Nyugi, nem Roberto Orci írja a Star Trek 3. részét

Miután a rendezést végül nem ő, hanem Justin Lin (Fast and Furious) kapta meg, úgy volt, hogy Orci marad írónak, de szerencsére távozott. Mármint gondolom ez a vélemény a 2. rész után a munkájáról a Star Trek franchise kapcsán.

Közben a Paramount kitűzte a bemutató dátumát: 2016 július 8. Szóval másfél év múlva nézhetjük, reméljük pár hónapot még rászánnak a forgatókönyvre.

Amúgy Orci megragadta az alkalmat, hogy a reboot alternatív idősíkját megvédje, ami szerinte azért volt jó döntés részéről, mert így a rajongók nem tudhatják mit hoznak a folytatások. Khmm Khan….

Stop blaming [Bad Robot for the alternate timeline]. It was my idea so that you would not know what was gonna happen next. Nothing more or less. I stand behind it. And it, again, is the reason why I make movies and you don’t.

human
írta
2014. 12. 27. 03:54
megjelenés
17
hozzászolás


17 hozzászólás a “Nyugi, nem Roberto Orci írja a Star Trek 3. részét” bejegyzéshez

  1. Érdekes, hogy 10\9 értékelted először a Star Trek 2, de utána, hogy a többiek leszólták a Podcast-ben már te is beálltál a sorba..

  2. Jóvanno, human még/már félig aludt… :D Megesik. Emígy ez a beállt a sorba, ez elég sok emberrel megesik… A tömeg elég erős befolyással bír általában…

  3. fx: ja, ez nekem is rémlik. A Star Trek 2 tavaly az év popcornfilmje volt, szvsz. A kritikusok is szerették, a nép is szereti a különböző pontszámai alapján.
    Na jó, benne vagyok a szakmában én is… és jól tudom, hogy néha megesik a pálfordulás. :D

  4. igen, a tömeg nyomására. Bár én nem látom a posztban hol szólom le konkrétan a 2. részt, ellenben tényleg sok negatív véleményt olvastam róla, így gondolom sokan örülnek a távozásának, amit említ a poszt. Az meg h Orci ellentmond magának az tény, hiszen elkerülhették volna Khant az alternatív idősík miatt, azt akire számítottak a rajongók, de nem tették.

    éjjel volt, a címet elírtam, de legalább nem láttam bele olyasmit ami nincs benne, mint a vaksi trollok. Az meg h a podcastban belementünk a hibáiba az előfordul, nem hiszem, hogy létezik hibátlan film, ettől még lehet élvezni dolgokat a moziban. A kedvenc videósorozatom a honest trailers, pedig sokszor szerintem jó filmet vesznek elő.

  5. Ne trollkodjatok humant. A star trek szerintem a semmibol hozott vissza egy feelinget, foleg csumberbekkel. Az alternativ idosik nekem tetszett, nem vagyok nagy trekker de ez igy fasza volt.
    Csak ne legyen ez ellove ujra a starwars eseteben…

  6. A Star Trek 1 minden hibája ellenére fogyasztható popcorn volt, a 2. viszont egy vicc. Még mindig nem tértem magamhoz a sokkból, hogy hogy tudtak ekkora hányást kreálni egy ennyire kultikus elődből.

  7. Az “ennyire kultikus előd”-ök között is volt nagy kalap szar bőven.
    (igyál forralt bort akkor majd magadhoz térsz a sokktól)
    A második csakugyan gyengébb lett, de ettől még Justin Linnek nem lesz könnyebb dolga.

  8. Az első rész hatalmas nagy volt. Máig egyik kedvencem, de a 2.-ra tényleg valami elveszett. Olyan üres volt az egész, tartalmatlan.

  9. Hát én nem tudom mi bajotok a 2-vel,hacsak nem az hogy túl nagyok az elvárásaitok.Szerintem igencsak jó film volt,sokszor megnéztem.Ugyanúgy mint az 1 látványos,vicces,1-2 helyen lassú de amugy pörgös film.Várom a folytatást,remélem marad a hasonló színvonal .

  10. Szerintem az Into Darkness hozta az első rész színvonalát, a főgonoszban (most teljesen mindegy hogy újrahasznosították Khant) pedig simán jobb is volt az elődnél. Rengeteg dologba bele lehetne kötni, és lehet hogy már nem ugyanaz mint régen volt, de popcorn moziként szerintem tökéletesen funkcionál az új Star Trek franchise.

    Viszont tartok tőle, hogy Lin nem fogja tudni ugyanazt a szintet hozni mint JJ…

  11. Szerintem jó volt a 2009-es és a 2013-as második rész is, ezt úgy mondom, mint aki szerette a régi franchise-t is. még az első film előtt kételkedtem, hogy J.J jól ki tud majd jönni ebből a filmből, de fasza filmeket hozott össze, akár Orci-val akár nem, most viszont új rendező is jön… megint kicsit imbolyog a szék… :/

  12. Szerintem is jó volt a Star Trek 1-2. Nem volt velük semmi baj. Kicsit több akciót raktak bele, kevesebb dráma – azért volt 2 órában – és kicsit kevesebb “felcseréljük a polaritást”.

    Modernebb lett, jobban fogyasztható. Bár a Star Trek népszerű volt, igenis meg volt a “Trekker” kifejezés erősen pejoratív jelentése. Az új filmekkel esélyt adnak a fiatalabb generációnak, hogy átértékeljék a múltját a sorozatnak.

    Shatner és Stewart lehet, hogy ikonikus figurái voltak a Star Trek múltjának, de ez már 2014 – lassan ’15 – és jó ötlet volt úgy re-bootolni az egész univerzumot, hogy új idősávba helyezik az egészet. Így lehet egy lezárt egészként tekinteni a múlt hőseire, és az újak, még ha hasonlít is majd a történetük, szabadon mozoghatnak.

    Ki tudja, előjöhetnek majd új szereplők, régiek meghalhatnak.

    Mindenesetre, egy “Fast&Furious” rendezőre nem bíznék egy ilyen komoly munkát. Esetleg a Need for Speed 2, vagy egy újabb Nicolas Cage/Jason Statham film esetleg közelebb állhatna hozzá.

  13. Justin Lin nem rossz, bár a Fast 6-tal picit elszállt, viszont a Fast 5 gyönyörű akció mozi lett. Szóval akció terén nem hiszem, hogy gáz lenne. Az alternatív idővonal szerintem fasza lett, van értelme és simán belefér a ST univerzumba, ami eleve sokszor operált a sorozatokban ezzel a megoldással, mégha konzekvensen a záró évadokra ezeket a mellékágakat szépen le is gyakták az alkotók, egyedül talán a Mirror Universe maradt meg. Az Into Darkness egyetlen “igazi” hibája, hogy átemelték a Khan haragjából a reaktoros jelenetet csak megfordítva, mivel eleve nem ugyanakkor játszódott a Into Darkness mint a Khan haragja (néhány évvel/évtizeddel korábban ugye), simán elkerülhették volna ezt a jelenetet és talán a háborgók fele nem háborgott volna a többi esetleges gagyi megoldáson, mert kb. ez volt a kirobbantó ok, illetve ennek a megoldása. Ezt leszámítva fasza lett az a második rész. Amitől tartok, hogy Orci távozásával a harmadik rész már nem fogja követni ezt az alternatív idővonalat, vagy még jobban belekuszálnak, hogy lezárják.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.