X-Men: Days of Future Past – az Avengers óta nem volt ilyen jó sokszereplős szuperhős film?

És itt nem támad űrbéli hadsereg, aki ellen össze kell fogni, és mindenki a szuperképességének a maximumáig hajtja magát benne, itt maradtunk az emberi döntéseknél, és azok következményeinél.

Lehet, hogy a következő rész, az X-Men Apocalypse majd arról fog szólni, hogy kinek erősebb a képessége, hiszen mindenkinek össze kell majd fogni, de itt maradt az ugyanazért a célért küzdő Eric-Charles duó, akik fő problémája, hogy mennyire hisznek az embereknek és ennek megfelelően milyen eszközökkel küzdenek a békéért. Hiszen az X-men filmek alapja mindig is a “te más vagy, félek” témakör körül forgott.

A történet? A jövőben háború van a mutánsok és a mutánsokra vadászó terminátor szerű gépek, a Sentinelek között. A borzasztó jövő egy konkrét pillanatra vezethető vissza, amit megváltoztatva talán van esély annak elkerülésére. Nosza, vissza is küldik Wolverinet az időben, hogy igyekezzen megakadályozni a sorsfordító dolog bekövetkezését. Persze Charles a First Class végét tekintve nem szívesen segít, ahogy Ericcel sem nagyon akar együtt működni, de végül.. hát azért kitalálható merre vezet a történet nagyjából, de akadnak benne meglepőbb fordulatok szerencsére.

Amikor megláttam, hogy mennyi mutáns lesz a filmben, akkor kicsit megijedtem, hiszen ekkora csapat ritkán sül el jól, de szerencsére Bryan Singer ügyesen bírt a feladattal. Sokan csak pár percet kapnak, ez nyilvánvaló, de ők sem sikkadnak el, Quicksilver például olyan fantasztikus jelenettel bír, hogy öröm nézni, CGI szempontból is.

Azzal kezdtem, hogy nem igazán a képességek fitogtatásáról szól a Days of Future Past, ennek megfelelően az akciójelenetek nincsenek eltúlozva. Ami bekerült harc, az viszont nagyon jól néz ki látványilag is. Mondjuk elnézve a végeredményt kicsit furcsa a 200 milliós készítési költség, bár mondjuk nagyon sok színésznek kellett perkálni valamennyit.

A másik ami jó húzás volt az X-men “rebootolásakor”, a First Classnál, hogy nem spóroltak a színészeken, így a komolyabb drámát könnyedén letudja a James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence trió. Mert rendben, jó a forgatókönyv, de ahogy ők életre keltik, az még jobb. Persze Hugh Jackmant is meg kell említenem, de ő csak szokásosan jó Rozsomák, és szerencsére itt közelebb áll az X-men első részéhez, mint a Wolverine Originshez.

A végére mit írhatnék, mint hogy a film utolsó 5 perce talán a legjobb finálé, amit kaphattunk, such feels. Gyönyörűen egybefűzi az összes eddigi X-Men-filmet.

145 hozzászólás a “X-Men: Days of Future Past – az Avengers óta nem volt ilyen jó sokszereplős szuperhős film?” bejegyzéshez

 1. Zseniális film volt,tényleg. Jó színészek,jó történet, még meg is hatódtam olykor. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Tiszta szívemből! Anyámmal is meg fogom nézetni! :D

  viszont felvetődött a kérdés,hogy az apocalypse-et melyik csapattal csinálják így a végét tekintve? Van erről valami infó?

 2. Fantasztikus film volt. Potens, nem túlbonyolított történet, végül jelenlévő feszültség, a tétet szuperhősfilmben még ilyen jól nem tudták érzékeltetni. Alig várom a folytatást, főleg a stáblistautáni jelenetet látva :)

 3. Nálam Nr 1. a képregény filmek között. A kijáratnál majdnem megfordultam, hogy újra megnézem. Kár, hogy nem volt rá időm :)

 4. az egyetlen amit nem ertettem h Charles mikepp elhetett a jovoben? az x-men 3 vegen meghalt, volt erre valami magyarazat amire nem figyeltem?

 5. Rohadt jó volt, simán az eddigi legjobb X-men film. Ezeket a hányattatott sorsú szerencsétleneket mindig jobban kedveltem, mint az összes többi szuperhőst és az utóbbi évek gyengébb darabjai után végre Singer megint egy ütős filmet rakott alájuk. Sok karakter megint csak éppen megmutatkozott a háttérben, de most valahogy nem volt annyira zavaró mint korábban. A sztori alapból jó volt és jól nyúltak hozzá.

  SPOILER

  Quicksilver nagyon hülyén nézett ki a képeken, de valami kolosszális lett a jelenléte. Nem utolsó sorban baromi jó humort hozott a film közepére.

  A vége fura volt ezzel az új, harmadik idősíkkal. Logannak a 70-es években kellett volna maradnia egy meg nem valósult jövő emlékeivel. Ráadásul így most vajon a következő film az öreg gárdát viszi tovább? Igaz, hogy mind Patrick Stewart, mind Ian Meckkellen kellően összenőtt a furájával de az ifjabb verziók is nagyon jók lettek, és ha hosszabb tára tervezik az univerzumépítést, akkor lehet inkább a fiatalabb gárdára kéne építeni, nem az öregekre.
  Az viszont pozitív meglepetés volt, hogy Jean és Scott is feltűnt a végén. Famke Jannsen még mindig írtó dögös.

  Az extra jelenet sajnos így már, hogy címmel együtt előre bejelentették a következőfilmet nem volt olyan hatásos.

 6. csanee: Az Empire interjúban elmondta Singer, hogy ennyi, mostmár búcsúznak a régiektől (mármint a Patrick Stewart – Ian McKellen által vezetett csapattól), és marad a McAvoy – Fassbender csapat, ők viszik tobább a franchise-t.

  Nagyon-nagyon jól sikerült, valóban 8/10, nálam az egyetlen hiba, hogy Singerrel kicsit vissza-X-Men-esedett, elvesztette azt a ’60-as évek vibe-ot, ami mondjuk az előző részben benne volt. De ez csak egy minor hiba, igazából nem von le a film értékeléséből, pusztán csak megfigyelés nálam. Mérföldekkel jobban sikerült, mint az összes többi, mai (főleg Marvel-es) szuperhősfilm együttvéve, és a Pókember 2 után úgy érzem, hogy azok a szuperhősfilmek sikerülnek a legjobbra, ami nem a Feige-csapatnál van. Önálló történet a film alatt, univerzumépítés a stáblista utáni jelenetben. Na így kell építeni, ha már építenek…

  Volt tét, karakterek, dráma, TÖRTÉNET (!!!), és épp annyi akció, amennyi kell. Műfajában, súlycsoportjában a legjobbak közé tartozik.

 7. Nekem az első szó, ami eszembe jut róla: élvezetes. Olyan gyönyörűen megkomponált, és ötletes akciójelenetek vannak benne, hogy öröm volt nézni. A dráma jól sikerült, végig izgultam a karakterekért. Különösen durvára sikerült a jövő, ahol csak úgy hullottak a mutánsok. Az időutazás elején nekem kicsit leült a film, de mentségére szóljon, hogy nagyon nehéz unalom nélkül letolni a sok infót, amivel be kellett mutatni a helyzetet.
  Számomra az eddigi legjobb x-men film, és a képregényfilmek között is ott van a top 3-ban.

 8. crabman: A Last Stand stáblistautáni jelenetében láttuk, hogy valahogy életben maradt. Elvileg van egy agyhalott ikertestvére, és annak a testébe helyezte át a tudatát.

 9. csanee: a fiatal generációval fogják folytatni
  crabman: X-Men 3-ban a prof beszél arról, hogy egy agyhalott emberbe lehetséges egy másik ember tudatát “átültetni”. A stáblista utáni jelenetben, pedig az agyhalott ikertestvérének a testében éled fel.

 10. Jó volt a film.

  Hamár meg lett említve a kritikában Quicksilver úgy meg kell említeni Bishopot is meg az indián kispajtást. Amennyire jó volt Quicksilver annyira jelentéktelen 0 karakterek voltak az előbb említett másik kettő. És senki ne mondja, hogy azért mert kevés időt kaptak, mert Quicksilver sem kapott többet összességében szerintem és mégis a film egyik legjobb jelenete hozzá kapcsolódik.
  Fassbender nagyon jó színész és ezt megmutatta most is.
  A másik ami zavart, hogy a fiatal Strikert alakító színész szerintem nagyon rossz választás volt. Úgy néz ki a csávó mintha Seann William Scott ikertestvére lenne. Így nem is tudtam komolyan venni. Szinte vártam, hogy mikor szólítja valaki Stiflernek.

  Ezt a két dolgot leszámítva szerintem 9/10 a film.

  Ja a (10 perces) stáblista utáni jelenetet kár volt megvárni részemről mert fogalmam se volt, hogy ki az a buckalakó :)

 11. Bandido:

  SPOILER

  A következő film címe X-Men: Apocalypse. Az apokalipszis ez esetben pedig nem csak az X-menekre váró jövőre utal, hanem a stáblista jelenet végén látható karakternek is a neve, aki elhozza azt a jövőt. A fazon az egyik első és legerősebb mutáns, a háttérben meg a négy lovasa látszott.

 12. szerintem úgy hogy a tavalyi filmet egy az egyben leszarják, és kihagyták. el kell azt felejteni

 13. Akos: Volt jan. 30.-án egy official statement Singertől miszerint Magneto megoldotta neki:

  “Director Bryan Singer explains that Magneto’s ability to manipulate metal might have something to do with it. The Master Of Magnetism could, perhaps, “reconstitute the adamantium claws… [Wolverine] has a different relationship with Magneto, and perhaps Magneto could forge them.””

  Vagy csak szimplán benézték, és így magyarázták ki utólag :D

 14. SPOILERES

  Nagyon tetszett a film, a képregényfilmek közül az X-Men sorozat volt eddig is a kedvencem (nekem az X3 is tetszett), így az utolsó fél órában tökéletesen működött a dráma, szinte sokkoló volt a jövő brutalitása, hogy mi sors vár a megkedvelt karakterekre. Végül aztán szerencsére akkora happy end-et sikerült osszehozni a végére, hogy tulajdonképpen ezzel a filmmel le is lehetne zárni a franchise-t. De azért csak jöjjön az az Apokalipszis :)

  U.i.: A főcímben visszatérő X2-téma meg olyan alaphangulatot adott, hogy borsózott a hátam. :)

 15. Llew:
  “Logannak a 70-es években kellett volna maradnia egy meg nem valósult jövő emlékeivel.”

  Én úgy emlékszem hogy Kitty pont azt magyarázta neki mielőtt még elkezdték volna, hogy ha sikerül megváltoztatnia a múltat, akkor egy olyan jelenben fog magához térni, amiben ő az egyetlen aki emlékszik a legelső idősíkban történt dolgokra.

 16. Na, akkor ide is bekopizom! :)
  Sajnálom de ez a film nekem egyszerűen nem állt össze. A sztori is döcögött végig, a logikai bakugrásokat nem említem mert egy képregenyfimben elmegy, de igazából nem illeszkedett egyik x-filmhez sem pontosan, így nekem úgy a levegőben lógott az egész. SPOILERES LEHET, Az eleje nagyon jól indult, baromi látványos volt a harc a robotokkal, jó volt rozsomák ébredése is, Quicksilver karaktere óriásit dobott a filmen, főleg a konyhai jelenettel, (spoiler off) de azután a második felére egyszerűen meghalt a film. Nemhogy végig nem tudta tartani a feszültséget, de még egy hullámvasútra sem tellett a filmtől, egyszerűen leült, én onnatól merő unalom, egészen a borzasztóan gagyi végéig. A szereplők is szerintem gyengék voltak, senki nem hozta a tőle elvárható színészi színvonalat, még Fassbender és Dinklage is halovány volt önmagához képest. A kareltereknek nem volt igazi ívük, nulla motíváció sokszor, nem volt igazi karakterfejlődés, túl nagy és hirtelen váltásokkal változtak meg gyökeresen a történetben (pl a fiatal Xavier), vagy eleve egydimenziós papirmasé figurák voltak. Hiányzott a dráma és a feszültség a filmből, még a végső harc sem tudta ezt hozni, sem a múltban, se a jövőben. Ez a film nem éri el a First Class szintjét, bár a X-men3-nál talán jobb volt. Akartam szeretni ezt a filmet, én még a Farkas filmeket is szeretem, és meg szoktam védeni, de ez óriási csalódás volt nekem, régen ásítoztam ennyit moziban.

 17. Azért volt élet az Avengers előtt is. Pl. az X-Men 1-2 egészen jó dinamikával rendelkezett. Főleg a második.

 18. Magneto az egyik részben említi Logannak hogy az adamantiummal Strykeren kívül ő a másik ember aki tud bánni. Gondolom így lett neki megint karma fémből

 19. SPOILER

  sosem fikázom az ilyen filmeket és lehet hülyeséget is mondok de az egész egy faszság, nem az a lényeg h raven csak ugy tud kinézni mint a többi ember/mutáns? esetleg tüskét vagy karmokat növeszt ha olyanná alakul át, de akkor sem lesz olyan erős és akkor mégis hogy lehet hogy ő a kulcs a robotokhoz és nem pl inkább vadóc vagy bárki más mert a robotok nem csak a kinézetüket változtatták meg..

 20. úgy volt h ma nézem meg, de el kellett halasztanom jövő szombatra…hhh, nehéz lesz

 21. Stikli: jó, de az avengers volt az utolsó amiben jól működött sok karakter együtt

 22. Én is nagyon élveztem, bár nem tudott olyan sokáig a hatása alá vonni, mint a Captain America: Winter Soldier!

  Persze megvoltak benne plothole-ok és magát a “Nagy esemény megakadályozását” nem éreztem annyira erős motivációnak de el kell ismernem itt nem is ez volt a lényeg!

  Fassbender, McAvoy és Jackmen remekül működtek a vásznon, Quicksilvert IMÁDTAM, hallunk még róla szerintem…

  Viszont akik nem látták a korábbi filmeket, inkább ne is próbálkozzanak ezzel! Rengeteg kikacsintás volt a korábbi filmekre és ez nagyon jól hozta a feelinget! Kíváncsian várom mit fognak kezdeni Apocalypsel!

 23. Nyílméregbéka

  Veled kell egyetértenem!
  Imádom az összes X filmet, megnéztem a Farkasos borzalmakat is, az First Class nagyon bejött, 1 trailert se néztem meg, hogy egy kékkocka se legyen spoiler.
  A nagyon magas pontszámok ellenére is próbáltam nem túl nagy elvárásokkal beülni a filmre, de így is sikerült egy kis hiányérzetett hagynia bennem.
  Spoiler is lehet:
  Tényleg Quicksilver után annyira leült a film, hogy én is csak pislogok így utólag. Semmi súlya nem volt az egésznek :(
  Egy vonalon megy végig a film és kész. Azon se túl látványosan. Míg az előző részben fergeteges volt a végén a tengeralattjárós jelenet itt meg annyira látszott, hogy akkor meg akarják fejelni és akkor legyen az egész stadion felemelve!!?? Mi értelme volt ennek? És még csak nem is volt annyira EPIC.
  Mind1 nem volt azért rossz, de messze van az Avengerstől (pedig egyszerű volt az is mint egy kő)
  8/10 Az előző rész jobb volt!

 24. SPOILER

  Nekem a vége nem jött be nagyon, lehet fura, de túl happy end lett. Biztos azért gondolom így, mert az eredeti mese szerint a háborút nem sikerül elkerülni (ebben Bishop-ot küldik vissza), itt meg teljesen az ellentettje van. Ne értsetek félre, baromira tetszett a film, happy end-nek tökéletes, de azért mégis túl jól alakult minden. A sztorit elég durván megkavarták és sok kérdést is ejt maga mögött ez a film, remélem a következő filmekben meg is válaszolják. Sentinelekből is tudtam volna nézni többet (főleg, hogy a sztori alapján a jövőben több nem lesz belőlük).
  Összességében nálam 8/10.

 25. Nekem nagyon tetszett kb annyira mint az Amerika kapitány 2 8/10.

  Innentől SPOILERES

  Az első 40 perc nagyon jó volt mind a jövőben játszódó rész mind pedig a 70-s évek.(Az mekkora volt már amikor Logan kilép a házból és rájön arra, hogy nem fog csipogni az autó ha nyomkodja a kulcsot) és mint ahogy Nyílméreg is mondta innentől leült a film egy kicsit.
  Színészek:
  Tyriontól én is többet vártam volna de hát cserébe Quicksilver jeleneteiért ezt megis bocsátottam ezért.(btw csak engem zavar ez a két külön Quicksilver már mint ez meg a marveles?annak mi lesz a háttér storyja ha valaki tudja az mondja már meg.)
  Beast egy kicsit súlytalanabb volt mint az előző részben Mystic jó volt úgyszintén, Mcavoy meg Fassbender hozta a szokásosat. Aminek nagyon örültem, hogy végre a cgi eljutott addig, hogy Colossus végre szerepelhetett hosszabban is ezt arra fel is használták hogy nagyon elgyalázzák kétszer is de hát ez van. Komolyan milyen király színészt találtak Nixon szerepére.
  Annak ellenére, hogy szerelmes vagyok Famke Jansenbe rohadtúl nem örültem, hogy kb az előző három rész semmivé vált + még a kretén Cylops is visszatért így aztán szerencsétlen Logan megint epekedhet utána.
  Amin még röhögtem,hogy Vadóc mind össze 10 másodpercet töltött a képernyőn és mégis előbb írják mindenhol Anna Paquin nevét mint szerecsétlen Ellen Pageét aki azért többet szerepelt és még lényegesebb is volt a story szepontjából.
  Logikai kérdés miért nem lehetett repülőn elvégezni a visszaküldős műveletet és akkor nem kellett volna megvárni a második inváziót továbbá ha Kitty Prydnak meg volt ez a képessége akkor miért nem használták már előbb is?
  Egy szó mint száz várom a folytatást és mondjuk egy Mystic spinoffnak is örülnék ha már meg szellőztették.

 26. SPOILER

  Annak mi lehet a magyarázata hogy Quicksilver-t nem vitték tovább (mmint hogy csak Magneto kiszabadítására társultak vele, utána elhagyták)? Ha jól emlékszem, ez nem volt megindokolva.

  Ezek utána érdekes lesz látni hogy milyen lesz majd a karakter az Avengers 2-ben, gondolom ott nem fogják ennyire poénkodósra venni a figuráját.

 27. Delkantra szerintem csak azért nem vitték magukkal, mert még csak tinédzser.

 28. 22.
  lastchance

  Mutatták hogy kisérleteket végeztek mutánsokon. Gondolom a jövőben képesek voltak olyan robotot alkotni amiket feltudtak ruházni a mutánsok képességeivel. Tegyüt fel hogy kezdetben 1 robot csak egyféle képességgel bírt. A tudomány előre haladtával, miután sikerült megfejteniük Raven képességének kulcsát, képesek voltak egy robotba többképességet integrálni, ez által az tudta váltogatni, hogy mikor melyiket használja. És mivel gépekről beszélünk eleve nagyobb erővel bírtak mint az emberi mutánsok.

  Nekem ez így logikusnak tűnik.

 29. Tényleg nagyon jól sikerült a film,a legjobb karakter Quicksilver volt sajnálom,hogy nem szerepelt többet,meg is említette magneto-nak hogy az anyám ismert egy ilyen fíckót mint te!!Nagy poén lett volna a végén,hogy héé én vagyok az apád :)

 30. Látom sokan nem értik, az első 3 és a ROZSOMÁK(nem farkas) kezdeteket el kell felejteni…imádtam a filmet, nagyon tetszett. Amennyire féltem Quicksilver-től hogy milyen lesz, mégis talán ő volt a kedvencem. Viszont nem értem miért nem vitték tovább QS-t, ha ő ott van akkor nem is kellett volna semmit csinálniuk….

  Viszont nem értem miért szeretik az emberek a First Class-t, szerintem szar volt, főleg az ahogy a karakterekkel bántak, össze vissza behoztak olyan karaktereket akiknek nem kellett volna ott lenniük, jó persze nem rossz film el kell ismernem, de ez akkor is baszza a csőröm.

 31. Szerintem viszont számít az összes film, ami eddig volt, mert SPOILER???

  Farkas haluzott az előző filmekből (vagyis Xavier látta), ahol még a Kezdetekből is volt egy jelenet. De javítsatok ki, ha tévedek.

 32. SPOILER

  Xavier nem halt meg az X-men 3-ban? Akkor hogy van a jövőben?! Vagy ez vmi alternatív cucc? A film amúgy nagyon jó volt!

 33. Lehet hogy mar kerdeztek de a spoilerek miatt nem akarom a hozzaszolasokat elolvasni,arrol van vmi info hogy magnetonak hogyan lett ismet kepessege?

 34. SPOILER

  Az X3-ból a szérum nem volt ellenszer csak elnyomta 1 ideig a képességeket!! Volt ilyen comic történet is!! Mondjuk zavart engem is Kitty másodlagos képessége… és kellet a happy end mert akkor nem lett volna elég Hollywood-i :D mert mindig is lesz ilyen hogy klisé :D
  Jah és nekem jobban tetszett, mint a Bosszúállók, szóval nálam 10/10 és a magyar hang okádék volt…

 35. Nekem a magyar hanggal egyedül az öreg Magneto hangja zavart, hogy más volt… Csak hát szegény Helyey László idén meghalt. Isten nyugosztalja…

 36. A film maga egész jó volt, de én mégis kissé csalódottan jöttem ki, miután azt hittem ez végre az X-Men 3 folytatása lesz, de sajna egyáltalán nem volt semmi köze sem ahhoz a filmhez. Ez egyértelműen a First Class folytatása volt, annak viszont nem túl jó. Míg ott Magneto és Xavier voltak a főszereplők, addig itt lényegében csak Farkas bábjai lettek. Csupán Magneto volt, aki a film végén önállósította magát, ami viszont visszafelé sült el, a terve egy totális hülyeség volt.
  Az is kár, hogy ezúttal egy főgonosz se került be a filmbe. Igaz, hogy Tyrion-t annak igyekeztek beállítani, csakhogy ő egyáltalán nem volt gonosz. Ahogy a film során többször is kiderült, a mutánsoktól való félelmei teljesen jogosak voltak, így tökéletesen érthető volt, miért akarja bevetni azokat a robotokat.

 37. nem volt rossz film, de egy picit lapos volt, látványra nagyon jó volt
  de szerintem már nagyon megkavarták a sztorit
  kicsit követhetetlen
  valamiért azt éreztem hogy már vagy 5 órája nézem a filmet

 38. “such feels”

  so film

  much wow

  very amaze

  Elég sokat ülök a net előtt minden nap, magam is foglalkozom újságírással, és nem tudok napirendre térni afelett, hogy egy kritiának nevezett, magyar nyelvű irományban kell azt olvasnom, hogy “such feels”.

  Írd le akkor, hogy mire gondoltál, meséld el, hogy mit éltél át, személyesen hogy érintett. Erről szólna a dolog. Nem a szüleid vagyunk, hogy szégyenlősködni kellene olvasóid előtt. Különben legközelebb lerendezheted egy giffel az egészet és le is van tudva.

  Bár, ahogy gondolod, végül is, te blogod. Ahogy Béla mondaná: “whatever”

 39. ha már elolvastál pár írást tőlem (a neved felismerem, szóval többször kommenteltél), akkor tudnád, hogy nem akarok spoilerezni, ezért nyilván nem fogom leírni pontosan minek a hatására mit éreztem a film végén. Tovább megyek: több kommentben utólag odavéstem, hogy spoiler, hiszen az x-men szeret sötét lenni, elég csak a first classre visszanézni, és személy szerint örültem, hogy nem tudtam mi lesz pontosan a végén. De mondom, ez nem kéne meglepő legyen, ahogy a kritika inkább “ajánló-nemajánló” mivolta sem, hiszen főleg olyat írok.

  extra, de ennek kapcsán tudod én mi fölött nem tudok napirendre térni: ha ennyire utálsz mit keresel itt + minek ölsz energiát a kommentelésbe, hiszen azzal még több időt dobsz ki az ablakon.

 40. SPOILER

  Nálam köröket ver az összes Marvel filmre pedig ebben is voltak furcsaságok rendesen. Hatalmas pozitív meglepetés volt Evan Peters, negatív viszont Küklopsz visszatérése, hihetetlen milyen béna lúzer kisugárzása van:D Na meg ha Logan “napjainkban” ébredt a következő film viszont a 80-as években fog játszódni a first class csapattal akkor mi is a tétje az egésznek? Hiszen láttuk hogy túl élik:D

 41. Jó volt

  spoiler

  azt nem értettem, hogyha stryker meghalt, ezáltal nem halt meg Jane sem, de Loganon sem végeztek kísérleteket, akkor hogyan csatlakozott Logan az x-menekhez.

 42. félOff

  Guru,

  nem értem mire/kikre gondolsz,kifejthetnéd pontosan hogy kinek “nem kéne ott lennie”,stb.Részemről a First Class egy kibaszott nagy MŰ,nem mellesleg MINDEN IDŐK egyik legnagyobb,egyben legmegdöbbentőbb jelenete is benne van (Bummm…bummm… “Ti is halljátok ezt?” és utána csak potyognak a kommandósok az égből – hány embert is öl meg ott Azazel?Moziban a karfát majdnem feltéptem – és nem ez az egyetlen EPIC jelenet benne,de hagy ne soroljam).

  Amúgy meg – Singer is BACK!!!Nekem nagyon tetszett,lekötött végig,az Avengersben is voltak nyugodtabb részek,de ott sem zavart,ugyanakkor Nyílméregbékát is meg tudom érteni,a kettővel mellettem ülő majdnemötvenes bátyó kétszer szundított be a film alatt,he-he.Idén eddig nem állunk rosszul,a Winter Soldier is jó lett,a Pókember 2 az első nézhető spidey-film,bár minden év ilyen lenne – a mennyiségre van sansz,sőt,csak a minőség a kérdéses.

  A stadionos jelenet: nekem a Sötét lovag – Felemelkedés jutott az eszembe.Olyan kisszerű dolog ez,mintha egymást akarnák überelni,jó lehet hogy a forgatókönyv öt éve kész van,de akkor is,ha hamarabb egy ilyet vagy hasonlót látok mint író,rendező,inkább kitalálok valami mást,azért idő lett volna rá.Sajnálom hogy a két öreget kigyomlálják,csípem őket (McKellen atom fényképeket tol FB-n,tekéznek,söröznek Patrick Stewarttal mamuszban,besz@rás),de Fassbender is,McAvoy is méltó utód!Viszont sajnos Jennifer Lawrence-szel nem vagyunk kompatibilisek,egyszerűen viszketek tőle…nem ÚGY,hé!

  :-P

  Semper,

  Hollywoodban óriási szerepe van a sztárságfaktornak,amit az Oscar csak erősít,amit meg az ügynökök használnak ki cefetül (lásd Halle Berry,az X-Men 1 és 2 között kapta meg a díjat,ezért a producereknek le KELLETT vele ülni újratárgyalni a már aláírt szerződését,több percet kellett garantálniuk neki a filmben,egyebek).Ellen Page-nek nincs Oscarja.Anna Paquinnek van.SOHA nem fogják hátrébb írni a nevét,ez olyan hogy amikor az Ocean’s Twelve plakátján előrébb írták Catherina Zeta-Jones nevét,mint Julia Robertsét,iszonyat balhét csaptak JR ügynökei,nem vicc,három napig állt a bál Los Angelesben.

 43. ja Akos:

  spoiler

  nem tudom hogy az miatt, de megfigyeltem hogy mindkét vállában volt valamiféle vas beültetés Logannak.

 44. “Szerintem viszont számít az összes film, ami eddig volt, mert SPOILER???

  Farkas haluzott az előző filmekből (vagyis Xavier látta), ahol még a Kezdetekből is volt egy jelenet. De javítsatok ki, ha tévedek.”

  SPOILER

  A korábbi filmek addig számítottak, amíg a végén Mistique el nem dobja a csúzlit. Azzal változtatja meg a jövőt, nagyjából mindent, ami az eredeti idősíkban történt.

  “azt nem értettem, hogyha stryker meghalt, ezáltal nem halt meg Jean sem, de Loganon sem végeztek kísérleteket, akkor hogyan csatlakozott Logan az x-menekhez.”

  Ha minden jól megy 2 év múlva kiderül, hogy hogy is van ez. Simán lehet Raven az aki végül bevonatja adamantiummal Logant, építi a saját csapatát. Az se biztos, hogy be lesz vonva a cuccal. Mistique révén majd összefut az X-ekkel a nyolcvanas években aztán majd csatlakozik már akkor. Majd meglátjuk, a DOFP megnyomta a reboot gombot, már nem számít, hogy a korábbi filmekben mi volt. Persze a First Classt, meg a mostanit leszámítva.

 45. Milyen a szinkron?
  Csak MOMban megy eredetiben, ami nekem ki is esik, meg 3Ds is.
  Vagy jó itt a 3D (IMAXet imádom, de ezeket nem annyira)?
  A terem úgy látom elég nagy a MOMban is, de kétlem hogy felveszi a versenyt a Kordával Corvinban a vászon.

  Szóval érdemes az eredeti nyelvért kisebb vászonnal 3D-ben nézni?

  előre is kösz

 46. Szerintem a film a mostani felhozatalokhoz képest, és az előző 2 x-menhez képest elég jóra sikeredett 9/10. First class se rossz, de valamiért nem volt az igazi. Számomra olyan, mint az Avengers, ott a jó rajzfilmes alap, amit beleszőnek a filmbe, csak itt 7 óra anyagából kellett változtatva válogatni a wolverine and the x-menből.

  SPOILER

  2 dolog nem tetszett a filmbe. Bishop karaktere, ahogy kivitelezték bénára sikeredett, nyúl szemek, meg ráhegesztett fegyver, ettől ő keményebb, mint amit mutattak. És túl rövid volt a film.
  Az elejét meg a végét megtoldhatták volna 10 vagy 15-15 perccel, és tökéletes. Az elejére bevonni, h Rozsomákot fogvatartják, és neveli Bishopot, és persze információt gyűjt a robotokról(, mivel biztos fogvatartották, feltételezés robotok: regenerációja, a filmbe volt: az egyik robotból pengék jöttek ki). Ő is lehetett volna egy mesélő, h az emberiséget is kiírtották, mert bárki leszármazottja lehet mutáns, és a háború során, h mennyi bajtársát elvesztette. Kittyék bemennek, megvan az infó kiszabadítják, kettéválnak, vigyék Bishopot, mert a legnagyobb tanítványa, és ő is tudja, h ha mondjuk szétszakadnak, és a központi csip megsérül, akkor deaktiválódnak végleg, nem állnak újra össze csak javítással. Persze még kellett volna bele pár X2ős Sentinel a gyakorlóteremből.
  A végén meg valami hosszabb harc pár karakternek több lehetőséget adni időben, a profnak meg valami fegyver. És igaz, h Rozsomákot mikor Magnetó a tengerbe dobja ütött, de ha valahogy ott maradt volna, és a múltnak a prof és Magnetó a jövőből tudtak volna üzenni az még jó lett volna, h elmondják, h hagyják abba a háborút, mert senki nem élheti túl, Loganen és a fiatal Charlson keresztül. A többi amúgy teljesen jó volt, csak kellett volna egy kevés plusz.

  Amúgy, ha prof áttöltötte a tudatát, akkor hogyhogy nem tudott járni?

  A másik meg miből gondoljátok, h Stryker meghalt? Mystique addig a pontig nem ölt, majd pont Strykert öli meg? Szerintem csak simán belépett az x-fegyverbe, vagy ahogy előtte tette megmentette.

 47. Jamesch:

  Szerintem csak az öreg Magneto hangja lett más, a többi karakternek ugyan az mint a First Classba meg a régi X filmekbe.

  Egyetértek az előttem szólóval, hogy minden film sztorija számít, még a farkas filmek is.

 48. wildart

  Havok, ő Scott testvére a képregényekben

  Emma Frost, na ő a legnagyobb kérdőjel számomra hiszem benne volt az első Rozsi külön filmben fiatalon ami ugye bőven nem a 60-as évek

  Moira MacTaggart, ő a 2006-os filmben is benne van, ugyan az a két szmély mégis vagy 40 év különbséggel

 49. SPOILER

  szpojleres mókus

  Nekem nem úgy rémlik, hogy Stryker meghalt volna. Bár engem is izgat, hogy Mystique akkor most kimentette Rozsit vagy majd csinál is vele valamit? Remélhetőleg a következő részben kiderül. Valahogy meg kell kapnia az adamantiumot, olyan nincs, hogy nincs. :D

 50. Human, le tudod írni mit éreztél anélkül is, hogy elárulnád mi a vége. Meghatódtál, elszomorodtál? Mi volt? Neked pont az lenne a feladatod, hogy meg tudd fogalmazni szavakkal, kontextusba helyezd, ki tudd mondani azokat a gondolatokat, érzéseket, amiket az olvasó nem biztos, hogy ki tud fejezni. Ezért hívják a műfajt médiának.

  Pont te linkeltél erre valami Louis CK videót, hogy mi van amikor jönnek a “feel”-ek, nézd vissza.

 51. A Wolverine Originst nem vette egyik film sem alapul, inkább elfelejtették. Annak a végén a Profhoz kerültek volna Emma Frost meg Scott is kisgyerekként.

 52. SPOILER

  46.
  nico9519
  Ennek az volt a tétje, hogy a régi karakterek kapjanak egy szépen lezárt szálat.

  Egy filmben oldották meg first class 2. részét, és az X3 folytatását-lezárását.
  Sajnos úgy tűnik, hogy az öreg szinészeket most elengedték a frenchiseból, őket már nem fogjuk mutánsként látni.
  Az meg hogy apokalipszis-t melyik idősíkba teszik bele, hogy a first class, vagy a days of future past idősíkját folytatják csak a készítőkön múlik. De bármi lesz is, mostantól a fiatal színészeket fogjuk látni.

  Én arra tippelek, hogy a first class idősíkját folytatják, azért, mert szó volt arról, hogy fog Charles megkopaszodni és lehet hogy ezt az apokalipszis sztorival meg is oldják.

  Vannak kisebb, időbeli hibák ettől függetlenül, az összes x-men filmet figyelembe kell venni, mert így vagy úgy de kapcsolódnak egymáshoz.

  Én kifejezetten örültem Brian Singer-nek, mert nekem a két első x-men film tetszett a legjobban, és most megint azt a világot kaptam vissza :)

 53. Jamesch

  Magneto hangja más igen, viszont egy embernél éreztem hogy levesz a szinkron a játékából, az pedig James McAvoy volt. Hevér Gábor amúgy pazar szinkronszínész, most mégis azt éreztem ő az egyetlen aki kilógott, főleg a drámai (pl repülős) jelenetnél.

 54. A film néhány logikai hibát eltekintve nagyon bejött. Konkrétan nem értem Magnetót mi a búbánatért kellett kiszabadítani, mikor már évek óta be van zárva és fingja nincs hol van Mystique. De kit érdekel, a film működött és a jövőben játszódó csata jelenetek gyönyörűen voltak megkomponálva.

  Spoiler
  Majdnem betojtam mikor Blink a levegőbe küldi Colossust majd egy újabb teleporttal ráküldi a zuhanó óriást a robotokra. Ha nem lett volna a Blink, Warpath (magyar név harcos. EZ most komoly?), Colossus trió, a csata fele ilyen jó se lett volna.

  Claire8310:

  Nem csak McAvoynál, Rozsomák szinkronja néha már annyira egysíkú és élettelen volt hogy ez eddig még egy filmben sem tűnt fel. Kb olyan hangalámondásos szinten. Több jelenet is volt ahol szinte fájt az üresség a monotonitás a hangjában.

 55. Bocsanat az ekezet hiany miatt.
  Kedves Vajda Gábor (@Gabor_V)!
  Ez nem az index vagy az origo es tobbnyire olyan emberek olvassak ezt az oldalt akik tudnak angolul es meg nem is zavarja oket ha egy kritikaba angol kifejezeseket csempesznek, mert altalaban mi is hasznalunk hasonlo kifejezeseket a napi nyelv hasznalatunkban peldaul BTW(by the way) vagy fogunk egy angol szot es ellatjuk igekepzovel pl Skippel es meg sorolhatnam.Egy szo mint szaz tok folosleges kotekedni(foleg ha tenyleg sokat ulsz internet elott) egy ilyen oldalon inkabb ha mar tenyleg ennyire zavar az angol kifejezesek alkalmazasa az ujsagokban meg az internetes oldalakon akkor irjal a Metro ujsag velemeny rovataba ez ugyben.(nem mintha eselyed lenne kiverni a koztudabol pl a finalfourt).
  Human csak igy tovabb.

 56. SPOILER

  Izé, itt olvasom hogy páran írták hogy Stryker meghalt. Izé, miért halt volna meg? Film végén ő szedeti ki a folyóból Rozsomákot, és ott mondja hogy átvesz innen. Ergó utána fogja az X fegyver projectbe belevenni, ahol megkapja az adamantiumot. És mivel a tudata Roszomáknak már visszakerült a jövőbe, az eredeti énje nem tud semmiről, vagyis megtörténik minden ami a korábban történt. (Stryker projectje)

 57. Spoiler
  _Ra_ nem akarlak elkeseriteni de Mystic szedi ki a folyobol Striker alakjaba(meg villan a szeme onnan tudjuk)
  Amugy Strikert en se lattam meghalni szoval nem tom honnan vettek.

 58. OFF

  Vajda Gábor (@Gabor_V): 1 – nem lehetne ezt mailben? miért fontos, hogy mindenki lássa? 2 – franc tudja mennyi, talán nyolc (?) és év több száz filmismertető után akarod most oktatni? ilyen a stílusa, nem is igazán értem, mi volt a szándékod most ezzel. nem tecc, nem olvas és mindenki örül.

 59. Nem akarok trollkodni, de nekem nagyon komoly gondjaim vannak ezzel a filmmel és leginkább a prezentációjával.
  Az egy dolog, hogy a forgatókönyv logikai bukfencek és erőltetett fordulatok halmaza, dinamikátlan és unalmas. Már megszoktam, és emellett voltak nagyon jó jelenetek, egy-két jó dialóg, a karakterek konzisztensek maradtak, stb. Sima nyári blockbuster, szokásosan igénytelen forgatókönyvvel, nincs ezzel baj.

  Ami igazán dühít, az 1: a szinkron. Rendben, hogy a magyar közönség funkcionális analfabéta és nem hajlandóak olvasni feliratot. Van nekik szinkron. Hozzászoktam már, hogy a szinkronhangok szarok (csúcspélda a Noéban Jennifer Conelly szinkronhangja, aki tuti, hogy a stúdió éjszakai takarítónője volt), a fordítás pontatlan, a keverés dinamikátlan. De ami itt, ebben a filmben volt, az felháborító. Gyakorlatilag egy mixeletlen szinkron volt a filmen. Gyakran, mikor két szereplő beszélget, a hanguk alapján mintha két helyiségben lennének (az egyiknek dobozhangja van, a másiknak nem). Előfordult, hogy a hang “hullámzott”, mint amikor a magnókazettát elkezdi húzni a lejátszó. Egyszer ki lehetett hallani a stúdió alaphangját, mert nem is editálták a dialógokot, egy másik párbeszédről pedig nem vették le “sziszegést” (mikor az sz hangok nagyon erősek, mint az 50 évvel ezelőtti szinkronokon).
  Szóval oké, hogy levitték a mozizást abba, hogy mindent csak szinkronnal, de amikor 1700 Ft egy mozijegy, akkor ne szúrják ki a szemem ezzel a szarral, ami a VHS másolás hőskorának alámondásait súrolja minőség szempontjából.

  A másik dolog: senkinek sem tűnt fel, milyen szarul nézett ki a film? Nem az effektek vagy a beállítások, hanem a kép minősége? Motion blur, színmélység hiánya, kontrasszttalan kép. Úgy nézett ki az egész, mint egy videóra forgatott tv-film a kétezres évek elejéről. A legszánalmasabb, hogy képtelenek voltak lassításokat felvenni (kivéve a Quicksilver akciókat, de azokat más kamerával rögzítették), ezért ilyen “step-by-step” lassítást alkalmaztak, amitől az egész nagyon Hallmark.

  Nem a digitális kamerákkal van bajom, mert nagyon faszán néznek már ki a digitálisra forgó filmek (pont egy nappal az X-men előtt voltam a Godzillán, masszívan jól nézett ki, amellett, hogy annak is hulladék a forgatókönyve). De azt nem hiszem el, hogy egy 200 milliós film megelégszik ezzel a minőséggel.

  Engem zavar és aggaszt a mozis filmprezentáció ilyen mérvű minőségbeli zuhanása, illetve a kritikai felzúdulás hiánya ezzel kapcsolatban. Vagy csak az én termemben volt ez probléma?

 60. A szinkron és hangkeverés minősége nekem is feltűnt, pedig botfülű vagyok. Egyszerűen hiába oltári jó a film, ha a szinkrongyárók és szinkronszínészek unalmassá teszik.

 61. Strykert onnan vettem hogy

  spoiler

  eddig a csaj akinek átvette az alakját azt mindenkit megölte. + strykernek igy is ugy is dilis lesz a fia aki miatt majd megőrül és hadjáratot indít a mutánsok ellen, és Jane meghal.

  Jane pedig szerintem csak akkor nem halhatott meg, ha a X2 eseményei nem történnek meg.

 62. SPOILER

  szpojleres:

  what? Mystic első gyilkosságáról szólt a film elvileg, hogy ölt volna meg eddig mindenkit

 63. SPOILERmókus

  Mystique a filmben senkit se öl meg. :D Csak Trask-et de azt is abban a síkban, ahol a háború van, a másikban nem. Stryker fia dolog meg nem tudom honnan jött…

 64. Az kiderül h miért farkast küldik vissza,és miért nem pl a varangyot?

 65. Én MOM-ban néztem eredeti nyelven. 25 éves koromra végre tudok annyira angolul, hogy a szövegek 99%-át megértsem.
  Mint hallom, katasztrófa lett a szinkron, így jól jártam.
  Sajnálom hogy nincs több 2D feliratos változat, mert én azt szeretem. Az amerikai színész amerikaiul beszél, had halljam azt. Annyi sok akcentus és beszédstílus létezik a tengerentúlon, ebből mind kimarad a magyar néző, mikor sokadjára is ugyanazt a 20 szinkront hallja.

  A filmtől amúgy leesett az állam, csodás volt. Régen is szerettem, végre visszatért a széria.

 66. Jorus C’Baoth: Igen. A spoiler jelzést azért kiteszek :D

  SPOILER SPOILER SPOILER
  Annyira távoli múltba küldik vissza, hogy kegyetlen módon megterheli az elmét és a testet, ezt viszont az idős Xavier már nem nagyon bírná, így Logan ajánlja fel, hogy az ő regenerációja az elméjére is kiterjed (ez nem bullshit, a képregényekben is többször kiemelik a képességének ezen aspektusát), így ő kibírná.

 67. _RA_

  SPOILER
  Sárgán világított a szeme. Nem Stryker volt, hanem Raven/Mystic.

 68. Akkor most hogy is vannak sorrendben az X-Men és a Farkas filmek? A történetet nézve.

  KÖSZI!

 69. Ádám:

  First Class
  Days of Future Past múltja
  X-Men Origins: Wolverine
  X-Men
  X-Men 2
  X-Men Last Stand
  Wolverine
  Days of Future Past jövője-jelene

 70. Igazából, mostantól úgy van, hogy a régi trilógia és a két Wolwerine film az deletelve lett.

  Ha úgy vesszük, van a First Class, és a Future past múltbéli része, minden más delete. Minden másképp alakul, elindul egy új timeline.

 71. Hát az nem is baj, a régi filmeket nem szeretem, a 2 Farkas film megint csak gyenge, a First Class viszont nagyon bejött, a szememben az első és egyetlen X-Men film, nem bánom hogy ezt folytatják.

 72. SPOILER!
  Néhàny logikai bukfencet segítsetek megfejteni:
  – Ha a film elején lévő jövő és a 73-as gyilkossàg 1 idősíkban van az Xmen 1-2 filmekkel, akkor a robotok miért nem voltak az Xmen 1-2ben? Betették egy raktárba, hogy majd a jövőben elővegyék?
  – Ha a prof az Xmen 3ban lévő halált az ikertesója segítségével éli túl, akkor miért van a jövőben tolószékben?
  – A prof egy sérülés miatt került tolószékbe (azaz nem mentális korlát, hanem anatómiai probléma) – hogy lehet, hogy egy szertől elkezd járni?

  Egyéb:
  – A 70es évek sokkal több poént elbírt volna szerintem,
  – Nagy kár, hogy a képregény első képkockáit lehagyták – temetős jelenet, ahol a marvel hősök kopjagáit mutatják (pl.: pókember, fantasztikus 4es) – a tét így még nagyobb lett volna
  – A piramisnál ki volt a csuklyás csaj?

 73. Mint film, fasza volt a cucc, de van egy logikai bökkenő. Lehet, hogy ti tudtok rá valami magyarázatot adni, de én eddig nem tudtam.

  SPOILER!!!

  Szóval: eszerint a sztori szerint ugyebár Raven a 70-es években ölte meg Trask-ot. Ezután Stryker rögtön elkapta, felboncolták, és az ő dns-éből alkották meg a film elején látható, jövőbeli hiperszuper sentinel-eket. Namármost, ha az eredeti idővonal szerint Raven a 70-es években meghalt, akkor hogy lehetett ott az első 3 filmben? Eszerint a film szerint tehát az első 3 rész meg sem történhetett. Ez így nagyon el van cseszve.

  Mellesleg arra sem kaptam választ, hogy a Wolverine végén, a rejtett jelenetben hogy lehet ott Xavier élve, ha a 3. részben Jean atomjaira robbantotta.

  Ja, és jelen állás szerint Farkas sosem került Stryker kezei alá, tehát nem kapta meg az adamantium csontvázat, és a fémkarmokat.

  SPOILER VÉGE

  Csak szerintem nem lett ez átgondolva rendesen? Ez így nagyon gáz. Az első 3 rész mehet a kukába (és nem csak a megváltoztatott múlt miatt).

 74. Euphonic: Attól még, hogy elkapják és mintát vesznek belőle nem feltétlenül ölik meg. Tehát simán ott lehet az első 3 filmben ha mondjuk Magneto kiszabadítja.
  A másik problémádra pedig az X3 stáblista utáni jelenete ad választ.

 75. SPOILER SPOILER SPOILER

  Senki sem mondta, hogy Raven meg is ölik, annyit mondtak, hogy elkapták, ilyen-olyan mintákat vettek tőle, kísérleteztek.

  A prof életben maradására az X-men 3 stáblista utáni jelenete ad választ: átültette a tudatát az agyhalott ikertestvérébe. (A témával valahol a film elején a diákoknak beszél is a professzor.) Erre persze ettől még ileltt volna kitérnie a filmnek.

  Ha rosszul emlékszem elnézést, de az új idősíkban Farkas sorsáról annyi derül ki össz-vissz, hogy Raven kimenti a vízből, aztán felébred a jövőben. Hogy van-e adamantium a testében vagy sem, az részletkérdés, a két esemény között bármi történhetett a karakterrel.

 76. SPOILER

  Hát, számomra az a logikus, hogy Raven-t megölik. Elvégre az volt Trask célja, hogy kiírtsa a mutánsokat. De ha tegyük fel csak fogságban tartották, és később valahogy kiszabadult: miért nem esik egyetlen szó sem az első 3 részben arról, hogy fegyvert készítenek a dns-éből. És miért nincsenek kezdetleges sentinelek? Higgyük el, hogy Raven megöli Trask-ot, fogjul ejtik, mintát vesznek tőle, hogy aztán csak 40 vagy hány év múlva kezdjenek el sentineleket gyártani? Ez így nem stimmel skacok.

  Amúgy az X-men 3 rejtett jelenetét még sohasem láttam, pedig meg van a film. :D Ez nagyon durva… Facepalm.

 77. Tottiata
  Spoiler
  A végén az Apokalipszis és a 4 lovasa és igazából férfi bár hozzáteszem nekem is párszor megkellett néznem mert tényleg elsőre csajnak tűnik.

 78. Nyilmeregbeka a szambol vette ki a szot.
  Miutan a premier napon majus 22-en megneztem a filmet, nagyon csalodott voltam. A szinkronrol nem tudok velemenyt mondani, mert Angliaban lattam, de miutan hazaertem ezt posztoltam a facebook oldalamon. A lenyege detto, mint Nyilmeregbekanal, sajnos. Nekem nagyon nem jott be ez a nagyon melyenszanto akarok lenni dolog. A mondanivalo mellett azert meg lehet izgalmas filmet kesziteni, lasd First Class vagy X-Men: A kivulallok. A karaktarek halala, vagy eletveszelyes helyzetei egy percre sem hatottak meg az embert. Es Quicksilver utan nagyon lelassult a film. Vagy ha ezt direkt csinalta Singer, akkor elerte a celjat, majdnem elaludtam a moziban.

  `CSALODAS!!!!
  Szerintem ha nem Robert Zemeckisnek vagy Alfonso Cuaronnak hivnak ne akarj idot utazni.
  Amilyen jo volt a First Class, olyan sz.r lett az idoutazos katyvasz.
  Egyedul a Quicksilver reszig volt jo. Mutans, legy buszke, es ne bogj!!!`

 79. SPOILER

  Ez így már erős kötekedésbe hajaz :D Ennyi erővel azt is fel lehetne hozni, hogy miért nem a First Class idejébe küldi vissza Rozsit, hogy előbb megakadályozza Kevin Bacont (bocs nem ugrik be a karakter neve), és hogy Eric-ket segítsen úgymond kontroll alatt tartani.

  De hogy megpróbáljak érdemben is reagálni: szerintem a nagy gyártási és bevetési kedvet éppen a félresikerült merénylet hozta, hiszen ország-világ láthatta Raven-t, Eric-et és Hank-et akciózni, a közvéleményt meg gyorsan meg kellett nyugtatni. Az eredeti idősíkot figyelemmel követve nem ördögtől való a felvetés, hogy Trask halálával a Sentinel-lobbi szépen alábbhagyott, és csak Magneto X3as akciója hozta elő ismér a tervet a fiók mélyéből. Lásd még az X2 végén még sikerül meggyőzni az amerikai elnököt, hogy itt csak bizonyos csoportok úgymond magánakcióiról van szó.

 80. a faszért kell mindig apróságokon, hülyeségeken fennakadni, miért nincs így, úgy, főleg úgy hogy van 7 db x-men film és szinte mindegyik szarik a contiunatiásra, nem ez a film kezdte el…ezek csak filmek, ok?!
  Sentinelek, Trask meghalt jegelték a projektet, mittudomén..X2-ben Stryker gépén ott van a fájluk, X3-ban meg konkrétan velük harcolnak az edzőteremben, gondolom nem az újokból szopták ki a kinézetüket az X-ek
  szóval ok, csak film?!

 81. Egyetértek sándorral
  Olyan dolgokat kérdeztek, amik meg vannak válaszolva, csak utána kéne nézni vagy újranézni a régebbi x-men filmeket. Mystique-t nem ölhették meg, mivel a filmben is Trask mondta, hogy nem halhat meg, mivel élő szövet kell, és Magneto simán kiszabadíthatta, mint többször az első 3 részben is. És ugyanúgy a filmben is Trask említi, hogy ezeknek a Sentinelek fejlesztéséhez, tökéletesítéséhez idő kell, több mutánsos kísérlet, ezért készülhetett el később a végleges változat. Sokszor átgondoltam én is és csak pár eltérés van az első 3 rész és ez a rész között. Xavier ikertesója bőrében van és így se tud járni, nekem ez az egyetlen, ami nem stimmel.

 82. sandor8206: Teljesen egyetértek, hogy mindenen fentakadnak a nézők, és nem tudnak annyit írni, hogy na végre fasza kis szóarkozás volt főleg az elmúlt évek termései mellett.

  Mondjuk azért a Prof visszatérésére kitérhettek volna, hogy kicsit egyértelműbb legyen a néző számára. Mondjuk az oké, hogy átültette az agyát a ikertestvrébe, de a tolószék úgy látszik megint maradt. Bár olvastam azt,hogy mivel több évig volt kómába a test így el van gyengülve, és ezért van megint lebénulva. Tény, és való azért erre kicsit kitéhettek volna.

 83. SPOILER

  Na, elolvastam nagyjából a kommenteket, a többségével egyet is értek, de egy dolog még mindig aggaszt (tudom, hogy más is kérdezte már, de nem nagyon találtam rá választ).

  A következő filmet ugye a fiatal Xavier proffal és Magnetóval tervezik folytatni, de a Days of Future Past végéből tudjuk, hogy mindenki él és virul idősebb korukban is (jó, Mistique meg Magneto nem biztos, de értitek a lényeget). Így baromira nincs miért izgulni értük, vagy….?

 84. sandor8206: Csak film,de egy 200 milliós filmnél annyi erejük nincs hogy újranézzék a korábbiakat, és odafigyeljenek egy két apróságra, hogy ne legyen ebből semmi keveredés? Vagy gondolják, szarjunk bele, a hülye néző úgyse vette észre ezeket. Pl. a Sith-ek bosszújában odafigyeltek hogy minden passzoljon a 4. részhez majd, akkor itt miért nem ment?

 85. Akos, hülyeségeket beszélsz (főleg a Sithek bosszújával, jajj)
  de pont ez a lényeg, a nagyja passzol + ha nagyon szőrszálhasógatóak akarunk lenni, mivel több idősík is lehet (hisz lett), ha az neked tetszik az eddigi egy-egy film akár mind külön idősíkban játszódik, ok? remélem most már tudsz aludni
  ne menjünk már át dedóba mint a Marvelnél, hogy miért nem segített Kapitánynak Vasmember, azért mert ezek csak kibas*ott filmek :-)

 86. Azért durva, hogy egyesek mennyire nem figyelnek a filmben történtekre :D és nem képesek összekötni azokat a bizonyos pontokat. Plusz elvárni, hogy megmagyarázzanak minden mozdulatot mi miért történt? Bizony vannak dolgok amit a néző képzeletére bíznak (majd a következő részben talán meg is válaszolnak vagy nem)

  SPOILER

  Egyedül a professzor tolószékes dolga nem tiszta egyáltalán, de szerintem itt inkább arról van szó, hogy az eddig részekben így láttuk így jobbnak látták itt is így mutatni.

  VÉGE

 87. sandor8206: és még én beszélek hülyeségeket…. irigylem a piszok élénk fantáziád.

 88. Akos , unalmas már, hogy 20-30 éves emberek, úgy viselkednek, hogy “…miért 7 lőttek egy 6 lövetű pisztollyal?.. szar ez a film”
  film ízlés szubjektív dolog, soha nem érdekelt kineki, mi, hogy tetszett, de az 5 éves dedós színvonalat soha nem értettem
  + nem csak nézni kellene a filmeket hanem összerakni, attól hogy nem mutatják, hogy Wolverine ki megy WC-re és s*arik attól még, kimegy és s*ar ő is.
  pl: Stryker Sentinel-mutáns kísérlet vonal, ott van végig a régi filmekben

 89. Cornelius: Erre szerintem ez a legjobbelmélet amit fentebb is írtam.

  ”Mondjuk azért a Prof visszatérésére kitérhettek volna, hogy kicsit egyértelműbb legyen a néző számára. Mondjuk az oké, hogy átültette az agyát a ikertestvrébe, de a tolószék úgy látszik megint maradt. Bár olvastam azt,hogy mivel több évig volt kómába a test így el van gyengülve, és ezért van megint lebénulva. Tény, és való azért erre kicsit kitéhettek volna.”

  Ez így még logikus is meg elfogadható az egy másik kérdés,hogy nem lett megemlítve.

 90. Akos
  Említetted a Star Warsos cuccot. Az első 3 rész sztoriban Lucasnak már akkor megvolt, mikor az első SW film vászonra került (azért ezzel kezdték, mert az akkori technikával csak azt tudták megcsinálni), ha nem hiszed, járj utána, és így van az X-menekkel is. Pont, hogy mindenre odafigyeltek, mivel alig van eltérés, sőt, nekem azért is tetszett ez a rész, mivel mennyire jól passzol a többihez és ez bizony nem volt nehéz munka é sanyinak igaza van, ez egy film, szóval vannak dolgok, amihez a nézőnek kell fantáziálnia, ha nem így lenne, akkor minden film logikátlan, rossz.

 91. A hang és képminőség vitathatatlanul szar volt, de engem ez vhogy nem nagyon érdekelt, én örültem mint majom a farkának hogy láthatom a folytatást.

  Rengeteg fentebb feltett kérdés meg lett válaszolva, úgyhogy a kötekedőknek csak annyit mondanék, ha nem vagy x-men fan, akkor szerintem fölösleges beüllnöd egy ilyen filmre.
  Rengeteg olyan dolog van a filmekben, amikre nem tértek ki külön, vagy nem szenteltek több perces film időt, de burkoltan kb. minden meg van magyarázva, ami meg nem azt spontán a nézők fantáziájára bízták.

  Hibát mindenben lehet találni, pláne ha kifejezetten azt keressük. Ebben is található, de nagyon minimális, és nekem nem okoz gondot átsiklani felettük, ezért el fogok megnni a következő x-men filmekre is :)

  Az megint csak részlet kérdés, hogy az apokalipszis a first klass idősíkjában fut vagy az x3 utáni idősíkban, ennek speciel számomra nincs jelentősége, mert itt is és ott is már a fiatalabb szinészek fognak játszani.

 92. SPOILER

  Na szóval a Sentinelekhez meg hogy miért csak most tűntek fel stb.:

  Van a normál idővonal First Class, Origins, X-men 1-2-3 és a Farkas stáblistája…Mindegyik filmből kaptunk is részletet a filmben. Még az Originsből is kaptunk részleteket, mondjuk a Farkasból nem, de annak meg volt ugye egy a filmhez erősen kötődő stáblistája!:)

  Az eredeti idővonalon Mystique megölte Traskot, de a halála után jegelték a projectet és csak az X-men 3 eseményei után húzták újra elő a Sentinel programot! Egyrészt Trusk halála, no meg az hogy Mystique-et nem kapták el az X-3-ig eléggé visszavetette a projectet! Gyakorlatilag elvesztették az agyat, meg az egyetlen személyt akinek a vére a robotokat veszélyessé tenné. Azért a műanyag robotokat az erősebb mutánsok simán szétszednék, míg a fémmel Magneto elbánna. Az X-3-ban viszont megszerezték Mystique-től a szükséges vérmennyiséget, lehet pont akkor, amikor Eric-en állt bosszút és feladta Őt, szóval amikor ember lett és kértek Tőle vért, mondjuk rutinvizsgálatokhoz,hogy meggyőződjenek róla, hogy a folyamat visszafordíthatatlan(de ugye tudjuk, hogy a mutáns az mutáns és az X-3-as szer sem hatott örökké.),s többé nem lehet belőle mutáns, vagy nagy valószínűséggel még épp előtte szereztek Tőle vért, amikor még kéklányként volt fogoly. Aztán a Trusk meg lecsapott erre! Szvsz. ezért nem láttunk egyetlen Sentinelt se eddig a filmig! Az X-3-as balhé pedig úgymond túlment minden határon, sokan meghaltak és a látszólagos béke ellenére a Trusk Industries elővette a projectet újra! Ez így logikus!

 93. sandor8206: Ezek a filmek pont a folyamatosságuk miatt vonzzák a nézőket. És a tudom, hogy tudod, hogy mire gondolok kis kikacsintásokkal.
  Mindenki érti és el tudja képzelni mi történhet két esemény közt, de kb 1perc kellett ahhoz, hogy elmondják Xprof miért jár a 70-es években a gerinc lövés után.
  Nem kell mindent megmagyarázni, meg utána lehet nézni a képregényekben, na de na. Azért attól, hogy valaki például nem tud hozzáférni ezekhez nem biztos, hogy 7éves.
  Lehet érdekli és egy olyan fórumon (Például itt) kérdez, ahol választ is kaphat.
  És a te kedvedért csak annyit írok: Csúcs volt a film.
  És nincs kérdésem és ne is kérdezzetek.

  off:
  Egyébként csak, csak azért írtam ezt, mert én tettem fel a kérdést a kapitányfilmnél hogy: hol volt Tony, miközben potyogott az égből az edzett acél.

 94. Tetszett a film, de egy problémám mégis akad( és bár Sándornak igaza van, mégis meg kell említenem. Kövezzetek meg!. SPOILER! Nos, a filben Quicksilver jelenete nagyon nagy, nem kétség , de mégis alapvetően hülyeség. Úgy mutatták be a képességét, mintha körülötte minden belassult volna és ő csak átlagosan mozog, ami a többi mutáns/ember számára úgy tűnik, mintha rohadt gyors lene. Ez nagyon nem tetszik, mivel a képregényben sokszor átszeli pl. az óceánt. DE, ha a filmet vesszük alapul, az óceán átszelése nem menne, mivel csak belassulna körülötte minden neki meg át kellene sétálnia. Ez így nem jó. Meddig kéne kutyagolnia, amíg átkel az óceánon??? A képessége lényege az hogy GYORS és nem az hogy más az időérzéke, mint a többieknek. Az egy dolog hogy 13-at ver a szíve másodpercenként, de ez szerintem egy oltári hiba. Amúgy meg jobban várom a folytatást, mint bármelyik képregény filmet!! Az én számomra En Sabah Nur, vagyis Apokalipszis a legnagyobb ász az egész Marvel univerzumban, könyökből veri az összes karaktert! Szóval a stáblistás jelenetet(amit kb. ketten vártunk meg a 30 főből) megnéztem volna vagy ezerszer egymás után :D

 95. Drakul:

  Ez egy technikai dolog. Azért mutatják Pietrót úgy, ahogy, hogy a néző lássa, mit csinál akció közben. Nem a környezete lassult be, hanem ő gyorsult fel. Tulajdonképpen gyorsulás közben Pietro szemén át látjuk a dolgokat. Ha nem így csinálnák meg, Higanyszálból semmit se látnánk. Nem bonyolult dolog ez.

 96. Aki nem érti, az nézze újra az eddigi részeket, azokba minden benne van. Amúgy aki érti az is. :D Minden meg van magyarázva, és teljesen logikusan fel van építve, nagyon sok háttérinfóval, amire figyelni kell.

  SPOILER

  Magnetó és Charls beszélgetései alatt a régi részekben van néhány olyan szóváltás Rozsomák múltjáról, mintha már tudnák, h ki ő. Lehet már járt a múltban, csak nem a tökéletes idősítok hozta létre. Gondolom erre utalhatott Bestia is, mint a kő a vízben, ki kell simítani a víztükrét. Lehet nem kell elfelejteni az eddigi részeket se. Gondolom az emberiség eleve elrendeltetett a pusztulásra, és volt ami ennek ellenállt, ezért is mondhatják mindig, h a világnak szüksége van az x-menre. Amíg ők vannak, addig a föld is. :D Amúgy jó zárás volt a végén a happy end, a régi szereplőket elbúcsúztatták és kész, ettől többre nem kell gondolni. Az meg, h izgulni kelljen Apocalypsis elleni harcon az is biztos, mert bármi megtörténhet. Bár remélem nem úgy zárják le, ahogy az Evolution sorozatban, de mondjuk annak is örülni lehetne, mert bármikor újra előlehetne venni reboot nélkül.

 97. Nem lassult be minden körülötte de mégis, hogy mutatnád be azt a jelenetet amikor valaki olyan gyorsan mozog? Látni lehetett ahogy az arcán hullámzott a bőr a menetszéltől :D Azt láttad amit ott Magnetoék csak 1000-es lassításban.

 98. Hát akkor nem ugyanazt a filmet láttam, mint itt sokan mások. Számomra eddig a leggyengébb X-Men. Soroljam?

  SPOILER

  – Az egész időutazós alapvetésre semmi szükség nem lenne, ha a múltbeli történet rendesen meg lett volna írva, és mondjuk ott folytatjuk, ahol a First class végén abbahagytuk. Eric sereget gyűjt, Xavier, professzorkodik, jön ez a Trask a robotos ötletével, mondjuk Eric kis csapata még ad is okot arra, hogy a kongresszus támogassa, és onnantól megint megvan a szép alapszitu: Emberek vs X-professzorék vs Magneto sleppje. Nem értem, miért nem lehetett így.
  – Kezdettől világos, hogy a cél a jövő megváltoztatása és Wolvi sikerrel fog járni, szóval bármi, amit a jövőben látunk annak ABSZOLÚTE semmi jelentősége, végül úgyse úgy lesz. Az összes jövőbeli akciójelenet súlya innentől zéró.
  – Az egész sztori két fő mozgatórugója: Raven és Eric. Ehhez képest pont az ő motivációik nincsenek egyáltalán megalapozva. Raven a sztori elején mit csinál és pontosan miért? A sivatagi katonaszabadítós jelenetnek mi az értelme? Miért kellett ezt végignézni? Mi Raven célja ezzel?
  – Eleve: Raven miért nem azzal van elfoglalva, hogy Ericet kiszabadítsa? Ő lenne az egyetlen karakter akinek igazán oka van erre.
  – Eric be van börtönözve, és ki _kell_ szabadítani. Egyátalán nincs megalapozva, hogy miért, mi is az a remek ördögi terv, amihez az ő részvétele feltétlenül szükséges.
  – A hőseink konkrétan semmit sem nyernek azzal, hogy Ericet kiszabadítják. Kapásból elindul a maga útján, de persze ő is nagy magánzó, nem gyűjt csapatot, így az ő motivációját sem ismerjük meg.
  – Az egész alapvetés – márminthogy meg kell akadályozni, hogy Raven megölje Traskot – teljesen fals azután hogy a kis csapat elkezdi tévékamerák előtt aprítani egymást. Az alapprobléma az volt, hogy az emberek fenyegetést láttak a mutánsokban, ezért fegyverkezni kezdtek ellenük. Miután Eric egy stadiont dob a fehér házra, nem teljesen világos, miért azon kéne izgulnom még mindig, hogy Raven meghúzza-e a ravaszt vagy sem.
  – Az időutazósdit behozni már csak azért is volt hülyeség, mert az időutazás – bárhogy ábrázolják is – mindenképp felvet egy csomó paradoxont, amiről persze el lehet terelni a néző figyelmét jó kis akciójelenetekkel, pörgős cselekménnyel, itt egyik se volt meg. Az egyik legnagyobb nonszensz számomra, hogy elvileg ugye Wolverine-en múlik hogy megváltozik-e a múlt vagy sem. Miután Erik bedrótozza és bedobja a folyóba, Wolvi nem csinál az égvilágon semmit, akkor miért is kell még a múltban tartani? Vagy úgy működik, hogy a jövőben ki kell várni (?!?) míg Raven leereszti a fegyvert pár évtizeddel korábban? Ennek nem sok értelme van.

  Összességében aláírom: Quicksilver jelenete jó volt. Kapjon spinoffot, elnézegetném. A többit meg inkább felejtsük el.

 99. SPOLIER:
  Valószínűleg azért veszi át a Fassbender korosztály a főszerepeket,mert megoldják hogy APokalipszis a 60-70-es évek környékén bukkanjon fel.

 100. Helyesbítek:
  Megvan hogyan jutottunk el a Sentinelek koráig és miért nem tűntek fel az eddigi filmekben!!!!
  SPOILER
  Amikor Mystique megölte Truskot, akkor elkapták és szereztek Tőle elég mennyiségű vért meg dns-t. (Ezt el is mondják a filmben, erre nem figyeltem elsőre.) Magneto később kimentette Őt és utána jött az eredeti idővonalon az X-men 1.
  Viszont mivel Trusk halott, a project leállt, illetve lassan haladt előre. Aztán Az X-men 3 balhéja után újra elővették a projectet! Végülis így minden világos! A technika is csak a jelenben vált alkalmassá az alkalmazkadó robotokhoz, meg az X-men 3 balhéja is sokat nyomott a latba, hiszen az X-men 2-ben még meggyőzték az elnököt Charles-ék hogy Ők a jófiúk! Az X-men 3 végén meg látszólag van csak béke, az ellenszer miatt, de ugye az nem működött! SPOILER vége
  No de ezért is jó ez a film, sokat lehet róla beszélni!

 101. spike0007: Igazad van abban, amit irsz de azt hozzátenném, hogy az X3-ban is szerepel egy Bolivar Trask :). Ez talán zavaróbb, mint hogy Xavier jár-e vagy nem.

 102. SPOILEREK

  Novbert: “A sivatagi katonaszabadítós jelenetnek mi az értelme? Miért kellett ezt végignézni? Mi Raven célja ezzel?”
  Az a célja, hogy megmentse őket. Stryker Trask-nak dolgozott, aki megölte a mutánsokat. Mutattak képeket Azazel-ről, Riptide-ról stb.
  Azokat a katonákat is kinyirták volna.
  ” Raven miért nem azzal van elfoglalva, hogy Ericet kiszabadítsa?”
  Én úgy vettem észre, hogy annyira nem voltak jóban. Csalódott Magnetoban, aki szerinte megölte az elnököt.

  A többi kérdésedre is tudnám a válaszokat,de nincs értelme ezeken agyalni. Ez egy jó film volt. A többi meg csak szőrszálhasogatás.
  Annyira nem voltak bonyolultak a motivációk, hogy ne lehetett volna megérteni, hogy ki mit miért csinált.

 103. Erre egyáltalán nem emlékszem, de sztem akkor Ő lehet a Trusk cég fejese..Mivel az igazi Trusk már rég halott abban a síkban..

 104. zsocso:

  SPOILER

  Az a probléma ezzel a magyarázattal, hogy Raven nem mehetett azért Vietnámba, hogy megmentse a mutánsokat attól, hogy Trask megölje őket, hiszen csak később, Trask irodájában tudja meg, hogy a fazon ezt csinálja. Ha már korában is tudná, akkor ott az irodában a megrendülésének nem lenne semmi értelme. Egyáltalán annak, hogy belopózik oda, annak se lenne értelme. De ha nem tudja, hogy Trask mutánsokat öl, és ehhez konkrétan a harctéren gyűjt “alapanyagot”, akkor miért megy Vietnámba?

  A helyes válasz az, hogy Raven azért van Vietnámban, mert csak. Gondolom, valamiért meg akarták alapozni mint pozitív karakter, mielőtt elmegy levadászni Traskot.

  És az egész film tele van ilyenekkel. Igazából ez az idegesítő az egészben. Ha arról lenne szó, hogy ez egy reboot, és felejtsünk el mindent, amit eddig láttunk, azzal még kibékülnék. De hogy az előző rész is le lett húzva a vécén, az azért sok.
  Miért van Eric börtönben? Csak. Csak azért, hogy lehessen csinálni egy jó kis kiszabadulós jelenetet. Egyáltalán hogy kapták el? A fickót, aki az első részben majdnem elsöpört egy egész amerikai flottát. Valahogy. Még csak utalás sincs rá. Hogyhogy a prof jár? Ha most jár, miért alapoztuk meg az előző részben hogy lebénult? Beast miért tud emberi alakot felvenni, mikor az előző részben tisztáztuk, hogy nem tud?

  Ahogy spike0007 is említette, simán lehetne értelmes magyarázatot adni arra, miért nem voltak a Sentinelek az előző trilógiában. És igen, a harmadik rész vége alapján arra is, miért él még a prof. Meg kábé bármire. De a film erre sem veszi a fáradtságot. Ez zavart igazán – mármint az unalmas sztorin kívül. Az, hogy az összes előzmény teljesen semmibe van véve.

 105. SPOILER

  Novbert: ha nem is tudja, hogy meg akarják ölni őket, azt tudja, hogy kísérletezésre vinnék őket, de legalább fogságba a másságuk miatt, így kiszabadítja a pár mutánst

 106. Novbert SPOILEREK
  Kis fantáziával és utánanézéssel mindegyikre meg van a magyarázat. De olyanokat is kérdezel, amiket konkrétan meg is válaszolnak:
  -Mystique Vietnámban kimenti a mutánsokat, mivel Stryker odament értük, hogy elvigye őket kísérletezni + nyomokat keres Trask ügyében, azért marad még ott
  -Magneto meg azért van börtönben mert őt vádolják Kennedy meggyilkolásával, de ezt nem is rövid jelenetben meg is dumálják és az, hogy hogyan kapták el, bízd a fantáziádra
  -prof jár: Beast csinált neki szert, amitől tud járni, de ezt is majdnem szájbarágva megmagyarázták
  -Beast is használta ezt a szert, de kisebb dózisban, ezért gondolom tudja irányítani a képességét
  Lehet a film közben wc-n voltál vagy aludtál, nem tudom. De amúgy is ilyen kis dolgokba bármelyik filmbe bele lehet kötni.

 107. SPOILER

  Novbert: Emlékezz vissza a repülős jelenetre, ahol Eric felelősségre vonja Xaviert, a társaikat elrabolták, és kísérleteztek rajtuk, és tudják, hogy meg is ölték őket. Mistique, és Eric élték túl, és nem tudják, hogy melyik csoport csak, h kormányhoz közel állók. Ericet elkapják Kennedy gyilkosság miatt, ahol az elnököt akarta megmenteni, mivel ő is mutáns volt. Gondolom így, hogy a fehérházba lett volna 1 beépített emberük talán többet tudtak volna elérni a mutánsok jogaikért. Vietnámba, pedig Mistiqee megtudja, hogy Trusk áll az egész mögött, és ott bizonyosodik meg az egészről, h miket műveltek velük, addig pedig kutatta a csapatot magánakcióba. Ericet pedig azért szabadítják ki, mert a jövőben erre kérik Logent, mivel tudják, hogy akkoriban, ő a legerősebb mutáns, és Chars barátja, és bármi probléma merül fel a mutánsok közt, akkor a nézetltéréseiket félre tudják tenni, hogy egy oldalon harcoljanak.Mistiqe erre nem volt képes, be még bejutott volna, de ki már nem tudta volna juttatni. A prof azért tud járni, mert Bestia kifejlesztett egy szérumot neki a saját mutációjából, ami elnyomja a fájdalmát tud járni, de megszűnik a képessége. Bestia meg továbbfejlesztette a sajátját, h kis időre, amíg nem kell el tudja nyomni az erejét, mert a társadalom nem tudja őt elfogadni még. A sentinel kérdés meg szerintem voltak. Én úgy kezdem értelmezni a sorozatot, h egyszer már visszaküldték Logant, csak rossz időbe, és nem tudták a pontos időpontot, régi részekbe sokszor felvetődik, hogy Magnetó tudja ki ő, de nem árulja el, mert rá kell jönnie, és Charls is titkolózik. X3ba pedig a gyakorlóteremben, már voltak Sentinellek, amire fel akarta készíteni a prof a tanulóit. És nincs semmibe véve az eddigi előzmény, csak kisimították úgy az idővonalat, h mindenki megmeneküljön, hála a pindúrpandúroknak. Minden megtörténik, csak a prof már többet látott a jövőből, és igyekezett kijavítani a hibáit. Az hogy miként történik meg, akár lehet egy új star trek is, majd 10 év múlva.

  Aki nem érti nézze újra az eddigi részeket, meg majd az újat is. Vagy maradjon a transzformers-féle jönnek a leigázók, robbanás csihipuhinál, ahol 0 történet mellé megkapjuk az akciót, mert nem kell gondolkodni.

 108. Novbert
  Most olvastam egy korábbi hozzászólásodat is és az abban felvetett kérdéseidre is van magyarázat a filmből. Te biztos jó filmet néztél meg? :D

 109. spike0007: Ő az a fekete fickó, akit Bill Duke játszott és állandóan tanácsokat ad az elnöknek. Többször szólitják őt Trask-nak a filmben. Ezt a hibát kiküszöbölhették volna azzal, ha egy fiatal fekete szinész játszotta volna Truskot. De aki a Days of Future Past-ban még fehér kisember volt, az az X-MEN 3-ban már egy nagy darab fekete :). Mondjuk én ezt a hibát letudom azzal, hogy csak névrokonok.

 110. Hadd mondjam egyszerűbben: Én szívesen elhiszek bármilyen hajmeresztő baromságot, meg bugyuta magyarázatot, ha attól a film szórakoztatóbb lesz. Elhiszem hogy az ember agyából áramot lehet termelni, ha ez a feltétele annak, hogy azt nézzem, ahogy Keanu Reeves bullettime-ban karatézik le egy kisebb gyalogezredet. Elhiszem a lézerkardot, meg a birodalmi lépegetőt, ha megnézhetem a Hoth bolygó ostromát. Vagy elhiszem hogy Quicksilver ezerrel tud rohangálni és közben nem tépi le az arcát a menetszél, ha ez kell hozzá, hogy azt nézzem, ahogy áthelyezgeti a levegőben a golyókat. De amikor

  SPOILER

  először megalapozzuk, hogy profX nem tud visszamenni az időben, aztán valahogy mégis ott kötünk ki, hogy a fiatal prof az idősebb önmagával beszélget, ezt az egészet senki nem is próbálja megmagyarázni, ráadásul az egészből annyi a payoff, hogy láttam egy nyálas jelenetet, miközben szépen farbatúrtuk az egyébként is ingatagon álló időutazós koncepciót, akkor én azért fészkelődni kezdek a székemben.

  Nekem az a bajom az új X-Mennel, hogy nem szórakoztató. Se nem elég drámai (mint a First Class), se nem elég vicces (Quicksilver két perce kevés), se nem elég akciódús. Nincs azzal baj, ha kicsit megváltoztatják az eddigi kánont, de ha csak ennyit tudnak belőle kihozni, akkor nem érte meg.

 111. zsozso:
  Biztos hogy csak névrokonok, mivel Mystique már rég kinyirta Traskot abban az idővonalban 1973-ban! :)Az X-men 3 már csak egy lökés a Sentinell háború felé!

 112. Novbert: SPOILER

  Megint benéztél valamit!
  Senki nem mondta, hogy a prof ne bírna ki mondjuk 2 percet, Kitty azt mondta, hosszabb időt nem bírna ki a prof elméje a múltban, mert már idős. Ellenben itt a fiatal prof ment át Logan elméjén keresztül ami megint más dolog!

 113. Gyakorlatilag a telepatikus képességét használva beszélt saját magával kb. 2 percig!

 114. Novbert
  Szerintem menj el nézd meg újra a filmet, úgy, hogy figyelsz is rá, mert nagyon zavaró, hogy fikázol itt dolgokat, amik világosan benne vannak a filmben, jó részüket még hangosan el is magyarázzák.

 115. SPOILERMENTES VÉLEMÉNY:

  Ide a logikai bukfenceket feszegető kommentek közé csendesen-szerényen beszúrnám, hogy a szinkron egy moslék lett. Sinkovits-Vitay valószínűleg be volt nyugtatózva az alatt a két óra alatt, ami alatt felmondta a szövegét, mert az egész filmet egy hangon beszélte végig. A hangkeverő szakembernek meg kezét-lábát törjék el, mert a hang sokszor olyan volt, mintha egy fal mögül szólna. A fordítás am nem volt vészes, Oltai Helga most annyira nem baszta el mint általában.

  Mindezek ellenére nekem nagyon tetszett a film, a finálé alatt igen erősen szorongattam a karfát. Az alakítások pazarok, a történet is működött, és sok új mutánssal megismerkedhettünk (még ha csak 15 másodperc erejéig is :D)

 116. Miért van az, hogy kb az első 5 hozzászóló leírja, milyen jó volt, vagy épp milyen szar volt, aztán a következő 90 meg azt kérdezi, hogy is volt x jelenet, és erről megy a vita a végtelenségig ? Hogy láttátok, ha azt se tudjátok már, mi történt benne ?

 117. “Ez itt az enyém”: Mert így lehet fikázni a filmet. Nem ért valamit aztán mondhatja, hogy hú de fos film. De hát hadd mondják kit érdekel? Én élveztem a filmet.

 118. Novbert: “Se nem elég drámai (mint a First Class), se nem elég vicces (Quicksilver két perce kevés), se nem elég akciódús.”

  Viszont amit leirtál az azt jelenti, hogy volt benne dráma, humor és akció is. Ezek egy szórakoztató blockbuster összetevői.

 119. 1. Na menjünk moziba, mert nincs jobb dolgunk.vegyünk 9 kiló kibaszott kukoricát, 7 liter kólát, zabáljunk, röhögjünk, telefonáljunk, aludjunk, 4x menjünk ki hugyozni a 7 liter kólától meg az előtte megivott 2 sörtől, majd utána kérdezgessünk hülyeségeket fórumokon, amit a filmben majdnem szájbarágósan elmagyaráztak…

  2. Menjünk egy fórumra hülyeségeket kérdezni, de előtte ne olvassuk vissza a korábbi kommenteket, mert biztos még más nem kérdezte meg és még nem is válaszoltak rá 2x, és az egyik válasz úgysem véletlenül pont a kérdés előtti bejegyzés…

  3. Ne gondolkodjunk és a fantáziánkat se használjuk, mert azt a kormány megtiltotta, csak azt szabad gondolni amit látunk és a szánka rágják és az agyunkba plántálják, saját fantáziánk már nem is lehet…

  4. A film pedig epikusan zseniális:)

 120. Atz öreg Stan Lee nem is cameozott a filmben, vagy csak én nem vettem észre?!

 121. Stan Lee ezúttal kimaradt a buliból. Nem mintha hiányzott volna.

  A film amúgy kurvajó lett, a sok értelmetlen kérdésre a film válaszokat ad, csak figyelni kellett volna. Talán az egyetlen nagy “hibája” az, hogy nem gondolt azon nézőkre, akiknek a 2×2 sem megy.

 122. Egy kérdésem lenne csak! De előtte!! Láttam a filmet, :D kurva jó volt, szép egész húsleves lett belőle, ahol összeraktak mindent jól! Elolvastam az előttem lévő kibaxott sok kommentet, s talán egy valaki írta le!

  SPOILER

  Hank (Bestia) mondja, hogy adott a saját kotyvalékából Charles-nak! S így tud járni, ez ok, no problem! De!!
  S ezt nem értem, vagy csak már kopott az emlékezetem! A szérumtól nem érzett fájdalmat a prof, ez ok, de ha jól tudom, s igaz nem vagyok nagy orvosszakértő, a First Classban háton lövi a csaj, konkrétan a golyó a csigolyáját roncsolja, amitől lebénul! Na már a kérdés az lenne, hogy Hanknak is van valamilyen szinten öngyógyító képessége, mivel akkor értem, hogyan járt Charles! Ha nem akkor azért az gáz, mivel ha a csigolya elmozdul, vagyis itt roncsolódott, akkor még ha eltűri a fájdalmat, akkor se tudna járni! Ezért bénul le az ember! De javítsatok ki, ha nem tudom, hogy esetleg Hank-nek lenne ilyen képessége!

  U.i: bónusz kérdés! Kittynek honnan van ez a képessége, mivel sehol nem írnak róla, vagy néhány adatbázis hiányos!?

 123. Szerintem Hanknek nincs szuperképességű gyógyulása, maximum valamivel gyorsabban gyógyul, mint az emberek. Én arra tippelnék, h a vázizomzata erősebb, így az izmok segítségével egybe tudta tartani a prof a gerincét. A másik meg, a képregényben van elvileg, h Kitty maga megy vissza az időben megváltoztatni a múltat, uh innen vették. Wolverine and the x-menben a prof a celebrón keresztül tud üzenni a múltba kómában lévő testén át. A régi x-menbe pedig Forge épít azt hiszem egy időgépet, de azt már újra kéne néznem. :D Ők most a Kitty féle dolgot vették át kicsit máshogy.

 124. Amúgy nem akartam belekötni Quicsilver szuper jelenetébe, csak felötlött bennem egy két dolog. Amúgy esküszöm nagyon jó volt a srác Quicksilverként, pedig , ha belegondolok, hogy a nagyérdemű hogyan fikázta amikor kiderült hogy ő fogja játszani a karaktert……Ejj:D Visszatérve Apokalipszisre, azt olvastam, hogy a 80-as években fog megjelenni, szóval majdnem egy laza 10 évvel a Days of Future Past után. Remélem Logannak meglesznek az adamantium bicskái, különben….:D Habár Apokalipszis ellen max. akkor győzhetnek, ha a fiatal Jean előpiszkálja a Főnix madárkát a vörhenyes tudata legaljáról…..plusz ezek szerint Angel is beáll az X-ek közé és lesz egy nagyobb szerepe, mint Apokalipszis angyalkája :D Na de ez a jövő zenéje, a film nagyon tetszett, ez a lényeg!!

 125. Most neztuk meg aszonnyal, remekul szorakoztam a filmen es nem jottem ki csalodottan (nem ugy mint az aktualis marvel filmekrol). 8/10

  Egy kerdest engedjetek, a vegen a credits utan van valami kisfilm amirol lemaradhattam (asszonynak sietnie kellett, nehogy lemaradjon a palazas akciokrol:P)?

 126. Tegnap lestük meg és az asszonynak tetszett.

  Az én véleményem az, hogy eredeti mű szellemiségét megtartotta ami tetszett. Kicsit át dolgozták a történetet de a lényeg ugyan az maradt. A Rozsomákot tették Kitty helyett a központi alaknak ami érthető is.

  Ami kicsit meglepet a Trask alakja és amit sajnálok, hogy nem fejtették ki, hogy miért is vett rossz irányt a őrszem program. (Master Mond fiaskó ami kicsit már skynetes)

 127. kindzsal: Igen, van.Nem túl sok, de az új részt beharangozza. Majd nézd meg, egynek, érdekességnek oké:)

 128. Koszi Haversracok, nem tolti be sajnos, majd ujraprobalom. Amugy szerintem a Wolverine itt sokkal inkabb volt onmaga es egy szeretheto karakter mint barmelyik masik X filmben.

 129. Jó film. Ami zseniális volt, hogy valamennyire össze lett fésülve a többi X-men filmmel és persze a vége. :D Szóval látszik, hogy rászánták az időt. Úgy a történet önmagában nem annyira ütős és amennyi mutáns be volt előre mutatva, ahhoz képest érdemileg csak páran voltak. 8/10.

 130. “plusz ezek szerint Angel is beáll az X-ek közé és lesz egy nagyobb szerepe, mint Apokalipszis angyalkája”

  Ezzel csak annyi a gond, hogy Angel a nyolcvanas években még kisgyerek, vagy még meg sem született…már ha az X3-ból indulok ki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.