Az AFI szerint 2014

Hosszabb nevén az American Film Institute nyilatkozott, szerintük 2014 legjobbjai az alábbiak voltak:

  • American Sniper
  • Birdman (Or the Unexpected Virtue of Ignorance)
  • Boyhood
  • Foxcatcher
  • The Imitation Game
  • Interstellar
  • Into the Woods
  • Nightcrawler
  • Selma
  • Unbroken
  • Whiplash

Hát itt már nincs Lucy, mint a Time listáján.

human
írta
2014. 12. 09. 11:04
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “Az AFI szerint 2014” bejegyzéshez

  1. Na, végre egy fasza lista. Mindegyikkel egyetértek, főleg Birdman és Whiplash-sel. (Meg azért az Interstellar is jó volt.)

  2. Csak nekem nem jött át a boyhood? Szerintem klisés volt az egész…ha nincs ez a jó ötlet, hogy tizen-akárhány évig forgassanak, akkor szerintem egy semmi lett volna. Szerintem.

  3. Kár, hogy a 11 ből 8 at csak jövőre fognak MO-n bemutatni.
    Szóval ehhez nem sokan fognak hozzászólni.

  4. A Boyhood egy érdekes kísérlet, de a főszereplő pocsék színészi játéka (ahogy nőtt fel, úgy lett egyre vállalhatatlanabb), a cselekmény – és visszacsatolások nélküli történet (ti. szegmentált az egész, de a gyerekkori traumák a film második felére nem hatnak ki), a “whatever” főszereplő kissrác, és a többi felszínes színészi játék, a nulla kapcsolódási pont meg is hagyták a kísérlet szintjén, és nem sikerült filmélménnyé tenni. Nekem felfoghatatlan a siker – noha értem, mi volt Linklater célja, a film egyszerűen nem képes szerintem megfogni.

    Az Interstellar meg egy jópofa mese, csodás zenével, remek főszereplővel és fényképezéssel, de azért mindig hatalmasat röhögök azon, ha valaki ezt tudományos elméletek gócpontjának tartja – vagy ha tényleg olyanokat kutat a fizika, amik a filmben (főleg a végén) vannak, akkor elég sok felesleges pénze van az emberiségnek.:)

    A fentiek közül a többit még nem láttam, de a Foxcatchertől, az Imitation Game-től és a Birdmantől sokat várok.

  5. A Boyhood-ot épp tegnap este néztem meg és nem értem,hogy miért van oda érte mindenki! Több mint két és fél óra mozgókép egy unszimpatikus srácról, miközben nem történik vele semmi érdekes.

  6. Na ez a lista már jobban hangzik mint az előző bár azt nem értem miért van rajta az Into the Woods 15 nap múlva mutatják be először dél koreában. A Boyhoodtól én is többet vártam volna de sajnos tényleg az volt az egyetlen érdekes a filmben, hogy 12 évig forgatták. Birdman nekem is tetszett meg Imitation Game is a Foxcatchert még nem láttam azt majd itthon moziban január 29-én.

  7. a Selma tipikusan olyan film ami ha nem tetszik rasszista vagy?

    a négeres téma olyan mint nálunk a holokausztos, ha azt mondod kicsit sok belőle már kapod is a jelzőket..

  8. Igen, a listán mindent nagyon várok, kár, hogy jórészt még semmit nem lehetett itthon megnézni (szokás szerint).

    A Boyhood eddig az év(tized?) filmje, egyszerűen elképesztő, hogy ilyen dolog létezhet. Az Interstellar az év audiovizuális élménye volt számomra, a Nightcrawler Lou-ja pedig az egyik legérdekesebb karakter aki idén a vásznon mozgott.

    A Whiplashre már egy millió éve várok, február 5 most már nem jöhet elég korán..

  9. A Time listáját nem kell mérvadónak tekinteni, nem is akar az lenni. Nem egy filmes magazin, sokkal inkább mindenki kedvére akar tenni, így érthető a Lucy magas helyezése.

    Én a Foxcatchert sokkal magasabbra tettem volna, ugyanis szerintem idén eddig az volt a legjobb film. Hiányzik a Gone Girl, és egyedül a Selma és az American Sniper helyezésével vitáznék.

  10. Teljesen egyetértek DVM-mel, a Boyhoodot egyszerűen agyoncsapta a tehetségtelen főszereplő. Amellett a karakter maga is rettenetesen üres és semmilyen volt, de a színész a világon semmit sem tett hozzá, olyan közömbösen mondta el az irritálóan felsőbbrendű dumáit, hogy fájdalom. Mint kísérlet, elképesztően érdekes alkotás, de mint film, egyszerűen rossz. A végére már annyira irritált a főszereplő, hogy majdnem kimentem a moziból.. Amúgy az egyre felszínesebb játékát nézve közben elgondolkodtam, mekkora rizikó egy kissrácra építeni egy filmet, akiről nem tudni, milyen színész válik belőle később. Hát itt vissza is ütött a dolog.

    Lehet tudni, hogy hozzánk mikor ér el a Whiplash? Annyira szeretném megnézni, de félek, sosem mutatják be…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.