Heti mozibemutatók: október 2.

A héten bőven lett néznivaló, most ellensúlyozzák az előző premiereket? A Holtodiglan az világpremier, kinn még nyit a Nic Cages pilótás vallási Left Behind, arról nem gond, hogy lemaradunk szerintem.

  • Holtodiglan (Gone Girl) – Fincher thrillerje Ben Affleck főszereplésével, elvileg jó, gondolom páran jöttök velem.
  • Lavina – egy férfi a családja helyett magát menti, utána kénytelen ennek a következményeivel szembenézni.
  • A séf (Chef) – csak teli hassal menjetek a filmre, már írtam róla, ha bővebb ajánló kell, mindenképp javaslom a megnézését.
  • Viktória – A zürichi expressz (Viktoria: A Tale of Grace and Greed) – egy magyar örömlány Svájcban, kemény drámában a valóság?
human
írta
2014. 10. 02. 13:41
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: október 2.” bejegyzéshez

  1. A Lavináról azt írták, hogy a film egyik célja, hogy megnövelje a válások számát… elgondolkodtató.

  2. Nincs már egy olyan film, hogy “Holtodiglan”? Megtehetik ezt, hogy több nem kapcsolódó filmnek ugyanaz a címe?

  3. A Gone Girl zseniális… Azt hiszed, tudod, mit tartogat számodra, de garantálom, hogy nem… Én még csak a könyvet olvastam, de az alapján kötelező! A Lavina úgyszintén nézendő, bár nekem annyira nem rabolta el a szívemet, mint sokakét. Mindenesetre érdekes thriller.

    Egyébként a Gone Girl-ről mondta Fincher, hogy válásokat remél tőle, de csak poénkodott a maga sötét módján… A film valódi Fincher alapanyag.

  4. Szerintem nem mondott hülyeséget Fincher…Tökéletes képet kapsz arról, hogy hova fajulhat egy elcseszett kapcsolat!

  5. A Gone Girl nagyon jó lett, bár nem olvastam a könyvet. 8/10
    Idáig nálam Rosamund Pike kb John Cusack ketegóriában volt ami azt jelenti, hogy minek adnak neki szerepeket, mert pocsék színésznek tartottam ahogy Cusackot is de ez után simán oscar jelöltként is el tudom képzelni őt.

  6. OMG…. ha feszültségi faktort nézzük, akkor a Gone Girl üt mindent!
    Most jöttem haza, szóval friss az élmény, de csak ajánlani tudom 10/10 ;)

  7. -Atyaúristen.Fincher és Pike akár egy Hitchcock/Grace Kelly kapcsolat is lehet.Ilyen az amikor egy ászhoz kerülnek akár modellek.

    -Remélem a Fury bemegy a kapuba(300 millió),mert egy furcsa helyzet állt elő.Az emberekre fogják hogy nem kell háborús film,közben csak a Fincher,Cameron(az elit kell hozzá)mert most lehetne jól megcsinálni az egészet és nem csak dokumentum 60 percben,mert abból azért folyamatosan megy a gyártás.

    -Csak megemlítem hogy a díjakra minden idők egyik nagy mezőnyét várják a kritikusok.

  8. Bocsánatot kérek magamtól, amiért olyan hülye fasz voltam, hogy bedőltem a “teljesen új végződést írnak a filmhez, mint a könyvhöz” marketing bullshitet. A film természetesen bejött, de ez kibaszás volt az olvasókkal szemben.

  9. A Gone Girl az év egyik legjobb filmje, ez biztos. De azoknak, akik olvasták a könyvet, fog egy kis keserű szájízt hagyni, mert ők tudják, hogy ebben a történetben több volt. Plusz csalódás volt, hogy nem volt a végén változtatás (csak minimális eltérések voltak a filmben). Jópár fontos a könyvben olvasható motívum kimaradt, ami magyarázható azzal, hogy így is több, mint 2 órás film, amiben nincsenek üresjáratok. Na de akkor is… Azaz érzésem volt hogy Fincher nem merte bevállani a 100%-ot, megelégedett a biztos 90-el. De ezek mellett is szenzációs volt.

  10. Azzal kezdem, hogy bírom nagyon a Fincher filmeket és most daráltam le a House Of Cardsot is, DE nekem baromira kiszámítható volt a Gone Girl. A fordulatok és az apró poénok is. A naplós dologról a Tökéletes trükk szintén naplós elbeszélése ugrott be (azt a filmet nagyon szeretem). Az ilyen típusú filmekre mindig próbálok úgy tekinteni, mint egy fikció és nem azt nézni, hogy mennyire valósághű, de SPOILER a vége, hogy megússza a csaj, annyira elképzelhetetlen számomra, annyi tényező van, ami a bűnösségét bizonyítja, hogy ezektől nem tudok eltekinteni. SPOILER VÉGE És feleslegesen volt ilyen baromi hosszú is. Valszeg velem van a baj, mert sokan dícsérik, de számomra csak a legeleje hordozott felszültséget, azután hosszú szenvedés következett :S

  11. Gone Girl összességébe vége az év csalódása. Ígéretesen indult, de a végére minden realitást és logikát nélkülöz. Persze-persze, kellenek a rendhagyó befejezések, de legalább igazítsák hozzá az előzményekhez és a világhoz amiben játszódik. Utalok a felettem lévő boneyardra is. Ha elveszem a kiváló beállításokat, és Trent Reznor zenéjét akkor úgy zuhan B kategóriába ahogy meg van írva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.