The Star Wars Expanded Universe: Past, Present, and Future

A Lucasfilm megmagyarázza mi lesz a Star Wars univerzummal. A lényeg, hogy az eddigi trilógiákat és a Star Wars sorozatot nem hagyják majd figyelmen kívül, ami azokban történet az megtörtént, nem lehet leseperni őket az asztalról, hiába akarnák majd a jövőben esetleg, mert mittomén, úgy izgalmasabb lehetne a sztori az EP 21 vagy valamelyik spinoff film rendezője szerint. Ellenben a jóváhagyott könyveket és képregényeket a Legends banner alatt eltemetik, avagy nagyjából csak a mozógképeket tekintik alapnak.

Now, with an exciting future filled with new cinematic installments of Star Wars, all aspects of ‘Star Wars’ storytelling moving forward will be connected. Under Lucasfilm President Kathleen Kennedy’s direction, the company for the first time ever has formed a story group to oversee and coordinate all ‘Star Wars’ creative development.

Erre fel is állítottak egy teamet, akik tényleg azt fogják ellenőrizni, hogy illeszkednek-e a dolgok rendesen az univerzumban.

Itt van mindez videóban elvileg:

human
írta
2014. 04. 26. 04:07
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “The Star Wars Expanded Universe: Past, Present, and Future” bejegyzéshez

 1. Par honapja meg pont arrol volt szo, hogy a filmek meg talan a legutobbi rajzfilmsorozat kivetelevel minden le lesz soporve az asztalrol, es csak azok, meg minden ami mostantol jon tartoznak majd a hivatalos kanonba.

 2. Valójában most is arról van szó, csak diplomatikusabban van megfogalmazva. Egyenlőre a Jedi utáni EU-t írják le, ami előtte játszódik az egyenlőre maradhat, de ha jönnek a spinoffok sztem azoknak is lőttek :(
  Pedig nem hiszem, hogy jobbat tudnának kitalálni, mint a Han Solo-s eredet sztori, vagy a Thrawn-trilógia. Nem szeretem a disneyt :(

 3. Nagyon furca nekem azm, hogy mennyi ember felháborodott ezen, hogy nem résez a SWkánonan ez és ez. ÉS? Tehát Lucas alkotta meg. Azt csinál a saját maga alkotta világgal amit akar, ha kijelenti, X dolgok nem illenek bele a kánonba, akkor nem. Tök poén hogy némelyik SW -fan már jobbabn tudja mi a SW, mint az a ember aki ezt megalkotta. És a filemkre rá térve, emiatt van az, hogy minden filmes hírnél leírja náhány ember, hogy márpedig ezt vagy azt a regényt kéne megfilmesíteni, és mirt nem ez lesz milyen szar. Azért, mert nem hivatalos folytatások! Pont. Majd én is írok egy folytatás a Gyúrűk Urához, és ha nem filmesítik meg, felháborodok…na mindegy, szóval nekem ez SW-kánon ügy, és a rajongók kapcsolata nagyon furcsa, és hogy ezen emberek még fel is tudnak háborodni…nem értem ezt a féle rajongást.

  Különben: én mindig csak a hat filmet tekintettem hivatalosnak, minden mást csak afféle rajongói dolognak, pedig olvastam SW könyvet, kedvenceim voltak a KOTOR játékok, de a filmek az igazi SW-k, legalábbis én is mindig így véltem, és nem kezdtem azon gondolkodni, hogy a játékok, regények részei-e ennek. Ez vaahogy magától értetődő volt.

  Ja, amúgy az is poén ,hogy ugyan ezt a hírt, itt kissé más értelmezésben olvastam, más jhelyen épp arról volt szó, mindent lesöpörnek az asztalról, volt nincs!

  ha pedig valaki Thawn könyvekkel jön: msot szólók hogy körberöhögöm.

 4. Dantes, ott a pont.
  Már csak azért is nevetséges, mikor felháborodnak a “rajongók”, mert a hivatalos, tehát engedélyezett folytatások között is vannak olyanok, amik ütik egymást. Pl. a Dark Empire képregények és a Thrawn-sztorik.

 5. Dantes: én meg akkor röhöglek körbe, mikor az új trilógiát igazi sw-nek titulálod.

 6. werdafckawi:
  Miért, szerinted nem az? Lucas szerint igen. Ja, hogy nem te, hanem ő alkotta meg ezt az egész marhaságot? Tényleg, lehet röhögni.
  Az újabb trilógia szerintem is egészen más, mint a régi. Lehet szarabbnak is titulálni, de attól még ez a Star Wars, így a képlet pofonegyszerű – ha nem szereted, akkor nem szereted a Star Warst.

 7. Élien:
  Ööö… ez picit hülyeség: “így a képlet pofonegyszerű – ha nem szereted, akkor nem szereted a Star Warst.”

  Van 12 Star Trek mozifilm és kb 700 élőszereplős tv epizód. Eszerint a képlet szerint, ha már 1 árva ST részt/epizódot nem szeretek, akkor nem szeretem a Star Trekket? WTF…???
  Okés az a kijelentés, hogy az új SW trilógia nem igazi SW totál baromság, mert az, csak épp szar. Attól még szerethetem az SW-t, hogy kb. a felét leszarozom. Az SW, nem az a 6 film és két animiációs sorozat, amit Lucas a kánonnak tart, hanem az egész “univerzum”, aminek az alapjait lefektette ugyan ezekkel a produktumokkal, és amit aztán több tucatnyi lelkes író és egyéb alkotó kibővített. Ezekben is lehet jó és rossz is, sőt van, ami bőven túlszárnyalja minőségben Lucas kreálmányait.
  Én speicel igen kései SW néző vagyok, nem is tartom magam igazi fan-nak, de szeretem a világot és nem csak azt a részét, amit Lucas megcsinált, mert az igazából lófasz az egészhez képest. Összességében igazuk van, hogy korlátozzák, hogy mi számít kánonnak és mi nem része annak, csak a határokat szabták rohadt szűkre, persze ez egyszerűbb volt, mint alkalmazkodni az új korhoz, amit ráadásul ő hozott létre azzal, hogy néhány apróságot leszámítva full szabad kezet adott az íróknak.
  Viszont GL-nek volt olyan kijelentése is, hogy az SW az 6 epziód, ami elmeséli Anakin Skywalker/Darth Vader fejlődéstörténetét és hogy soha nem is gondolt 7-8-9-dik részre, mert hogy az SW az A.S. története és a halálával annak vége is. Ehhez képest vagy egy évtizeden át próbálkozott ő maga tető alá hozni egy élőszereplős sorozatot, aminek köze nem lett volna Vaderhez.
  Szóval a képlet pofonegyszerű: Lucas elbaszta, viszont ahelyett, hogy elismerte volna, hogy elbaszta, inkább próbálja mindenféle kanonizálással igazolni, hogy mások baszták el. Tisztára, mint a Keresztény Egyház és a Biblia – “csak az a 4 könyv lehet benne, mert az szolgálja az érdekeinket, a többi az nem jó, azt nem ismerjük el, nem része a kánonnak…”

 8. tehát ha nem szeretek 2 vagy 3 szar filmet, akkor nem szeretek másik 3 zseniálisat, meg egy egész univerzumot, amiben kb felnőttem? grat

 9. +érdekességképp Lucas-nak olyan ötlet is felvetődött (még 70-es 80-as években), hogy 12 részes legyen a Star Wars. :D Ha sikeres lesz ez a trilógia, akkor biztos vagyok, hogy folytatni is fogják tovább.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.