30 hozzászólás a “A legjobb Tom Cruise filmek?” bejegyzéshez

  1. Pontosítanék: Az első lista a kritikusok alapján van, az alsó van a nézők szerint…

    Nem?

  2. Nem rossz lista, de az enyémen ha már M:I film, akkor inkább a harmadik, a kockázatos üzlet meg nem szerepelne, pláne nem az első helyen. Rajta lenne viszont a Világok harca, az Oblivion és talán az Utolsó szamuráj is… Tom Cruisról az emberről meg sok mindent el lehet mondani, de kevés olyan színész van mint ő, akinek gyakorlatilag nincs rossz filmje.

  3. Igen, vannak olyan emberek, akiket valószínűleg agyonütnék, ha 1 óránál tovább kettesben kéne maradnom velük, de viszont a munkásságuk figyelemreméltó. Tom Cruise pont ilyen, meg még Mel Gibson.

  4. Mondjuk pl. erre a két interjúra keress rá:
    Tom Cruise Scientology Video
    Tom Cruise Oprah interview 2005

  5. Ahogy Jamie Foxx kérdezte a Miami Vice-ban, amikor először találkoztak a drogbáróval, leendő főnökükkel, mikor az azt mondta Colin Farrel-re, hogy nem tetszik a képe: “Te most meg akarod d**ni, vagy üzletelni akarsz vele?”

  6. tényleg akármilyen fura is lehet a fickó a valóságban, érdekes megnézni mennyire emberközeli pl. egy annyira kifacsart helyzetben is, mint amit az Edge of tomrrow dob fel. elképesztően könnyű vele azonosulni, a jellemfejlődése persze egyszerű ívet jár be, de akkor is ezt kevesen tudják ilyen jól. beránt és ott vagy vele a történetben.

  7. az őrültek tehetségesek, ez van :)
    amúgy nálam rain man lenne az első helyen, a minority report meg eleve fel sem kerülne a listára, no de mint mondtam, ez van :)

  8. Tom Cruise. Az élő legenda. Terjedelmes, és elég fogós filmekkel, sokféle karakterrel, és műfajjal. Az egyik legsokoldalúbb szinész, ő tényleg nem igazán karakterszinész. Jaa van neki egy M.I: szériája, meg pár hasonló filmje is, ami sablonosabb, de ennél jóval mélyebb amit ő csinál összességében.

    Magánéletét lefosom nagyívben, amíg nekem nem árt, addig tőlem a kis családját baltával is megritkíthatja, az sem érdekel, és közöm se hozzá. Scientologia van akkora baromság mint a többi kenetteljes mesebeszéd…
    LEgjobb filmjei:
    – Edge of Tomorrow
    – Mission Imp 1,2,4
    – Collateral
    – Vanilla Sky
    – Minority report
    – Született juli 4.-én
    és még sok sok másik is….
    http://2.bp.blogspot.com/-5MwHxesKLmo/U35_AklZXrI/AAAAAAAA0Ps/jTUralpzXbA/s0/Before+And+After+Photos+That+Prove+Good+Teeth+Can+Change+Your+Entire+Face=011-funny-bits.bmp

  9. Azért az kicsit durva, hogy nincs rajta a Last Samurai, ami nálam top 1 Cruisetól

  10. Borzasztó, elviselhetetlen figura, iszonyatosan tenyérbemászó a viselkedése, de mindent megbocsájtok neki, mert az egyik legjobb a szakmájában. (Pár órája jöttem az Edge of tomorrow-ról és fergeteges volt, mind a film, mind pedig Cruise)

  11. Én mindig mondom, lehet ő szcientológus, kattant, akármi, amit a vásznon hoz az nagyon rendben van. Egyik kedvenc színészem. És ez marad is így.

  12. Nálam a The Firm lenne az első, viszont az, hogy nincs rossz filmje erős túlzás. A Far and Away sok mindennek lehetne nevezni, csak jó filmnek nem.

  13. VanillaSky: Sok mindennek lehet nevezni, csak rossz filmnek nem. Akkor miröl is beszélünk?

  14. És hol a listáról a Top Gun és a Legenda??? Gyerekkorom két kedvenc filmje volt.

  15. Érdekesen alakul az Edge of Tomorrow eredménye. Az USÁ-ban óriási bukás, bár a külföd megmenti, az IMDB-n meg 8.2/10 49,814 szavazattal.
    Lehet, hogy a tiniket már nem érdekli az ötven éves Tom, hiába a zúzós sci-fi?

  16. Szcientológia semmivel nem tartalmaz tobb valosagtol elrugaszkodott tartalmat mint mas vallasok zome (egy mindenhato, meg ujjaszuletes, napistenek stb. ateistakent nekem mar a keresztenyseg tortenete is bovelkedik meredek dolgokban, de nem kivanok vallasi vitat), igy abban hisz amiben, a nyilvanos viselkedese az mar mas teszta a filmjei nalam meg utobbi evekben kotelezoek lettek, mert kellemes erzesekkel jovok ki a mozibol, nem hagy rossz szajizt egyik filmje se.

  17. Ja, Vanilla Sky… akkor már a spanyol eredeti, amit szinte szó szerint koppintott a TomCruise-os változat-

  18. 23 as, ezt sok sok remakenek fel lehet hánytorgatni, ami nincs annyira kifordulva magából mint egy Total recall ujragyártás pl.. nem ez az egyetlen.

    Sok remakenek meg azt hozzák fel fogásként, hogy mér így van már benne, mért nem úgy mint az eredetiben.
    Szerintem annyira nem gond, ha egy kevésbé ismert filmet akár ugyanúgy jobban befutott ismertebb sztárokkal ujra megcsinálnak.

    Etikát én spec leszarom, a filmgyártás/szórakoztató ipar nem erről szól. A filmhez a szinész karaktere is sokat tesz hozzá, egy jó sztori még nem biztos, hogy mindig elég.
    Aki akarja az meg nézze a spanyol verziót. Egyébként a kutya sem ismerné /talán/…. én pl magam részéről nem hallottam az európairól. Talán sok sok alap verziót a fasz se ismerne, ha nem lett volna egy híresebb ujrázása, ami még arra is felhívja a figyelmet, hogy miből ered.

  19. Fene tudja miért, de tényleg működik a pasi a vásznon. Sok filmjét láttam, az Esőembert nem nagyon szeretem, de az Interjú a vámpírral megfogott az erejével, a Született 0704 a kínlódásával, az Oblivion a futurisztikus átlagemberségével (na meg persze a zenéjével, atyaég), a Cég mert tananyag volt Üzleti etika c. tantárgyból, és persze a Becsületbeli ügy is, mert Nicholson-t ki az úristen tudja ellenpontozni egy filmben (és Tom igen).
    A magán élete meg a lőtéri kutyát nem érdekli. Le se sajnálom pl. C Ronaldo atomfizikai ismereteit vagy Nolan énekhangját. Nem ahhoz értenek.

  20. 24.: Mer’ az jobb lett volna, ha lezuhannak, és mindhárman meghalnak, igaz? …

    (Az már más kérdés, hogy milyen stílusban mesél az esetről, de gondolom nem sérült meg senki, happy end lett a vége, ezért mer így viccelődni a dologgal.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.