Hunger Games: Mockingjay – Part 1-előzetes

Akkor lássuk, hogy a 200 oldalas könyv kettészedésének első darabjába miket tettek bele. Ha jól számolom 2 akciójelenet lesz, abból az egyiket el is kezdték tolni. Természetesen Lawrence visszatér, ezen kívül Hoffman egyik utolsó szerepét is itt láthatjuk.

19 hozzászólás a “Hunger Games: Mockingjay – Part 1-előzetes” bejegyzéshez

 1. Kötekedni fogok, mert maga a film dolgozik 200 oldalból. A Kiválasztott c. könyv 420 oldal :D

  A filmet várom nagyon, de ez az előzetes eléggé félrevezető.

 2. hogy ez mennyire lapos… az első jó volt, a második rettenet üres, ez meg pont olyannak néz ki, mint a második.

 3. Osztom az előző véleményét! Semmi extra! Lehet a könyvek jók, de a filmek! Mészárlás ezerrel! Pár gépfegyveres kinyír mindenkit, eredeti! De gondolom még így is az ellenállás győz a jelenet végén! :D

 4. ez valószínűleg kicsit vontatott és unalmas lesz, de ha a 3. könyv második felét egy az egyben átemelik a következő részben, akkor az biza combos lesz.

  Ez lesz a Hunger games Két tornya egy jó kis akcióval a végén, de egyébként hosszan elnyújtott expozícióval a zárásra kihegyezve.

 5. Halomra lövik őket az erdőben. De páran felmásznak a fára. Ja az majd biztosan segíteni fog. Ott sérthetetlenek leszenk haha :)

 6. mondjuk a könyvekkel is így volt. nekem ez a harmadik rész már egyáltalán nem tetszett. erőltetett, fantáziátlan volt.
  és a film is ilyen a trailer alapján.

 7. Ez a Hunger Games egy akkora gyökerseg… elöször vagy 3 vicces feldolgozasat lattam, aztan megneztem az eredetit es azt hittem, az a negyedik vicces feldolgozas.

  Hihetetlen, hogy emberek ezert rajongani tudnak…

 8. abelh: Ebben igazat adok, annyi különbséggel, hogy szerintem nem az egész második fele fog jól kinézni, hanem inkább csak a harmadik negyede :D Az kellően akciódús, plusz szomorú is lehet. Az utolsó negyede viszont megint csak nyavalygás, unalom, nem mellesleg egy fejezetben összecsapni azt, ami a sztori második főszála (a szerelmi háromszögre gondolok), számomra eléggé csalódás volt, mert akkor a francnak szólt erről (is) a három könyv?

  Remélem ezt pedig feldobják majd valahogy, mert ez a része is elég vontatott volt.

 9. Fura,hogy kinek mi jön be.Nekem a Divergent,meg az Alkonyatok nem tetszettek,de ez nagyon.
  Pedig ennek az alapja is csak egy ponyva a Young adult regények tengeréből.

 10. Engem csak az ábrándít ki és példának hozom fel az alkonyat 4. részét amit szintén két részletben adagoltak be …
  Hogy a filmek rovására mennek azzal hogy minnél több pénzt sajtoljanak ki egy könyvből :(

  De nem véletlen, leszarják a nézőket mert úgy vannak vele hogy több kötete úgy se lesz a közeljövőben (nem az írónak, hanem az épp aktuális sztorinak).

  A Harry Potter 7 az egyetlen kivétel, ahol talán elfogadható volt hogy ketté szedték.

  De pl. a HOBBIT is eredetileg 2 részesre lett tervezve, ami szerintem kurva jó és pörgős részek lettek vna. De rájöttek hogy lehet ezt még 3felé is szedni. Bevétel szempontjából kihagyhatatlan fogás volt szerintem … De a film élényt nálam csúnyán lerontották :(

 11. @Piemaker: nekem a Divergent bejött, pedig tudom, hogy az is ifjusagi regeny alapjan keszült, raadasul egy többek szerint eleg ostoba, de mindenkeppen elettapasztalat nelküli huszoneves lany irta, mint elsö müvet, megis sokkal felnöttebb a hangulata, mint ennek a vadbaromsagnak.

  Azon is lehet vitatkozni, mennyire dilettans, csak nem erdemes.
  Ezen meg nem kell vitatkozni, mert ez annyira üres, hogy nincs min vitatkozni.

  Az alkonyatrol nem tudok nyilatkozni, mert azt 5 percig birtam, igy sose lattam, de feltetelezem, hogy a maga nemeben több mondanivaloja van, mint ezeknek, csak en sosem fogom megtudni, hogy mi az.:-P

 12. andus:

  sz*rom le a szerelmi háromszöget :) legyen a film legalább fele fasza akció és kész.

  Ez a szerelmi háromszög lejáratott téma az Alkonyat féleségek miatt, ha van egy kis eszük, akkor nem fogják túllihegni (hiába központi téma a könyvben is), főleg, hogy nagyobb tömegeket mozgatott meg a film, mint amivel kalkulálhattak és biztos nem a béna románc miatt.

  Lawrence akármit csinál, Katniss lesz az egyik leggyengébb szerepe / alakítása, mellette Thor öccse, meg a nyomi, félrecastingolt Peeta…kukába vele, pörögjön az action :)

 13. Nem értem, hogy miért lett félrecastingolva Peeta! Ha azért, mert alacsonyabb színész, az hülyeség, mert a filmekben szerintem egyáltalán nem látszik, hogy alacsonyabb lenne Katnissnál. És egyébként Tom Cruise sem egy langaléta! Mégis jó filmjei vannak!

 14. abelh:

  Hidd el, én is leszarom, csak idegesítő, hogy akkor a francnak kellett vele végigszenvednem a könyv végéig, miért kellett a nyavalygást meg az érzelmi intelligencia alsó szintjét is alig verdeső Katniss gondolatait olvasnom, amikor a végére kiderült, hogy “ja, igen. ezt az elején is tudtam, jó ez így, nekem végül is mindegy.” Bár ez is csak az érzelmi intelligencia hiányát mutatja.

  A leggyengébb és legrosszabb szála volt ez a könyvnek, és pont azért idegesít, mert egy ilyen lezárással hagyták volna inkább az egészet és a könyvben lefestett világról pedig többet kaphattunk volna. Ja, hogy YA, sorry :)

 15. Osztja az észt itt a sok hozzáértő. Azért szedték ketté, mert a befejező első részben elmagyarázzák a dolgokat, felvezetik a drámát (ala Potter) majd a második részben jöhet az akció. A könyvben is így van, nem kell izgulni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.