Guardians of the Galaxy most komolyan

Itt a halálkomolyan vett előzetes, amiben minden epic, 12 trilligilla ember élete veszélyben, és csak ez a tolvaj meg az őrült társai menthetnek meg mindenkit. Ők pedig nem állnak tétlenül! Jól tették, hogy a hülyülős előzetesekkel kezdtek, mert ez így már tipikusabb Marvel-filmnek tűnik.

21 hozzászólás a “Guardians of the Galaxy most komolyan” bejegyzéshez

 1. No lesz itt komolykodás, meg csapatépítős rész is. Remélem ez utóbbi jól is sikerül :)

 2. Már vannak akik látták elvileg a filmet és elég jókat mondtak róla és ugye Thanos mellet maga a Halál is meg fog jelenni aminek nagyon örülök, viszont annak kevésbé hogy Deadpool nem dizney…

 3. Azért a vicceskedő jobban állt.
  Guru, ugye most nem spoilereztél egy k*rva nagyot? Mondjuk fogalmam sincs ki az, szóval engem nem zavar.

 4. “What’s a box gonna do!?” :)
  Pratt a tökéletes választás erre a szerepre, echte Star-Lord.

  (Ja az meg van, hogy a magyar forgalmazó a plakátokra (remélem csak oda) lefordította a nevüket? Star-Lord Űrlord néven fut (???), Rocket meg Mordály néven… bazz…. Remélem a Beatles dal is ezentúl Mordály Racoon néven lehet majd emlegetni)

 5. Valaki árulja el, hogy ezeket a szuperprodukciókat miért ilyen noname rendezőkre bízzák?
  Legutóbb ott volt a Godzilla de még biztos van egy tucat film amire nagy az érdeklődés és ilyen “újoncok” kapják. (Joss Whedont ki ismeri? na ő rendezte a Bosszúállókat..)
  Amúgy semmi bajom ezzel csak furcsa, azt hittem többet kell letenni az asztalra, hogy valaki ilyet rendezzen.

  A Transformersnél tudjuk, hogy elég ha a színésznő valakinek a valakije vagy leápol valakit és már kapja a főszerepet, de rendezőknél csak nem így van…?

 6. itsme: A válasz rém egyszerű. A fiatal, kezdő rendezőket lehet irányítani, és ők nem szájalhatnak, mert egyszerűen kicsapják őket a francba. Így olyan lesz a film, amilyet a stúdió akar, magyarul inkább a producerek rendezik a filmeket, mintsem a rendezők. Ha már egy valamelyest elismertebb rendezőről van szó, mint pl. Edgar Wright, máris előjönnek a “creative difference” problémák, és jó hamar leváltják egy noname alakra.

  Ez mindig is így volt Hollywood története során, de a Marvel a “jól kidolgozott stratégia” álnevén ezt a fajta kapzsiságot és uralmat extremitásokig viszi.

 7. De ha jól tudom Nolannak az Eredetre meg azért adtak zöldutat, mert bizonyított a Batmannel.
  Ez a Guardians meg innentől kezdett érdekelni igazán.

 8. Anthony711: a Godzillás csávó pl letett egy Monsterst. Whedon meg azért nem kis név, szóval nem értem a problémát. :)

 9. @itsme:
  2014. June 17 at 22:08
  “Joss Whedont ki ismeri?”

  Ha, ha hahaha! Tell me you are joking?

  Whedon kb. az amerikai kult-sorozatok istenkirálya, egy csomó filmes kurzust tartanak az amerikai egyetemeken a munkásságából, meg a módszereiről!
  “Csak” olyan kult-klasszikusokat tett le, mint a Buffy/Angel-páros, amik kb. a legjobban felépített spin-off páros voltak konzisztencia, és folytatólagosság terén. Aztán ugye ott volt a Firefly, ami az egyetlen egy évadával az egyik, ha nem A legjobb sci-fi sorozat lett a világon! Meeg volt még egy Dollhouse is, ami mondjuk eléggé felemás lett, de legalább a koncepciója jó volt.

  Filmekből ugye ő követte még el a Cabin in the Woods-ot, ami meg egy full kifigurázása a TELJES horror műfajnak.

  Ezen kívül meg képregényíró is a tag, a Marvelnél elég sokáig dolgozott, szóval kb. belülről ismerte a stúdiót!

  Szóval ennyit a “névtelenségéről”! Attól, hogy te nem tudod ki, azok, akiknek kellett ismerték, és tudták, hogy hozzá kell fordulni a Bosszúállók miatt!

 10. Molroth: igen, Edwards letette a Monsterst, es én nem is a Warnerrol beszelek, o bizonyított. Én a Marvelrol beszeltem, es akármennyire is emlegetitek Joss Whedont, mint a nagy istenkiralyt, lehet, hogy a képregények, Sorozatok világában nagy asz, de az Avengers egy film. Az, hogy Whedon meg nem rendezett nagyjatekfilmet, meg is látszódott a végeredményen, hiszen lehet, hogy afilm tele van hősökkel, meg nagy, kepregenyes momentumokkal, de filmnek korántsem olyan erős. Lehet, h Whdon nagy sztár volt mar korabban is, de a Filmek teren akkor is zöldfülű (a Cabin in the Woods az Avengers utan jott)

 11. anthony711 – nem tudom a Serenity mennyire ér, de szerintem ér mert végül is egész estés film. és elég bitang. 2005.

 12. Pár hét különbségen nem kell összeveszni,de még így is hamarabb jött a Cabin in the Woods, sőt konkrétan a forgatás biztos, hogy jóval a Bosszúállók előtt volt, ez főleg Hemsworth-ön látszik.

 13. Itsme: Ezek a rendezők korántsem “no name” figurák, legfeljebb csak nem ismered a munkáikat, de Hollywoodban elismert szakemberek. Azért mert az ember ismer tíz, húsz nevet, akikről egyből beugrik pár kasszasiker, nem egyedül ők alkotják az amerikai filmipart. James Gunn is 43 éves, tucatnyi filmet rendezett, emellett írt, producerkedett, zenét szerzett, filmes kurzusukat tart, stb… Joss Whedonról meg Edwardsról már leírták a többiek mit tettek le az asztalra. Szóval ezek közel sem noname rendezők, mind komoly pedigrével rendelkező filmesek akikre nem véletlenül bíznak több tíz/száz milliö dolláros büdzséket.

 14. Malachi – én a Serenity-t még a Firefly-hoz sorolom. De való igaz, kivételnek számít, bár eléggé problémás, ugyanis nem robbantott kasszát, és akármennyire is dédelgetünk szép álmokat, Hollywoodban csak a Zsozsó számít… Scorsese is alig bírta összehozni Leóval a a Wall Streetet, úgy kaparták ossze ra a pénzt. Scorsese…

  Nyílméregbéka – valóban nem véletlenül bízzák rájuk, de nem azért, amiért Te mondod. Lehet, hogy sokat letettek már az asztalra, de még mindig a létra alján vannak. Az pedig, hogy Gunn 43 éves, nem jelent semmit, a rndezők oregen kezdik a pályát…

 15. Na ez a trailer végre megmagyarázza, hogyan került a képbe Starlord és a vidám kis 80’as évek mixtape-je! Ezek szerint ő lenne az egyetlen ember a sztoriban, a többi humanoid pedig csak…humanoid, ami úgy néz ki, mintha ember lenne?

  Nem olvastam el a képregényt, azt majd max csak utólag, de erre nagyon kíváncsi voltam!

  Hooked on the feeling! :D

 16. Kit érdekel, hogy ki “no name”, vagy ki nem? A Winter Soldiert a Community részekből “ismert” Russo testvérek rendezték és azzal nem látok problémát. Inkább fiatal tehetség jöjjön, mint Brett Ratner, Michael Bay, Roland Emmerich, vagy hasonlók. A kockázatvállalás a legjobb dolog, amit az amúgy is gépies Hollywood tehet.

 17. James Gunn mérsékelten noname rendező a szakmán belül. Pelyhedző pöcsű korában már Troma filmeket írt, majd elég sikers lett a Holtak hajnala remake forgatókönyvírójaként. Megrendezte a Slither-t és a Super-t, amivel bizonyította, hogy tud rendezni, de a lényeg, hogy az ilyen figurák azért rendeznek kevés filmet, mert script doctorként dolgoznak. Kredit nélkül, elég sok pénzért írnak át forgatókönyveket. Nagy az esélye, hogy Gunn évek óta nagy költségvetésű (akár Marvel) filmekbe dolgozik be szellemként, tehát az lehet a bizalom alapja.

 18. Ezért kapni fogok de egyszerűen nem hiszem el, hogy ebből bármi jó is kisülhet. Biztos vagyok benne, hogy ilyen Zöld Lámpás szerű rakás szerencsétlenség lesz ez is. Bár ne legyen igazam…

 19. Hát reméljük nem lesz igazad. Az eredeti GotG sorozat (Annihilation-től kezdve a Thanos Imperative-ig) képregényben minden idők legjobbjai között van. Humoros, de ha kell komoly, epikus történetekkel, és a karakterek messze nem veszik magukat olyan komolyan, mint más marvel-es hősök.
  valaki írta, hogy a film utan elolvasná. Szerintem nem bánná meg azt se, ha már előtte elolvassa, de ez azért nem rövid, ha veszi a fáradtságot és végigolvas minden történetet. Persze nagyon megéri…
  Remélem megjelenik a filmben majd Richard Rider és Adam Warlock is, legalább a feliratok után, mert nekik szerepelniük kell, nélkülük a kozmikus marvel univerzum üres.
  És azért azt is tudni kell szerintem ezzel kapcsolatban, hogy a kozmikus marvel univerzum borzasztóan nagy. Szóval aki eddig csak a pókembert meg az avengers látta, annak szerintem meg kéne majd lepődnie (ha jól csinálják a filmben). Ezzel a filmmel egy olyan világot nyitnak meg előttünk a moziban, amiben Amerika Kapitány, Vasember, Pókember olyan érdektelen porszemek, hogy említésre se méltóak. Ezekben a történetekben a Föld legtöbbször nem is szerepel, vagy jelentéktelen, amikor egész csillagrendszereket pusztítanak el egy-egy faj háborújában…
  Az eredeti sztorikhoz valószínűleg nem sok köze lesz ennek a filmnek, de ha legalább a feeling átjön, akkor már nem lehet rossz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.