Előzményfilm a The Shiningnak?

Most komolyan? The Overlook Hotel lenne a címe, és a Warner elvileg Alfonso Cuarónt akarja a projekt élére. A forgatókönyvet Glen Mazzara (The Walking Dead) írja. Hát ha már meglévő műhöz készít extra filmet Cuarón, akkor a Potter-Spinoff legyen az, amiről pár napja szó volt.

13 hozzászólás a “Előzményfilm a The Shiningnak?” bejegyzéshez

  1. Húszas éveimet taposva is végig fostam a filmet. Nem szeretem a thrillert se a horrort, de mivel alapmű, megnéztem. Nagyon nehéz órákat éltem át! :D De most komolyan. Ezt egy előzménnyel bemocskolni… Vétek lenne!

  2. 1. Készíts egy filmet, ami arról szól, hogy egy férfi leköltözik családjával egy elhagyatott nagy kastélyba és lassan megőrül.
    2. Legyen benne egy utalás egy híres filmre.
    3. Hagyd a p*csába a kettes lépést, csak nevezd annak a filmnek a remakejének, rebootjának, előzményének.
    4…
    5. Profit?

  3. Fura, hogy előzményről van szó, mivel nemrég épp a Ragyogás folytatása jelent meg (amit persze King írt).

  4. Nevetséges. Már maga a Ragyogás FILM is egy kalap szar volt, Kubrick ide vagy oda. Négyszer-ötször biztosan elolvastam a könyvet és bizton állíthatom, hogy ha a regény 30%-át vitte vászonra, akkor sokat mondok. Hatalmas csalódás volt a film annak idején, és nem csak nekem, a szerzőnek is, aki kb. a picsába küldte Kubrick mestert és teljesen jogosan. És az is hülyeség, hogy King-regényt nem lehet rendesen megfilmesíteni. Frank Darabontnak ez rendre sikerül. (Remény rabjai, Halálsoron, A köd)

    Az az ötlet meg, hogy előzmény… Szánalom.

  5. Ja, és King sem saját kútfőből merített ám. 1974-ben állt elő a DeFeo család azzal, hogy Amityville-ben van egy szellemjárta ház. A sztorijuk felépítése kísértetiesen hasonlít a Ragyogás cselekményére. Kis család beköltözik az ingatlanba, aminek nincs túl jó híre. A családfő elkezd kutatkodni, eközben szép lassan megszállják a démonok és a maguk oldalára fordítják, így végül ki akarja írtani a hozzátartozóit. Ronald DeFeo a ház pincéjében “okosodott” ki, Jack Torrance a Panoráma Hotel kazánházában. Szóval én biztos vagyok abbna, hogy King ezt a sztorit dolgozta fel és tett hozzá egy-két dolgot, de maga a cselekmény felépítése túl sok ponton hasonlít ahhoz, hogy ne egy szoftos kis plágimura gyanakodjunk. Na, mindegy, ez csak amolyan érdekesség a magam részéről, ha már szóba jött a Ragyogás.

  6. Ez baljósan hangzik, több szempontból is. Kubrick eleve átértelmezte kissé az eredeti regényt, Stephen King pedig nem írt előzményt, csak folytatást, Dr. Sleep címmel. Vagyis az előzményfilmhez alkotni kell egy teljesen új sztorit, ami lehetőleg felér King sztorijához, és még passzol a Kubrick-féle feldolgozáshoz is, ha annak szánják az előzményt. Ez így elég bátor vállalkozás, lévén a könyv, meg a film is kultuszmű.

  7. King sajat bevallasa szerint llyan szinten szet volt kolazva ebben az idoszakaban, hogy alig emlekszik a konyvek irasara… :) nemhogy plagium…. :)

    A konyvet es a filmet pedig szet kell valasztani. Mindketto a maga neveben mestermu.

    Az elozmeny otlete meg mar magaban is vicc, de ki tudja??

  8. vajon lesznek olyan idióták, hogy delbert grady történetét fogják vászonra vinni?…

  9. Jimnastique: Ne adj nekik ötleteket… :) Nem volt az akkora sztori, ha azt vinnék vászonra, nem lenne több egy full átlagos horrornál, illetve egy Ragyogás-rebootnál, mármint a maga módján, Panoráma robbantás nélkül. Grady ráadásul nem volt olyan összetett lélek, mint Torrance, egy sötét barom, akit még könnyebben be lehetett fűzni a hülyeségre. Nem lenne belőle valami nagy sztori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.