Az a CGI néha tényleg nincs kész: The Hobbit: The Desolation of Smaug

Egy régebbi videó, hogy a Hobbit második részének a trailere és a tényleges film között mi volt a különbség. Ne temessük a Jurassic Worldöt a cápás jelenet miatt? Csak egy a példák közül, ami miatt a trailer CGi-t nem kell rögtön leszólni. Persze az Ant-Man előzetessel más bajok vannak igazából.

15 hozzászólás a “Az a CGI néha tényleg nincs kész: The Hobbit: The Desolation of Smaug” bejegyzéshez

  1. Ez nagyon nem kevés utómunka.
    A CGI kritikákat pedig tényleg lehetne hanyagolni csak a trailerek szemrevételezés után…
    (Zárójelben jegyzem meg, hogy néha már durván sok dologba nyúlnak bele ezek szerint a bluray verzió megjelenéséig…
    Egyébként a moziban a BR verziónak megfelelő szinten ment le a film? Mert ez nekem ebből nem derült ki.

  2. Még valami:
    Most lehet, h velem van gond, de sok esetben a trailer verzióban sokkal élesebb a kép, mint a BR-esben. Ez most mi miatt van?

  3. finomitanak a szineken, hogy még élethûbb és filmesebb legyen az összhatás. A trailerben látottakban sokszor csak a nyers felvételeket rakják.

  4. Egy dolog tűnt fel a bluray verzió nézésénél. A pókos erdős jelenet, hogy mennyire fakó, mert még a forgatási videókról is emlékeztem arra a színes, főleg kék áranyalattal domináló díszletekre. Na meg Azog amikor felugrik a folyónál vagyis ahogy nem ugrik fel :D Moziban is már ez a verzió ment ha Azogból indulok ki. Ott csak ez tűnt fel viszont.

  5. Plusz tényleg, még a gyűrűs jelent amikor rajta van a sárkánynál. Emlékszem is mennyien panaszkodtak, hogy néz ki a gyík :D De már a moziban is az új effekttel voltak a gyűrűs jelenetek.

  6. Én a kék eget hiányoltam a tündés harcnál, élőbb helyszín volt eredetileg, mint amire lecserélték.

  7. Mér csinálják, miért kell félkész szart a képembe tolni??
    Eleve már ez is vérlázító, hogy valamit egy évvel, fél évvel a film tényleges vetítése előtt benyomnak előzetesbe, hogy felpiszkáljanak vele, aztán nem győzöm kivárni. bőven elég volna korrekt időben, teljesen kiforrott; nemátverős, nem összetákolt pre alfa biszbasz trélereket kitolni, mert csak a kedvem veszik el a filmtől.
    Vágnák ki a jeleneteket a végleges verzióból.

    Ezek nem tudnak néha időzíteni. De legalább kiírnák a képernyő sarkára, hogy héé! ezt nem gondoltuk komolyan, ezek csak koncepció ábrák még. Nem húznám a számat ilyen esetekben az biztos.

  8. Hát sok helyen inkább tartották volna meg a traileres verziót, komolyan pölö elején ott a Legolas kardot ránt az orkra résznél miért kellett még pluszba oda az a giccses szikla, tök szép letisztult volt a táj, lehet még hogy az eredeti helyszín is volt, meg az orkok se hatottak annyira műnek..nah mindegy, mostmár ebenguba.

  9. Trolling on,de esküszöm így láttam.
    A harmadik hobbitnál úgy tűnt,hogy nem csak trailernél nem lett kész a cgi….
    A videónál meg nem egy helyen jobb színe volt a trailernek szerintem :/

  10. Érdekes… Nagyon kíváncsi leszek majd a egy mozi vs br összehasonlításra. A filmnél rengeteg helyen éreztem, hogy hiányzik valami vagy nincs a helyén.

  11. Szerintem sokszor a trailer verzióban sokkal élesebb a kép és szebbek a színek; és nincs akkora elmosódás. Most akkor hogy is van ez?!

  12. Jaja én is ezt mondom, hogy a színek sokkal jobbak élénkebbek voltak még a trailerben, mint a BD-n.

    Nah meg azért olyat is láttunk már, hogy volt olyan jelenet a trailerben ami a végén meg kimaradt a filmből. :)

  13. Kifejezetten hasznosak az ilyesmik, nem pusztán azért, mert így legalább a halandó ember is bepillantást nyerhet abba az iszonyatos mennyiségű munkába, amit a látványért felelősek végeztek, hanem azért is, mert legalább a sok nyafogó kisiskolás talán legközelebb szépen befogja a pofáját, ha olyan trailert néz, ami urambocsá nem mutat tökéletesen 1080p-ben.

    Amúgy szerintem jó döntést hoztak, hogy lecserélték a Bakacsinerdő színét zöldre, egyrészt mert jól is állt neki, másrészt pedig mert úgyis a kék és narancssárga dominált a filmben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.