Very Happy Star Wars Day

Az EP7 két forgatókönyvírója üzent a következő Star Warsra váróknak május 4-én.

A NASA is kihasználta a napot és R2D2-val promózott.

human
írta
2014. 05. 05. 03:17
megjelenés
24
hozzászolás


24 hozzászólás a “Very Happy Star Wars Day” bejegyzéshez

  1. Remélem normális forgatókönyvet hoztak össze. Bár az már most borítékolható,hogy az előzménytrilógiát verni fogja. Lucas egészen egyszerűen nem tudott mit kezdeni a karaktereivel. Gondolom mindenki az képzelte mindig is,hogy Anakin egy hisztis tini. :)

    “Obi Wan nem bízik bennem. A tanács nem bízik bennem. Obi Wan erősebben szólt rám mint kellett volna. Szüntelen kritizál. Meg is értem,hogy a film végefelé már nem bírta tovább az anyja nélkül. :)

  2. Prothean, nem a film védelmében, de ha nem adták volna ezeket a szájába akkor meg az lenne a baj h Anakin mi a geciért állt át, túl nagy és gyors a váltás stb… akkor ezen menne a sírás. Sztem így pont jó volt. Mégis h reagáljon egy tini aki öntelt saját hatalmától és van aki nem hajt fejet neki? Ébresztő. :p

  3. “de ha nem adták volna ezeket a szájába akkor meg az lenne a baj h Anakin mi a geciért állt át, túl nagy és gyors a váltás stb… ”

    Erre mondom én azt,hogy Mr Nyakarcúnak erre 3 része volt. Ha pl az első rész úgy kezdődik,hogy Anakin már 17 éves és Obi tanítványa, tehát konkrétan róluk szól az első rész akkor Lucasnak nem kellett volna annyira kapkodnia,hogy “jajj basszus már csak két rész van hátra, gyorsan át kell állítanom a gyereket!” Nem rossz színész Christensen csak szarul megírt szerep jutott neki szar dialógusokkal. Az már régen gáz ha a 3.rész végén Obi Wan-t sajnálod Anakin helyett. Mert gyakorlatilag ez történik. Sokkal inkább elszomorítóbb a tudat,hogy mekkorát csalódott a barátjában-testvérében-tanítványában. Én legalább is ezt éreztem a moziban.

  4. Néhányan úgy csinálnak mintha nem láttak volna még megalapozottabb, jobb pálfordulást filmen. :D
    Teljesen normálisan meg lehetett volna írni Anakin megromlását, felesleges volt ehhez egy torz lelkű tinit csinálni belőle, aki gyakorlatilag egy pedofil hercegnő miatt lett a galaxis hadura.

  5. Hát Sol nemtom szerintem elég indok és jó indok az hogy a számára legfontosabb embert szerette volna megmenteni, más nincs is ami jobban befolyásolná az emberi itélő/cselekvőképességet a való életben. Kiv vok a te verziód milyen lett volna, politikai hatalomvágy v mi? Így pont jó volt, mert ezt senki nemgondolta volna Vaderről 30 évvel ezelőtt hogy a szerelem miatt indult el a pálfordulása.

  6. Ha Mark Hamill is benne lesz ugye az Ep VII-ben..akkor majd ő lesz Joker? :)

    Viccet félretéve Én picit tartok hogy mi lesz a végeredmény..EU-s baromságot már kitárgyaltuk de az eléggé betette Nálam a kaput. Meg itt van JJ papa és szar filmet még nem csinált (kivéve a Super 8…5x-ör feküdtem Neki de mindig alvás lett a vége.) de azért helyrehozni azt a kárt amit Lucas/Disney okozott…ahhoz valami übert kell alkotni..mondjuk az megnyugtat hogy Williams papa hozza a zenét. :)

  7. Ez tény gyerekek ,hogy az eredeti trilógia nem Lukács miatt lett jó hanem ,mert jó “szakemberek” vették körbe őt akik többet raktak a filmekhez mint ő maga (Nem véletlenül nem nyert Oszkárt.. Míg az újnál teljesen az ő agymenése érvényesült. Senki más nem szólt bele csak ő..(most elhisszük ,hogy ha lett volna mellette egy értelmes kreatív ember akkor az engedte volna ,hogy egy “utálom a homokot” párbeszéd megszülessen?)

    Milyen már ,hogy ő a nagy Sw megálmodó és valójában úgy álmodja meg a dolgokat ,hogy egy artworkös rajzol 10 szörnyet és ő meg egyet kiválaszt. Azután meg arról dumál ,hogy amikor megálmodta ezt a lényt………

  8. jaja, ez az okézós pecséttel a kreatívok között körbe rohangálós GL engem is kiábrándított. leakarta ezt tudni és kész, ereje, türelme, kreatíivitása már nem volt hozzá.

  9. Ugyan már, a Csillagok háborúja megírásában Bandi segített Lucasnak, hisz ez köztudott. :)

    Amúgy én örülök, hogy anno a Csillagok háborúja nem Lucas első forgatókönyv vázlatából készült. Épp most fut a képregényes feldolgozása, és valami rémes belegondolni is, hogy az a khm lett volna a film.

  10. Pénz kellett már neki, de nagyon. Ennyi, én nem hibáztatom.

    fear: hát jobban hangzik mint ez a gyermekded bénázás. :D Mintha az életben ez lenne a legfontosabb dolog (segítek: nem az). Nem hiába nem hitte senki, hogy ilyen fasz volt Vader, hisz az egyik legnagyobb, legcoolabb gonosz volt egészen a meggyalázásáig. Szerintem kreatívabb lett volna megmutatni, mitől is volt ő a legnagyobb Jedi és miért bukott olyan nagyot. Ott van a Nolan féle Hatvey Dent kb. ugyan az az indítéka mint Anakinnak de nála inkább elhiszem az őrületét és hogy egy nagy veszteség volt mindenki számára. Ellenben Anakin azonkívűl, hogy azt mondják erősebb mint a legtöbb Jedi nem sok mutatkozik meg a zseniéből. Ostoba, maximum magasabbra ugrik mint a legtöbb Jedi na és?
    Annak meg egyáltalán nincs alapja, hogy ezért miért kell megölnie az összes többu dzsedájt… Fiaskó az egész.

  11. Hurt: a szörnyes megjegyzésedhez annyit, hogy amögött azért ott vannak a megbeszélések hogy mi hogy legyen és mennyire stb. Attól hogy pl Cameron maga rajzolgatta a navikat meg lényeket még nem kell mindenkinek rajzolni tudnia. Arra ott vannak a concept artistok. Nem hiheted hogy mindent majd a rendező intéz.
    Odin: Williams visszatérésenek én is nagyon örültem… elsőre, aztán nézegettem az életművet meg hogy mikor született a mester és már nyolcvan is elmúlt. Ezt csak azért jegyzem meg mert a legutóbbi film amihez komponált az talán a tintin volt már 2 éve és akkor azt meg a film előtt írta jóval és Spielberg igazodott ahhoz. És tegyük hozzá hogy a végeredmény nem lett annyira markáns azért.Mondjuk az egész stábból még minding benne bízom leginkább szóval marad a reménykedés.
    Magam részéről már nem izgulok a film miatt ,így a bejelentése óta eltelt idő alatt kicsit lenyugodtam. Az eredeti trilógiát fogja ugye követni a mostani rész így valszeg annyira magasan vannak az elvárások hogy lehet meg se próbálják majd megugrani a lécet.

  12. qpak: Valahol olvastam hogy anno a klasszikus trilógia zenéje is hozzátett a sikeréhez…mármint ha nem John papa csinálta volna a zenét és csak ilyen mezei hurr durr lett volna..fele nem lenne annyira híres az SW mint ma..részben igaz..szerintem. :)

  13. Volt is ilyen dokumentumfilm, amiben arra lettek volna kíváncsiak, (sokak szerint) miért jó még mindig a SW, miközben a kortársai nagyon gagyinak tűnnek. Az egész film(ek) alatt tulajdonképpen folyamatosan szól a zene. Levették a zenét, és ugyanolyan gagyi, ahogy Luke rohangál a kis karateruhájában a műanyag lézerpisztolyával a teszkógazdaságos díszletek között.

  14. Odin,Élien: Teljesen egyetértek veletek, semmi kétség hogy mr Williams scoreja a legjobb dolog az egész sagaban:) Épp ezért leszek kiváncsi hogy mit tud még kihozni magából manapság, kicsit aggódom is emiatt.

  15. Odin: The Book Thief? Szerintem baromi jó zenéje is volt és habár nem sokat ér már az Oscar, azért arra is jelölték. Szóval elég aktív még az Öreg.

  16. qpak: Nem hiszem hogy fingós zene lesz. :D (South Park..tudod mikor Stan minden zenét szarnak vélt és szó szerint fos volt minden. :D)

  17. Duck Dodgers: Tényleg azt fejtettem el teljesen!
    Odin: SP nem a szívem csücske de egy jó kis divatos dubstepes modern score nagyon ott lenne!… not:D

  18. qpak:

    Ebben igazad van de akkor nem értettél meg. Én nem azt mondtam ,hogy egy rendezőnek mindent tudnia is kell. De Nyakarcú George nem csak rendezője hanem elméletileg “kitalálója is az Sw-nek. SZal elvárom ,hogy legyen 1-2 ötlete. És a szörnyes cuccot meg arra értettem ,hogy a régi trilógiába tényleg volt megbeszélés ,hogy mi ,hogy nézzen ki, mi az ő elképzelése szóval tényleg egy kreatív csapat dolgozott rajta és ezt a concept artistok lerajzolták vagy megtervezték. De erre az új trilógiába semmi megbeszélés vagy egyeztetés mással csak amit ő kitalált. Ő annyit írt a forgatókönyve ,hogy most megjelenik egy szörny. Ki volt adva az ukáz a rajzolóknak ,hogy rajzoljanak szörnyeket. Aztán kirakták neki a falra ő meg 5 mp alatt rámutatott egyre. Oszt ennyi. Semmi megbeszélés vagy ilyesmi. Találomra ráütött a hasára és -“ez cuki”…… Ebből látszik ,hogy nincs 5lete az embernek és az új trilógia teljesen az ő agymenése…..

  19. Hurt:

    Ezeket honnan veszed? Esetleg te is dolgoztál a filmen? Vagy olvastad valahol?

  20. Kevesen tudják, hogy Lucas már akkor megírta az 1-2-3-at, mikor 77-ben leadták az Új reményt. Sőt, eredetileg 12 részesre tervezte, aminek vázlatait szintén megírta és a 7-8-9-et is ezekből rakják össze. Szóval ne csodálkozzunk ha majd a 9. rész után olyat szólnak, hogy még 3 részt csinálnak. Aki nem hiszi járjon utána: http://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars_sequel_trilogy

    Hurt
    Nem tudom honnan veszed ezt, de biztos vagyok, hogy nem így történt. Minden író leírja a szörny kinézetét és Lucas is tuti így tett és ez alapján csinálták a conceptokat, és egyre rábólintott. Van pár így készült az SW-ről és azokon látszik, hogy elég erősen foglakozott is vele, nem csak nem törődöm hozzáállással. Lucas szerintem mint rendező volt borzalmas, ezért lett olyan az utóbbi trilógia, amilyen.

  21. Itt teljesen félreértett mindenki. Én azt írtam ,hogy a régi trilógia azért volt jó ,mert nem csak az ő ötlete alapján kerültek bele tartalmak. Tényleg jó szakemberek vették körbe Boba Fett se az ő ötlete és karaktere pl. Az új részekben meg teljesen az ő agymenései kerültek bele és épp ezzel volt a baj ,hogy csak ő foglalkozott vele és ő már rég elfelejtette ,hogy nem csak miatta volt jó a régi Sw. Az meg egy hatalmas hoax ,hogy már régen megírta az előzményt. Azt elhiszem ,hogy tervezte ,hogy legyenek. De az megint más ,mint ami lett belőle. Most elhisszük ,hogy Lukács 77-ben is egy sírós tininek állította be Anakint?

  22. Hurt – ha hoax, akkor legalább 25 éves, mert már valamikor a nyolcvanas évek dereka után is ez volt a mondás, hogy 9 vagy 12 filmet tervez és sok vázlata már meg is van. itthonra kb. akkor ért ez a SW láz, én voltam kb. 10 éves és a világon mindent elolvastam, amit itthon el lehetett a filmekkel kapcsolatban. és már akkor ezt írták.

  23. Malachi.
    Nem arra írtam hogy hoax,hogy nem tervezett több részt. Mert igaz voltak tervei. AZ a hoax ,hogy már sokan állítják ,hogy meg is volt írva 30 éve az első három rész és csak egy picit írt át benne dolgokat és ebből lett a mostani első 3 rész. Azért Lukács elsősorban üzletember. Persze ,hogy több részben gondolkodott. De egy kis ötlete se volt ,hogy mi legyen bennük. Max egy kis vázlat.

    1.rész: Anakin Obi tanítvány lesz és megismeri Luke anyját.

    2.rész: Anakin kezd áttérni és összejön Luke anyjával közbe a birodalom jön fel ,mint a büdösvíz.

    3.rész: Anakin áttér és létre jön a birodalom majd valahol megég.

    Kb ennyi lehetett kidolgozva neki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.