Expendables 3 – PG 13???

WTF? Stallone azt nyilatkozta a Deadlinenak, hogy igyekeznek minél több embert elérni, azért “épphogynem R” besorolással próbálkoznak…

We want to reach as many people as possible. It’s very close to an R, believe me, it’s right there. But I think we owe it to the next generation. We thought we’d join that club for a while.

Elvileg ezt már az összes Expendables filmnél mondta, aztán nem lett belőle semmi, szóval simán lehet, hogy csak a viral marketing része az amit éreztek most.

12 hozzászólás a “Expendables 3 – PG 13???” bejegyzéshez

  1. Akkor szegény Stallonét tényleg nagyon elpüfölte anno Lundgren. “as many people”, “we owe it” ennnyi faszságot még egy (ex)pornós se beszélhet.. De bocs, tudom: C.R.E.A.M.

  2. Bunyóznak, lövöldöznek, szigorúskodnak, csak nem fog annyi vér fröccsenni. Le van szarva, jó magasról! Az előző kettő is egy parádé volt, nem egy slasher terror muvi kategoria.

    Jobban be lennék fosva, ha egy pg. 13 as Freddy Krueger, Friday 13 vagy Saw filmet szeretnének arcomba tolni.

    Amerika kapitány is egy trutymó volt korhatárbesorolás terén, mégis ütős akciófilmet sikerült nekik összehozni. Vér inkább thrillerbe kötelesség. De ezeknek már úgyis mindegy….utso rúgkapa talán.

  3. Legfeljebb kevesebb CGI vér lesz. Nem nagy ügy. Az előző Expendables is inkább akció-vigjáték volt.

  4. Az R kategória nem csak a több véres jelenetet jelenti, hanem a mocskosabb beszédet is. Jó nagy hülyeségnek tartom Slytól ezt a nyilatkozatot, bár ahogy emlékszem, a 2. résznél is el lett egy ilyen játszva. A végén meg mégiscsak R lett.

  5. Az első kettőben sem káromkodtak. 80-as években SEM káromkodtak. CGI vér meg fölösleges. Ha mindenki jó alaposan megnézi a régi filmeket mai szemmel, akkor azok sem voltak valami brutálisak. R kategória jó a horrornak, de akciófilmnél sztem mindegy. Én speciel lesz@rom, hogy milyen kategória lesz. Ígyis-úgyis megnézem gyerekkorom kedvenceit egy filmben…

  6. Nezo0623: “80-as években SEM káromkodtak”
    Ezt azért nem mondanám. Lehet, hogy a magyar szinkronban nem, de eredeti nyelven csak úgy röpködött bennük a fuck, fuck you, motherfucker, bullshit… és még sorolhatnám, sőt Mad Max -ben, meg a 95 -ös Bérgyilkosokban is volt pár hasonló.
    Szánalom, mikor egy mai “akciófilmben” azt látom, hogy a főhős a legnagyobb gáz közepette csak annyit tud mondani: “Az istenit!”
    Ez aztán marhára realisztikus. Bezzeg mikor a Kommandoban elkapják Schwarzeneggert, zsigerből odavágja a főmuftinak, hogy fuck you. Sokkal sz@rabb lett volna, ha például a Pusztítóban Spartan nem nyomja le a káromkodó monológját, hogy legyen wc papírja, vagy Phoenix nem ereszti el az emlékezetes “Gyorsabban buzik!” beköpését, vagy ha a Tango és Cash -ben Cash visszafogja magát a nyelvlecke/tárgyalás/börtön bunyók/francos krumpli jelenet során és Tango a “Rambo, az egy buzi” beszólása helyett “Rambo, az egy meleg” -et mondott volna. A Robotzsaruban is fuck -oltak ezerrel. Szóval a hangulathoz igen is hozzáad a trágár beszéd és néhol poénosabb is lehet tőle egy film (“Yippie-Kai-Yay, Motherfucker!”).
    Amúgy az EX 1 -ben van pár Fuck, de csak a rendezői változatban.

  7. Mindenki ezzel jön hogy nosztalgia meg 80 as évek stílusa. Tényleg ez mind jó volt akkoriban, meg gyerek fejjel, sőt még ma is az néha. De az Expendablesnek köze nincs ehhez, egy iszonyat gagyi bugyutaság volt eddig minden rész. Azt meg hogy a nagy akcióhősök egy filmben, már eljátszották 2 szer is. Biztos kihagyom.

  8. Az azért elég nagy rábaszó, ha nem lesz benne kemény szöveg. Egy jó akciófilmhez az esszenciát a mokány beugatások adják meg a dörgős akció mellett. Ez a műfaj erről szóll.

    Egyetértek, voltak azért jó pofaszellőztetések a régi akciófilmekbe, /Tango&cash börtön jelenet pl…/mindig nagyokat röhögtem azokon, maiakban eléggé tombol sajnos a kultura, és csak a cigány tolvajnyelvből kicsenegetett, átmagyarított ócskaszlenget nyomatják manapság a magyar fordításokban.

    Ezekkel az Expendables filmekkel az a baj, hogy maga az alaptéma unalmas szar. Kommandózós zsoldosos faszság….Főleg harmadjára. Gengszterfilm jobb lett volna ezekkel a szereplőkkel, vagy börtön bandafilm főleg.

  9. Bobjay: kérlek akkor világosíts fel, hogy az első kettő EX filmben mi volt az “R” kategória. Ha meg valaki ízes káromkodást akar, az nézzen QT filmeket!

  10. Nezo0623: Oké. Az elsőben mikor az a hajón Lundgren látványosan ketté lövi a fickót, meg mikor Crews péppé lövi puskájával az ellent. A másodikban, már sokkal kevesebb van, de mindkét sziven szúrós, késes jelenet az, meg mikor a helikopter farokcsavarja ledarálja Adkins fejét.
    A mostani PG-13 -mas filmekben még azt se mutatják, ha az egyik csávó kitöri a másiknak a nyakát. Csak mutatják az elkövető vicsorgó képét, aztán egy rándulást, majd jön a reccsenés hang.
    Ja és ha ízléses káromkodást akarok nézni, ami még poénokkal is tele van, akkor nézek Die Hard -ot, Halálos Fegyvert, Kommandot, Piszkos Alkut, Predator -t, Mad Max -et, Air America -t, Visszavágót, Utolsó Cserkészt, Puszta Acélt, Kobrát, Beverly Hills -i Zsaru I-II -t, Leszámolás Kis-Tokióbant, Tökéletes Katonát, Tango és Cash-t, Menekülő embert, Con Air -t, Ál/Arc -ot, Emlékmást, 48 óra I-II-t, 57-es utast…stb.
    Ezek még mindig jobbak, mint a mai Total Recall szintü, PG-13 -mas CGI orgiák.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.