Ez történt a PG-13 besorolással

Mindenről Timberlake tehet, meg a hülye szülők. Amúgy baromi érdekes összeállítás arról, hogy miért is született a PG13 besorolás, régen milyen jelenetek voltak simán ilyen filmekben (meg fogtok lepődni!), és manapság milyen káros hatásai vannak. Előkerül az Expendables 3, Indiana Jones és még sok más ismertebb példa.

human
írta
2014. 09. 06. 04:00
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “Ez történt a PG-13 besorolással” bejegyzéshez

 1. Az tényleg egy nagyon fura tendencia, hogy az erőszak (lövöldözés, kivégzés) belefér egy filmbe, viszont a szex és az alkohol tiltott téma. A 3 közül vajon melyiket bünteti a törvény? Persze, hogy az, amelyikkel mostanában tele vannak a 200 milliós projektek. Nem azt mondom, hogy ezt nem kellene ábrázolni, de legalább következetesen csinálják már. Egy gyerek ne higgye el, hogy semmi baja nem esik, ha zuhan 6 métert. Lehet azzal jönni, hogy a film legtöbbször nem a valóságban játszódik, de nagyon sokak nem tudják ezt a helyén kezelni.

 2. Play: nem pont ez a videó lényege, hanem hogy régen egy lightosabb tinifantázia simán belefért, 1 cici ott egy jl cápatámadás amott, de idővel a pg13 nagyon átalakult és az R pedig még inkább tabu lett a stúdióknak. Plusz az R besorolás is hibás, mert a film témáját tekintve kéne besorolniuk, nem az alapján, hogy van benne 10 felnőtt káromkodás.

 3. Valami ilyesmiről írtam pár mondatot a pár nappal ezelőtti Die Hard poszterhez fűzött kommentemben.

  De a lényeg elhangzik ebben is: Ha egy film felnőtteknek szól, akkor azt nem feltétlenül lehet PG-13-ban elmondani. És ezt kéne tudomásul venni, mert egész egyszerűen nem szólhat minden film mindenkinek és minden korosztálynak, mert akkor gyakorlatilag nem szól senkinek. Mondjuk ezt a teljes mondanivaló-nélküliséget elég jól tetten lehet érni manapság.

 4. FPM! :D

  Hogy a fenébe nem tűnik fel a döntéshozóknak az a nonszensz, hogy manapság már kevesebb van megengedve egy PG13 filmben, mint régen egy PG-ben???? Legegyszerűbb lenne eltolni eggyel a besorolásokat – kis túlzással persze -, és kb. mindenki boldog lenne…

 5. Haha a FPM szabalyrol eloszor a Be Cool-ban hallottam Travoltatol:
  “Do you know that unless you’re willing to use the R rating, you can only say the F-word once? You know what I say: Fuck that. I’m done.”
  :)

 6. Épp ez a baj ,hogy felnőtteknek szóló filmekből csinálnak pg13-at. Most nekem senki se mondja azt ,hogy egy cici villanás és egy kicsi vérpatronos lövés találatot nem tud egy 13 éves feldolgozni?

  A legjobb példa a World War Z. Ilyen ha egy felnőtteknek szóló film pg13.

  És itt a új Dred bíró. Mennyivel jobb ,hogy nem pg13…

 7. Ó, azok a tanya robertses klasszikus jelenetek… miről is szólt a videó?

  Tréfát félretéve sok igazság van benne.

 8. Álszent ez az egész. a neten a kisgyerek is azt néz meg kb amit akar, a tv is ontja magából a “fertőt” a gamek is elég erőszakosak, zenék klippjeiről szövegeiről nem is beszélve, ami annyira nem feltétlenül baj, a szülőknek kéne kicsit figyelni a gyerekekre, beszélni velük az emberek régen is sok erőszakkal találkoztak (számos példa a videóban ugye) mégse lett mindenki sorozatgyilkos szatír. csak most a studió erre a nemes dologra, az ifjú lelkek védelmére hivatkozva pg-13al szélesebb rétegetől remél pénzt. Aztán végül bukik a film, mert katyvasz, szív a néző, mert nem kapja a várt szórakozást, és sokszor az alkotó is, mert megfojtják a szabadságában. remek rendszer (Y)

 9. Azert azt nem gondolom, hogy a studiok lelkiismeretere (hi-hi) kellene bizni a besorolasokat, mert nem valoszinu, hogy az erintettek rajongananak a “lehetosegert”. Meg visszafogottabbra vennek a “durvulast”, tartva a “lelki karokozas” perek ozonetol, hiszen akkor mar nem lehetne az MPAA-ra mutogatni.

 10. én 6 évesen láttam először a gonosz halottakat
  most meg a széltől is óvják őket, persze inni meg dugni azt tudnak.
  másfelől szerintem károsabb ha azt látják egy filmben, hogy valakit lelőnek és az vértelenül összeesik mintha látnák, hogy milyen következményekkel jár is a valójában

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.