22 Jump Street: say something cool!

Nem annyira panaszkodni akarok, de néha rossz tudni dolgokat előre. Például a 22 Jump Streetnél mindenhol azt olvastam, hogy méltó folytatás, így elég nagy csalódással jöttem ki a moziból, amikor kiderült, hogy mégsem az. A hazai bemutató eltolásának átka. Persze vannak benne poénok, és nevettem párszor, de nem ütött annyira, mint az ügyosztály előző címe.

a 22 jump street egyetemistái: Jonah Hill;Channing Tatum

A pozitívumokkal kezdeném, ebből is azzal, amikor a Screamhez hasonlóan kifelé poénkodnak a folytatásokról a szereplők. Leginkább azzal viccelődtek, hogy mit várnak az emberek egy folytatástól, de teljesen meta szinten. Ennek az összeadva 5 percnek minden pillanata arany.

Ezen kívül még jó volt, hogy egyetemre mentek a srácok, de még ott is kilógtak kicsit a kinézetükkel, Ebből is jött pár poén. Na meg ismét hatalmas cameo jutott a végére, bár a 21 Jump végére jobban illett, akiket oda szereztek a készítők. Plusz még remeK volt amikor Tatum körberöhögte az irodát, ott borultam. És akkor ennyi.

Összességében sokkal kevesebb poén, látványosabb (bár “elfogyott pénz” közben) akciójelenetek és helyszínek, de ahogy kifelé is poénkodtak vele, ez csak az elvárások betartása, mégha ironikusan is. És egy vicces bunyót kivéve borzasztó ötlettelen az egész. Néha fájt is, hogy feltűnt egy mosolygósabban jelenethez passzoló zene, aztán rögtön vissza is váltottak a tucat akciófilmes “pörgős” szarra. Nem tudom más szavakkal jellemezni ezt ami szólt.

a 22 jump streetesek egy furcsa járműben menekülnek

Hosszan lehúzni nem akarom, de a 22 Jump Streetet összességében kicsit untam. Persze megkerülhetetlenül nagyobb elvárásokkal ültem be rá, ez alatt azt értem, hogy minimum a 21 szintjét vártam, és így csak még fájóbb csalódás lett, amikor azt sem ütötte meg.

14 hozzászólás a “22 Jump Street: say something cool!” bejegyzéshez

 1. Nekem nagyon bejött a film, főleg a legvége, életemben nem láttam ennyire jó stáblistás jelenetet.

 2. Adom a stáblistát :D Én az egész filmet nagyon szerettem, került bele pár kínos poén, de annyi baj legyen. A Hill-Tatum páros fenomenális, különösen Tatum poénjai találtak be nálam.

 3. Kritika után vágatlan dvd verzió jobban fog ütni, mert -1 elvárással ülök majd neki. Köszönöm.

 4. Kicsit én is többet vártam, de átlagfilmnek elment. Az end credis viszont nagyon jó volt, utoljára a Végső állomás vége tetszett ennyire.

 5. Pár vicces jelenettől eltekintve, csalódtam a filmben. Nem volt igazából rossz, de nincs meg a késztetés, hogy én ezt valamikor is újra látni akarjam.

 6. Szerintem jó kis film volt, nekem tetszett. Én is az irodai jelenetet meg a stáblistát emelném ki:D

 7. Hat a cikket olvasva en ezt “hallottam”:

  Szar volt, de az a resz jo volt, de igazabol uncsi, kiveve azt amikor… de amugy nem valami jo, de annala jelenetnel jot röhögtem stb.

  Szoval ugy latszik megis jobban szorakoztal, mint a filmek 90%-an, szoval lehet, hogy inkabb csak nem mered bevallani, hogy tetszett, nehogy meg veletlenül azt higgyek, hogy a zakot meg a selyemsálat csak felvagasbol hordod…

  Szerintem nagyon jo volt es en bizony nagyon jol szorakoztam rajta es minden percet elveztem.

 8. lol hunnen hagyjuk már ezt a baromság levezetést, az első részre több pontot adtam, ott hol volt a zakó? a múltkor a trailereknél sem volt igazad, ahogy most itt sincs. Kevésbé élveztem mint az első részt, de voltak jó pillanatai, csak gondolom akkor a kötekedő imidzsed romlana, ha nem értenéd direkt félre

 9. Szerintem hozta az első film szintjét, igaz, jobb nem volt nála, de mindenképp szórakoztató lett.

 10. Szerintej se volt valami nagy durranás, én is csalódtam. Első résznek egyáltalán nem érte el a szintjét… ha lesz kövi, akkor arra remélem összekapják magukat bár a boxoffice-főbb kritikák alapján erre nincs okuk… :/ a stáblista tényleg fasza volt :D

 11. Tegnap láttam. Gyengébb mint az első, volt 1-2 már már feszengősen ez minek? jelenet, viszont tényleg pár helyen sírtam a nevetéstől (iroda ugye, vagy a stáblista) összességében tetszett, mert még mindig picivel az átlag fölött van kategóriájában, de a 21hez képest gyengébb.

 12. Nekem is egyet kell értenem, az első rész hatalmasat ütött, ez simán csak egy általánosan korrekt szintet hozott. Talán az akciójelenetek egy kicsit jobbak voltak, a kikacsintások is nagyon adták, a fura verekedős jelenet egyedi volt, de sajnos elég sokszor éreztem azt is hogy ez vagy az túlságosan el van húzva. Elképzelhető, hogy egy kicsit feszesebbre vágva jobban ütött volna, de az is lehet hogy csak az első rész tette túl magasra a lécet. Mindenesetre várom a folytatást, a Lego film kimondottan tetszett, szóval miattam akár maradhat is a rendezőpáros, csak kicsit szedjék össze magukat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.