Coherence-teaser: a sci-fi amire várunk??

Páran azt írják, hogy bár más témában, de olyan komolyan vett sci-fi, mint a Primer volt mostanában. Egy sima vacsorának indult 8 barát között, de amikor a Föld közelében elhaladó üstökös miatt kimegy az áram, akkor felfedezik, hogy az egyetlen hely, ahol még fény van, furcsa titkokat és jelenségeket rejt.

human
írta
2014. 04. 26. 04:14
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “Coherence-teaser: a sci-fi amire várunk??” bejegyzéshez

 1. A Primer története remek volt, ahogy az alap ötlet is, de a kivotelezés katasztrófa. Remélem itt nem fognak olyan durván művészi világ fele elmenni. Attól mév lehet érdekes valami, hogy nem kavarjuk össze direkt az embert a rendezéssel.

 2. A Primer szerintem is szar volt. Ez a trailer meg túl kevés ahhoz, hogy izgalomba jöjjek.

 3. Pocok
  élreértés ne essék, véltelenül se mennék el odáig, hogy a rendező (vagy forgatókönyv író, nem tudom melyiknek köszönhető eza kusza mesemondás) munkája miatt a teljes filmet lehúzzam. Ha más nem, hát a sztori kárpótolt mindenért, és kötelező darab.

  Egyébként trailer alapján érdekesnek tűnik ez is, csak örülnék ha visszaétrnénk a kaland film vonulathoz ha már időutazás (Vissza a Jövőbe) nem pedig a horror (akár jelen film is), meg művészi megközelítést (Safety Not Guaranteed) nyomatnák.

  Azt már csak félve említem, hogy jó lenne feldolgozni (nem akció filmmé degradálni) valami klasszikust, pl. Kavics az Égben, vagy a Halhatatlanság halála.

 4. Shane Carruthot nagy ívben elkerülöm az Upstream Color után – ezt csak arra mondom, hogy ez a Prime összehasonlítás nekem inkább elvette a kedvem az egésztől.

 5. A Primer szerintem is unalmas volt, az Upsctream Color-t meg csak felig tudtam megnezni es azota sem tudom ravenni magam. Ez meg szimpatikus. Nekem a Melancholia jutott eszembe rola. Az viszont tetszett.

 6. Ez az Upstream Color mi egyébként? Megnéztem a trailierét, de úgy 30 másodperc után már csak bambulni tudtam rajta. érdemes adni neki egy esélyt? Sci-fi egyáltalán?

 7. HighwayCat: Én két óra után is csak bambulni tudtam rajta. Az a furcsa, hogy szeretem az ilyen lassú folyású történeteket, de ez nekem csak művészieskedő szenvelgésnek tűnt (és a végére majdnem kikapartam a szemem) – mások viszont odavoltak érte. Adj neki egy esélyt – ha fél óra után utálod, ne nézd tovább, időpazarlás. Bár igen, sci-finek sci-fi.

 8. Igy van, En is szeretem az ilyen tipusu filmeket. Az UC pedig szimplan csak muveszieskedik. Nem leszel okosabb a filmtol(bar a veget nem lattam, de tudom h nem vezet sehova) mint a traileretol. Csak akkor nezd meg ha Lynch es Malick rajongo vagy. Igazabol olyan a film mintha Lynch a maradek jozan eszet is elvesztette volna. A rendezo szerint sokfelekeppen lehet ertelmezni a filmet. Voltal mar modern art kiallitason? Ahol ket szek egymasra van rakva, mint muveszet? Nnna, az Upstream Color ugyanezt jelenti a filmmuveszetnek.

 9. Nem erre várunk.
  Hanem a A.C.Clarke Ráma sorozatának megfilmesítésére.

 10. Stop Jeremiás Hugó

  Sajna abból a sorozatból csak a Rendezvous with Rama jó. Imádtam a modern világot, amit leírt benne, de a második részben ahogy felvitte azt a dekadens gárdát a Rama2-re, az kiverte a biztosítékot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.