21 hozzászólás a “Így fejlődött a trükktechnika” bejegyzéshez

 1. Sajnos tényleg elég gyors lett.
  Kár, hogy azt nem lehet megjeleníteni, hogyan fogytak el közben az ötletek és lettek egyre unalmasabbak és kiszámíthatóbbak a filmek.

 2. Ötletek vannak, csak a stúdiók nem adnak rá pénzt, mert valszeg kevesebb bevételt hozna egy teljesen új stílusú film, mint ami már jól bejáratott mind történet, mind név, mind stílus terén.

 3. Azok a régi dínos filmek de jók voltak!!!!Fekete fehérek…nem tudja vki a címüket?:D

 4. Hát, az egyik dínós a King Kong volt 1933. De volt ott egy Gertie a dinoszaurusz is.

 5. Élien: Azért nincsenek “eredeti” filmek, mert az emberek kurvára leszarják azokat a filmeket. A blockbusterek azért sikeresek, mert látványosak (=megad valamit az embereknek, ami a mindennapi életükben nincs), kiszámíthatóak (=a közhiedelemmel ellentétben az emberek nem szeretik a meglepetéseket), szórakoztatóak (=miután ledolgozták a töküket is, az utolsó dolog, amire vágynak egy összetett szimbolikával rendelkező vagy “nem megszokott” film).

  Nyilván egy-két rendező húzhat még eredeti ötleteket (Nolan, Tarantino stb.), de ők azért megalapozták a nevüket vagy franchise filmekkel (Nolan), vagy olyan eredeti filmekkel (Tarantino), amik olyan korban készültek, amikor az embereket még érdekelték az eredeti ötletek.

  Nyilván, javítsatok ki, ha tévedek, de az eredeti ötleteknek holivadban egyszerűen kampó.

 6. Venom: A Gravity is inkább egy efféle “kivétel erősíti a szabályt” film volt.

 7. Play: Én még azt is hozzátenném, hogy a Gravity inkább volt jó moziélmény, mint jó film. Nem mondom, hogy rossz film, egyáltalán, de IMAX 3D-ben vagy csak simán moziban ezerszer jobban élvezhető, mint monitoron. Arról nem is beszélve, hogy nem kifejezetten eredeti a történet.

 8. Venom: Eredeti ötlet, mert nem regényen, képregény, más filmen alapult. A Gravityt szerintem otthon nézni olyan, mint a sörös dobozt kívülről nyalogatni :)

  Amúgy érdekes videó, köszi, hogy ilyenek is kikerülnek a blogra még mindig.

 9. Témánál maradva: azért vicces, hogy néhány régebbi film simán felveszi a versenyt a mostani CGI “csodákkal”.

 10. Imádom a zeneválasztást, nagy kedvenc, végig is kellett néznem még 1szer, hogy a képekre figyeljek :D

 11. És most ez figyelhető meg sorozatok terén is. Évről-évre egyre kevesebb ötlet érdekel és egyre sűrűbben próbálok be régi sorozatokat, mert a jelenlegiek vagy nem érdekelnek vagy x-edik szezon után önmagukat ismétlik. Amit elveszítettünk a filmeknél, azt rövid időre visszaadták a sorozatok, de mostanra ez is kezd kikopni. Mindenhol csak az üzlet, az számít, mi eladható, mit fogyaszt a nagyközönség és miből akarnak sikert kovácsolni.

 12. hát sztem eléggé szar összeállítás, mert az effektes evoluciról szól de mintha több evolúciós mérföldkövet is kihagyott volna
  nem véltem felfedezni az SW:New Hopeot (ok Jediből egy kis rész be volt vágva), Tron, Ifjú Sherlock Holmes, Mélység titka, Gyűrűk Ura (főleg Gollam), Avatar stb. stb.

 13. SW Halálcsillag elleni első támadás volt, szóval az a New Hope, volt Avatar is, és ha kikockáznám akkor talán a többi is előkerülne. a Mélység titkát mintha egy pillanatra láttam volna így is, de nem biztos.

 14. Igen, Gollamot kihagyták… A Gyűrűk Urából csak egy rövid snitt volt, ahogy Gandalf a szekérrel utazik a Megyében. Pedig abban még effekt sem igazán volt.

 15. Szerintem kb a mátrix óta olyat készítenek, amit el tudnak képzelni és meg tudják fizetni. A fejlődés max annyi, hogy olcsóbban tudják megcsinálni.

  Amúgy látjuk, hogy már nagyon tudnak “valóságos” világokat alkotni. Itt az ideje, több a valőságtól látványban direkt elszakadt világot csinálni. Mint amilyenek a Tronok voltak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.