Interstellar hype train

A filmről a kritikánál kéne dumálni, vagyis én ennek örülnék..

Az AMC mozik húztak egy nagyot, miszerint tagoknak (törzskártyás nézők?) lehetőséget biztosítanak egy Interstellar Unlimited Ticketre, amivel szó szerint akárhányszor megnézhetik a filmet akik kiváltották. Persze az AMC mozikban. Nyilván senki sem fogja 10* letudni, vagyis elenyészően kevesen, viszont remek reklámfogás olyan szempontból, hogy lópikula pénzért mennyien lehozták ezt a hírt.

A másik, hogy Nolan beszélt a filmben néha nehezen érhető szövegekről. Kicsit furcsán néztem, hogy erről miért kell külön bármit is mondani, de szerintem a szinkron volt máshogy keverve kicsit. Vagy csak baromi jól hallok, de egy helyen nyomta el az orgona kb. összesen, és nem is arról beszél épp Nolan:

We made carefully considered creative decisions. There are particular moments in this film where I decided to use dialogue as a sound effect, so sometimes it’s mixed slightly underneath the other sound effects or in the other sound effects to emphasize how loud the surrounding noise is. It’s not that nobody has ever done these things before, but it’s a little unconventional for a Hollywood movie.

The idea is to experience the journey the character is going on. [For instance] the experience of being in the cockpit is you hear the creaking [of the spacecraft]; it’s a very scary sound. We wanted to be true to the experience of space travel. We wanted to emphasize those intimate elements.

Avagy a beszédet néha hangeffektként kezelték, így elnyomhatták más hangok. Ez nem túl jellemző hollywoodi filmekre, de nem véletlenül volt így az Interstellarban.

human
írta
2014. 11. 18. 02:31
megjelenés
7
hozzászolás


7 hozzászólás a “Interstellar hype train” bejegyzéshez

  1. Most neztuk meg vasarnap ejszaka a haverokkal Bristolban, es ugyan nincs olyan angoltudasom, hogy vetekedjen a kiralynoevel, mindent megertek..

    A filmben rengeteg helyen volt, hogy a zene, vagy mas effekt( robbanas), elnyomta a beszelo hangjat.

    Nem beszelve MM-rol, akinek durva akcentusa van es mar a True Detective eseten is nehezen erthetoen beszelt.

  2. nem tudom ki akarná ezt akár kétszer is megnézni, mert azért valljuk be, az emberi, dráma rész veszett unalmas és lassú, a pár űrös jelenet meg nem igazán kárpótol, Nolan totál technika buzi, bele van esve az Imax kamerájába, meg a hülye részletekbe, de ez kevés egy filmhez, na mindegy

  3. Milyen jó felmérés lehetne, ki melyik filmet nézné meg 10-szer a moziban. :)
    Én Inglorioius Basterds-al 4ig jutottam.

  4. Hétvégén lesz meg a 2. az Interstellarból (az első original vocal volt), és még lehet utána erősen elgondolkozom a 4K verzión is….ki tudja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.