogy 2 órába ennyi fért bele. Ha egy 10 részes sorozatot csináltak volna belőle, sokkal többet ki lehetett volna hozni.

    SPOILER
    Amit sokan nem értenek meg a filmben, hogy itt végig Depp játsza a pozitív oldalt. Egyetlen egy embert sem öl meg, vagy bánt, sőt, végig azon dolgozik, hogy a felesége álmát valóra váltsa amiről a film elején beszélt, hogy egy utópisztikus világba jutassa az emberiséget és a földet. De mivel nem uralhatják, nem értik meg, gyakorlatilag az emberek azok akik egyből párbeszéd nélkül fegyverrel lerohanják és akik több embert szónélkül agyonlőnek, majd az egész végeredményét maguknak köszönhetik, hogy ahelyett, hogy rengeteg új felfedezés és csúcstechnológia birtokába jutnának, visszataszították saját magukat az 1800-as évekbe, úgy, hogy megse próbálták kideríteni, hogy valóban Depp van a gépben vagy sem.

  5. SPOILER SPOILER
    DarthSith:Ha én rendeztem volna ezt a filmet a vége az lett volna, hogy Depp rájön miután megölték a nőjét és a legjobb barátja meg a mentora az életére tör csak azért,mert félnek tőle, hogy az emberiség nem érdemli meg ezt a bolygót és miután mindenki szervezetébe juttatott volna nano botokat egyszerűen megsemmisíti az egész emberiséget ezek után épít néhány robotot amikkel helyre hozza a bolygó ökoszisztémáját ő pedig nyit a világűr felé és el van a végtelenségig annak felfedezésével.

  6. SPOILER

    2SY: Én is elgondolkodtam egy hasonló befejezésen, de ez csak abban az esetben működhetett volna, ha nem marad meg belőle annyi emberi, amennyi korábban volt. Szimplán az ő személyisége, amely a film végén kijött, hogy valóban, teljesen ő volt a gépben, az egyszerűen nem ilyen. Ahogy a film elején is látható volt, ő nem akarta megváltani a világot, nem akart hatalmat, csak szépen élni a feleségével és kutatni. Ha ebből a személyiségéből csak kevesebb maradt volna meg, és hidegebb gépi logikálval gondolkodott volna végig, valóban hasonló végkimenetel lett volna valószínű, de az pont azt húzta volna keresztbe, hogy mégsem sikerült a teljes tudatfeltöltés, és az nem az ő személyisége lett volna :)

  7. SPOILER
    Darthsith:Teljesen igazad van abban az esetben ha sikerült a teljes tudat áttöltés, de részemről azért kérdéses, mert amikor Morgan Freeman felteszi neki a kérdést akkor ugyan azt válaszolja, mint annó Pinn és persze ők azt mondják hogy csak viccelt és talán igaz is de lehet hogy nem…
    ” ő nem akarta megváltani a világot, nem akart hatalmat, csak szépen élni a feleségével és kutatni”
    Jó persze a gyógyítás szép dolog, meg a környezetvédelmi konfliktusok megoldása és még sorolhatnám de amikor átveszi mások tudatát erőszakkal na az már nem és onnantól kezd számomra simán hihetővé válni, hogy mégsem ő uralkodik teljesen vagy ha még is akkor kezdi átértékelni addigi nézeteit. A végén azért nem lépte meg az általam felvázolt scenariót, mert éppen érzelmileg erősen destabilizálta felesége haldoklása+barátai árulása és életveszélye és ennek hatására sikerült átvenni a teljes hatalmat és ezért kapcsolta le magát.
    Mennyi kakarktert pazarlunk egy olyan filmre aminek jó lett az alapkoncepciója de szar lett a megvalósítása:)

  8. Szomorú vagyok! Nem járok hetente moziba, egy évben csak 4-5 (szerintem) jobb filmet nézek meg, de arra nem sajnálom a mozijegyet. Ezt a filmet is vártam, az előzetesben túl sok mindent ellőttek, egy hangyányit (!) csalódtam is, DE ettől még jó film volt (picit másra számítottam). Nem repkedtek percenként autobotok az égből és nem volt tele minden perc robbantásokkal, de igen is izgalmas, elgondolkodtató, és szórakoztató volt a film. Elmentem egy este, és kikapcsolódtam, jól éreztem magam. Voltak (logikai) hibái, technikai bla-blák, amin mosolyogtam (szakmai ártalom), de alapvetően tetszett. Egy 10/8-at simán megért, mert a film után is elgondolkoztam, hogy “mi lenne a való életben ha…”
    Szomorú vagyok, mert csak a csillió milliós filmekre, képregény adaptációkra, folytatásokra van igény, és így egyre kevesebb egyedi (akár kevésbé profitáló, vagy mint ez “BUKTA”, “ÉGÉS”) filmet fognak bevállalni. De legalább nézhetünk Superman 8-at, Transformers 12-őt, lesz Star Wars 20-ik epizód, mert azt minden tinédzser megnézi. Gondoljatok bele, 10 év múlva akár nem mernek egy Inception-t bevállalni, nehogy bukta legyen, miközben mekkora film volt! Szomorú vagyok. :(

  9. most sem nagyon mernek Inceptiont bevállalni, max bizonyított emberektől, hiszen azért bazisokba került

  10. SPOILER ON
    2SY: Jogos az észrevétel. Szerintem az a rész, amikor morgan freeman megkérdezi, hogy hogyan bizonyítaná az öntudatát és ugyanazt válaszolja amit a PINN korábban, azt szerintem direkt a nézőre bízták, hogy nem rágják a szájába, hogy valóban csak a korábbi rendszer újabb változatáról van szó, vagy tényleg Depp személyisége poénkodik és emlékszik vissza erre a jelenetre. Én pont bírom az ilyesmit, hogy hagyják, had gondolja mindenki azt, ami neki tetszik egyes jeleneteknél :P
    De pont ez volt a lényeg a végénél, hogy mégis az öntudata volt, hiszen érzelmileg befolyásolható lett, annak ellenére, hogy elvileg csak egy gép :P Nyilván az új lehetőségekkel és erőforrásokkal a karakter személyisége változáson megy át, pláne, ha azt nézzük, hogy 5 évet ölelt fel az egész film. 5 év alatt egy normális ember is sokat változik, nemhogy egy folyamatosan elképesztő mértékben fejlődő “gép”. De tény, az nem volt korrekt lépés, hogy átvette a melósok fölött az irányítást, megtudta volna oldani a gyógyításukat irányítás nélkül is. De ezt betudom a karakter fejlődésének :)

    SPOILER OFF

    én szeretem a szuperhősös filmeket is, rengeteg képregényt olvastam/olvasok a mai napig, szerintem a kettő nagyon jól megél egymás mellett. A gond inkább az, hogy a kiadók, stúdiók nem a kettőt akarják egymás mellett éltetni, hanem az egyiket a másik kárára :(

  11. DarthSith: Én is imádom az ilyen húzásokat főleg az Inception végén vagy pl a nagy klasszikus Shane(btw szerintem ez volt a film történet első ilyen húzása)http://www.imdb.com/title/tt0046303/?ref_=fn_al_tt_1

    Zsolti: Tökre nem értek veled egyet. Igen szükség van az ilyen cgi blockbusterekre, mert ezekben van pénz és ezen filmeknek köszönhető a technológiai fejlődés, mert ahhoz, hogy hozzon egy film sokat ahhoz jó látvány kell és ha elavult cgit használ egy film hiába öntöttek bele pénzt az emberket nem fogja érdekelni és bukta lesz a film.(lásd gagyi Hercules meg a Frankeistein).Mind ezek mellett a “normál” filmek egyáltalán nincsenek elhanyagolva az emberek nézik őket és ezek filmek kapnak oscarokat míg a csili vili cgiok nem(persze ennek megvan az oka).
    Az hogy még hány évig kell ezeket nézni nem tudom(mármint Marvel/DC) de engem nem zavarnak ha érdekel elmegyek rá hanem akkor skippelem.(Mai napig nem láttam Green Lanthert meg az Amazing Spidermant)

  12. sziasztok!

    nekem nem teljesent tiszta, tegyük fel egy film 150millióból készül, ebben ilyenkor minden beletartozik, a szinészek pénze, rendző stb?

  13. Na ezért van annyi rebbot meg folytatásfilm, és kevés drága sci fi. nem kajálják az új sztorikat, ennyi, kivéve ha Nolan a rendezõ.

  14. Úgy beszéltek, mintha csak képregényfilmek lennének manapság, pedig többségében más filmek is vannak, amik meghozzák a pénzüket, amik minőségileg is jók, lássátok csak az Oscar felhozatalt, de ezen kívül is rengeteg más egyedi film van (nem csak Nolan akit többen is írtatok). Ez a képregény téma olyan, hogy nem látjuk a fától az erdőt, ha csak ezt nézzük, akkor a többit észre se vesszük. Én úgy látom volt is, van is, lesz is igény más témájú filmekre, ha van egy jó ötlet, amibe nem kell sok pénzt áldozni, akkor simán megcsinálják.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.