2014 a Time magazin szerint

Ők két listát is lehoztak, a legjobbakat és a legrosszabbakat. Bár úgy tűnik egy cím elkeveredett, de ezek szerint még nem döntötték el sehol, hogy melyik blockbuster lesz az idén “hivatalosan vállalható”.

A legjobbak szerintük:

 1. The Grand Budapest Hotel
 2. Boyhood
 3. The LEGO Movie
 4. Lucy
 5. Goodbye To Language
 6. Jodorowsky’s Dune
 7. Nightcrawler
 8. Citizenfour
 9. Wild Tales
 10. Birdman

A legrosszabbak pedig:

 1. Blended
 2. A Million Ways To Die In The West
 3. Men, Women & Children
 4. Walk Of Shame
 5. Let’s Be Cops
 6. The Legend Of Hercules
 7. Winter’s Tale
 8. Nut Job
 9. Transcendence
 10. Hateship Loveship
human
írta
2014. 12. 06. 18:06
megjelenés
44
hozzászolás


44 hozzászólás a “2014 a Time magazin szerint” bejegyzéshez

 1. A The Nut Job egy tűrhető szombat esti animációs film, nem kéne leszarozni. A Lucy meg? Főleg a Nightcrawler meg a Birdman (az utóbbi idők legjobb filmje) előtt? Hány faszt szoptak le a TIME szerkesztőségében a Lucy promós csajai, hogy felkerült a listára?

 2. A cikket olvasva beterveztem a Lucyt valamelyik estére. A kommenteket olvasva elvetettem az ötletet. Köszi nektek azt a 1,5-2 órát, valami mással fogom inkább tölteni ;)

 3. Én nem tudom ti, hogy néztek filmet, de nem jól….
  100-szor jobb filmek voltak ezeknél.
  Mit tudtok ti az életről….

 4. Halfer azért ne szakítsd ki az ajtótokot.. :) A Lucy egyáltalán nem szar film, csak nem illik a listába, mert az egész lista úgy inkoherens, ahogy van. Mintha baracklekvártokat versenyeztetnénk ketchupokkal. Kb ennyire. Az, hogy az Interstellar rajt sincs, az mondjuk meglep. A Transcendence szerintem nem volt szörnyű, bár csak egy vékony réteg értette meg a lényeget, Interstellarhoz hasonlóan. Szerintem úgy van, ahogy itt mondták, “pippantásért” pontoztak… A Lego movie az arcpálma, aranyos volt, de se nem ketchup se nem baracklekvár. :)

 5. Pont annyit ér ez a lista, mint amit minden reggel produkálok… Néha még este is. :D

 6. A Lucy pont jó 89 perc kikapcsolódásnak. Scarlett eyecandy, a többi meg tűrhető akció. Semmiképpen sem top film, de szombat délutáni mozinak elmegy.
  Ne gondoljanak/gondoljunk/gondoljatok bele se többet, se kevesebbet. Így nem lesz csalódás.

 7. Szóval, ha valamelyik filmet nem szereted a listáról, akkor a lista szart sem ér. Logikus :)

 8. Persze nem mindenkinek ugyanolyan az ízlése filmek terén, de a Lucy az egy közepes film, itt meg majdnem dobogós, míg a Gone Girl, a Fury és az Interstellar nincs is a listán amik véleményem szerint BŐVEN verik minden szinten, történetileg, színészileg, dramaturgiailag…ez persze csak én gondolom…

 9. Hát igen, én is csak azt tudom írni, amit az előttem szólok.
  A Lucy-nak nagyon nincs helye a top10-ben.
  Egyébként meg a Transcendence-t ne emlegessük már egy szinten az Intestellar-ral, mert ég és föld a kettő. Előbbi ott a legrosszabb top10 listában, helyesen.
  Nálam mindenképp helyet kapna a legjobb top10-ben még az említett Interstellar, Gone Girl, meg talán a Guardians of The Galaxy és Edge Of Tommorrow is.

 10. érdekes a lista mindkét fele, de inkább amolyan “indexesen”, mainstream médiásan provokatív, hogy legyen min csámcsogni (Time, is that you?), épp ezért nem is kell komolyan venni – érdemes megnézni a korábbi évek listáit náluk (tavaly pl Frozen és Furious 6 is benne volt :)

  Ettől függetlenül a topnál a fele szerintem passzol (ha Birdmannek egy helyet megelőlegezek), a worst viszont inkább úgy tűnik, hogy személyes ellentéteken alapszik, Sandlert pl valaki elég következetesen rühelli ott minden évben..nem azt mondom, hogy a Blended jó volt, de akadt idén I,Frankenstein is, ami már tényleg az elviselhetetlen kategória, meg pár Nic Cage joint is.

 11. A Kavarás nekem tettszett, rosszabbra számítottam olyan előző Sandler “műremekek” után mint az Apa ég! vagy a Jack és Jill :)

 12. Amúgy vicces, mert a Lucy tök jó film, de egyesek azt hiszik, hogy most túl lett értékelve, mert a listán van. Elmondom, hogy nem lett túlértékelve, negyedik helyen a minőségi szintján van kezelve. Nem az év filmje lett a Time szerint, szóval le lehet nyugodni. Maximálisan szórakoztató és 89 percen keresztül végig pörgő film, egy olyan Bessontól amilyet már nagyon rég láttunk. (Én már azt hittem sosem fogom látni).

  Sokkal nagyobb hibák vannak szerintem a legrosszabb filmek között. Mit keres ott a Másnaposok szerencséje? Teljesen átlagos komédia egy szerethető Elizabeth Banks-szel. De a Transzcendensről sem gondolnám, hogy a 10 legrosszabb közé való, főleg úgy, hogy szerintem is nagyon gyenge film. De összképét tekintve messze van a 10-től. (Ez inkább szerintem a film előzetes várakozásának szól, hogy mindenki azt hitte, hogy hű itt most megint valami csavaros, izgalmas sztori lesz, mint az Eredet). Hát nem.

  A döfést egyébként az adja, hogy a The Other Woman (A csajok bosszúja) nincs a legrosszabbak között. Ez a film annyira gyenge, hogy inkább megnézem a Top 10 rosszat, mint ezt még1x.

 13. Winter Soldier? Edge of tomorrow? X-men? Transcendence tényleg olyan rossz lett volna? Moziban néztem, és pont ilyenre számítottam. Lego az aranyos, de nálam a top 10 alján lenne. Lucy-t hamarosan nézem, de csodálkozom,hogy egy Interstellar nincs benne. Ezt úgy mondom, h holnap fogom bevizsgálni… :)

 14. Apropó, Walk of shame! A rosszak között??? Ajánlom mindenki figyelmébe. Szerintem egy roppant aranyos, szerethető alkotás lett.

 15. A Lucy igenis kurvára túl lett ezen a listán értékelve. Mert az hogy néhány embernek bejön, hogy Besson huszadszor is eljátsza ugyanazt, attól még nem lesz jó egy film. Scarlett nem játszik benne, csak megy rajta végig. Más említésre méltó színész nincs is benne. Morgan Freeman, pedig nem rossz, de itt még neki is csak egy kristen stewart szint jött össze. A forgatókönyv tipikus Besson. A koreográfia régi és unalmas, legalábbis ha láttál már pár akciófilmet. Az utolsó 5 percet meg hagyjuk.
  Ha az év embere választásuk is ilyen színvonalú, akkor inkább vicclapnak kéne lenniük.

 16. Most komolyan Jodorowsky’s hulladékja bekerült a legjobb filmek listájára? Kezdjük ott, hoyg nem is 2014, másrészt egy dokumentum film arról, hogy a faszi nem csinált SEMMIT! A két rendes adaptáció is vacak volt, de ez mgé a Dune nevet se érdemli meg a címében, nem hogy toplistás legyen. Idáig semlegesen viseltettem a Time irént, de ez a lista nagyon jól megmutatja, mi is a baj az “elit” kritikusokkal odakint.

 17. Ne vicceljünk már gyerekek, a Lucy egy top 10-ben?
  Tipikus 6/10-es film. Azok a szövegek benne…arckapaóan bugyuták.
  Nem azt mondom, hogy legyenek benne az én favoritjaim /de, azt mondom :D/, de ha már ott van a Nightcrawler, a Birdman meg a Grant Budapest Hotel, akkor egy Lucy-t ne rakjunk már be negyediknek. Negyediknek! Majdnem a top 3-ban? Azért nehogy már!

  Innen is látszik, amit az egyik hozzászóló írt, hogy flame gyanús a lista.

 18. Legrosszabbak között elnézném ezeket még:
  Anyabuli,
  Szexvideó,
  Én, Frankenstein,
  Pompeji,
  Rossz szomszédság
  Stb.

  Legjobbak között:
  A holnap határa
  Babadook
  Csillagok között
  Stb.

  De a legjobbjaikból 3-t nem láttam, a többi elég közepes, szóval nem egyezik az ízlésem az övékével de majd dögivel jönnek listák így év vége felé.

 19. jó ég, kit érdekelnek még a listák ? mindenki el tudja dönteni, hogy neki mi tetszik, nem listák alapján kell tájékozódni a világról, mindenki tud írni ilyeneket, ki olvas egyáltalán Times magazint ? remélem zenéket sem listák alapján hallgattok, mert nem azok a jó albumok, amik ilyeneken rajta vannak

 20. Csak azt nem értem miért raktak bele két dokumentum filmet ebbe a listába? Mert még ha nagyon akarnám a Citizenfourt mélg megérteném mivel Snowden menő de a Dűnés mókust? A CF hat hét alatt hozott másfél millát hozott amerikában míg a JD 19 hét alatt 647 ezer dollárt.

 21. Érdekes listák. :D
  Nálam a TOP3 így néz ki idáig: Interstellar, Guardians of the Galaxy, Gone Girl.
  A Blended meg a Let’s Be Cops pedig az idei vígjátékok terén kiemelkedőbbek voltak szerintem.

 22. itsme : gondolom bárki képes összeállítani egy listát, te is biztos képes lennél kiválogatni kedvenc 10 filmedet, és aztán lehetne róla beszélgetni a végtelenségig, csak ugye mi értelme lenne ? listákat olvasni unalmas és felesleges, mivel az emberek ízlése nem egyezik.

 23. @itsme

  Egyetértek.
  Az Aniston-os trailernél is a nőt védte /hogy mennyi embernek okoznak nevetést/, aztán meg a végén kibökte, hogy én miért szeretem az ő filmjeit. LOL

 24. A Lucytól nem vártam sokat de amit kaptam az még kevesebb! Ekkora egy ZS kategóriás szart ritkán látni! Komolyan, egy mostani Seagal film is jobb…

 25. repeater : ha nem szereted a filmjeit, ne nézd, ilyen egyszerű, de ő legalább felnőtteknek készít vígjátékokat

 26. A legjobbak részből nagyon sokat nem láttam, de amik rajta vannak… Egyrészt a Grand Hotel Budapest nem tudom milyen lett, de mivel írták, hogy tipikus Wes Anderson, kizártnak tartom, hogy nézhető legyen. A Lucy egy egyszer nézős akció, semmi több. A LEGO Movie esetében az ötletért jár egy ötös, meg volt benne néhány használható poén, összességében azonban nem tudom hova tenni a listán szereplését. Az Interstellar kimaradásán én is csodálkozom, bár nem azért, mert egy jó filmnek tartom, hanem azért, mert ezek szerint a Time-nál azt pont nem értékelték túl.
  A leggyengébb lista szintén furcsa. A Million Ways To Die In The West rossz film volt, de semmiképp sem kiugróan rossz. Akadt benne néhány eltalált poén, 80-85 perc környékire vágva talán még jónak is mondtam volna. A Walk of Shame meg egy kifejezetten jó vígjáték, még akár azt is megkockáztatnám, hogy az év egyik legjobb vígjátéka (bár túl nagy konkurenciája nincs ezen a téren)
  Amit én mindenképp hiányoltam a legrosszabb filmek listájáról, az a Szabotázs. Az valami annyira bődületesen pocsék film lett, hogy az valami hihetetlen, miközben azért ott volt benne egy Scwarzi, egy Sam Worthington, egy Terrence Howard, a forgatókönyvíró-rendező David Ayer meg írt már egy Kiképzést, U-571-et, Dark Blue-t, Nehéz időket, rendezett egy Utolsó műszakot, Utca királyait, Haragot… Én fel sem tudom fogni, hogy egy ilyen készítőgárda hogy tudott összekalapálni egy ilyen Zs szintet sem megütő szart.

 27. Mivel a filmek értékelése teljesen szubjektív dolog így nem lesz olyan lista ami mindenkinek megfelelne. A Lucy mondjuk nálam nem kerülne az idei év top 10 be mondjuk nekem a közelébe se.
  Nekem a Grand Budapest Hotel se tetszett, de aki szereti Wes Anderson stílusát, azoknak mindenképpen a lista első felébe kell tenni ezt a filmet.
  Hiányolom azért ebből a listából az Interstellart, A Majmok bolygóját, Lone Survivort, Gone Girlt, és szerintem az idei Marvel filmek közül az egyiknek ott kellene lennie a listán, leginkább talán a Guardians of the Galaxy, mert az nagyon szórakoztatóra sikeredett.

 28. houshmandz: kicsit túlságosan is, én nem tudom megemészteni, hogy egy scifi filmet egy michael jackson tánccal zárnak le , de mindegy, nem panaszkodom, az embereknek szükségük van a nevetésre, i guess

 29. Én nem túlságosan kedvelem a vígjáték kategóriát, legtöbb poénon nem tudok nevetni, de amikor itt összehozták a “galaxis szemetét” ők együtt meg tudtak nevettetni. Ezt a filmet nem szabad komolyan venni, én legalábbis nem vettem komolyan és nagyon jól szórakoztam.

 30. Nem kell izgulni, még csak most indul a listázós szezon :))
  Még eléggé sok 2014-es film van, amit meg kell nézzek, de azt már most kijelenthetem, hogy számomra ez egy kiemelkedő év filmes szempontból.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.