31 hozzászólás a “A Jurassic World brossúrája” bejegyzéshez

 1. Ez a Jurassic World mitől “world”-ebb mint a Jurassic Park? Ez is csak egy nagy parknak tűnik.

 2. Doomod, nekem is egyből ez jutott eszembe! De szerintem képtelenség, hogy ne legyen benne raptor, főleg mert korábban volt hír róla, hogy van a parkban raptor szakértő.

 3. A “Raptor” itt a Baryonyx lesz…ugyanis az előző filmekben szereplő “velociraptor” a valóságban kb 15 kg. lehetett, és egy közepes méretű kutya méretével rendelkezett. Az az állat, ami a filmekben volt, az inkább a Baryonyx, ami tényleg olyan lehetett, főleg ahogy a harmadik részben ábrázolták.

  Amit viszont nem értek, az az, hogy a Mosasaurust mi a fenéből klónozták…nem igazán szívták a szúnyogok a tengerben élő dinoszauruszok vérét…

 4. Bár annak se sok esélye lehet, hogy egy Pteranodon, vagy Dimorphodon véréből lakmározó szúnyog gyantába kövüljön…

 5. Lesz benne Raptor. Legalabbis ami a JP-JP2ben volt. kikerult egy foto amin az allat feje van egy raktarban a forgatason. Sotet zoldszinu a bore. Szoooval igen lesz Rapi :)

 6. Abban igazad van, hogy a valóságban sokkal kisebb volt a Velociraptor mint a filmben, de a többi hülyeség amit írsz. Azok a raptorok inkább a Deinonychus-ról lettek mintázva, nevének jelentése “rettentő karom” és kb 3.5m hosszúak voltak. Ez a leírás pedig pont passzol a filmekbéli Velociraptorra. A Baryonyx pedig nem Spinosaurus, de ezt el is mondják a 3. rész elején. A Baryonyx-nak nincs taraja a hátán, csupán csak a hosszú pofája és mérete miatt hasonlít a Spinosaurus-ra. Baryonyx az eddigi filmekben nem szerepelt.

 7. Akkor összefoglalva a kommenteket megint lesznek benne bazinagy dinok…
  én meg hatalmas mosollyal és elégedettségel lépek ki a moziteremből, ha nem lesz full cgi, hanem megmaradnak a bábúk.

 8. Scorpion82, pedig vannak igen régi, gyantába kövült rovarleletek. A gond az, hogy a DNS (és egyéb, szerves molekulák) a regényben és a filmekben állítottakkal ellentétben elég gyorsan lebomlanak, ezért lehetetlen dinókat klónozni ilyen eljárással.

 9. Még szerencse hogy a filmkészítők nem úgy gondolkodnak hogy “a valóságban ilyen nem lehetséges, ezért nem csinálunk róla filmet”.

 10. Ez a Mosausaurus vagy mi a seggem ez elég jónak igérkezik. EZ egy elég érdekes dinó.Emlékszem rá még régről képeken láttam. Szerintem tetszetős az “étlap”. Váróóós, nagyon vááárós!

 11. Rolee már leírta, amit akartam :D Amióta láttam VHS-en a Jurassic Park-ot 94 környékén, megvagyok fertőződve vele :) A mai napig hajlandó vagyok pénzt kiadni a legkisebb, de eredeti JP-s relikviákért, van már egy szép gyűjteményem :) Remélem ez a brossúra is a része lesz majd, de még az első részé sincs meg :S

  Nem tudom, a raptorok miért nem kaptak helyet a brossurában, de lesznek, hiszen Chris Pratt karaktere állítólag kifejezetten velük foglalkozik. Ami engem jobban aggaszt, hogy sem Brachiosaurus, sem Dilophosaurus nincs a listán. Viszont nagyon remélem, hogyha már lesz, a T-Rex is marad a régi kinézeténél és több lesz a robot, mint a CGI. Erre utalhat egy pár hetes hír:

  SPOILER! SPOILER START!

  Bryce Dallas Howard karja állítólag beszorult egy jelenet forgatása során egy dinoszaurusz szájába, nyilván nem egy Composognathus-éba :DD Szerencsére megúszta sérülés nélkül és miután kiszabadult, folytatták a felvételt.

  SPOILER END

  Viszont jelen állás szerint a Jurassic World nem képviselteti magát a Comic Con-on, ami nagy hiba lenne, mivel a következő COn-ra már kijön a film is. Bízok benne, hogy csak előrukkolnak valamivel. A korábbi hírekben lehetett hallani egy dinóról, ami képes álcázni magát, ez sem ördögtől való ötlet, hiszen az eredeti regényben is szerepelt egy hasonló tulajdonsággal bíró egyed. Viszont igazán nagyot akkor nőnének a szemembe az alkotók, ha valamiképp az eredeti Jurassic Park-ot is láthatnánk, a látogató központ romjait, vagy más, ismerős helyszíneket :)

  És még egy spoiler: a napokban felkerült a netre egy másik brossúra, ami az American Airlanes-al a parkba utazoknak készült, erről egy kép:
  http://cdn-static.denofgeek.com/sites/denofgeek/files/styles/insert_main_wide_image/public/4/57//jurassic_world_2.jpg?itok=P5ql_Yp4

  Vannak hiányzók a listán itt is. És egyéb érdekességek is.

 12. Lord: az az utolsó kép ebben a posztban is, wtf

  a raptorok lehet épp nem látogathatóak, mert kordában tarthatatlanok

 13. Nem tudom a Tyrannosaurus mellé minek kellett még két másik nagytestű húsevőt (Baryonyx, Suchomimus) behozni, nekem speciel már a 3. filmen sem tetszett, hogy a Spinosaurusszal “meggyalázták” a rexet. Van egy olyan érzésem, hogy itt is majd inkább az új fajokon lesz a hangsúly… Ha már mindenáron új ragadozó fajt akartak, lehettek volna kicsit könyvhűek, és tényleg berakhatták volna a “színváltós” Carnotaurusokat.

  És ja, miért nincsenek Dilophosaurusok? És vajon “compyk” (Procompsognathusok) azért nem szerepelnek a listán, mert azok kvázi szabdon járnak-kelnek majd a parkban, mint a könyvben (ahol elhangzik, hogy azért “gyártottak” jó sokat belőlük, mert minden dögöt eltakarítanak), vagy teljesen kimaradnak majd? (Kár lenne.) A raptorok kapcsán nekem is kb. az villant be, mint humannak, a könyvben is pl. külön karámban voltak, és nem is szerepeltek a brossúrákon, illetve a túraprogramban sem voltak benne.

  De bárhogy is lesz, csak könyörgöm, arról a hibrid fajról szóló pletykák ne legyenek igazak!

 14. Nem úgy volt az első filmben, hogy sok helyen volt hiányos a DNS, pont a degradálódás miatt, ergo jelenlegi állatok DNS-ével helyettesitették a hiányzó részeket. Épp ezért lehet pl a Raptor jóval nagyobb, mint mondjuk a való életben. Just sayin’. :D

 15. Neton: A regényben ha jól emlékszem Grant azt meséli Timnek, mikor megnézik a külön karámban tartott raptorokat, hogy éppen egy kis antirrhopust ásott ki, ami pedig egy Deinonychus (D. antirrhopus a faj latin neve), tehát már a könyvben is keveredik a két név és a két állat, ráadáásul a könyvben is akkorának vannak ábrázolva a raptorok, mint a filmeken, nem kutyaméretűnek, mint amilyenek valójában voltak.

  Állítólag a filmkészítők is azért maradtak a Velociraptor névnél, mert az hangzatosabb, mint a Deinonychus.

 16. A Mosaszaurusz nem hal, szaporodását ugyanúgy a sekély partközeli helyeken végezte tojással mint manapság a krokodil. Velociraptor nem létezett az a kicsi amiről beszéltek az Oviraptor, veszélyes tojáslopó. A köpködős, galléros Dilophoszaurusz szintén fiktív. A képen lévő “raptort” a brossúrán lévő Metriacanthoszaurusznak tippelem.

 17. Ja még annyit, hogy a Brachioszaurusz kihagyása teljesen logikus lévén hogy egy átlagos csorda kb. 4-5 nap alatt darálná le egy Nublar méretű sziget fullos növénytakaróját és ne feledjük hogy direkt klónoztak őskori növényeket a szigetre. A Triceratopsz pont azért volt anno dögrováson, mert befalt egy odakeveredett mai növényt.

 18. Kaoka: ? Mi az, hogy a Velociraptor nem létezett? A Dilophosaurusnál a méregköpködésre és a bőrgallérra valóban nincs bizonyíték, de maga az állat nem fiktív. A Metriacantosaurus pedig már a 4. nagy méretű húsevő lesz a filmben a T-Rex, a Baryonyx és a Suchomimus után.

 19. A “miért nagyobb a raptor” téma kapcsán jusson eszetekbe mit mondott Grant a 3. részben: ezek nem igazi dinoszauruszok, hanem mesterségesen létrehozott vásári szörnyek. :)
  Ha az emlékeim nem csalnak, a 3. rész másképp kinéző raptorjait is az InGen kísérletezésének eredményeként magyarázták, nem hiába voltak azok a Sorna sziget észak-nyugati részét a Spinosaurusszal együtt.

 20. FZOLI: Tudtommal a JP3-ban azért néztek ki kicsit másként a raptorok, mert időközben kiderült, hogy sok más dinoszauruszhoz hasonlóan rendelkeztek tollakkal is. Márpedig ha rendelkeztek tollakkal, akkor valószínűleg a madarakhoz hasonlóan akár színesek is lehettek, nem olyan egyszínű barnák, mint a JP1-ben.

  Kaoka: Ezt a sok marhaságot honnét vetted? :)

  1. A Velociraptor létező taxon, két faját is leírták már. Mindössze annyi, hogy filmen látható “raptorok” (ez egy gyűjtőnév a Dromaeosauridae család tagjainak megjelölésére) valójában (méretük, koponyájuk, stb. alapján) inkább Deinonychusok.
  2. Az Oviraptor csak nevében raptor, nem is közelebbi rokona a fent említett csoport tagjainak.
  3. A Dilophosaurus sem fiktív, ahogyan Ati7 is említette, csupán annyi, hogy valójában (ill. a könyvben is) sokkal nagyobb termetű volt, mint a filmen. A méregköpés valóban fiktív, de megalapozott fikció, ugyanis az állatnak nagyon gyenge volt az állkapcsa egy ekkora termetű ragadozóhoz képest.
  4. Lehet, hogy kihagyták a Brachiosaurusokat, viszont behozták az Apatosaurusokat, amik pont olyan nagy testű növényevők. Egyébként a “hogyan tarthat el egy kis sziget ilyen nagy testű nöyvényevőket” problematikája a második könyvben is felmerül, és meg is magyarázzák. Olvasd el, nem lövöm le a poént. :)
  5. A Triceratops (a könyvben Stegosaurus) azért betegedett meg, mert az emésztést segítő zuzakövekkel együtt egy mérgező növény bogyóit is véletlenül benyelte.
  6. A képen 100%, hogy raptor látható, csak kicsit zöldebb a színe, mint a JP2-ben.
  7. Kihalt növényeket nem “támasztottak fel”. (Mégis hogyan tehették volna?) A filmbeli jelenet (mikor Ellie egy levelet vizsgál) hülyeség, máig nem értem hogy’ gondolták ezt a jelenetet.

 21. kukulkan: Persze, ez volt a valódi tudományos háttér, csak gondolom próbáltak valami elfogadható magyarázatot kitalálni a filmen belülre is. :D Mondjuk nekem nagyon bejönnek ezek a színes raptorok. :)

 22. Wikipédiás műveltségű barátaim előtt le kell tennem a fegyvert. Egyébként a könyvben külön kiemelik, hogy Ellie szakirányát tekintve paleobotanikus. De nyilván az a baj, hogy én a régi fordítású, Michael Crichton Őslénypark című könyvét olvastam, és nem a filmek alapján készült színes, képekkel gazdagon illusztrált albumokat.

 23. Nem, nem, nagyobb itt a baj. Mert most akkor ki nyitogatja Mordorban azokat a kapuszárnyakat?

 24. Ha már annyiszor szóba kerültek a könyvek, valaki nem tud esetleg linket adni? Az elsőt elvileg olvastam, de nekem valahogy túl rövidnek tűnt… A másodikkal meg elakadtam, mer az meg valahogy túl szárazon indult…

 25. túl rövidnek? Egy elég vastag könyv, vagy arra gondolsz, hogy pörgött nagyon?

 26. Lehet én valami mást olvastam :D mondjuk én ebookot olvastam, de baromi gyorsan a végére jutottam még úgy is, hogy a hiányzó részeket pótoltam fejben a filmből… :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.