Kidumáló: Transformers: Age of Extinction

Azt hiszem hogy pozitívan jöjjek ki a nyár végén, 1-2 blockbustert ki kell hagynom. Igen, csütörtökön még tervbe volt véve, de a fáradtság marads, és a kritikák sem ömlengtek, hogy a 4. Transformers mennyivel jobb, mint az eddigiek. A végső döfést pedig a játékidő vitte be: 165 perc. Tipikusan a 3. rész betegségét sugallta.

A csajom viszont elment:

Beültem a moziba és megnyitottam elmémet a óriás robotos harcok befogadására és vártam, hogy Optimus fővezér meglovagolja azt a dinóbotot, ami egy T-rexre hajaz és csak vártam és vártam és már eltelt két óra és még mindig csak vártam. Pedig nekem ez és Shia LaBeouf cseréje Mark Wahlbergre adta a reményt, nem mintha LaBeouffal gondom lett volna, de az előző részben kimaxolta a karakterét, hogy finoman fogalmazzak. Sajnos utóbbi sem az igazi, Marky Mark hozza a drámát, a mindig igyekvő apukát, aki anyagtigrisként védi a lányát, Nicola Peltzet, aki persze csupán 17 éves és annyira nem is meglepő karakter a young-adult regényfeldolgozások korában. A lányoknak pedig betették Jack Reynort.

A film ismét számtalan lehetőséget ad arra, hogy szétmarcangolja az ember, de immár a 4. részhez érkezett franchise olyan sok meglepetést nem hordoz magában, aki fogékony az ilyen filmekre, szerette az előző részeket, annak irány a mozi, aki pedig már az első részen is fennakadt, na ő üljön be inkább a Holnap határára, ha eddig kimaradt volna.

Zárszóként csak annyit, hogy az előző részhez képest nekem ez jobban tetszett, bár abból két dolog maradt meg: Shia LaBeouf idegesítő karaktere és Rosie Huntington-Whiteley feneke.

Nektek milyen élmény volt? Abban biztos vagyok, hogy a CGI megint top level, az eddigi filmekben sem az volt a baj, hanem a forgatókönyv még egy blockbusterhez képest is katasztrofális volt.

77 hozzászólás a “Kidumáló: Transformers: Age of Extinction” bejegyzéshez

 1. Az marvel capeshitekre beülsz de a hasbro capeshitre nem?
  Ugyanaz a kategória, ezek sem aljább filmek. Főleg hogy mgé hosszú is több bugyuta akció. Várom a BD-t természetesen.

 2. Ma néztük meg, valami borzalom volt, és eszméletlenül hosszú.
  Végig a dinóbotokat vártam, feleslegesen, mivel ők sem bírták megmenteni a filmet. :(

 3. Pár mondatban írjátok már le, hogy mégis miféle értékelhető forgatókönyvet vártok egy ilyen filmtől ahol más bolygóról jött alakváltó robotok verekednek egymással.

  A Tűzgyűrű jobb kritikákat kapott holott a tenger mélyéről törtek elő nagyméretű szörnyek amiket óriásrobotokkal gyepáltak. Ez aztán kevésbé primitív történet :D

 4. hagyjuk már ezt, az Indy forgatókönyve sem egy Solaris, aztán mégis értékelhető blockbuster: kellenek jó karakterek, jó motivációk, megalapozott ellenfél, összefüggő ok okozat és meg is van, a legtöbb transformers már ezeken elvérzik. Személy szerint a Pacific Rimet sem éltettem túlzottan szerintem

 5. azért egy idiana jones és egy transformers film között erős kategória különbségek vannak arról nem is beszélve hogy milyen időben készült az egyik mire volt akkor igény és milyen szart igényel most a tömeg

 6. Nem láttam ezt a remekművet. Csak azon lepődök meg, hogy vannak akik idegesen jöttek ki a moziból miután megnézték.
  Ugyanaz a fickó Rendezte az előző 3 Transformers filmet. Ugyanaz a fickó írta a másodikat és a harmadikat meg ezt is. Ugyanolyan, egy kaptafára készült fos volt mind az első három rész. Komolyan azt hittétek, hogy ez más lesz?

 7. itsme: Koherens sztorit, olyan nagy kérés?+ már az első részt követően feltűnt hogy ezek a filmek tökugyanazok.
  Így néz ki az összes:vmi random ősi ereklye amely szoros kapcsolatba van a robotok exodusával, dráma ,random kormányösszeseküvés, gyakás,a soron következő tangamodell pucsít 2t, OPTIMUUUUS, random gyakás, BUMBLEBEEEEEEEE, kocsik, harc, OPTIMUUUUUS narrál vmi arcpirítően kínos banális baromságot, linkinpark, vége.Ezek nem filmek.
  És ezek a dolgok még úgy is feltűntek hogy csak végigtekergettem az utolsó 1t 2t.

 8. Ja és még egy dolog amivel már nem a filmet akarom fikázni. Bay mennyen el takarítónőnek vagy hajtogasson papírrepülőket. Sőt inkább menne el second unit akciódirectornak rászoruló rendezők mellé, mindenki jól járna.

 9. A film utolsó negyede egész élvezhető volt, amikor már 0 történet volt, csak akció. Viszont nem lehet elmenni említés nélkül a történet és párbeszédek mellett, ugyan is az olyan mnélységekben volt, hogy akár egy Asylum film is többet nyújt e téren. Rengeteg jelenet között érezhetően hiányzott pár kivágott rész az érthetőséghez, a logikátlan hülyeségek pedig csak úgy záporoztak, néha komolyan ledöbbentem, hogy ez most komoly-e. Az sem mellékes élvezhetetlenségi szempontból, hogy az új autobot főszereplők közül egészen pontosan egy sem volt szimpatikus. Emellett volt pár egész jó poén, ami kicsit mentette a helyzetet és az akciók rendbe voltak.

  Annak aki azzal jön, hogy milyen történetet vártunk, annak azt tudom mondani, hogy kb tök mindegy a történet egy ilyen filmnél, az egyetlen lényeg, hogy ne legyen túl sok arcpirító hülyeség a filmben, ami kirántja az embert a filmből. Ebben pedig több volt belőlük, mint az utolsó 2-ben együtt.

 10. szerintem brutális film volt
  most nagy divat szidni a transformers filmeket
  de egy ilyen filmért nem a sztoriért ül be az ember hanem mert olyan látványt kapsz amit más filmtől sosem!!!!!!!!!!
  Bay az akciófilmek királya!!!!
  az igaz hogy nagyon hosszú volt, viszont nagyon pörgős, nem nagyon voltak benne üres járatok mint az előző részekbe, szerintem érezhető a pozitív változás

 11. nekem bejött,azt hozta amit az előző filmek alapján vártam
  egy gondom volt csak,hogy ez nagyon átvezető film lett a következő 1-2 filmre

  spoileresen szólva:

  -hello optimus,tudtad,hogy mi nem születünk,hanem készítenek minket,és most téged akarnak vissza a gyármunkások(építők),de majd egy következő részben kifejtjük mire is gondoltunk. optimus még jól el is indul keresni őket hogy biztos meglegyen a baj
  -hello,a nevem galvatron,és valamikor majd nagyon csúnyán szétkaplak titeket,csak még nem most,mégcsak bemutatkozni jöttem főleg

  am azt nem nagyon értettem hogy galvatronhoz optimus elsőre hozzá se tudott érni,hisz képes atomjaira bomlani és újraépülni folyamatosan,akkor a film végi mészárlásban mégis hogy sikerült a többi hasonló újgenerációs tf-t olyan simán lenyomni

 12. OFF

  Bár nem néztem meg még a filmet,annyit meg kell jegyeznem,hogy az ilyen kritikák miatt szeretem ezt az oldalt.Ha a barátnőd ilyeneket ír,akkor ezt az irányt kellene folytatni.Öröm volt olvasni!

  A Rosie fenék nekem is megmaradt korábbról,és sajnos Shia is.De valamiért mégis jobb?Kedvet kaptam bemenni a moziba.

 13. A csajodnak RHW feneke maradt meg az előző részből mint emlékezetes momentum? :P :)
  Btw most nem lesz nyári blockbusteres poszt?

 14. Human, egyetértek a barátnőd összefoglalójával, igaza van a hölgynek, szépen összefoglalta. (A stílusa is jó:) )
  Saját véleményként meg annyi, hogy megnéztem a filmet, nekem tetszett, az elvárásaimat (mondjuk nem voltak nagyok, de nem a True Detective volt belőve) teljesítette. Nem láttam egyébként ideges embereket moziból kijövet, a poénokon meg kivételesen volt kollektív röhögés.
  Bakker ilyen öreg vagyok, Marky Mark apaszerepben?

 15. Tegnap én is megnéztem és szerintem ugyanolyan szinten van, mint a 2. és 3., dacára annak, hogy van eltérés köztük.
  A látvány mind mindig nagyon jó, az akciók is úgy rendben vannak, a sztori pocsék, a humorfaktor, a párbeszédek borzasztó kínosak, a karakterek sablonosak vagy semmilyenek (Marky Mark az egyetlen aki kihozta a maximumot a figurájából).
  De igazából a baj az,hogy hiába van telezsúfolva akciókkal, ezek hosszútávon (nem értem miért kell több mint 2 és fél órásnak lennie a Transformers filmnek, mikor semmilyen tartalom nem szorul beléjük) engem legalábbis untatnak, fárasztanak.
  Sokkal inkább leszek kíváncsi a Pacific Rim 2-re, mint a Trafó 5-re majd..

 16. Spoileres véleményem:

  Érzem, hogy pár ember be fog szólni, de nem tudok elmenni a film mellett, ugyanis ma megnéztem.
  12 éve járok moziba, a szívemre teszem a kezem és azt mondom, hogy soha nem volt még ennyire rossz filmes élményem. Ezt úgy mondom, hogy a trilógia mindhárom része tetszett is valamennyire. :)

  Nagyon sokat tudnék írni, hogy miért volt rossz, de csak néhány dologról beszélnék:
  A 3D csak a legelején volt jó, onnantól teljesen felesleges volt. Semmi plusz látványt se ad a film a többi részhez képest, és néha annyira undorító is volt a CGI, hogy rossz volt nézni azt a maszatos odacsinált épp mutatott akármit, hogy az embernek a feje megfájdult tőle néha.
  A karakterek borzalmasak voltak, nem használták ki őket ahogy az előző részekben + soha semmi bajuk nem lett még akkor sem amikor a közvetlen közelükben robbant egy bomba, vagy amikor 10 métereket zuhantak vagy az is érdekes volt, hogy soha senki nem találta el egyiket se, egy 20 méter magas robot nem volt képes 10 méter magasból egy tőle 15 méterre lévő 3-4 embert eltalálni a lövedékeivel és még sorolhatnám…de persze ők a főszereplők, akkor is sok volt.
  Akkor a film annyit foglalkozik mellékszereplő emberekkel, hogy fél órákra eltűnnek Wahlbergék és olyan történéseket látunk amikre abszolút senki se kíváncsi, főleg 1 harc között. Amikor a transformerek harcát nézném akkor is folyton Wahlberg-re meg a lányára és a pasijára fókuszál a kamera miközben azt nézné az ember, hogy hogyan harcol Optimus meg a többiek. A filmben kb 30-szor elhangzik a “Megöllek!” felkiáltás ami azért elég zavaró, de főleg az a rossz, hogy MINDEN karakternek gáz és primitív a dumája de főleg az elszólások.
  A storyról meg annyit, hogy létrehozzák Galvatront (de miért emberek?) és ezzel elindítanak egy szálat, amiben Galvatron irányítása alá veszi a többi legyártott mondjuk úgy robotot, akiknek nagyon cool a képességük, de a filmben egyáltalán nem használják ki ezt az előnyüket…MIÉRT??? Aztán ez hagyján, de egyszercsak félbehagyják a szálat és behoznak egy másikat, egy teljesen jelentéktelen oda nem illő szálat, aztán a végén az Optimust begyűjteni akaró tag (a nevét nem is mondják) harcol Optimusékkal és a 3 ember főszereplővel, miközben Galvatron otthagyja és csatába küldi a robotjait amik képességüket nem használva elhullanak sorban a legendák által, és itt jegyzem meg, hogy Grimlock akit vártam, nem is lett annyira jó karakter + borzalmasan keveset szerepelt.
  Szóval egy össze-visszaság az egész, egy nagyobb harc közben elveszik a képet és egy ázsiai nő jelentéktelen szálát mutatják meg a kopasz férfiét aki az egész Galvatron és serege létrehozásában segített (a végén megölelik főszereplőink)…az ázsiai csajszi-t is csak azért hozták be mert így ázsiában le tudják adni a filmet ami még plusz 250 millió dollár bevétel jobb esetben…csak az a baj, hogy jelentéktelen volt.
  Sajnos tényleg ennyire kiábrándító a dolog, az meg főleg, hogy jó csajok mutogatásával is ki akar tűnni a film.
  Nicola Peltz volt jó egyedül a filmben, de már bánom, hogy otthagyta a Bates Motel sorozatot a szerepért…de nyílván elvállalta a felkérést…
  Igazából nem szeretném tovább oltani a filmet, én -1500 Ft-al és egy agyhalállal lettem gazdagabb. Hogy ezt a filmet mennyire elrontották, pedig jó is lehetett volna. Kövezettek meg de ez a film annyit kap tőlem amennyi élményt adott. Jöhetnek a letámadó kommentek, de én azt mondom, hogy mindenkinek legyen egy saját véleménye.

  10/2 Nicola Peltz miatt.

 17. Ez a nyitóposztban említett szöveg tökéletesen leírja a léyneget.

  “aki fogékony az ilyen filmekre, szerette az előző részeket, annak irány a mozi, aki pedig már az első részen is fennakadt, na ő üljön be inkább a Holnap határára, ha eddig kimaradt volna.”

  Mi is ma megyünk. Sikerült egy feliratos verziót kofogmni, szóval ez már minimum 2 ponttal emelni fogja a szememben a film értékét. :)

  Ha kihagyják az ököröködések nagy részét, nem lesznek benne kapafogú, fingó és lógó herélyű robotok, meg loldevicces lábdugó miniálcák, de zúzás hozza az lőző részek színvonalát, akkor nekem tetszeni fog. De végső véleményt majd este mondok.

 18. Én bedőltem és elmentem megint a moziba, gyermeki ragaszkodásom a Transformerekhez, végleg megölte Bay… Szégyen a film és szégyenlem magam hogy adtam még egy esélyt és ezzel is gazdagítottam ennek a filmnek bevételét…

 19. hát haver ha neked a cgi undorító volt akkor menj el gyorsan szemorvoshoz!!!!!!
  ennél jobb cgi-t a földön nem csinál senki mint Bay!!!!!

 20. nem az a baj, hogy ez blockbuster-film. régen is voltak ilyen inkább a látványra kihegyezett filmek. (igaz akkor story is komolyabb volt mellette :D ) inkább az a baj, hogy szinte már más sincs ritka nagyon az olyan tényleg jó film ami 100%-ban a story vagy az alakítás viszi el…..

 21. 20. Tamás.

  Teljesen egyetértek veled. A tanácsom mindenkinek: kerüljétek el messze a filmet, hacsak nem vagytok CGI-fanatikusok, mint “23. nagy péter”, aki tipikus újgenerációs állampolgár (értsd: játékokban és filmekben csak a látvány a lényeg, minden más felesleges elem).

 22. Már sokszor leírtam az előző posztban miért egy fosra vert geci ez a film és már tökre le is nyugodtam amióta láttam a filmet. Már sok mindent leírtatok itt miért szar ez a film szóval ezeket már nem szaporítom. Nagy Péter már annyiszor leírtad, hogy Bay az isten nem nem az viszont tényleg jó a cgi de többet nem lehet elmondani a filmről.
  És most kedves emberek akik leírják az összes blockbuster postnál, hogy miért várok világmegváltó forgatókönyvet egy blokbusternél.
  Nos nem várok de pár éve volt egy olyan film, hogy Avatar ami aztán blockbuster a javából vagy mondjuk TDK trilógia. Tudom Camaront meg Nolant hozom fel de akkor is srácok ezek a filmek is tele vannak logikai bakikkal de még is képesek voltak értelmes párbeszédeket belerakni képesek voltak a karaktereiknek mélységet adni egy kicseszett blockbusterben és ha Bay(aki amúgy olyan filmeket készített mint a Szikla vagy a Pain and Gain) csak tized annyi időt fordítana a forgató könyvre mint mondjuk Nolan akkor egy élvezhető filmet nézhettem volna Óriásrobotokról akik az űrből jöttek és autóbotoknak hívják magukat.
  Tamás:Vesztegzár néven futott a robot és vagy 4x elhangzik a neve.

 23. Mi a tök köze volt Baynek a CGI-hez? Az ILM-nél meg sem találná melyik parancsikon tartozik a fejlesztőkörnyezethez… ;)

 24. NagyPéter:
  “ennél jobb cgi-t a földön nem csinál senki mint Bay!!!!!”
  El kell keserítselek, Bély bácsi nagy valószínűséggel egy kockát sem tudna 3D-ben rajzolni, ennél fogva elég harmatos szerepe volt a CGI elkészítésében. Az okoskodásban, meg a kötekedésben viszont annál nagyobb :)

 25. Én úgy ültem be rá, hogy szar lesz. Nem is csalódtam, viszont a film hülyesége miatt rengeteget tudtam rajta röhögni :D

 26. “Pár mondatban írjátok már le, hogy mégis miféle értékelhető forgatókönyvet vártok egy ilyen filmtől ahol más bolygóról jött alakváltó robotok verekednek egymással.”

  Olvass el bármit a TansFormers képregényekből, és látni fogod, hogy lehet jó sztorit írni idegen alakváltó robotokról, akik egymással verekednek. De mivel a film a játékokra alapul, a képregényeket nem veszik figyelembe, így ezért kapjuk azt, amit. Nagyon nagy kár érte. MAradok a comicocnál és játékoknál (Cybertron sorozat)

 27. Az alapul szolgáló játékok alatt a Hasbro figurákat értettem, ami azért is érdekes, mert a filmekben egyik TF sem hasonlít rájuk :-)

 28. Azt kaptam amit vártam az előző részek ismeretében.

  Kb. ugyanezek a kommentek jöttek eddig is,meg majd a későbbi részekhez is. :)

 29. A CGI-hez még annyit tennék hozzá, hogy ugyan elég jól nézett ki többnyire, de azoknak is igaza van, akik azt mondják, hogy néhol elég tré. Valóban voltak jelenetek amiken alighanem a gyakornokok dolgoztak, mert néhol még a blue/green boxos háttér is nagyon kilógott. Elsősorban ilyen átkötős autózós jelenetekben rémlik. A csatáknál azért odatették magukat, arra nem lehet rossz szó. Érdekes abba is belegondolni, hogy a “klónsereg” szuper átalakulós effektje ugyan egész jól néz ki, de lényegében csak költségcsökkentés, mivel egy képzett 3d-s ember kb 10 perc alatt összedob pár alakváltoztató kockát ami egy útvonal mentén végighalad. Ha fordítva lenne, és ez akkora szuperképesség lenne, akkor talán a forgatókönyvíró legalább egyszer beleírta volna, hogy így kikerülnek egy lövést vagy bármi. Bár mondjuk alighanem Bay gyerekei írták a forgatókönyvet, és az idő nagyrésze elment a párbeszéd megírására :).

 30. Mi a fenének nézitek meg ezt a szemetet?
  Én tudom, hogy hányadék, ezért nem nézem meg.
  Így nem is idegeskedek utána. :)

 31. sokan csak annyival tudják védeni a filmet, hogy mekkora über isten császár a cgi.
  és ki nem szarja le ?
  a cgi maximum a film 50 %-át tudja jól eladni.
  a többi 50 %-ot meg a színészek,jó történet, és a jó párbeszédek adják el.

  attól hogy a TF a legkirályabb cgi-vel bír, attól még nem lesz jó film.
  és sokan azért mennek moziba megnézni, hátha ez a rész tényleg jó lesz, nem lesz tele kukis-szaros viccekkel, és oltári faszságokkal.
  és csalódottan jönnek ki.
  és biztos hatalmas pénzt fog összekaparni, de sajnos nem azért mert annyira kurva jó film.

  béj helyében én inkább szépen leülnék csendben a sarokba.

 32. Srácok!
  Azt hiszitek Michael Bay sírva ücsörög a sarokban, mert szar filmet csinált?
  Vagy hogy egyáltalán az volt a célja, hogy jó filmet csináljon, csak egyszerűen nem tud, mert béna és/vagy hülye?
  Szerintem üldögél a bőrfoteljában és számolja a dollármilliókat, és kurvára leszarja, hogy ki mit gondol a filmjéről, mert végtére is csak az számít, mekkora lesz a bevétele, az pedig nem lesz kicsi.
  Sajnos ilyen világban élük, ahol csak a pénz számít, szomorú, de muszáj elfogadni :/
  Szerintem nektek is el kéne már felejteni az ócsárolást, meg lamentálást, hogy ez miért szar, mitől lenne jobb.
  Ez egy Transformers film, régen is ilyen volt, ezután is ilyen lesz.

 33. Nem néztem meg a filmet, dvd-n talán meglesem, de látom megint megy Bay szidása ezerrel, de az nem tunik fel senkinek, hogy nem Bay _írta_ a filmet? O a film rendezoje. A sz*r dumákért, torténetért, a pocsék karakterekért stb. Ehren Kruger-t tessék szidni o az író, nem Bay és nem is a gyerekei.
  Bay-t max. a sok amerikai zászló meg a lassítások miatt lehet szidni, azt talán nem írják bele a forgatókonyvbe, hogy most lassított felvételen mutatjuk 5 mp-ig az épuleten levo zászlót. Mondom talán, mert lehet, hogy ez is le van írva.

 34. Megmondjam mikor lesz jó TF film? Amikor emberek nem lesznek benne, csak robotok meg egyéb idegen lények (amik itt is feltűntek az űrhajón), és ne a Földön játszódjon. :)
  Amúgy a poénok egész jók voltak, a látványra se lehetett panasz, pörgött is a film, de valahogy mégis kispóroltnak éreztem a robot harcot (jó a végén egész sok volt).
  Összességében 6/10-t adnék rá, egyszer megéri megnézni minden TF rajongónak.

  Még annyit hogy a legjobb karakter a filmben Vesztegzár volt számomra. Amikor csak szimplán megjelent már az is nagyon bad ass volt, hát még mikor action volt. Többször is azt vettem észre, hogy inkább neki szurkolok. :D

 35. Én szerettem az előző részeket ,sőt ,imádom őket,még a 3at is amit sokan fikáznak,de én most idegesen jöttem ki a moziból.Marky Mark és a drámai karakter?Ebben a filmben volt dráma?!Sajnálom,de ez egy rakás szar volt! Bugyuta,feleslegesen hosszú és irritálóan sok és gagyi poénokkal teli.Végig azt éreztem,mintha egy Ironman filmet néznék,valahogy ez a fél percenkénti poénkodás nem illik nekem ebbe a világba..nem is akarom megemlíteni a “Rally-gymkhana-s” gyereket,akinek annyi szerepe volt a filmben,hogy rinyált,idegesítette Marky Markot és 2x vezetett..de a végén még is bevágta,hogy “Na ugye milyen jó,hogy itt vagyok”.Ennél a résznél le vettem a 3D szemüvegemet és majdnem összetörtem.. (CinemaCity Pécs) Sorolhatnám a banális szarságokat még,de nem akarom,mert megint kezdek ideges lenni..

  A látvány az námbör van.10/10.Galvatronnak is örültem,hogy behozták a sztoryba,meg úgy a robotos részek teljesen egybe vannak..de számomra ez nem segített.A műkincsvadászok után az év 2. legszarabb filmje.. 10/2

 36. Gyerekek, mindenki tudja mit kell várni egy ilyen filmtől, aki szereti a látványorgiát beül megnézi, hatalmas forgatókönyvet minek tőle várni? A filmnek semmi mondanivalója, kikapcsolja az agyat és kész sztem azt hozta amit kellett!!

 37. Én az előző hárman egész jól szórakoztam, ezért is mentem el a negyedikre, no meg Whalberg miatt, hátha… De nem. Ez a film egyszerűen szar. Asylum szintű dialógusok, egy Barátok köz évadnyi termékelhelyezés, és némi robotharc, az is egy teljesen logigátlan sztoriba ágyazva.
  A film röviden: SPOILERES LEHET! Robotgyilok, hosszúkabátos CIA ügynök (Ál/Arc nyúlásos lassított kabátlobogással), Lamborghini, Jön MarkyMark, nyígás, nyígás, nyígás… viccesnek szánt idegesítő sivatagi szörfös füves karakterrel, unalom, unalom, Optimus, Red Bull, autósüldözés, szörfös karakter kiír (első pozitívum). Unalom, unalom, gonosz Steve Jobs, Pagani, Bugatti, Chevrolet Camaro, robotharc. Rohangálás egy város nagyságú űrhajón, nyígás, unalom, szökés… Kína. Pekingből hirtelen Hong Kongban (hiszen szomszédos városok, persze), gonosz Steve Jobs, hirtelen jó Tucci lesz, harc, tető, robotharc, Victoria’s Secret, Bud Light, valami kínai ásványvíz, dinorobot, robotharc, űrhajó várost porszívóz, végső harc, nyáltenger, the end. SPOILER OFF
  A Prometheus óta nem nézegettem ennyit a mozi kijáratot film közben. 4/10

 38. fejo89:

  “kikapcsolja az agyat és kész”

  Hmmm nem tudtam, hogy ez a jó film ismérve, hogy kikapcsolja az agyat jól oszt csak tátott szájjal kell nézni ki a fejemből. Mint egy idióta bírka a mezőn.

  Inkább elpusztítja az agysejteket…

 39. Úgy látom divat lett szídni a transformers filmeket. Ennek ellenére, úgy látom jó sokan elmentetek megnézni, fizetettek érte, ráadásul ha ez még nem volt elég, akkor még több időt pazaroltok erre a “szarra” azzal hogy írtok és beszéltek róla. De Bay a hülye :) Szerintem viszont elérte a célját vele.

 40. Ami szar az szar, nem divatról van itt szó. Hibázhat a rendező is egyszer-kétszer-háromszor. Ő már a negyediknél tart ennél a szériánál :D Legalábbis a sok vélemény alapján. Én már ezt kihagyom.
  Nem rossz rendező ő amúgy, de ez nem megy neki. Még az előző részeknél is fenntartásokkal kezelném azt a “látványorgia” szót, mert mikor két centiről mutatták folyamatosan a harcokat az minden volt csak nem élvezhető (volt azért szépen kinéző jelenet is)

  Angelus és mi alapján mondjanak véleményt itt az emberek ha nem tekintik meg? Hisz ígértek megint fűt-fát a filmmel kapcsolatban. Plusz a pár előzetes és tv spot jó ha tartalmazott 5 percet a filmből. Talán lehetett megint bizakodni, de hát e………..k Van ez így, széria névjegye lesz :D

 41. Michael Bay’s 3D tentpole becomes the first film of 2014 so far to conquer the $100 million threshold in North America; overseas, it opens to $90 million in China, the biggest debut of all time

  Ahogy a számokat nézem jöhet az 5. és a 6. rész

 42. Nyílméregbéka egy fontos politikai hirdetést kihagytál a filmből amikor Hong Kong segítséget kér kínától és a párt vezetés pedig közli, hogy bármi áron megvédi Hong kongot ezzel is mutatva, hogy Kína komlyan veszi és nem nyomja el új tartományát:)

 43. Angelus.
  ahogy írtam előbb is, sokan azért mennek el megnézni moziban, mert reménykednek hátha jobb lesz a film.

  és még jó hogy szidjuk béjt.
  mert ha egy nagyon jó TF filmet csinált volna senki sem sajnálná tőle a pénzt.
  de ezt amit ő csinál, másik tucat rendező is megcsinálná, ez nem kunszt.
  ennyi erővel adam sandler is lehetne a főszereplő.

  pénzben nagyon sokat hozott, de szakmán belül ez egy szar.

 44. A világtörténelem legpofátlanabb/leggázabb termékelhelyezése díj nyertese: Transformers 4- Beats hangszóró. Én érzetem megam kínosan komolyan mondom.

 45. Vitto: tényleg, a Beats fülest el is felejtettem! :DDD Azért a Victoria’s Secretes fülkén lassítva áthasító robot (vagy auto?) az epic volt. :) Szerintem ha volnák olyan idióta és újra megnézném, össze lehetne írni még pár tucatnyi cuccott. Biztos lesz egy pihentagyú aki meg is csinálja… :)

  semper: :D

 46. Szerintem ez elment.

  Első rész kedvenc filmem mai napig, bármikor szivesen nézem.
  Kettő végéről kisétáltam, harmadikat végigültem, de ott is néha elkapott a gondolat.

  Lehet jó Transformers filmet csinálni, és Bay is tud ha akar.
  SPOILER szinten azt mondom, hogy akkor most jön Unikron és Galvatlon, mert Optimusnál az Mátrix SPOILER VÉGE

  Utána várnék egy rebootot, és behozni egész Cybertront, és a harcot. Bay kiélhetné magát, és kapnánk újra egy éppkézlább filmet.

  Várom a folytatást, 10/6.

 47. mindenki szidja orba szájba, de mindenki megnézi
  még azért is hogy utána szidni tudják
  szánalmas emberek
  nekem ha egy film nem tetszik, annak nem nézem meg a 2,-3. … részét
  szánalmas

 48. Kedves Nagy Péter

  Én egy szánalmas alak vagyok, mert elhittem, hogy ez más lesz mint a többi. A többit meg az elsőt leszámítva nem saját javaslatomra néztem meg hanem külső nyomásra:) Továbbá nekem nem tetszett a Terminátor 1 de a 2 és a 4 a kedvencem így vagyok pl az Aliennel is 1-3 szar 2-4 király. A lényeg és tényleg utoljára írom le neked(ha még az eddigi 40 negatív kommentből nem jöttél rá) mi azért köpködünk, mert ennyi pénzből és okulva az első 3 film gyerek betegségeiből ez akár egy jó film is lehetett volna de a cgi-t leszámítva egy fosra vert geci az egész. Bay pedig boldog,mert 100 millával nyit ez a film és ennek köszönhetően még sok TF részt nézhetünk ami az ő kezei közül kerül ki biztosan nem csak a beigért 5-6-t.

 49. semper: Miért akarnának okulni az előző részekből, mikor minden új epizódnál nőttek a bevételek? A sokat szekált 3. rész átlépte a milliárdos határt is. Üzleti szempontból remekül csinálják, az már más kérdés, hogy a minőség már régóta nem tényező. Bay már hangoztatta korábban is, hogy az ő szemében ez biznisz, a művészeti vagy kommunikációs elemek teljesen hidegen hagyják őt. Ezt én kifejezetten sajnálom, mert szerintem kiemelkedően jó vizuális érzékkel rendelkezik és az akcióhoz nála jobban kevesen értenek.

 50. rövid leszek: a cgi jó volt, a csaj jó volt (de ilyen filmek helyett inkább menjen vissza a sorozatába), a film szar, ennyi.

 51. Vicces, h a kommentek megoszlása ugyanaz mint az előző 3 résznél…

  Eszméletlen jó film volt! 2 és fél órán keresztül tartó tömény látványorgia… A szokásos érvet tudom mondani mellette, amit természetesen mindenki egy mozdulattal elsöpör:
  KIT ÉRDEKEL A SZTORI?

  Óriás robotok zúznak a két és fél órából másfélben. Mi kell több? Nekem minden percet megért, azon gondolkozom, hogy el kéne mennem mégegyszer. :D

 52. Nekem a hibái ellenére nagyon tetszett, bár a 2,5 órából 10-30 percnyi fölösleget kitudnék vágni én is.

  Én voltam olyan fan és 3szor elmentem 3 különböző csapattal, még mielőtt bárki kérdezni, semmi juttatást nem kaptam ezért a studiótól, mert csináltam nekik a reklámot xD

  De mindenki akivel voltam elvoltak ájulva h milyen jó film lett.

  Vegyétek figyelemben hogy a filmbuzit főleg filmfanatikusok látogatják, pláne ha még tf képregény vagy rajzfilm fanok, akkor ők mégszigorúbbak. Én nem tudtam hogy a film inkább a játékok történetére épül, így érthető hogy a sztori ezért olyan amilyen.

  Ha a képregényekből, vagy a rajzfilmekből merítené a sztorit, akkor sokkal szinvonalasabb lenne a történet is.

  Én a transformerek miatt ültem be, rájuk voltam kíváncsi, és ezt megis kaptam, a többi nekem mellékes. Azzal egyet értek hogy sajnos az új autobotok kevésbé szerethetőek, nekem se voltak szimpatikusak, úgy fogalmaznék hogy hozzájuk lehetett szokni.

  Aki érzékeny arra hogy mennyire hű a film a képregény sztorihoz, annak nem ajánlott, ettől függetlenül jó kis látványfilm, vannak benne poénok is (jók is rosszak és fölöslegesek is xD )

  Egy kérdés, nekem rémlik egy olyan név a rajzfilmekből, hogy tűzgolyó ő szerepelt valamelyik részben? (Vagy ő egy és ugyan az mint űrdongó, csak a mesében fordították rosszul)?

 53. SPOILER

  Ami kicsit kiábrándító volt, hogy tényleg feltűnően lehetett sokszor hallani pozitív karakterektől a megöllek szót. Amit azért egy pozitív karaktertől nem várna az ember.
  Esküszöm, nem zavar hogy optimus embereket öl, de az hogy kimondja az rettentően xD

 54. És ez a film hozott több mint 100milliót a nyitóhétvégén…ez az év legerősebb nyitánya…
  Mindenki nyugodjon le a p+/=/”!ba…sajnos szerintem lesz 5. rész is…..

 55. Transformes: Az agykihalás kora

  Na akkor a pozitívumok: Nincs Shila(Nononono) Lebuff, nincsenek lodeviccesnek szánt kapafogú robotok és lábbaszó álcák, se bágyú poénok, se komplett idiótaként viselkedő felnőttek.

  Van helyette egy új emberi szereplőgárda akik viszont cserébe RÉM UNALMASAK! Mark Whalberget felismertem, de lánya + másik palinak kb SEMMI értelme sem volt a filmben. Fel sem tűnt volna, ha nem szerepelnek, vagyis feltűnt volna mert akkor 40 percnyi tök érdektelen párbeszéd és sehova sem tartó dumák kimaradtak volna. Nem értem miért erőltetik mindig az emberi szereplőket amikor nézők NEM AZÉRT ÜLNEK BE! Erre egy robotcsata közepén kb 1 percenként váltottunk vissza a szöszkére és a barátaira hogy nézzük, ahogy elszántan próbálnak rémült-szomorú pofákat vágni mérsékelt sikerrel.

  A az arcunkba tolt termékmegjelenítések szintje mer már-már a magyar filmeket idézte.

  Egyedül Stanley Tucci játszotta jól a szerepét. Az emberek között ő volt az egyedüli gyöngyszem. El bírtam volna viselni ha csak ő meg Mark szereplek a filmben.

  Hogy a robotokat miért kellett úgy antromporfizálni azt nem értem. Optimus és Bumblebee jók voltak de most komolyan szivarozó hájpacni szakállas robot? Bajszos, szamurájszerkós robot (aki ki tudja hány százezer éves alapból de azért a japán divat szerint öltözködik) és sensei-nek szólítja primeot? Meg valami laza lifegő bőrkabátos robot? Mi a fxsz van veled Bay?
  Ez morzsányi szimpátiát, vagy kúlságfaktort sem éreztem ebből a három szereplőből. Nem menőek, hanem inkább szánalmasan röhejesek voltak. És ők élték egyedül túl? Hiányoztak a “klasszikus” desingű robotok.

  A csaták jók voltak de olyan lélektelenek. A 2-ik rész Optimus Vs 4 ellen szintéjt egyszer sem sikerült meglépni. Bay kifáradt a csatajelenetekkel úgy látszik, vagy csak simán rutinból hozza őket.

  Maga a rész átvezető jellegűnek tűnt. Visszajött Megatron(már megint) aki majd gondokat okoz a jövőben, megpendítették az Alkotókat akik újra akarják kezdeni és akik majd szerepelni fognak (tippre a végső hirig majd velük lesz1-2 film mulva).

  Talán az első rész szintjére tudnám tenni. Nem bántam meg hogy megnéztem, de újra nem néznék bele az tuti.

 56. Tamással értek egyet. Tök ugyanezt éreztem. SPOILER!!!

  Összevisszaság az egész, behoznak mindenféle szálat, amit aztán egyáltalán nem, vagy összecsapva bontanak ki. Galvatron siralmas sz*r lett, a hangját már nem is Hugo Weaving adta – szerencsére, mert csak égette volna magát ezzel a sz*rral.
  Olyan cool alakváltók lettek az álcákból, kb suhannak, összealakulnak, stb. Legyőzhetetlenné váltak. Erre simábban le tudták őket az autobotok lődözni, mint az első három filmben együttvéve. De sebaj. 5-en legyaktak egy osztagot. Aha.
  Dinobotok, szánalom. Szót sem érdemelnek.
  Mark W. pffff, béna volt, kigyúrt kocka, rendben, Bay is ért az eredeti karakterekhez. Még ezzel sem lett volna problémám, ha minden más okés. Az a csaj, a lánya(? – kb csaja is lehetett volna, egy gyerekkel jobban jártak volna szerintem). Meg a csaj pasija, nem tudom honnan kukázták őket össze. Tucci is elmehet a sunyiba.
  Egyedül a főgonosz volt jó, a szemüveges pacák, a CIA-s. Ennyi.

  Az első részt szeretem, a második és harmadik film is olyan, amilyen, nekem nem volt velük problémám. Ez a negyedik egy … olyan talicska, amibe dinók f*stak. Borzalmas.
  A szövegek bugyuták, Optimus is csak h*lyeségeket beszélt egyfolytában. Szerencsétlen színész, pedig imádom a hangját. Miatta néztem angolul. De ezen a vackon még Ő sem tudott javítani.
  Én barátnőmmel mentem el, 3200-at vitt el a film. Na többet nem adok rá pénzt.

  (Aki még megnézi készüljön rá, hogy még fanként is borzalom lesz. Műfajilag és úgy egyébként is kritikán aluli.)

 57. A látvánnyal nem volt baj, de ez az egyetlen jó, amit el lehet mondani a filmről. Történetileg akkora következetlen kuszaság az egész, hogy az valami hihetetlen. Mintha direkt az “Everything is wrong with…”-es srácok kedvéért forgatták volna az egészet. Eleinte még nem is volt vele gáz, de valahol azon a tájékon ahol úgy jobban elkezdtek akciózni, végleg elszállt velük a ló. Volt egyáltalán ennek a filmnek forgatókönyve?
  És nem, tényleg nem egy okos filmet vártam, az apróbb logikai bakikat rendszerint még simán hajlandó vagyok elnézni, na de azért van egy határ. Na azt a TR4 olyan szinten lépte át, hogy már nem is látja, ha hátranéz. Pedig egy TR filmtől tényleg nincsenek nagy elvárásai az embernek. Legyen látványos, és ha történetileg nem is egy Macbeth, legalább legyen koherens. Na itt ilyesmiről szó sem volt.

 58. Tegnap lestem meg az egyik haverommal..160 percet egy kicsit soknak éreztem.. Utána mentünk volna bulizni ,de nekem annyira le lett szívva az agyam, hogy kb úgy néztem ki , mint egy szikra nélküli transformer…

 59. Hosszú…sok üresjárattal…de a látvány…megérte. Nyilván nem a forgatókönyv miatt nézzük. Én várom a következőt.

  OFF

  kerestem a számot a film végéről, amikor a stáblista megy de nem találtam. Valakinek valami ötlet?

 60. Ez egy rakás szar volt :D
  Az a baj ,h működik –> az emberek fizetnek érte.
  Az elsőt megnéztem moziban, vártam, mint egy kisgyerek a Jézuskát.
  Óriási csalódás volt.
  A többit szigorúan online. Förtelmes mind. Nincs különbség.

  Nem értem miért emberek között és miért a Földön kell ezt nyomatni.
  CGI parádé 8 éveseknek.

  Ha ezért fizettek, ilyen lesz a 8. rész is. Minek gebődjenek jó sztorival, ha ez a szar is működik?

  Komolyan mondom, 1-1 robot dumánál én éreztem magam kellemetlenül.
  Korhatár ide vagy oda, engem az is kikészített ,h minden betondarab, minden autóroncs pont 1 centivel a civilek mellett csapódik be.

  0/10 vagy 10/0 (ahogy tetszik :D )

  Tudnám miért nem ezt csinálja meg ez a pöcsputtony béj.
  watch?v=P7GeisRaias

  Jó zenék, jó sztori. Talán pont ezért nem :D

 61. Nos hát igazából a szokásos vita megy itt, mint az összes eddigi Transformers résznél. Van aki szerint. “miért, mit vársz el egy Transformers-filmtől? Robotokat, és CGI-t és az mind megvolt”

  Mások szerint meg: ” szar a film”. Szerencsére vannak a kiegyensúlyozott kommentek, akik szerinte egy Blockbuster lehet egyszerre izgalmas, látványos, és hiteles karakterekkel, sztorikkal rendelkező.

  A Transfomers-el az a baj igazából, hogy nem egy sci-fi és nem is akciófilm. A Transformers talán a leginkább tiniknek készült, vicces videoklip; még durvábban fogalmazva: egy igazi MTV-s tinivígjáték, sci-fi és robotos elemekkel. Legalábbis az első három rész teljesen az volt.
  És persze tudjuk, hogy minden mai film szinte PG-13-as “vacak”, de a TF ebből még inkább felvállaltan valahol a Pimp My Ride és a Room Raiders mellé illik leginkább. Tehát egy igazi TRASH műsor.
  Azt lehet szeretni, vagy nem. Én elvagyok, tudom bambulni az ilyeneket, sőt szórakozok is rajta. Mert pld. bármennyire gagyi a párbeszéd, és lehetne a TF-ek karaktere, meg az egész szelleme “hitelesebb”, de eddig minden TF film lekötött, mert legalább pörögtek benne az események, és a legfontosabb: NEM VETTE MAGÁT KOMOLYAN. OKé, ott vannak azok a párbeszédek a végén, de ezt leszámítva, legalább nem egy elbaszott Csodálatos Hipster Pókembert kell néznem, ami próbál vicces is lenni, komoly is lenni, aztán egy nagy darab szar lesz belőle, mert olyan “semmilyen”. A Transfomers legalább megerőszakolja a vizuális és mindenféle más érzékeket…mint egy hamburger vanilliafagyival.

 62. Hát ez se lett jobb mint az előző kettő: 4/10. A karakterek és a színészek jobbak voltak, illetve a film első fele szerintem egész szórakoztató volt, még a sztori is elfogadható volt. Viszont ez valami kegyetlen hosszú lett, és az utolsó 1 óra rohadt nagy unalomba fullad, még úgyis hogy az akció nagy része ott történik (vagy éppen emiatt). Egyszerűen már nem lehet újat kihozni ebből a stílusból, már nem tud lekötni harmadjára, hogy rommá zúznak egy fél várost. Még valami: a reklámokra külön figyeltem, mert olvastam hogy sok van belőlük. És tényleg: kinától kezdve reklámoznak tejet, armanit, guccit, Victorias secretet, plázát, meg még sokmindent. Van olyan akciójelenet, ahol premier planban az arcunkba van tolva a reklám, az akció csak mögötte zajlik. Szóval szerintem ez már tényleg sok volt.

 63. nagy péter; 2014. June 29 at 00:27 :

  Szerintem meg nézz meg egy Rad 2-t (vagy az első részt!), és utána mondd ugyanazt hogy Bay az akciófilmek királya. Egész biztosan visszakozni fogsz.

 64. Most van az h felköpök és aláállok, mert én is azok táborát gyarapítottam akik látták az első 3 részt, de ennek ellenére várták ezt is, mert hiába a gyengécske sztori, akkor is óriás robotok, meg robbanás meg látványorgia. De ez…hát ez mi a f@sz volt amit láttam?

  Innentől SPOILEREK is

  A film indokolatlanul hosszú. A párbeszédek és poénnak szánt egysorosok néhol arcpirítóan bugyuták. Lehet h 2 kezemen sem tudnám megszámolni hányszor billentett ki az amúgy sem magával ragadó történetből és néztem össze barátnőmmel, hogy ezt most tényleg?? Csak egy példa a sok közül: Hound belevágódik a falba és benyögi, hogy “Beszorult a hájas seggem” WTF??
  A szinkron és a robotok arca is megérne egy külön posztot..
  A szereplőkre külön nem térek ki, Wahlberg hozta a tőle elvárhatót, Tucci is, eyecandynek meg mindkét nem számára akadt 1-1.
  Következő problémám ez az eredet történet volt a robotokról és a Készítőkről vagy frász tudja, hogyan nevezték őket. He? Ez mi ez? Első részben Optimus kiselőadást tart Cybertronról, az Örök Szikráról és, hogy hogyan is lettek az Autobotok és az Álcák. Na most ezt felejtsük is el, mert itt vannak a Készítők, akikről eddig egy büdös utalás sem volt soha sem a filmekben és -javítsanak ki az okosabbak- sem a képregényekben.
  Galvatront mégis mi értelme volt behozni, főleg így, hogy Unikronnak semmi köze nem volt hozzá?! Valamit igazán meghagyhatott volna BAJ az eredeti történetből.
  Viszont a legnagyobb picsán rúgás a Dinobotok miatt járna! Ennyi jutott nekik? Most komolyan? Attól a sok baromságtól igazán elvehettek volna időt, amit az ő rövid bemutatásukra szentelnek, mert ez így kutyafüle. Pedig 2 órán át tűkön ültem miattuk.

  Hirtelen felindulásból ennyi. Voltak remek harcok meg álleesős részek, de összességében számomra sajnos csalódás volt a film. Pedig nagyon akartam szeretni..

 65. Hehe, ez egy eredet sztori volt, az mar tuti, en megtudtam, hogy a japanok az autobotoktol szarmaznak, kulonben mi mas magyarazna, hogy letezik szamurajbot, aki japan verseket szaval, hogy van szoknya fembol, es hogy egy autobot is kepes elhizni, ha tul sok diesel olajat zabal.
  Mi a fakk volt ez most oszinten?
  Remelem csinalnak egy bodycountot, en akarom tudni, hany embert oltek meg a film alatt, es utana ezt valahogy mindenki termeszetesnek vette.

 66. disfear: +1
  A story gáz, beszólások gázosak, túl hosszú, jelenlegi autobotok nem szimpik.
  Látvány brutál, egy k. hosszú showreel, techdemo. Ezt utóbbit lájkolom, én csak emiatt ülök be a részekre.
  Akinek az első 3 rész nem tetszett, annak ez sem fog. :-)
  Spoiler on
  A teremtők lehetnek akár a Quintessons is engem inkább primus és unicron hiánya zavar igy, hogy megjelent galvatron.
  Spoiler off

 67. Uristen, ezt a faszkalapsagot. Dejo, hogy nem költöttem ra penzt moziban.
  Baszki 2 es fel ora dögunalom.

  Valaki mondja mar el Bay-nek, hogy fel ora utan azt nezni, hogy hogy pusztul egyik varos a masik utan mar kurva unalmas es inkabb kezdtem a körmöm alol piszkalni a koszt.

  Es latszott rajta, hogy megvagtak rendesen, mert olyan logikatlanul követtek egymast az esemenyek neha.

  Örülök, hogy a többit nem neztem meg sosem. Azt sajnalom, hogy ezt vegigneztem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.