The Hobbit Retrospective

Az eddigi filmeket összefoglaló trailer érkezett. Így még durvábban látszik, hogy mennyivel digitálisabban néz ki az új trilógia. Ennek ellenére nagyváros a végső fejezet!?

human
írta
2014. 11. 26. 19:16
megjelenés
22
hozzászolás


22 hozzászólás a “The Hobbit Retrospective” bejegyzéshez

  1. Pont ez az amiért nekem egyáltalán nem tetszik a trilógia, hihetetlenül taszító számomra, hogy ennyire CGI orientált dolog lett az egész, ez azért a TLotR-re nem igazán volt jellemző. CGI-t pedig általában nem szidom, de itt rendesen vissza üt, hogy mennyire rohamtempóban kellett elkészülniük az egyes részekkel. Az elsőt moziban néztem, lelkesen, de ma, a csalódás fényében csak a letöltésre veszem rá magam a DVD-s megjelenéskor. Elég szomorú, hogy az lett belőle ami :/

  2. Hát hogy a LOTR színvonalát nem közelíti meg ez a Hobbit-trilógia, az is biztos. Ennek ellenére szerintem ez lesz a trilógia legerősebb része, úgyhogy moziban nézős én azt mondom.
    Aztán majd kiderül.

  3. Naná, hogy várós!!! Mivel az Interstaller nem hozta a várt szintet, így ez lesz az év filmje!

  4. Én mindenesetre eltettem a zsepiket a táskámba, amiket tegnap nem bőgtem tele az Interstellaron!

  5. Az interstellar azokat ütötte meg jobban akinek vannak gyerekeik!Pl engem.Férfi létemre küszködtem a könnyeimmel.

  6. Talán tényleg ez a legnagyobb baja a Hobbitnak, hogy túl műanyag ettől a cgi-től. A LoTR élőbb volt, lelke volt. Ez hiányzik. Ettől még érdekel a záró rész, már csak azért is mert tényleg (jó időre mindenképp) véget érnek a kalandozások Középföldén, úgy hiszem hogy már csak ezért is el kell menni.

  7. Hatalmas nagy város. Világváros. Igazi kozmopolita city.

    Egyébként a seregnyi fanyalgóknak: csak nézzétek már meg a bővített kiadáshoz készített 9 órányi extrát. Csak nézzétek meg. Már az extrák mennyisége önmagában hatalmas odafigyelésről és törődésről tanúskodik, hát még maga a film.

    Aki azt mondja, hogy PJ a filmet igénytelenül, összecsapva, félvállról készítette, az hatalmasat téved. Nála jobban szerintem már senki nem ismeri Tolkien világát, hiszen a fél életét (legalábbis 20 évet) ezzel töltött el.

    Tudom, a leggyakoribb, unalomig rágott kritika a 300-oldalas könyvből 3 film (érdekes, korántsem sem szúrt ennyire szemet ugyanez a Hunger Games-nél, de mindegy…). Nem csak Jackson bővítette ki a Hobbitot, hanem aki ismeri Tolkient, az tudja, hogy Ő is. Az élete során a függelékekkel, meg különféle történetekkel tette a Hobbitot a Középfölde történetek középpontjávál, ahol minden összegyűlik és kicsúcsosodik, ahonnnan minden elindul. Ide futnak a szálak, és innen szaladnak széjjel, oldódnak meg.

  8. Én a kilencre (gyűrűlidércek) vagyok nagyon kíváncsi, az előzetes alapján elég ütősen fognak kinézni. Legalábbis úgy tűnik miattuk rohangál Szarumán és Smith ügynök, miközben Galadriel puszikat oszt.

  9. Ez valóban öngól trailer egy kicsit, mert ilyenkor jön át az, hogy a LOTR egy nagybetűs MOZI élmény volt, a Hobbit trilógia pedig egy vidámparki menet hozzá képest, és egyáltalán nem a regények különbözősége miatt. Amikor felülsz rá akkor fogjuk rá hogy jól szórakozol, aztán két perc múlva el is felejted az egészet, mert egy súlytalan bazári sz*r. Azokat a borzalmasan megkoreografált videojátékos akciójeleneteket pedig Jackson helyében mélyen letagadnám.

  10. JimMorrison: melyik “borzalmasan megkoreografált” jelenetre gondolsz? Pl. a hordósra? Amelyhez CGI-t, külső helyszínt és stúdiós díszletet kellett megfelelően összehangolni, hogy olyan olajozottan működjön, és amelyet elismerik a VFX-szakma legmagasabb köreiben is?

    Egyébként aki végignézte az extrákat, az tudja, hogy a LOTR és a Hobbit egyenlő arányban használt CGI-t, díszletet és valódi helyszínt.

  11. “Egyébként aki végignézte az extrákat, az tudja, hogy a LOTR és a Hobbit egyenlő arányban használt CGI-t, díszletet és valódi helyszínt.”
    Ha ez így van akkor valamit nagyon elbasztak.

  12. Az meg milyen bevállalós már, hogy 0:48-nál az eredeti Gollamot is beletették! Lucas már rég kijavította volna!

  13. Nekem eközben a két perc közben az szúrt csak szemet, de az nagyon, hogy a LOTR-trilógia mennyi emlékezetes képet, és jelenetet tartalmazott, míg a Hobbit eddigi két filmjéből szinte semmi sem maradt meg a megtekintése után. Semmi klasszikus beállítás, semmi borzongatóan szép jelenet. Csak egy sima fantasy film trilógia. Ennyi, és – számomra – nem több.

    Ellenben pl. A Gyűrű Szövetséges egy zseniális film még ma is.

  14. Bár annyi pozitív hozadéka legalább van ennek a tömény csalódás halmaznak, hogy ezek után már egyik Narnia krónikái-film sem annyira gáz.

  15. Zoli..mivel a könyvek közt is ég és föld a különbség, a Hobbit..akármennyire is ki lett bővítve, fel lett javítva még mindig csak egy gyerekmese :)

  16. Nos, akkor ugye jöhetnek is majd a digitálisan felújított LotR filmek…

    anthony711:
    “Amelyhez CGI-t, külső helyszínt és stúdiós díszletet kellett megfelelően összehangolni, hogy olyan olajozottan működjön, és amelyet elismerik a VFX-szakma legmagasabb köreiben is?”

    Úgy érted, azok a legmagasabb körök, akik a borzalmas jeleneteket készítették? :) Nem arról van szó, hogy nincsenek összemontázsolva a dolgok, hanem arról, hogy gumilabdaként pattogó, súlytalan, élettelen diznikarakterek pörögnek a vásznon. Nézd meg az első LotR film Mória jelenetét, aztán az első Hobbit goblinos-bányás viccparádéját. A hordós jelenet pedig tényleg ultragáz. Ugyanarról van szó, mint a Star Wars esetében: a régi filmekben (amelyek a mozik történéseit tekintve időben később játszódnak) R2D2 egy csetló-botló kis szemeteskuka, az újabb részekben viszont már repked meg lángot fúj. Nem az a baj, hogy nincs profin animálva a Hobbit, hanem az, hogy egyáltalán nem koherens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.