Blockbuster Watch: Mockingjay part 1., Bosses, Dumber, Penguins

Nem is szóltatok, hogy a Hunger Games finale part 1. bevételeiről nem írtam. Mondjuk egyértelmű volt, hogy hatalmasat fog kaszálni, na de mekkorát. 121,9 millió Amerikában! Simán verte az idei Transformert. Egyetlen probléma van a számmal: 23%-kal kevesebb, mint az előző rész, a Catching Fire nyitánya. Ez eléggé meglepő, tekintve a filmek körüli hypeot. (Talán végre vége a kettészedett fináléknak? Adná az ég, de sajnos így is túl sokat keres a film).

A Dumb and Dumber To viszont hatalmasat, 63%-nyit esett a második hétvégéjére. Ez volt a múlt hét.

A mostani hétvégén viszont 3 napos ünnep volt odakinn, ennek örömére nyitott pár film, de nem nagyon tudták megzavarni a Mockingjay pénzgyűjtését, ami Amerikában már 225,7 milliónál, világszinten pedig 480-nál jár. Mindezt 10 nap alatt.

A Penguins of Madagascar 36 milliót szedett össze hazájában, de 62,6-ot ehhez hozzátett a világ. Siralmas egy Madagaszkár filmhez képest. A Horrible Bosses 2 pedig 23 milliót kaszált Amerikában, 11,7-et pedig a világ többi részén. Mindezt 4 nap alatt, és még így is kevesebb, mint az első rész nyitóhétvégéje…

Közben az Interstellar világszinten 542,3 milliónál jár és nagyon szépen tartja magát. Egyedi ötletre épülő sci-fihez képest szép adatok nagyon, kevés rendező képes erre.

8 hozzászólás a “Blockbuster Watch: Mockingjay part 1., Bosses, Dumber, Penguins” bejegyzéshez

 1. Sajnálom a Madagaszkár pingvinjeinek buktáját, mert messze ez a legjobb Madagaszkár-film a négy közül.
  A Horrible Bosses 2 meg tipikus egy puskaporos történet volt anno, nem hiányzott neki a folytatás.
  Az Interstellarnak viszont örülök. Remélem, minél többet össze tud szedni.

 2. Azt azért érdemes lett volna kiemelni, hogy az Interstellar többet hozott ezen a hétvégén, mint az előzőn, ráadásul úgy, hogy elég sok mozit elszívtak már tőle.

  Szóval, ismét van egy halvány esély az USA-ban a 200 millióra, bár a 180-190 között még mindig inkább reális.

  De egyébként szépen teljesít nem túl populáris témája ellenére is. Szerintem 700 millió körül lesz a vége, ami kimondottan jól hangzik.

 3. 1. a Mockingjayt valószínűleg a kritikák fogták meg picit, azért a word of mouthnál nagyon ment már korán, hogy ez bizony el lett b*szarintva a kettészedéssel, és a kritikák sem szerették igazán. csont nélkül ez hozza majd a legkevesebbet amcsiban, de a zárórészre úgyis felpörgetik majd a marketinget és az pörgősebb is lesz, eladhatóbb.

  2. A Pingvineknek még két hétvégén keresztül abszolút nem lesz konkurenciája, karácsony felé közeledve nő a hétközi bevétel is, úgyhogy nagy bukta végül szerintem nem lesz belőle, ha a közönség szereti simán elmehet 110-120 magasságába, ha világszinten meg 400 meglesz, akkor már nem panaszkodhatnak. A Madagaszkároktól persze súlyosan elmarad, de szerintem nem is számítottak arra, hogy félmilliárdnál többet hoz majd legjobb esetben.

  3. Horrible Bosses…hát én nagyon szerettem az első részt, de ahogy a kritikák elkezdték földbe döngölni múlt héten, várható volt, hogy ebből hasalás lesz. nullszaldóra mindenestül kijön majd, de még egy rész már tuti nem lesz belőle.

  4. Valóban az Interstellar a Big Hero 6-szel együtt nagyon szépen tartotta magát, az előbbi kicsit kozmetikáz a múlt hétvégén és elmegy 180 körül, a másik meg 200-ig így már. ez elég szép mindkettőtől.

  5. Dumber és dumber csúnyán esik, de a Birdman végre kicsit erősebb, illetve az Imitation game limitáltan nagyot kaszált és a Foxcatcher is egész jó több moziban.

 4. Tegnap néztük az új Hunger Gamest ,hát ez valami botrány volt.Az első két részt nagyon szeretem,de ez valami botrány volt..Nem is értem,hogy ezt a részt hogy gondolhatták komolyan,az előző 2 után..remélem a befejezés élvezetesebb lesz…

 5. Mi is nemrég néztük a Hunger Games a valamilyen madár part 1/2. bekezdésb paragrafusát. Hát ez valami borzasztóan unalmas volt. Engem egyébként se fogott meg ez a világ, szerintem ez volt még a legélvezhetőbb rész a 3 közül, de így is hót unalom volt…
  Az Interstellarnak viszont őrülök, sokkal több elgondolkodtatóbb film kellene, amik nem szériákban gondolkodnak.

 6. az INTERSTELLAR-hoz érdekesség kép hozzá tartozik, hogy kínában 100 milliót és dél koreában 50 milliót lapátolt össze.

 7. Haha, Mockingjay 1 tipikus filler egy sorozatban, ami ott el is megy, na de mozifilmként…
  Még jó hogy utána megnéztem a Paddingtont és az elnyomta az emlékét is.

 8. Dumb és Dumber dögöljön meg. Jim Carrey eltűnhetne már a jól megérdemelt süllyesztőben, jó lenne mé az emlékét is eltörölni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.