Fehér Isten-előzetes

A Godzilla előtt futottam a trailerben, erre nézem, hogy Mundruczó Kornél új filmjéről van szó. A kutyák visszavágnak benne, akad kihalt Budapest is. Szerintetek jó lesz?

human
írta
2014. 05. 18. 13:05
megjelenés

hozzászolás


38 hozzászólás a “Fehér Isten-előzetes” bejegyzéshez

 1. Oké látom nem csak nekem jött le egyből a Majmos hasonlat. :D
  Komolyan kis hazánkban sose tudnak sajátot alkotni? Ráadásul ez csak szánalmas erőlködés. :/ Gondolom az utolsó kérdőmondat is csak költői kérdés volt. :D Ez olyan lesz mintha a Majmok bolygóját összemixelték volna a Kutyaszállóval. :D

 2. Ne felejtsétek, hogy Mundruczó Kornélról beszélünk: Delta, Frankenstein, stb… ha valaki látta őket.
  Hacsak nem történt valami nagy pálfordulás, akkor itt egy szimbólumokkal, metaforákkal dolgozó filmről van szó, még ha az előzetes inkább egy rossz, ifjúsági, REX a tizediken, Majmok bolygója átiratak is tűnik.
  Bízzunk a magyar filmben, nézzük meg az összeset és vitassuk meg őket értelmesen, kritikusan!
  Jön majd sok rossz de sok jó alkotás is!

 3. Már ne haragudjatok, de akkor fogalmatok sincs a rendező előző munkáiról, ő se nem blockbuster-gyáros/koppintó, és nem is a magyar értelemben vett “játékfilmeket” rendezi meg.

  Cannes-i jelöltről beszélünk.
  Az egészben már csak az a fájó, hogy erre most rá fogtok repülni és foggal körömmel fog menni az anyázás.
  Arról nem is beszélve, hogy elég korrekt kritikákat kapott az alkotás.

 4. Dahh..
  A kutyàk bolygòja – Budapesti felkelès

  tortènet: 2014. A hamburger adò utàn most a kutyàk utàn kell fizetni. Ezèrt a szegèny, magyar nèp az utcàra kuldi osi baràtjàt. De azt senki sem sejti, hogy ezèrt mèg nagyobb àrat kell fizetni.
  Az cserben hagyott ebek bosszùra szomjaznak, ès baràtbòl ellensèggè alakulnak àt. Budapest utcài szèp lassan a kutyàk uralma alà kerulnek. Az embereknek fel kell venni a harcot ellenuk. Amerika segitsèget igèr, de a magyar ember egyedul marad a harcban. A hihetetlen karakterdràma elso rèsze màr a mozikban.

  A kutyàk bolygòja part 2 – Kutya idok

  2016. A magyar làzadàs utàn kèt èvvel a kutyàk megszàlltàk fèl Euròpàt. Ausztria, Nèmetorszàg, Ukrajna elbukott. A nyugat az orosz kutyàk szovetsège segitsègèvel mèg kuzd a szabadsàgèrt. Hosunk, Hàgen igyekszik fenn tartani a bèkèt, de a japànbol èrkezo ebek, egy CsauCsau vezetèsèvel levernek minden felkelot. Az emberek mellè csak nèhàny szerencsètlen korcs tàrsult. Amerika kènytelen kozbelèpni, kulonben globàlis szintu katasztrofa vethet vèget az emberi civilizàcionak. Drasztikus lèpèst hoznak …

  A kutyàk bolygòja part 3 – Kutyàk vs. majmok

  2020. Cèzàr a majmok vezetoje àtszeli a vizeket, hogy Euròpàba èrkezzen. Az addigra màr lovagolni megtanult kutyàk a rabszolgasorsra itèltetett macskàk, ès tehenek èlèn egyre nagyobb veszèlyt jelentenek, nemcsak az emberekre, de a majmokra is. Igy e kèt uralkodo faj osszefog, hogy leverjèk a kutyàk seregèt.

  Producer: Michael Bay
  Főbb szerepben: Megan Fox (többnyire kutyapózban)

  Szerintem jol hangzik :)

 5. “…a rendező nyilatkozataiban hangsúlyozza filmje szimbolikus társadalmi mondanivalóját, mely szerint a kutyák a hátrányos helyzetű kisebbségeket testesítik meg.”

  MIÉRT kell így és ebbe a filmbe is belekeverni a “hátrányos” helyzetű kissebséget?!!! A trailer után már majdhogynem vártam ezt a filmet, de ezzel az egy mondattal engem személy szerint el is vesztettek…

 6. Jé! én ebben a filmben statiszta voltam, már vártam mikor mutatják be. Amennyit én láttam a ‘tiniszínészek’ elég gyengék voltak, legalábbis a srác akivel majd ‘kavar’ a kislány, de amúgy egészében jónak tűnt.

 7. Huhh… kétkedve kezdtem el nézni a trailert, de végig libabőröztem alatta. Szóval engem megvett a látvány.

 8. Nem akarom előre elítélni a filmet, de a trailer közepe fele már erős röhögésben törtünk ki. Kíváncsian várom a végeredményt.

 9. Várom a filmet, nagyra becsülöm a készítőket mert menhelyeről hozattak kutyákat ki is képezték őket alaposan ezáltal több embernek nagy motiváció volt őket örökbe fogadni (mi is onnan hoztunk kutyust)

 10. “MIÉRT kell így és ebbe a filmbe is belekeverni a “hátrányos” helyzetű kissebséget?!!!”

  hadd döntse el a rendező, hogy miről forgat. kis akarnok vagy, aki azt akarja, hogy arról forgasson mindenki, amiről te kéred?:)

  egyébként meg, a kommentedből le lehet szűrni, hogy fogalmad sem lenne, hogy mi a szimbolizmus tárgya. ld. az előzetesből sem jöttél rá. és az sem esett le, hogy rohadtul mindegy, hogy valami filmet a rendező szándéka szerint értelmezel-e, vagy a magad szája íze szerint. vagy egyáltalán, hogy értelmezel-e.

 11. nekem ez nagyon nem, állatkórházban dolgozom, imádom a kutyákat, nem hiszem, hogy megézek egy olyan filmet, ahol kutyákat bántanak (nyílván nem igazából), vagy bosszúszomjas fenevadakként ábrázolják őket, még ha szimbolikusan is.

 12. Mi a szar ez? Szimbolikus mondanivaló, hagyjuk már. Egy tányér szarra is ráfoghatják, hogy így szimbolikus-úgy szimbolikus, de ettől még marad az, ami.

 13. Majmok bolygója kutyákkal…mondjuk a majmosnál legalább megmagyarázták, hogy miért olyan okosak. De itt…ja igen, mert a sintérek elviszik őket…ehh

 14. Hopsz, korrigálás:

  Majmok bolygója kutyákkal…mondjuk a majmosnál legalább megmagyarázták, hogy miért olyan okosak, meg miért járnak falkában. De itt…ja igen, mert a sintérek elviszik őket…na hagyjuk már.

 15. Tisztában vagyok a szimbolikával, de ha a rendező a “szegény” kissebbségről akar filmet csinálni akkor csináljon arról, és ne csomagolja ezt egy “kutyás-tini-bosszúfilmbe”. Főleg, hogy ebben a filmben számomra fontosabb mondani való is van például az állatkínzs és, hogy hogy bánunk az állatainkkal és erre kár ráhúzni a kissebbség témát, mert már baromi unalmas, hogy minenhol ezt kell hallgatni/látni, hogy szegény kissebbség. Ebben a nyilatkozatban a rendezőnek inkább a szegény állattokról kellett volna nyilatkozni, ha már a film róluk szól… szimbolika ide, vagy oda…

 16. tuti nyerő film lesz Cannesban, amúgy mindenki kiröhögné, DE nyomatják majd ezt a szimbolikus kisebbség dolgot..na akkor mindenki befogja, mert nehogy rasszista legyen, plusz a polkorrektség és pozítiv diszkrimináció miatt tuti nyerő

  amúgy a témával nem lenne baj, sok ilyen madaras, patkányos stb. elözőnli a várost film van, a baj inkább, hogy rendkívül amatörnek nézz ki. A fas*ért nem lehet legalább egy jó kamerát bérelni vagy venni, hogy legalább valami fimes kinézete legyen?!

 17. Nem tűnik ez rossznak, meg is nézném, ha nem lőnének le benne kutyákat. Tudom, nem igaziból:) de nagy kutyás vagyok, még nézni sem bírom az ilyet…

 18. Pont ebben a pillantban nézem a tévében, a hírekben, hogy nagy siker Cannes-ban, a közönség állva tapsolt a végén.

 19. A fél mozi röhögött ezen a bemutatón! Zombik helyett kutyák! Baszki, de szar volt!

 20. S az még lemaradt, hogy ilyenre ad pénzt valaki, hogy elkészüljön eme remekmű!? Pff

 21. nekem az ugrott be hogy.
  a sok kis hülyegyereknek megveszik az aranyos és édes kiskutyát, aztán mitán felnőtt már nem olyan aranyos és édes, már nem kell a kis hülyegyereknek.
  hát kidobják az utcára.
  ezért vannak tele a menhelyek.

 22. Ne legyetek már ilyen fogalmatlanok.. Ez egy nemzetközileg (most már) elismert MŰVÉSZFILM. Nem gagyi, nem koppintás. Lehet a sok blockbuster után nehéz komolyan venni egy olyan filmet ahol a plakáton a cím mellett a rendező neve van, nem sztároké, de pls… Jelenleg ez a film egyike a legtovább jutott kortárs magyar alkotásoknak. Aki nem hiszi olvasson utána.

 23. Hát nekem erről az jött le, hogy, szimbolizmus ide vagy oda, a mezei panelparaszt (ha elmegy) ha azt fogja látni hoyga kuyta gonosz rossz, akkro még inkább erősödika kutyaellenesség. És már most is túl gyakran látni olyat, hogy a metrón, buszon, villamoson, ott egy tök szelíd kutya de az emberek viszolyognak és félnek tőle…

 24. a filmben szereplő 280 kutya menhelyről származik, akiket a film kedvéért képeztek ki. A képzésnek köszönhetően sikerült nagy részüket nagyon hamar gazdihoz adni. Így nálam már jó ponttal indul a film.

 25. [ha már gyöngy meg a többi, akkor próbáld személyeskedés nélkül – a szerk.]

 26. Hát, én azt hittem a majmok bolygója paródiája. De aztán látom hgy komolyan gondolták.
  Jajj annyira nem hiteles, de a kutyik miatt lehet érdemes megnézni.

 27. Hát ez mi ez? Ez az ami már tényleg kiveri azt a biztosítékot. Biztos valami vígjáték lesz, más nem is lehet.
  A mondani valót szerintem ebből az előzetesből is le lehet szedni:
  Igencsak nem bánunk jól mostanság az állatainkkal, meg amúgy semmivel, és ez előbb utóbb visszaüt.
  A lényeg, hogy nem így kellene ezt az emberek orra alá dugni.

 28. Bár a trailer tényleg elég szerencsétlenre sikeredett, de azért kicsit vicces a sok blockbusteren nevelkedett egyén fikázó kommentjét olvasni. Mindezt úgy teszitek, hogy gondolom nagy részetek nem is ismeri Mundruczó Kornél korábbi munkásságát. A filmet még be sem mutatták itthon, de már csak a negatív kommenteket olvasom… Eközben már odakinn Cannes-ban a közönség, a kritikusok imádják. Aztán jön az, hogy így-úgy milyen szar a magyar filmipar. Hát igen, csak akkor ne csodálkozzunk rajta, ha ennyi esélyt/támogatást adtok még az olyan filmnek is, ami kifejezetten pozitív visszajelzéseket kapott.

 29. Ohhh te nagy Fehér isten! Valaki erre pénz adott, hogy leforgassák?!? Jézusom…de nézzük a jó oldalát, lesz miről beszélnie a Dancsónak! :D

 30. Kiráz a hideg, hogy külföldön élve nagyon büszke vagyok a filmre, erre feljövök ide (nem az oldallal van probléma, félreértés ne essék) és egy geyszerűen csak nem jól vágott előzetesre kiborul a magyar internet. Ez szégyen…!

Comments are closed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.