NEEEEEEEE: Halálos fegyver reboot?

A Warner… Mel Gibson anno leintette az ötödik részt, de a stúdió úgy érzi, hogy elég idő telt el, kezdődhet a hullagyalázás. Bár nem olyan megbízható forrásból, de az a pletyka futott be, hogy Chris Hemsworth főszereplésével Justin Lin (Fast and Furious 5-6) rendezésében szeretne összehozni valamit a stúdió. Csak akkor miért nem egy új filmet, a Halálos fegyver reboot helyett…

Bővebben annyi lenne a terv, hogy folytatás szerű, szóval nem az első részt újrázzák, hanem igazi reboot módra csak a nevet és a buddy cop felépítést veszik át enyhe kötődéssel, miszerint a tippek szerint Riggs fia lép be a zsarukhoz. A forgatókönyvön Will Beall (Gangster Squad) dolgozik.

35 hozzászólás a “NEEEEEEEE: Halálos fegyver reboot?” bejegyzéshez

  1. Komolyan ráférne Hollywoodra egy szőnyegbombázás. Ennyire nem lehetnek ötlet nélkül. A mai fiatalságnak a cím nem sokat fog mondani, az nem húzza be őket a moziba, akkor meg már miért nem lehet egy “sima” body cop movie?

  2. Egy régi pornófilm cím lehetne a Body Cop :D Llew értem h gondoltad biztos elírtad :D és am igazad van.

  3. Értem én, hogy ne már, meg minden, de a képen az nem Liam Hemsworth? Most akkor kinek a főszereplésével nem vagyok kíváncsi az új Halálos Fegyverre? :)

  4. human: Nem akarsz, akartok csinálni egy heti rovatot mondjuk “Heti reboot/remake/klasszikus gyalázás” címmel? :) Anyag lenne bőven :D

  5. hír+kép=tökély

    btw: nem az ötletek hiányoznak hollywoodban, csak nem mernek kockáztatni, ekkorát se..

  6. kiralysag, nekem johet ezerrel egy uj halalos fegyver sorozat, szerencsere nem kell megneznie a sipakoloknak, es a regi filmeket sem fogjak torolni a dvd-krol.

  7. Buddy Cop csak magában egyáltalán nem garancia a sikerre, egy ilyen névvel jóval valószínűbb. Valahol érthető stratégia, persze nem kell az elképzeléstől eldobnia magát, de moziba járni sem kötelező … :)

  8. Most hirtelen felindulásból: Múmia, Batman: Begins, Majmok bolygója … remake-k, és jók, A trendi fikázáson kívül van valami értelme előre, ötlet-fázisban leírni egy filmet?

  9. Komolyan mondom erre már nem is lehet mit mondani. Igaza volt Del Toro-nak. Hollywood-ot kib.szott könyvelők irányítják. Magas ívben szarnak a nézőkre. Jelszavuk: Pénz, pg13/családi,3D, reboot,remake,pénz,pénz.

  10. hnuman:

    Igen, így van. De honnan tudja hirtelen mindenki, hogy ez hová fog tartozni? Vagy feltétlen kell bizonyítani mindig hogy mennyire vagyunk magyarok? :D

  11. dRAGEE: A Batman egy zsákutcába futott széria volt, ráadásul adaptáció, és a Batman Begins minden, csak nem remake. A Múmia nem tekinthető igazi filmes mérföldkőnek. A Majmok bolygójából nem igazán készült remake. Vagyis igen, a Mark Whalberg-es film nagyjából valami olyasmi volt, az újak azonban totálisan más oldalról fogják meg a dolgot. A mostanában újraindított Majmok bolygója nem az eredeti filmnek a remakeje, hanem a harmadik, vagy negyedik részének… már nem is tudom. Az eredeti szériában akkor tértek vissza a jelenben részekhez, mikor már totálisan elszaródott az egész.
    Ehhez képest ugyebár itt van egy legendás eredeti széria (eredeti úgy mint nem valaminek az adaptációja) ami nem igényel újraindítást, merthogy ami miatt működött az Riggs, Murtaugh, és Leo. A három színész közti kémia, és a köréjük épített inkább vicces, mint lebilincselő sztori tette naggyá a szériát. Ugyanezt másokkal nem lehet megismételni, és mivel a széria, és a karakterek is összenőttek Gibsonnal, Gloverrel és Pescivel, így őrült gondolat újra nekifutni a témának. Ilyen probléma ugyebár egy adaptációnál nem állna fenn.

    És ha kvázi folytatás is lesz (a Riggs fia téma erre utal) akkor sem Halálos fegyver mozi, hanem csak egy sokadik buddy cop movie.

    Will Beal meg mindössze 5 Castle epizóddal (ami azért buddy cop témában még nem is lenne rossz ajánló), meg a langyos fos Gengszterosztaggal ne akarjon már ilyen témákhoz nyúlni.

  12. Na jó. <> Mivel NAGY VALÓSZÍNÜSÉGGEL nem lesz olyan jó mint az eredeti, minden fikázó megkapja majd az önigazolásást :D mindenki boldog és elégedett lehet, mert előre megmondta a tutit :D Csakazértis ellenetek fogadok, és reménykedem, ha elkészül, jó lesz :)

  13. fearandloathinginlasvegas
    ú, ez nagyon jogos, kiérdemeltem magamtól egy facepalmot

  14. dRAGEE: Nem az volt a kérdés, hogy milyen lesz, hanem az, hogy minek felhasználni egy olyan széria nevét, amit a benne játszó színészek, és az a kor tette naggyá, amikor forgatták? Ugyanez áll a Beverly Hills-i zsarura is. Ezek stílusteremtő filmek voltak, az újrázásuk viszont csak egy lesz a tömegből (még ha jól is sikerül).

  15. Szégyen és gyalázat, komolyan ez már hihetetlen. Gibson, Glover, és Leó Geci nyomába soha nem fognak érni. Jól felhúztam magam most.
    Akik várják ezt a filmet kiváncsi lennék hogy hány évesek gondolom 20, vagy még annyi sem.:@

  16. jajj de jó, én már alig várom hogy végre moziban is láthassam :)
    Krisz hemswoth annyira jó színész, a legjobb választás erre a szerepre, imádom :D

  17. “what Leo wants, Leo gets! okay, okay, okay!”

    nem érdekel, úgyse nézem meg. tudja valaki, hol van még Bpesten Lethal Weapon flipper?

  18. Nem igazán értem ezt a folyamatos nyávogást. Nem tetszik az ötlet, nem nézed meg. Senki sem tart egy AK-t a fejedhez. Meg aztán az eredetit sem vetik tűzre.
    Ha a fejesek Reboot-ot, vagy Remake-t akarnak csinálni valami korábbi sikerből, akkor az le lesz forgatva. Senkit sem érdekel, hogy Kelet-Európában 30 ember felhördül:)

  19. mint mondtam, nem érdekel igazán mi lesz ebből, felőlem csináljanak amit akarnak. DE:

    polovcev, és azoknak is akik nem értik, vagy nem akarják érteni miért fáj másoknak az ilyen reboot – forgassák újra az Aranypolgárt, vagy a Metropolist is ennyi erővel.

    a párhuzam erős, de létező: van, akinek a Halálos fegyver az origó, és nem szeretné ugyanazt a címet egy másik film felett látni, ami semmi másért nem készül, csak hogy páran kicsit megszedjék magukat a nagy nevű elődöt, az eredetit, a címet felhasználva. tudjuk, hogy nem érhet fel ahhoz, tudjuk, hogy egy tucatfos lesz belőle. egyszerűen nem érhet fel, a mai ulrakorrekt, pg13, nem dohányzunk és nem iszunk vásznon világban semmilyen remake vagy reboot az izzadságos, tökös, kabbefaszomos zsarusztorihoz, ami a 80-as években készült. vannak filmek, amiknek akkor kellett elkészülniük, amikor készültek és nem állna jól nekik semmilyen modern köntös. a hangulat, a lélek és az őszinteség hiányzik minden ilyen próbálkozásból.

    szerintem.

  20. Malachi mondta meg a nagyfrankót szerintem is.

    Nem arról van itt szó, hogy ne lehetne rebootolni bármit, ami jó volt, hanem az a veleje a dolognak, hogy a jelek szerint leáldozott minden önálló gondolatnak, önálló sztorinak, a nem kétdimenziós hősöknek és legfőképp a nem polkorrekt és nem PG13-ban eladható “karaktereknek”. És a dolog nonpluszultrája, hogy a jelek szerint majdnem csak olyan dolgokat rebootolnak/remakelnek, amik attól lettek kultfilmek, hogy ilyenek voltak. Azaz, a lényegét, az esszenciáját ölik ki az alapanyagnak kizárólag azért, hogy abból profitot termeljenek az eredeti cím felhasználásával.

  21. Nekem amúgy bejönne egy Chris Hemsworthos budy cop film, csak ne nevezzék halálos fegyvernek. Szerintem kisujjból megoldaná a fickó. A Rush óta tudom hogy tud ő ha akar.

  22. AZTA K*RV* *ST*N F*SZ*T AKI KITALÁLJA EZEKET A B*ROMSÁGOKAT!!!

    GYALÁZAT!!!! GYALÁZAT!!!!

    Mel Gibson, Danny Glover, Joe Pesci, Rene Russo. Velük eltudnék képzelni egy 5. részt. Igazi már tényleg nyugdíj körüli vén rókákat egy utolsó kalandra!!!!
    De eeeeezt. REBOOOT URAMATYÁM!!!!

  23. “Igazi már tényleg nyugdíj körüli vén rókákat”
    Hé, Murtaugh-t tulajdonképpen már 1992-ben nyugdíjazták, azaz 22 éve nyugdíjas korú :D

  24. Neee…. ezt már inkább ne… Az a széria úgy tökéletes ahogy van, hadjuk békén!

  25. Nem kellene minden reboot hírén ennyire felhördülni. Megcsinálják, max nem nézed meg, az ilyenekkel nem kell foglalkozni. Van Amerikai Pszicho 2. is, meg rengeteg pocsékság, Cannes-ban most fogják árulni a Spring Breakers 2. – The Second Coming-ot… Ha mindennel foglalkoznánk, ami feljön, nem maradna idő a jó filmekre.

    Mellesleg már a ’60-as évek óta mindenki azzal jön, hogy Hollywoodban ötlethiány van… Aztán tessék. Ez kicsit olyan, minthogy minden generáció azt hiszi, a Világ végét éli meg… A nyolcvanas években is gyalázatnak gondolták a Scarface remake-et. Nézzük már meg előtte, mielőtt lesavazzuk… Lehet jól sikerül. Hollywood nem állhat csak Marvel-filmekből (pedig szerintem több van belőlük, mint remake/reboot). Nem kell mindig nyavalyogni mindenen…

  26. az extra vicc, hogy a Spring Breakerst franchiseban képzelik el, nagyot nevettem rajta a napokban.

  27. anthony711: Teljesen egyetértek. Ráadásul ha Riggs fia lesz benne, akkor ez inkább folytatásnak számit majd. Ha kihoznak belőle egy olyan akciófilmet, ami megközeliti az eredetiek szinvonalát, akkor jöhet. Ha meg nem,akkor legfeljebb többször nem nézem és kész. Sosem értettem, hogy valaki hogy tudja felhúzni magát egy filmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.