Hétfő kérdése: mi jót vagy rosszat láttál a múlt héten?

Na most már igyekszem nem elfelejteni, rátetováltam a kezemre. Eljött az ideje, hogy beszámoljatok: ti mi jót vagy rosszat láttatok a múlt héten. A legjobb lenne, ha pár soros ajánlót vagy elrettentőt is sikerülne írni mellé, mert úgy izgalmasabb. Ki tudja, lehet miattatok néz meg valaki egy fantasztikus filmet, vagy kerül el egy katasztrófát. Vagy néz meg egy katasztrófát mert turista? Akkor is.

Részemről az Other Woman az abszolút befutó a rosszak közé.

human
írta
2014. 07. 07. 17:58
megjelenés
37
hozzászolás


37 hozzászólás a “Hétfő kérdése: mi jót vagy rosszat láttál a múlt héten?” bejegyzéshez

 1. A Nymphomaniac I-II ment le tegnap és nagyon élveztem az egészet. Végig feszült és izgalmas volt (a maga módján), aki szereti Triert az most sem fog csalódni. A kikacsintás az Antikrisztusra pedig hatalmas. Először féltem megnézni a sok vegyes és negatív kritika miatt, ezért is halasztottam eddig de szerencsére pozitív csalódás volt a film.

 2. The Baytown Outlaws: kellemes film sorozatos arcokkal telepakolva. Faék egyszerű gengszteres, gyerekrablós, motorosbulás, vérengzős, poénos film, amiben a 2 (3) főszereplő oltári jól hozza a lepukkadt, tanulatlan, de jószívű, mégis kegyetlen gyilkost.

 3. 300: Rise of an Empire
  Nagyon szenvedős volt, igazából semmi pozitívumot nem tudok kiemelni belőle, a csatajelenetek is rossszak voltak, legalább azt megcsinálhatták volna vállalhatóra.

  Pozitívum: Végre talán megtanulom, hogy ha nagyon sok kritika és ismerősöm mondja, hogy nem jó egy film, akkor lehet érdemes hallgatnom rájuk.

 4. A Bay láz miatt újranéztem a Sziklát és 7/10-ről 8/10-re váltottam az értékelést :) Remek akciók, emlékezetes zene, ED HARRIS ÉS SEAN CONNERY, tűrhető történet és feszesnek mondható cselekmény.

  Ma meg a Gladiátor volt porondon, mert zavart hogy egy pillanatot sem tudok felidézni ebből az agyon ajnározott filmből. Most már emlékszem. Nulla karakterek, közepes Russel Crowe, eszméletlen jó kardpárbajok, csúcsra járatott pátosz, torz értékrendszer, a történet éppen hogy hoz egy értékelhető szintet.

  Jöhetnek a kövek.

 5. Majd elferlejtettem: Raid 2. Kötelező datab. Nagyon bejött ez a lassabb lefolyású gengszterfilm, amit az akciójelenetek feldobnak. Már nem Bay az akció királya, hanem Evans.

 6. Hát, nem pont múlt hét, de “A merénylet – Szarajevó 1914”-et láttam legutóbb TV-ben. Remek film volt! Véres erőszak, öldöklés és csilli-villi CGI nélkül képes volt a másfél órára fenntartani a feszültséget a nyomozás menetével, a remek, korhű környezettel, és az egész jó színészi játékkel. (A főszereplő kicsit talán mereven, faarccal játszotta a szerepet, de abba a történelmi korba, meg feszültségbe belefért.)

  Nekem nagyon bejött, aki szereti a nyomozósabb, történelmi filmeket, annak csak ajánlani tudom, és ráadásul egész érdekes, talán provokatívabb kérdéseket is felvet a merénylet hátteréről, amiről én eddig nem is tudtam.

 7. Lord of the Rings 1-3
  Sosem láttam egyben az egész trilógiát, így beleszűkítettem 1 napba az egészet…egyszer mindenkinek látnia kell, természetesen :D

 8. Enemy (Jake Gyllenhaal) – Érdekes élmény volt, de nem pozitív értelemben. Egy filmet vagy végégnézek, vagy az első 10 perc után tudom, hogy nem nekem való. Na, ezt kb. 25 perccel a vége előtt lőttem le, addigra fogyott el a türelmem.

  Grand Budapest Hotel – Nekem tetszett, nagyon érdekes, hangulatos film remek színészekkel, finom humorral.

  A million ways to die in the West – Messze nem húzom le annyira, mint sokan, az első órája engem kifejezetten szórakoztatott, ha olyan hosszú lenne, kifejezetten szerettem volna. Onnantól viszont megindul az egész a lejtőn lefelé.

  In the blood – Az első próbálkozás Gina Carano akcióhőssé tételére (Haywire) nekem tetszett, bár az se lesz soha klasszikus. De tovább erőltették, és megpróbálták a csajt valami színészkedés-félére kényszeríteni, aminek az lett az eredménye, hogy az akciójeleneteken kívüli részek (tehát a film 95%-a) fájdalmasan rosszak.

 9. Raid 2, nekem már az első is tetszett, de itt még annak legfőbb hibáját is kijavította Evans, és sztorit is kapott a film. Ami ugyan a szokásos klisékre és már ezerszer látott dolgokra építkezik( merít rendesen pl A téglából, vagy akkor inkább a Szigorúan piszkos ügyekből), de még ezt is jól és izgalmasan teszi. Plusz remek volt még a Submarine is, ha valaki kedveli Wes Anderrson stílusát és a felnövés történeteket, akkor neki ajánlom ezt a filmet.

 10. The Raid 2 – remek folytatás lett.Bár a sztoriban nem volt két és fél órányi kakaó,de az akciók bőven kárpótoltak.

  Az idén 20 éves Forrest Gump:most először eredeti nyelven.
  Jobb volt így,de a magyar szinkron továbbra is zseniális.RMJV :)

 11. én a Casino, Nagymenők, Volt egyszer egy amerika filmeket ajánlom.
  De Niro, Liotta és Pesci, kell ennél több :D

 12. Transcendence:
  A fényképezés,rendezés szerintem nem volt rossz,ahogy az alapötlet sem,de maga a megvalósítás borzalmas volt,unalmas és vontatott. Látszott azért rajta Nolan kézjegye,szinte mintha az ő rendezése lenne,csak hát semmi tartalom.Sajnálom,nagyon elcseszték.

 13. Transcendence itt is. Reménykedtem benne, hogy a kritikák ellenére tetszeni fog, de tévedtem. A film elképesztően üres és semmitmondó.
  Az ötlet, hogy feltöltik egy ember tudatát egy meglévő MI “vázára” elég érdekes, de ebből semmit nem tudtak kihozni a filmben. Meg most komolyan: elszabadul egy MI és a kormány annyit tesz, hogy kiküld 5-6 katonát egy ágyút és 2 aknavetőt? Én olyan témák felvetését és megválaszolását vártam volna, mint hol ér véget az ember és hol kezdődik a gép, az emberi lelkiismeret ütköztetése a MI nyers logikájával stb. De egyszerűen semmi, nulla az egész.

 14. 300 A Birodalom Hajnala

  Hát ez nagyon gyatra volt, minden tekintetben.
  Az egyetlen értékelhető dolog benne az Eva Green kellemes megjelenése. Nagyon dögösen nézett ki minden jelenetben.

 15. Raid 2: Zseniális, 10/10. Nem volt rossz, hogy van sztori, de azért a film gerincét még mindig a csihi-puhi adta. No meg az a barmoi jó autós üldözés. Az utolsó jeleneteken pedig rendesen seggre lehet üllni, azok valami rettenet jól ki vannak találva és meg vannak “komponálva” :)

  Pompeii: Barátnőm akarta megnézni (vajon miért/kiért?:) Amúgy egy kapal trágya volt a cucc, pedig ez a Havas John gyerek szerintem egész ügyes gyerek, néhány jelenetlén úgy láttam ő se akarja ezt igazán.

  Lego Movie: írtak róla sok jót, gondoltam megnézem, nem vártam sokat. Nagyon tetszett. Ötletes, humoros volt és még tanulságos is. Ajánlom mindenkinek :)

 16. Így neveld a sárkányodat 2.

  Nekem az első rész is nagyon tetszett, legaláb 8/10 szinten, ez pedig ugyanúgy egy nagyon erős 8/10. A karakterek szépen meg vannak formálva, a történet faék de lefoglal, és nem téped a hajad az éktelen baromságoktól, az üzenet ezer éves (jó győzedelmeskedik a rossz felett, sors vs. szabad akarat stb.), de megállja a helyét, az animáció egyszerű eszméletlen, benne van a top 3-ban eddig animáció minősége terén, ÉS a magyar szinkron nem lett teljes hulladék!

  Nagyon ajánlom a megnézését, akár 3D-ben, mert azt sem rontották el. (21 éves korom létére imádtam, de a közönség soraiban ülő 5-6 évesek is odáig voltak. Akinek vannak gyerkőcök, nekik ez egy szuper élmény lesz.)

 17. 300 Rise of an Empire: egyet kell értsek az előttem szólóval, szinte értékelhetetlen volt számomra (pedig egyik látványfan ismerősöm nagyon odavolt érte, őszintén én nem jöttem rá miért…)

  Fehér isten: Nem volt rossz, de egy kicsit ettől is többet vártam. Pár dolog talán túlságosan is szájbarágós volt, nem teljesen éreztem a felszabadultságot(?).

 18. Pacific Rim – Nézhetetlen fos. Milliószor elcsépelt, ultragáz szövegek papírmasé karakterek szájából, nulla történet és feszültség. Őszintén csodálom azt, aki ezeket mind kiszűri, és azt mondja, hogy “váááá nagy robotok zúznak nagy gyíkokat, ez olyan jó!!”

  Beowulf (Zemeckis-féle) – Először csak a mérhetetlenül gagyi animáción döbbentem meg, azután meg azon, hogy rendezhetett a fantasztikus Zemeckis egy ilyen förmedvényt. Jolie-nak kb. 3 perce van benne, de azokat a részeket azért érdemes megnézni, mert őrülten vonzó.

  Green Lantern – Sokkal rosszabbra számítottam, így még azt is megkockáztatom, hogy szórakoztató volt (főleg a fenti 2 film után). 12 egy tucat eredetsztori, a szokásos séma szerint, de egy fasza karakter van a középpontban, és ezt néha egész jól ki is tudják használni (akár a humort, akár az akciókat nézve). Ajánlani azért nem merem.
  Ui.: Blake Lively gyönyörű benne.

 19. Transformers (a legújabb): halálosan untam, nagyon gáz mondatok voltak benne és a látványra is immúnis lettem. Részemről itt ért véget a robotfolyam.

 20. Az Androméda törzs (az eredeti 1971-es). Igazi klasszikus sci-fi, nem sok akciót tartalmaz, de végig izgalmas. A föld alatti bunker díszletei lélegzetelállítóak és a párbeszédek is meglepően eredetiek ahogy a szereplők csipkelődnek egymással. Sok-sok villogó LED, szobányi számítógépek, tipikus korhangulat :)

 21. The Raid 2 volt a tegnap esti műsor. Elsőre a hossza kicsit ijesztő volt, de gyorsan eltelt. Az akció most is durva mint az elsőben. A borongós hangulata, és a sztori is tetsztett hiába láttuk már párszor. A kamerakezelés és fényképezés sokat dobott az egészen. Laza 10/10 nekem.

 22. Gaten Ragnarok – Norvég kalandfilm 2013-ból, teljesen nézhető, érdekes, tűrhető CGI-vel és érdekes sztorival. Ajánlott!

  Oblivion – Cybercity – ’94-es “űrwestern”, amolyan indie cowboyok és alienek, mondanám hogy jó, de hazudnék :D A legborzasztóbb a műanyag-rubintszemű főgonosz űrgyíklény.

 23. Detektiv Downs-

  egészen borzalmas élmény volt, maradandóan leterhelt. Ez egy norvég-cseh komédia, egy down-kóros fickóról szól, aki magándetektívnek képzeli magát. Mígnem kap egy igazi megbízást. Egészen szörnyú, elcsépelt, klisés, erőltetett alkotás. Megpróbált nagyon humoros akart lenni, de kb annyira sikerült neki, mint a Disaster Movie-nak.

 24. Az év első felében kihagyott filmekből zárkóztam fel a héten.
  Női szervek, mérsékelten vicces de azért egyszer nézhető női buddy cop film, 5/10 ment rá az IMDb-n.
  3 Days to Kill, egész jó kis akciófilm, jó volt látni Costnert megint akció szerepben 7/10.
  I Frankenstein, a sok lehúzó kritika után teljes elvárás nélkül ültem neki, és azt vettem észre, hogy bár nem egy nagy film, egy percet sem unatkoztam rajta. Nézhető, látványos de tucatfilm, 5/10
  The Monuments Men, sajnos pont olyan rossz volt, mint ahogy a kritikákban írták. 5/10
  Moziban: Így neveld a sárkányodat2, hozta az első szintjét 8/10

 25. Én is beszállok a The Raid 2 Berandal istenítésébe, mert megérdemli. Nagyságrenddel jobb (de azért méhg nem tökéletes) történet, vadállati, iszonyat jól koreografált (bár néha túlhúzott, ez Evans hibája, minden filmjében elkövette), filmezett verekedések. Kicsit lassan indul, de nagyon jó lesz, megéri megnézni mindenkinek. 9/10

 26. Az új majmok bolygója külföldön volt szerencsém a premierhez,óriási volt a film!!

 27. the Assassination of jesse james by the coward robert ford: fantasztikus film, remek képekkel (deakins ugye). kicsit elnyújtottnak éreztem a végét de simán megérte a két és fél órát. pitt, c. affleck és rockwell is hatalmasat játszik.

  lego the movie: végre megtudtam nézni és azt hozta amit a kritikák is elmondtak. kicsit kiszámítható volt (srác képzelete) de jól megoldották azt is.

  rossz film nem volt a héten szerencsére.

 28. That Awkward Moment:

  Hányadék. 40 percnél kikapcsoltam, talán ez az első film valaha, amit nem néztem végig, egyszerűen borzalom, még Imogen Poots meg Michael B. Jordan sem menti meg pedig őket nagyon szeretem. Viccek nélküli vicceskednipróbálás, nem összeálló történet, 3 szerelmi sztori és random spannolós jelenetek sokasága. Teljesen érdektelen volt számomra az egész.
  1/10

  Ides of March:

  Beau Willimon színdarabja és forgatókönyve alapján készült. Ő kreálta az egyik kedvenc sorozatomat, a House of Cards-t, szóval őmiatta érdekelt. Amit a Doug csinál 100 percben, mintha egy HOC epizód lenne teljesen olyan szintű írással, történetvezetéssel és még a zenéje is hasonló. Olyan kiváló színészekkel, mint Ryan Gosling, George Clooney, Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti, Marisa Tomei és Jeffrey Wright.
  Ha valakinek bejönnek a politikai drámák, akkor ne hagyja ki.
  8/10

 29. Zombieland vs Eleven Testek…Nos az ekőbbi zombifilm…majdnem jó..decsak majdnem….én nem szakadtam meg a nevetéstől….nagyon nem…a másik…nos…NEM VÍGJÁTÉK!!!!!!a trailer átver….de nagyon…ha ezen túllépsz…hm…erős…3/4-es de ennyi…:(…

 30. Under the Skin

  A regényt olvasva tudtam, hogy nem lesz egyszerű menet. A megvalósítás minimalista, de magával ragadó. A nézőnek aktívan értelmeznie kell a jeleneteket, de ha egyszer sikerül kódolni ezek értelmét, akkor nagyszerű 110 percet kapunk. Lovecraft-rajongók előnyben.
  Scarlett Johansson remekel, és tényleg nem szégyenlős. :)
  10/8

 31. Táppénzen vagyok, tehát az elmúlt hét nekem:
  Harry potter összes, Basic, Egy becsületbeli ügy, Rockhajó, Carlito útja, Nagymenők, Halálbiztos,Lopott idő, Tomb raider 1-2,
  Prince of Persia, Super mario brothers, Nap könnyei, The butler, a mag, 12 years of slave, A szikla, Unbreakable, és 1 rakat Big bang theory.

  Asszem túl sok a szabadidőm…

 32. Enemy kurvajó.

  3 days to kill nekem tetszett, kicsit komolytalan, azt hittem komolyabb lesz azért, de érdekes keverék. Sokan szarozták, szerintem viszont nem rossz. Érdemes megnézni. Costner még egy ilyenben is tök jó volt, nekem szimpibb mint Neeson, csibészesebb.

 33. Kaze Tachinu/The Wind Rises

  Remek életrajzi film, az animációs eszközöket maximálisan az előnyére fordítva. Rendkívül érett alkotás, amit élvezet nézni. Ajánlom minden műkedvelő figyelmébe. Oscart megérdemelte volna…

  8/10

 34. Under the skint énis megnéztem, mivel Johirajongó vagyok. Ez a film csak Johirajongóknak kötelező talán, fotelbe bevágot magad, farok kézbe és úgy van olyan kb 5 percnyi élvezeti értéke az amúgy 1óra48perces filmnek. Egyébként dögunalom, kínozni lehetne vele olyan geci lassú, tényleg mielőtt az őrület kap el be is aludhatsz rajta olyan. Remélem valaki “vág” belőle egy 5-6 perces recskavideót, hogy ne kelljen újra végigtekerni ezt a…

 35. Under the Skin nálam nagyon meg fog maradni, még nagyon hosszú ideig. Tényleg lehetett volna kevesebb “üresjárat”, lehetett volna kevésbé vontatott de ettől függetlenül nekem nagyon működött. Igazából marha jól bemutatja, hogy mit jelent embernek lenni. Az is igaz, hogy nem rág mindent az szánkba, saját magunknak kell összerakni bizonyos jelenetek jelentéstartalmát (akadnak metaforák, igen) de viszonylag könnyebb ezt megtenni itt, mint más filmeknél, ha kicsit járatja az ember az eszét.
  Röviden összefoglalva “Artsy movie, a jobb fajtából”.

 36. Under the Skin itt is.
  Szerintem egyáltalán nem volt vontatott, de aki nem zereti az ilyen stílusú filmet, azt felesleges meggyőzni, és visszafelé. Nagyon jól volt tagolva, kifejezetten jó és egyedi élmény volt, velem van pár napja.

  A Blue Ruin is becsúszott, viszont ez már nagyon nem adta. Imádom az Out of the Furnace, No Country for Old Men, True Detective, vagy a fent említett Under the Skin sebességű és stílusú filmeket, de ez csak egy sima másolat volt, kb 1 sokkoló jelenettel, és tudom, hogy hétköznapi, de borzasztóan idegesítő főszereplővel.

 37. A héten toltam be a new kids turbo-t utána pedig a new kids nitrot. Agyatlan kreténség, nem mindenkinek javasolnám. A god bless america is most lett bepótolva. Lenyűgözött a minimalista szinten előadott társadalomkritikájával.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.