19 hozzászólás a “Csütörtökön új Transformers 4-előzetes, addig poszter és képek” bejegyzéshez

  1. Jó lesz ez…hál’ istennek kicsit újragondolták a design-t, eltűntek a kamionablakok, meg a kerekek. A dinobotok logikáját még mindig nem értem, vagyis hogy miféle szükségszerűség vette rá a transfromer-eket arra, hogy dínóformát öltsenek, és ezzel ki előtt akarátk álcázni magukat, de nem baj…Azt se fogjuk soha megtudni, miért nem ismeri fel soha senki Superman-ben Clark Kent-et…

  2. “eltűntek a kamionablakok, meg a kerekek”

    És ez miért jó? Így már végképp nem úgy néz ki, mint egy Transformer.

  3. A dinobotok úgy jöttek létre (a képregény szerint), hogy amikor az autobotok bárkája lezuhant a Földre úgy 65 millió évvel ezelőtt, a bárka kiküldött egy szondát, hogy feltérképezze a helyi honos faunát. A szonda dinókat látott, ezért készített 5 felderítő dinobotot, hogy jobban el tudjanak vegyülni a Földön. Aztán azok öccsecsaptak Sokkolóval (Megatron mellett az egyik nagy Álcavezér), de nem bírtak vele, ezért inkább egy egész hegyet robbantottak magukra, eltemetve ezzel Sokkolót is.

  4. tumpara

    ez eddig rendben is van, de egy űrutazásra képes értelmes lény miért akar elvegyülni egy csapat hüllő között?

  5. hát nekem optimus térdelős képe az ami nagyon bejön
    biztos hogy brutál film lesz :)

  6. Llew:
    A hangsúly az elvegyülésen van, a szondák nem nézik, hogy amit találtak a helyi faunában az értelmes-e, vagy sem.
    Példának okáért az autobotok úgy kapták a mostani alakjukat, hogy az ő szondájuk az autópályán araszoló kocsikat azonosította be a Föld uralkodó létformájaként.

  7. A kevesebb most is több lenne. De legalább ott az überkirály első rész, azt nemvehetik el.

  8. Vrahno: ami képregényben, és 10 év alatti gyerekeknél működik, egy mai modern sci-fi akciófilmben nem feltétlenül néz ki jól…szóval nekem tetszik, hogy az űrbéli robotokról nem lógnak a gumikerekek, és nem csillognak rajtuk szélvédők meg xenon fényszórók.

    Ami pedig a dinobotokat illeti, én a képregényből arra emlékszem, hogy a Bárkáról kiküldött szonda a szerves létformákat fel sem ismerte, hanem eleve gépek után kutatott. Ezért vették fel a Transfomerek járművek alakjait, mert a szonda azt hitte, azok az itteni értelmes lények. Gondolom, akkor később ki lett bővítve a sztori azzal, hogy leutánozták a dínókat is valahogy. Mindegy, látványnak jól néz ki.

    A második részben Soundwawe leopárdja, vagy akár az elsőben Scorponok sem volt túlzottan ideális a beépülésre, bár nem is arra használták :)

  9. Kicsit kibővítve a véleményem: azt még valahogy elnéztem, hogy Űrdongóból egyfajta Jar-Jar csináltak. Azt is megemésztettem valahogy, hogy Sam Witwicky egy gyökér. Azt már nehezen vette be a gyomrom, hogy Sokkoló bakker egy néma és ostoba céltábla lett, hogy Romboló egy bolhás elfajzott dög. Skorponok (ha az volt egyáltalán) egy béna kis kártevő, de hogy Mogorva egy hátasló, akin Optimus karddal a kezében vonul csatába… Hát bakker…!

  10. Scorpion82: De pont ez tette a TF-eket érdekessé. Hogy mindig az adott jármű/állat forma jellegzetes tulajdonságait tervezték a robot dizájnba. Attól lettek olyan maradandóak a dizájnok, és mindig jó volt látni, hogy a tervezők milyen kreatív módon rendezik át a járműrészeket. De így Optimusz már úgy néz ki, mint egy tucatrobot bármelyik másik sci-fi franchise-ból. Unkreatív és slampos dolog elhagyni a járműelemeket. És a játékok is szarok, mert egyszerűen lehetetlen az ilyen dizájnt átültetni műanyagformába, és lévén a TF egy játék-franchise, ez elég nagy mellényúlás.

    Eddig foggal-körömmel védelmeztem a filmes robotdizájnokat, de ez már túl messzire ment.

    ppeti: Optimusznak eddig is egy gigászi robot T. rexen lett volna a helye. Na ez már nagyon tetszik, nem is értem, miért nem láttunk még ilyet a korábbi sorozatokban.

    Azért csak badass-ebb annál, mint amikor Mogorva csokornyakkendős, kötényes pincérként melózott valami ünnepségen.

  11. Egy robot tyrannosaurus-sárkánynak miért van nyelve? Egyáltalán minek a sárkány? Tudom nem kéne leakadni minden hülyeségen stb…
    De ez már tényleg nevetséges, nem?. Jó, hogy nem kezdenek el varázsolni is a robotok!

  12. Sokkoló a 3. részben szerepel akkor ?

    azt még eddig nem mertem megnézni.

    ppeti sajnos egyetértek veled, de ez kell az amcsiknak ezek szerint.

  13. “De ez már tényleg nevetséges, nem?”

    A válasz: ez a Transformers, ez mindig is ilyen volt, immáron 30 éve.

  14. Copperhead: SPOILER! Az túlzás, hogy szerepel. Van. Valami. Amit Sokkolónak neveznek. Meg Optimus rávicsorog. Meg elmondja, hogy nagyon veszélyes. Mert csak. És az a valami, amit Sokkolónak neveznek ott járkál és lövöldöz szótlanul, míg szét nem szedik a fejét. Ennyi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.