Blockbuster watch: Gone Dracula Judged

A hétvégét a Gone Girl nyerte, méghozzá a második hetével. Azt hiszem ennyi, a WOm beindult. Az első hétvégéjén 37,5 milliót hozott odakinn, a másodikon pedig 26,8-at. Ez már ránézve is példásan alacsony csökkenés, -29%, a szokásos -50% helyett! Összehasonlításnak: a szintén múlt héten kezdő Annabelle, ami az első hétvégéjén alig valamivel maradt el a filmtől, 56%-ot esett. Világszinten 140 milliónál tart a Gone Girl. Fincher megcsinálta, meg ilyenek. Lesz kritika is ma végre.

Aztán a hétvégén valami Dracula Untold is nyitott, ami a film sztárját és reklámkampányát elnézve nem meglepő módon csak 23 milliót akasztott Amerikában. Ellenben a világpiacon már 86 milliónál jár. Ezek nem is olyan rossz számok egy ilyesmi filmtől, tipikus Resident Evil-bevétel magasság.

Ezen kívül kezdett még az Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day, ami a hosszú címe ellenére is hozott 19 milliót, egész korrekt családi szórakozásnak bizonyult ezek szerint.

Na meg jött a The Judge is, amiről a nézők véleménye egész korrekt, gondolom pénzüknél lesznek, de azért a Downey és Duvall párostól nem 13 milliót várhattak az 50-es készítési költségek (plusz a reklám nyilván) mellett. Ez simán bukta az őszi dráma mezőnyben, mivel a borzasztó kritikák alapján tippelhető, hogy nem fogja erősen tartani magát.

Ami még érdekes lehet, hogy a Whiplash limitáltan fut, és a /vászon számai baromi jók. Ezt csak azért hozom szóba, mert rohadtul várom a filmet.

10 hozzászólás a “Blockbuster watch: Gone Dracula Judged” bejegyzéshez

 1. Az Annabelle-nek sincs oka szégyenkezni. A Gone Girl költségvetésének 10%-ból készült és 120 millánál jár világszinten. A Conjuring franchise fel fog törni szépen.

 2. A 47% (RT) miért borzasztó? Nyilván nem a várakozásoknak megfelelő és elég vérszegény de, hogy borzasztó… Akkor a Drakula már inkább.
  Csak a szokásos human túlzás és fikázás.

 3. dav: 40 pont Metacriticen egy korábban Oscar-esélyesként emlegetett filmnél eléggé problémás tud lenni, erre a filmre csak a Downey fanok fognak így elmenni, más nemigen (mondjuk ők sokan vannak, szóval a film biztosan kijön nullszaldóra)

 4. kicsit off, de vki nem tudja hogy a Birdman-t bemutatják-e itthon és ha igen, mikor? Előre is kösz és bocs ha már kérdezte volna valaki :D

 5. dav: csak a szokásos trollkodás részedről, mert a sok lelkendező posztot más filmeknél leszarod, a többit play leírta.

 6. hbal: Egyelőre nincs dátuma a bemutatónak. Ha az amerikaiaknál sikeres lesz a héten, akkor valószínűleg jövő január-február környékén behozzák hazánkba is az Oscar szezon alkalmából (mint idén a 12 év rabszolgaságot, a Nőt és a Mielőtt meghaltam-ot, bár az utóbbit már az Oscar győzelem miatt hozták be)

 7. engem csak a judge érdekel ebből a mezőnyből…. az annabelle komoly horror vagy valami kamu ? és s drakulától is félek, nem győzött meg a bemutatója

 8. A Whiplash fantasztikus film, én a Cinefesten láttam, de vastapssal jutalmazott a közönség (és én is), szóval nyugodt lehetsz ütni fog jövő februárban!

 9. megnéztem újra ezt a judge trailert, eléggé családi drámának tűnik, azt hittem valami jó kis bírósági thriller, lehet kihagyom

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.