12 hozzászólás a “Mi történt az Interstellar fagyos bolygóján” bejegyzéshez

 1. Most nem tudom megnézni dehamár…
  SPOILER ON!!!
  Azt is megmagyarázza, hogyan gyalogolhattak olyan messze a bázistól, hogy percekig tartson űrhajóval odaérniük Cooperhez, mindeközben Matt Demon meg GYALOG visszaér és elköti a másik leszállóegységet?
  Ezt egy kicsit elnagyolták a filmben, a drámaiság oltárán feláldozták a logikát. :)
  SZARKAZMUS (és kekeckedés) OFF!

 2. Magyarázzák itt a bizonyítványt. Ám az attól még, akár hány olvasatra is, csak egy gyenge közepes. Akár mennyire próbálták ezt sírással palástolni.

 3. Nálam a szeretet ereje verte ki a biztosítékot. :/
  OK, hogy Nolanék sem tudják feltalálni a spanyol viaszt, és nem tudnak tudományos megoldást adni az további dimenziókra, de a POWER OF LOVE-ot bedobni egy ilyen filmben? ciki…

 4. Mindig is irigyeltem azokat, akiknek ennyi szabadidejük van.
  Egyébként pedig jó jel, amikor egy film utóélete során ilyen folyamatábrák készülnek/készülhetnek, mert ha egy film után gondolatok és kérdések merülnek fel, az jó eséllyel azt jelenti, hogy a megalkotása közben is gondolkodtak. Ebben a film erős, ez tagadhatatlan, még ha az összhatás szerintem továbbra sem perfekt (az előzetes elvárások kizárása után sem).
  A szeretet erejével nekem nincs akkora bajom. Általában tényleg ciki, ha egy sci-fiben ilyesmit használnak, de ide valahogy illett, legalábbis nem lógott ki az összképből. Egy érdekes és újszerű, (ál?)tudományos megközelítése volt egy valóban létező és működő valaminek, amit mindenki másképpen él meg, másképpen magyaráz, ezért senki nem magyarázott még meg igazán. Miért ne lehetne tehát ez is egy verzió?

 5. Egy Wes Anderson filmben nem lenne vele bajom, de Nolantől jobbat vártam.

  SPOILER:

  Szerelem mint dimenziók közti kapocs? Fájdalom még leírni is.
  Inkább hozott volna valmit a kvantum fizikából vagy húrelmélet vagy akármilyen féltudományos marhaságot, de ez fájt… amúgy meg nagyon tetszett a film, de amikor elkezdte Anne a szerelmi monologót, már féltem, hogy ezzel fogják kinyomni a szemem és sajnos ez lett a kulcsa mindennek. :((

 6. Lehet ezt máshogy is értelmezni. Azért a szeretet volt a “kulcs”, mert ezáltal tudta közvetíteni a lányának a megoldást (lásd óra). Közeli kapcsolatuk miatt a lány tudta mit kell tennie. Ha egy ismeretlennek próbálná küldeni a dolgot, valószínű nem lett volna belőle semmi. Lányát szerette a legjobban, őt is látta mindenhol és csakis ő volt az, aki értelmezni tudta az üzenetet.
  Szerintem könnyen felfogható volt a film, az Eredetet kellett többször megnéznem, hogy teljesen megértsem, ezzel nem volt probléma.

 7. Fizikus vagyok, de a “szeretet = 5. dimenzió” dolgot aranyos ötletnek tartom.
  A távolba hatás, és a távolsággal növekvő “erőhatás” jól összefogja a sztorit, és alapvetően nem nagyobb hülyeség, mint az elméletek jelentős része, amelynek segítségével próbálják létrehozni a Nagy Egyesítési Elméletet.
  Egy kicsit érdemes rajta elgondolkodni fizikai/filozófiai oldalról. A természetben ható erők (és én inkább ezeket pécézem ki, nem a dimenziókat) éppen arról ismerhetőek fel, hogy változást, hatás képesek kifejteni az anyagon (atomokon, részecskéken, kvarkokon, ki miben utazik). Az ember valami nagyon fura véletlen a természetben, de képes hatni a környezetére a tudatosságának, kalandvágyának, kiváncsiságának (ki miben utazik) segítségével.
  Ezeket a tenniakarási motivációkat a kötődés, érzelmi függések, a “szeretet” tudja befolyásolni még akkor is, ha annak kiváltója messze van a hatás okozójától. Innentől lehet magyarázni a bizonyítványt, és még az amerikai zászló sem kell a gyomrok összeszorulásához…

 8. blogíró vagyok, így tudom, hogy később csak az interstellar kritika lesz linkelve ha szóba kerül a film, ezért a tényleg jó kommentemet inkább odaírnám.

 9. Szerintem is giccses volt egy kicsit ez a szeretetes megállapítás, de most ezért közepesre értékelni a filmet, elég erős túlzás. Ez nálam simán 9/10.

 10. Aki megmondja hogy melyik az a másik sci-fi amiben a szeretet az univerzum alap építőelemének bizonyul, kap tőlem egy féreglyukat.

 11. DearPrudence:

  Nem. Az Ötödik elemre.

  A Kapcsolatot nem láttam, de bepótolom.
  Kösz a tippet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.