Stan Lee megmondja helyettünk

Elege van a film végén levő 10 perces kreditekből. Nem érdekli, hogy ki furikázta a ragasztószalagot a forgatásra, vagy ki volt az asszisztens asszisztense. És igaza van. Főleg ha azt nézzük, hogy a legtöbb képregényfilm végére tenni szoktak “button”-t, avagy extra jelenetet ami összekapcsolja a következő szuperhősfilmmel az aktuálisat.

human
írta
2014. 07. 06. 17:42
megjelenés
48
hozzászolás


48 hozzászólás a “Stan Lee megmondja helyettünk” bejegyzéshez

 1. Pocok: Szívemből szóltál.

  A credit a több 100 ember tiszteletére szolgál nem azért hogy a nézőt idegesítse. Ennyi tisztelet jár nekik is a fizetésen kívül persze. Amúgy meg a credit utáni részeket ha van tegyék a credit elé és le van tudva a gond. Ennyi. ;)

 2. Ahan. Mondja ezt azoknak az ehberert dolgozo kezdo VFX-eseknek Londonban az MPC-nel vagy a Cinesite-nal, akiknek az egyetlen orom a munka vegesztevel (merthogy a fizu az nem az), hogy a haveroknak mutogatjak a nevuket a kreditnel. Azokat erdekli. S*ggfej.

 3. meg ha tudjuk hogy nincs a stáblista után semmi jelenet akkor a félidőnél már üres a terem.
  akkor kinek vetítik a stáblistát ?

 4. Az Incredible Hulk-nál az extra jelenet a credits előtt volt. A Kapitány 2-nél, meg a Thor2-nél, a stáblista közben néhány másodperc után.

 5. a Marvel stúdió teljesen önállóan működik vagy egy nagyobb stúdió alá tartoznak ?

  és Lee bácsinak van beleszólása a Marvel stúdióba ?

 6. Általában az end credits alatt szoktak menni a legfaszább zenék, néha már csak ezért is érdemes végigülni.

 7. Ákos: meg a legvégén is? ha jól rémlik kettő volt a Thor 2-nél, de rég volt már

 8. Vén fasz :) egy ilyen koros faszkópénak csak kellett volna életében hallani arról hogy “valakik tiszteletére”.

 9. Bachstein, szívemből szóltál. Végre úgy élvezhetem a filmzenét, hogy nem köti le a figyelmem 99%-át a kép. És ezt közvetlenül a film után, amikor még erősen a hatása alatt vagyok. És nem utolsó sorban mindezt első osztályú dolbyban! Szóval: nail this, Mr. Lee!

 10. Én a Stan Lee cameókat unom. Arról nem beszélve, hogy az öregen kívül mindenki el van felejtve. Szép és jó, hogy megalkotta a karaktereket, de anno az öreg által megálmodott figurák elég röhejesek voltak. Van/volt nem kevés író a Marvelnél, akik felfuttatták Lee figuráit, csak róluk a kutya se beszél.

 11. Örülök neki, hogy sokan igy velekednek erröl es leapoljak ezt a faszt. En meg öra nem vagyok kivancsi.

  Igenis en vegignezem a stablistat, mar csak ezert is, hogy lassam, ismerek-e közülük valakit es sokszor bizony örülök, mikor meglatok egy ismerös nevet.

 12. Spot on. Kutyát nem érdekli ki hordta a vizet Downney Jr-nak a forgatás alatt.

 13. Á, igazából mostanában tényleg túlzásba viszik.
  A múltkor elkezdtem végigolvasni úgy rendesen egy stáblistát, és annyi asszisztens volt, hogy már azt vártam, mikor jönnek az asszisztensek asszisztenseinek az asszisztensei. Azokra a nevekre tényleg nem vagyok kíváncsi, csak fölöslegesen megnövelik a stáblistát, és így érthető, hogy a legtöbben elunják, és nem látják azoknak a nevét, akik tényleg számítanának a film szempontjából.

 14. Mindig megnézem a stáblistát is,végig.Tökéletes arra hogy az ember elgondolkodjon ez idő alatt azon hogy mi a franc értelme volt ennek a filmnek,vagy hogy mennyire jó volt…Meg persze mindig elismerően mosolygok mint a vadalma , mikor látom a Magyar neveket is a listában (szinte minden americicai filmben van Magyar jelenlét!!!).
  Szóval Stan bácsi: lépj egyet hátra és…

 15. EZ A STAN LEE EGY TAJPARASZT SÖTÉT BAROM.

  A STÁBLISTÁN LÉVŐ NEVEK MIND A FILM ELKÉSZÍTÉSÉN DOLGOZTAK.

 16. Megnéztétek ti egyáltalán a videót? Nem a tényleges készítőkkel van baja… hanem az új módiról, hogy még azt is felsorolják, ki főzte kinek a kávét.

 17. Amúgy akik itt Stant szapulják, meg le vén faszozzák, meg azt mondják, hogy “mindenki, aki a stáblistán szerepel, azok a film elkészítésén dolgoztak”, azok egyrészt megnézték rendesen a videót? Meg néztek már manapság végig stáblistát?

  Mostanság a legutolsó kávés-fiú is fel van rajta sorolva, aki érdemileg semmit nem tett hozzá a filmhez, ha hiányzott volna fel se tűnne neked a végeredményen!
  Szóval igen, az ilyen nevekre semmi szükség a stáblistán!

  Másrészt, akik meg magát az öreget szólják le, azoknak csak egy “heads up”: Igen, valóban sokkal több dolgot tulajdonítanak Stan munkásságához manapság, mint amit valójában csinált, ugyanakkor az tagadhatatlan, hogy még így is ő volt évekig a Marvel-arca, és bár sok karakterhez nincs is köze, az alapokat akkor is ez a “vén fasz” találta ki, és ő indított el sok híres írót, és rajzolót a siker útján azzal, hogy zöld utat adott a projektjeiknek, pedig bármikor mondhatott volna nemet is!

 18. Pont az x-men stáblistát néztük a múltkor ugye, vártuk az utolsó jelenet. 10 perc után már szó szerint nevettünk, hogy egy asszisztens asszisztensének az asszisztense is fel van sorolva.
  Legjobb megoldás tényleg az, hogyha az első rövid credit után berakják ezeket a plusz kisfilmeket, azután meg mehet a teljes felsorolás.

 19. Aki azt mondja, fel se tűnne a hiányuk, tudja, hogy egy film mögött mekkora munka van? Látott már közelebbről forgatást? Mi lenne belőle, ha a catering nincsen? Ha a rendező szaladgál az asszisztens helyett? Ha a gyártásszervező egymaga tartja kordában a statisztériát? Ha az összes cuccot 3 világosító pakolja? És még sorolhatnám…

 20. Értitek egyáltalán egyeseknek mivel van itt a gondja? :D Vagy csak azt nézitek, hogy nem egy véleményen van veletek és kész, máris hülye..
  Félelmetes

 21. Ugyan már, tök nyolc, hogy xy vagy mz/x hozza a kaját, a film ettől nem változik, senki nem azt mondta, hogy nem kellenek, de te sem adsz a pizzafutárnak kreditet a könyvedben csak azért, mert nem vette el az idődet a sütögetés.

 22. Köszönöm Mammut, pont erre értettem én is, csak nem tudtam ilyen frappánsan megfogalmazni! :D

 23. Az egy dolog, hogy az amerikaiak (es neha mas orszagok is) tulzasba viszik az asszisztensek asszisztenseinek a szamat, de ha ismernetek az ilyen projektek volumenet es azt, hogy mi van mögötte, akkor tudnatok, hogy senki nem veletlenül van ott.

  A kavefözöket nem szoktak felsorolni nev szerint. Konkretan catering, transport department vagy statiszteria kizarolag a ceg/ügynökseg nevevel van jegyezve, max a transport captain van nev szerint kiirva es az a 10-20 soför peldaul, akik nap mint nap hurcoljak a stabot, nincs megemlitve.
  (Egyebkent a “Stuck on You” c. Matt Damon film egy kivetel, amikor sziami ikreket alakitanak Greg Kinnearral, abban konkretan 72 driver van felsorolva, megszamoltam annak idejen).

  Szoval igy is a “fontosabb” emberek vannak csak kiirva es azoknak igenis adassek meg a tisztelet.

 24. Mammut: A pizzafutart nem emlitem a könyvemben, de a ribanc felesegemnek dedikalom a firkalmanyt, mert “mindig tamogatott”… na az aztan tenyleg jobb.

 25. A Tescóra se plakátolják ki, hogy Mari néni milyen kurva fasza munkát végez. Ugyanígy azt is leszarom ki csinálja a catering-et a forgatáson. Menjen le a jelenet rögtön a film után, akkor felőlem mindenki nevét kiírhatják.

 26. Hunnenkoenig: hát, ha ilyen jelzővel kell illetni, akkor valszeg kell is az a kredit, nehogy lelépjen unalmában a pizzafutárral, míg te hetekre beköltözöl a barlangodba írni :D

  A fontos emberek száma is hasonló okokból szaporodhatott meg. :)

 27. Mégis minek kéne hogy járjon extra névvégigolvasásos tisztelet ezeknek a “többnyire!” sose látott, sose hallott tucat közreműködő munkásoknak?? Ki nem szarja le. Kutyát nem érdekel. Ezek az emberek pont úgy fizetésért dolgoznak ott a háttérben mint bármely más munkahelyen dolgozó személyzet, és azoknak a neve sem érdekel szart sem.
  Nekik ez a dolguk, ezért fizetik őket, és NEM AJÁNDÉK tőlük! elég szép pénzeket húznak, szinte rabolnak le főleg sok selejt filmért, aminek a trélerével köményen átbasztak, és bebolondítottak, /csak úgy szólók/ Ezeknek a hosszú felíratoknak akár az elején, akár a végén semmi értelme.

  Az hogy a rendezőt, meg a zeneszerzőt, szinészeket felnyomják ,az egy dolog, hisz az a lényege, a legközvetlenebbül az egésznek.
  Valaki jegyzi mondjuk aaaa: 756. sose látott munkásnak a nevét miután végigolvasta??? vet valamit a letba? Semmi értelme.

  Idegesít egyébként hogy kínoznak a Marvel filmek végén is, már mennék WC-re! de azért még várjam végig ezt az unamas felíratot, csak hogy láthassam a végi átkötő filmet.

 28. Engem kurv@ra nem érdekel a stáblista. Nem lehetne az, hogy a moziba kerülő verzión NINCS, otthoni verzión meg VAN stáblista?

 29. Nehogymár több mint 1000 vagy neadj isten 10000 ember nevét elolvassák egyesek, kajak nem hiszem el. Ki nem szarja le őket? Kifizettem a mozijegyet, fizetek a tévéért+netért amin, vagy amiken nézem ezeket a filmeket, olvasgatom a boxoffice-okat, hogy 10, 100 vagy 1000 millo dollárt csinált egy film, de amióta az eszemet tudom és nézem ezt a kibaszott beszélő dobozt pontosan tudom, hogy MAXIMUM a rendező és a főszereplők nevét jegyeztem meg természetesen nem mindig azokat sem, a többit ívesen leszartam és le is fogom, ahogy a közértbe vagy a mekibe sem érdekel a kiszolgáló neve, születési ideje, háttértörténete, nemi orientáltsága még az sem hogy fiú e vagy lány. Jól felbaszta az agyam itt pár ember aki tiszteletről papol…bazmeg EZ A DOLGUK!!!!

 30. mi van a stáblista alatt a moziban? AZONNAL halványan feltekerik a fényeket, hogy a sok zuzmó, aki nem képes a valagán ülni egy másodpercig se, ne törje nyakát a lépcsőkön. mi van, ha halvány fény van? senkit nem zavar a telefonod, ha előveszed.

  szóval mit csináljatok, ti élhetetlen népség, ha ki akarjátok várni a stáblista végét a plusz jelenetért, de nem akartok unatkozni: találjátok fel magatokat!

  kibaszott világ, az elkényelmesedett seggetek alá van tolva minden, a rapli az megy, mert plusz jelenet kell márisrögtön, de annyi nincs, hogy végigüljétek valahogy azt a szaros stáblistát.

  generációs szakadékot érzek!

 31. ez nem tisztelet, vagy jópofáskodás kérdése.

  az adott produkcióval bizonyos szerződésben álló embereket törvényileg FEL KELL TÜNTETNI a stáblistán. ebbe nem biztos, hogy beletartozik a kávéfőző stb, és őket nem is látni ott.

 32. Durvára igaza van az öregnek. Érdemes megtekinteni egy ’40 években készült film stáblistáját, azon sem csak annyi ember dolgozott. Mert aztán az nagy tiszteletadás ha fél milliméteres betűvel van kiírva a neved, ugyan már. Az udvariasságból eszméletlen könnyen lehet modorosság, és ami mostanság egy film végén szokott lenni (megjegyzem azért mert vagy öt stúdióval lehet ma már csak összehozni egy filmet) az már röhejes.
  Most itt lehet játszani a szenteskedő marhát, de egy embert se ismerek aki végig kibogarássza az összes nevet egy film végén és ez nem kényelmi kérdés, csak egy idióta csinálna belőle azt.

 33. Jo, nem erdekel, hogy hivjak a mekiben a kiszolgalot, vagy a tescos pultfeltöltöt. Enegem sem erdekel.
  Na de ki tart pisztolyt a fejetekhez, hogy vegigüljetek a stablistat.

  Mint ahogy abelh mondta, valoszinüleg jogi okai is vannak (bar az en szerzödesemben sosem volt benne, hogy a nevemnek meg kell jelennie), de soha senki nem mondta senkinek, hogy ott kell maradni, vegig kell olvasni es közben behugyozni.

  Miert nem azt szidjatok, aki a vegere rakja azt a kibaszott jelenetet, amit NEKED KURVARA MINDENKEPP LATNOD KELL!

  Valoban kurvara mindenkepp latnod kell?
  Nem.
  Akkor meg shut up and get the hell out of the cinema.

  Ha latni akarod azt a szar jelenetet, akkor majd letöltöd a warez verziot es megnezed vaze!

  Nehogy mar en legyek a hibas, hogy behugyozol, csak mert ott a nevem a vegen, nem pedig az, aki odarakta azt a fosszar jelenetet a film vegere.

  Amugy meg, ha nem vettétek észre, mar miattatok nincs bevezetö sem a filmekhez (azt is a vegen adjak), mert ilyen egoista parasztok vagytok es azt a par percet sem tudjatok kivarni, mert “te fizettél és azonna’ aggyá’ fímet vaze, különben pofanbaszlak, mert ismerem a jogaimat szaros 17 evesen!”

 34. Amúgy azt sem értem, ha végig tudtál ülni egy 2-2,5 órás filmet, és annyira nagyon érdekel a stáblista utáni jelenet, nehogy már plusz 4 percet ne legyél képes várni. Addig hallgasd a zenét, gondolkodj a filmen, vagy csak nézegesd a plafont. Ha meg nem érdekel, akkor pedig Hunnenkoenig-et tudom idézni, pofa be és takarodj a picsába. Senki sem kötelez semmire.

 35. Úgy látszik, Hunnenkoenig azért kapta fel akkor a vizet, mert ő is filmes területen dolgozik és most épp fikatenger zúdul ennek egy részére. :D

  Egyébként én is azok mellett vagyok, akik szerint baromi hosszú egy stáblistás jelenet és szinte a legutolsó pizzás fiút is odaírják már. A Tesconál se írják ki óriásplakátra a takarítós Mariska néni nevét. Meg most mi, kiírják e nevet és akkor mi van? Lehet menőzni az ismerősöknek? Ehh…

 36. egy percig nem gondolkoztam ezelőtt, hogy kinek van joga a filmvégi stáblistán megjelenni és kinek nincs, ha érdekelt megvártam, ha nem, akkor nem foglalkoztam vele, számomra nagyobb probléma, ha valaki oda szúr be egy extra jelenetet, mert ha a stáblistát akarom nézni, akkor nem akarom, hogy megszakítsák azt, mert akkor már egy más állapotban nézem a vásznat, ha pedig nem érdekel a stáblista, akkor valszeg külön kell megnéznem az extrát, mert nem maradok ott vigyázban ülve. de ez kb. csak annyira idegesítő, hogy megemlítsük egy postban és bólintsunk, nem pedig napokig rágódni rajta.

 37. Stan Lee üljön le és nézze végig A Gyűrűk Ura filmek bővített változatainak egyenként 10 perces credit-jét az utánuk következő 20-20 perces köszönetnyilvánításokkal! Az után a háromszor fél óra után meggondolja, hogy a képregényfilmek stáblistái hosszúak-e.

 38. Akkora hülyeségeket tudnak egyesek felhozni a kilométeres stáblisták mellet, hogy a székről lefordulok. Ha már kifizettem a jegyet had nézzem már meg moziban az extra jelenetet, amit nem muszáj, nem létszükséglet de a filmnézés sem az. De kurvára értelmetlen egy 15 perc (Bachstein honnan vetted azt a négy percet? Általában 3 track simán lefut a film végén, ami 3-4-5 perc között simán mozognak hosszban) hosszú lista végére berakni, mert ez abszurd. Aki ezt nem érzi át, abba vajmi kevés szociális érzék szorult.
  Lehet itt nyafizni, de fölösleges több ezer embert felsorolni mert senkit sem érdekel. Még azokat sem akik most annyira védik.

 39. Javaslom, hogy indítsunk petíciót a film végi stáblisták megszüntetéséért. Nem akarom a film után még legalább háromszor látni Chris Evans nevét, tisztában vagyok vele, hogy játszott a filmben, hiszen láttam benne. Akiket érdekelne, hogy ki volt a rendező, már a mozizás előtt tudják, az az öt ember az országban, aki pedig az operatőrre kíváncsi, nézze meg az imdb-n.
  Le a stáblisták rémuralmával, töröljük el őket együtt!

 40. In a film crew there are two kinds of best boy: best boy electric and best boy grip. They are assistants to their department heads, the gaffer and the key grip, respectively. In short, the best boy acts as the foreman for his/her department, responsible for the day-to-day operation of the lighting or grip department.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Best_boy

 41. Az a baj, hogy itt jópáran “túúl jo nevelést kaptak” azen kacarászni nagyon jólesik, ez kb olyan selyem hozzáállás, mint a vetítővásznat megtapsolni. /basszdmeeeg! :D/ olvastam már ilyenről is. De a te életed, úgy éled ahogy akarod a nagy jólneveltségedben kedves előzékeny emberegyedek. Kutyát nem érdekel, te dolgod mit csinálsz.

  Egyrészt nincs kedv behugyozni, másrészt azzal is számolj!! hogy én pl az Amerika kapitány utóbbi része után melegváltásban néztem rögtön a Need for speedet késő esti vetítésben, és bizony nem akartam lemaradni a film elejéről, csak azért mert a telibevert sose tudod meg kik azok háttérmunkások tucatneveinek szalutálsz a vetítővászon előtt. Kifizetted a pénzt, nem kevés pénz ez, ezért nekem JOGAIM vannak! és nem érdekel, jól írják akik ezt vallják mint én… Így is kapod a kuka-kóla reklámot meg a többi szírszat kéretlenül még a moziban a pénzedért is /nem ám a kereskedelmi fosparé csatorna ám, FIZETETT MOZI basszák meg… szégyen/ ezért én elvárnám ,hogy ne kelljen lekésni a másik film elejét, és látni akarom frissében ott a záró jelenetet is mégis. Ez van, 1500 forintért bocsássék már meg,hogy van ilyen igényem.

  Amúgy ha kiakadnál azon hogy egyszerre kettő filmet igeen? Van ilyen, szoktak lenni mozimaraton napok is, amikor kevesebbért több filmet is megnézhetsz ilyen laszt minut szarság ez, ilyenkor sem kellemes lemaradni bizonyos filmrészletekről az idegesítő időhúzások miatt.
  Na csak ennyit akartam.

 42. jut eszembe, reklám. miért nem az ellen lázadoztok? utoljára már konkrétan ott tartottam, hogy kimegyek a francba a teremből (Edge of Tomorrow) mikor még 15 perc után is egy újabb reklámot toltak be.

  az nem zavar senkit? csak az, hogy melósok nevét feltüntetik a film végén, amit ugye KÉPTELENSÉG végigülni? ugye akkor, ha van plusz jelenet a végén. mert amúgy senki nem kötelez rá senkit, hogy maradjon. én is csak a szinkronstábig szoktam várni.

  komolyan mondom először kezdem érezni, hogy baszki tényleg idősödöm. ami nem baj, a baj ez a követelőző, akaratos arrogancia, amit képtelen vagyok megérteni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.