30 hozzászólás a “JJ és az X-wing” bejegyzéshez

 1. Lucas ott van a forgatasokon egyaltalan beleszolhat barmibe is, az o megalmodott folytatasat csinaljak, ezt lehet tudni?

 2. Több helyen is megy a vita, hogy ez milyen vadászgép.

  Az X-wingnek és a Z-95-nek is 2-2 motorja van. Nem látszik, hogy szétnyitható X-szárny lenne, ugyanakkor két löveg van a mindkét szárnyvégen. Gyanús, hogy ez a kettő közti átmenet lehet, vagy módosított Z-95-ös.

  Vagy csak JJ be akarta gerjeszteni a rajongókat. :)

 3. Tökmindegy milyen típus, lényeg hogy látszik benne a 4-5-6 stílusa. Ez a JJ egy nagy forma. Már nagyon várom!!!:)

 4. Rimor, Lucas egy komplett sztorit álmodott meg és egy komplett sztorit is valósított meg, soha nem tervezett folytatást. :) Terjengett, hogy írt még 7-8-9-et is, de ez ugyanolyan mendemonda csupán, mint pölö a loch ness-i szörny és hiába mondta el maga Lucas is, hogy hülyeség az egész. :D

 5. Igazat adok az utánam szólóknak és szerintem is mindegy, melyik. A lényeg az instant boner amit eredményez.

 6. NonoNo
  Lucas már az első SW vászonra kerülésekor sztoriban, vázlatosan megírta a prequel és a sequel trilógiát, sőt még 10-11-12-t is kigondolt. Ha nem hiszed járj utána, ha ezután se hiszed nem baj, ne legyen vita tárgya. Angol nyelvű wiki hiteles és megbízható, nézz utána ott.

 7. ÁÁÁÁÁÁÁÁ most tiszta libabőr vagyok!! Legyen akármi én baromira várom!!!!

 8. zotty: Az a baj azzal a vázlattal (I-II-III) ,hogy végül csak vázlatt maradt. :)

 9. Erről a Z-95-ről nekem Han és Chewbacca Kesselre látogatása jut az eszembe a Jedi akadémia trilógia első könyvéből. Az ottani drogvezér ütött kopott hadseregének voltak ilyen régi “roncsai”. Az előző szívárgott hír is megerősít abban ,hogy vettek kölcsön 5letet ebből a könyvből már ha igaz a hír és nem kamu. Ugye az új fegyverre gondolok a napzúzóra ami szintén a könyvben van.

 10. zotty:

  Erről már sokat vitázott mindenki. De hidd el ,hogy nem írt ő semmit se. Vagy is ha írt anno valamit akkor az így nézhetett ki.

  Idő. 1991. G. Lucas.

  Star Wars:

  I. ŐŐŐŐ Anakint megismerjük benne és jó pilóta és Obi elkezdi tanítani.

  II. ŐŐŐŐŐ Anakin már harcolni is tud és szerelembe esik és csinál egy két rossz dolgot is.

  III. Anakin kezd átállni és a Jediket megölik. A császár győz.

  VII. Luke, Leila, Han új kalandba keveredik.

  VIII. A gonoszak új fegyverrel visszavágnak Luke, Leila, Hab menekülnek.

  IX. Rész. A Skywalker gyerekek legyőzik a rosszakat.

  Kb ennyit írhatott. És végül is igazad van ,mert tényleg írt. De ennyi erővel………..

 11. Már a kiszivárgott képeknél is ment a vita, ez az eredeti concept X-wing-re hasonlít a leginkább, amit meg bőven beszúrhatnak Headhunter és filmbéli X-wing közti átmenetként.

 12. Atyavilág!! Ez mennyire király! És főleg – ahogy chev is írta – hogy látszi a lepattogzott festék, meg hogy ütött-kopott-használt :D Amúgy nekem is kettényithatónak tűnik a szárny, de majd kiderül.

  A zenétől a mai napig libabőrös leszek, nem tudom, más hogy van ezzel :D

  Istenem, csak add, hogy jó legyen!

 13. zotty:
  1. Láttad te az I-III-at? Nem tűnt fel a rengeteg ellentmondás, amit sikerült belevinnie ennek a zseniális írónak (amiket aztán a IV-VI utólagos módosítgatásaival próbált csökkenteni)?
  2. Ha annyira előre gondolkodott, eredetileg miért simán “A New Hope” volt a címe Episode IV nélkül?

  Lópikulát álmodott meg Lucas előre nem az I.-XXII-őt…

 14. közben hivatalos twitteren megerősítették – az egy EP7 X-wing. innentől nincs vita, humannak volt igaza az elején. :D

 15. Mar 77-ben amikor megjelent, az volt az alap, hogy 9 reszre tervezte es interjukban is azt mondta, hogy azert kezdte a közepsö trilogiaval, mert abban tudott eleg akciot megvalositani ahhoz, hogy a nezök szamara erdekes lehessen.

  Akkori elmondasa szerint az elsö trilogia epitkezes, ezert kicsit unalmasabb, ezert nem alkalmas azzal kezdeni, ha egy nagy durranast akar.

  En ebben a tudatban nöttem fel a filmmel együtt, tehat valoszinüleg igaz. En moziban lattam premieren az elsö trilogiat.

  Az, hogy az 1-3 es 7-9 csak nagy vonalakban volt meg, az nyilvanvalo, mert az EP I-III egyertelmüen fercmü modern behatasok alapjan (klon haboru = klonozott katonak stb.).

  Összefoglalva, mindig is 9 resz volt tervezbe. Csak közepsö kidolgozva.

 16. 30 évvel játszódik a jedi visszatér után (elvileg) és az x-wing már akkor sem számított friss darabnak, hiszen az első halálcsillag elleni támadásban is használták. Persze lehet, hogy csak egy flashbackben tűnik fel, de egy kb. 40-50 éves vadászgép/konstrukció nem túl öreg a harchoz?

 17. És tényleg még mindig azon megy a vita, hány rész volt eredetileg betervezve :D
  Meg hogy milyen gép ez :D

 18. A vadászgépről: ez bizony nem egy köztes változat akar lenni, hanem egy X-wing Mark II, egy továbbfejlesztett modell. Sokkal karcsúbb, áramvonalasabb, letisztultabb formavilágú, mint az első trilógiában látott változat. Viszont a VII 30 évvel később játszódik, ezért a lepattant állapot – 10-20 éves lehet már a film idején.
  Zseniális ötlet volt egyébként megidézni az eredeti McQuarrie designt, az is sokkal elegánsabb volt a filmben megvalósítottnál a sok ívvel, amit szinte mind szögletesre cseréltek; de ez jobban illet a lázadók szedett-vedett bandájához. Egyébként az eredeti Darth Vader sisak is sokkal letisztultabb volt, de ott sem mondanám hogy a filmes változat rosszabbra sikerült volna…

  Viszont ami a nagy terveket illeti… Réges-régen, egy távoli galaxisban egy nagyon elszánt SW rajongó nekiállt és összekapart minden létező információmorzsát az első trilógia születéséről, és írt belőle egy könyvet:

  http://secrethistoryofstarwars.com/

  Ez a végső szó a témában, akinek van elég szabadideje annak csak ajánlani tudom mind a könyvet, mind a weboldalon elérhető írásokat.

  Akinek nincs ennyi ideje, azoknak meg az összefoglaló:
  Ordas nagy kamu az előre megírt sztori úgy ahogy van :)

  A New Hope összes forgatókönyv változata elérhető, és azokból meg a többi írásból szépen fel lehet építeni a valós történéseket, és az egész alkotói folyamatot is. Lucas eredetileg csak egy filmben gondolkozott, Vader nem volt Luke apja, a lista végtelen. Sőt, a második trilógia nagyon sok NH ötletet újra felhasznált, az egyik korai változatban szerepelt például egy bizonyos Mace Windu nevű karakter.

  Lucas egyszerűen csak nekiállt az SW mítosz köré még egy mítoszt építeni a valóságban, és az évek során egyre tudatosabban írta át visszamenőleg a történelmet. Komoly elszántsággal és kutatómunkával lehet csak lebuktatni, ezt a fent említett SW rajongó pedig becsülettel el is végezte. A valóság azonban mégsem annyira illúzióromboló, sőt szerintem sokkal inkább lebilincselő sztori, az alkotó elme diadalának története, amihez hozzátartoznak a sikert megelőző tévutak és kétségek is.

  Szóval bocsi mindenkitől, aki itt 9 részes saga meg hasonló hitekben élt, de tévednek ;)

  Bónusz kérdés a végére: kinek volt még a nyolcvanas években olyan osztálytársa, akinek megvolt otthon videón a következő három SW film, csak fekete-fehérben? :D

 19. “What is it ?

  Dedicating to exploring Star Wars history with original research, this site is meant to supplement the highly-praised book of the same name with original essays. The Secret History of Star Wars has been published since 2008 by Legacy Books Press.

  But what is the book about? Culled from over 400 sources and filled with quotes from people such as George Lucas, Gary Kurtz and Mark Hamill, The Secret History of Star Wars traces all the way back to 1973 to examine how the first 14-page treatment that began the series came to be and was slowly built, draft by draft, year by year and movie by movie. Covering a period of over four decades, you will discover how George Lucas got his ideas for the original film, how Darth Vader was made into Luke Skywalker’s father in 1978 and forever altered the arc of the story, what happened to the infamous third trilogy in the series and how the prequel stories came to be. The book also reveals the style and method of Lucas himself and how his personal life affected and shaped the story, for better and worse.This is a book which challenges many legends surrounding the series and places the films in a new light. For those who think they know everything about the series, prepare to be surprised!”

 20. De ha ep7 x-wing akkor mitől ütött kopott? Az x-wingnek van asztrodroidja. Ez csak felesleges porhintés megint, mert amíg ezen háborúznak a fanboyok addig sem lógnak a szomszéd hegy oldalán szuper teleobjektíves fényképezőgépekkel.

 21. Különben is inkább puncsoljunk a Bélánál, hogy benne legyünk a 20-ban ha ő nyeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.