Podcast: Nyilvános vetítés 240: A maximális moziélmény?

Visszatértünk a szabadságról és csináltunk egy szétesett műsort. Azért reméljük jó lett!

Premierek: Távozz tőlem…
Trailerek: Exodus – Gods & Kings, Gone Girl, Into the Storm, Fury, Around the Block, Reach Me, Before I Go to Sleep, Foxcatcher, St. Vincent, Horrible Bosses 2., A Most Wanted Man
Egyebek: Heti remake – Disney élőszereplős filmek, Bűbáj folytatás, IMAX élmény, Heti SW, Majmok bolygója átkötő kisfilmek, Majmok bolygója making of, EX3: PG-13
Megtekintve: Fargo, The Other Woman, Snowpiercer, Afflicted, Transformers

Letöltés, iTunes, Shownotes, RSS.

10 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 240: A maximális moziélmény?” bejegyzéshez

 1. TF4 lezáratlan szálaihoz csak annyit: SPOILER Galvatron még él, nem tudjuk kik az Alkotók, Optimus elindult megkeresni őket..

 2. azért az under the dome öszehasonlítás a leftovers-el az fájt. ez nem ilyen egyszerû hogy “egyikben búra van másikban eltûnés, a leftovers kb. ezerszer minõségibb anyag, nem érdemli meg kb. azt sem hogy egy mondatban említsék az utd-vel.
  a másik meg hogy bár rég láttam a Breaking Bad-et, szerintem simán pörgõsebb a Fargo, a BB-nél talán csak a Rectify lassabb :)

 3. Attól tartok most sem tudom meg, hogy tudnak-e 4K-t vetíteni az Aréna-IMAX-ben, pedig már furdalja az oldalam egy ideje. :(

 4. A projektoros témához. Nekem kb. egy 3×2 méteres vásznam van egy 6 méter hosszú szobában. A projektor a vászontól kb. 5 méterre van, de lehetne akár közelebb is. Az új projektoroknál elég akár 2-3 méteres távolság is. Már 7 éve nézem igy a filmeket és eszembe sem jutna rengeteg pénzt kiadni egy nagy TV-ért. Egy full HD vagy HD ready projektor egy jó házimozival kiegészitve teljesen visszaadja a moziélményt. Sőt talán jobb is, mint másik 100 emberrel együtt nézni a filmet.

 5. A PG-13 témában, jobb példát tudnék mondani Bélának Luoise CK helyett. Képzelje el a Ponyvaregényt Drogok, káromkodás és vér nélkül…! :D

 6. Jeee új podcast:), már kezdtetek hiányozni! Ja, és jó kis adás lett ez!:)
  Ez az Expendables meg PG13ban…saját magát köpte szemen a koncepció. Fos lesz de azért megnézem:D

 7. jim455: Miután mind ezt mondjátok legyen nektek, de ettől én még nem érzem azt a hatalmas különbséget. Talán meg kéne néznem a Leftovers S01E02-t is? :)

  Nyílméregbéka: Ezen lehet hosszasan okfejteni, de én úgy érzem, hogy nem korrekt az ilyen összehasonlítás. Egyszerűen attól nem, hogy egy létező (régi) filmet, amit adott formájában ismerünk eleve nem tudunk elképzelni lightosabb verzióban, ill. nyilvánvalóan azt érezzük, hogy elveszítené az egyéniségét. Erre próbáltam utalni a Die Hard 4 kapcsán, hogy szerintem egy egészen jó film volt és nem hiányoltam belőle a vért és a káromkodást pedig ez egy franchise 4. része volt. Nem volt olyan, mint az első 3 rész? Lehet. De ez nem az első három volt, hanem egy következő. Az EX3 meg egy sohasem létezett dolog új epizódja. Szerintem simán lehet élvezhető, nem hinném, hogy egy filmet feltétlenül a káromkodás és a kifröccsenő agyvelő tesz naggyá, szórakoztatóvá. Emellett ebben az esetben akár igazatok is lehet, de nem írnám le előre a filmet.

 8. Bélának már azért megéri a podcast, mert minden évben ott tudja meg, hogy megmentették a Killinget :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.