Ezek a Golden Globe díjak

A Hollywoodban dekkoló idegen újságírók kihirdették, hogy szerintük mi volt a legjobb idén. Szerintem csak animációs filmet láthattak mondjuk. Sokáig ez volt az Oscar előszobája… mondjuk sok díjazott szerintem ott is feltűnik majd, még ha nem is nyernek.

Legjobb dráma: Boyhood
Rendező: Richard Linklater – Boyhood
Forgatókönyv: Alejandro González Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Armando Bo – Birdman
Színész (dráma): Eddie Redmayne – The Theory of Everything
Színésznő (dráma): Julianne Moore – Still Alice
Legjobb musical vagy komédia: The Grand Budapest Hotel
Színész (musical vagy komédia): Michael Keaton – Birdman
Színésznő (musical vagy komédia): Amy Adams – Big Eyes
Idegen nyelvű film: Leviathan
Animált film (VICCC): How to Train Your Dragon 2
Mellékszereplő: J.K. Simmons – Whiplash
Mellékszereplőnő: Patricia Arquette – Boyhood
Filmezene: Johann Johannsson – The Theory of Everything
Betétdal: “Glory” a Selmámból

human
írta
2015. 01. 12. 05:02
megjelenés
21
hozzászolás


21 hozzászólás a “Ezek a Golden Globe díjak” bejegyzéshez

 1. A Birdman-t, a Still Alice-t és a Whiplash-t amúgy is nézném (legelőbbit szombaton ^^), a Big Eyes-ra lehet, hogy rá kéne nézni? Valaki látta esetleg, mi a benyomás?
  A Boyhood-tól meg valamiért ódzkodom… de csak lehet, hogy erőt kéne venni magamon :)

  @Human: HTTYD2-t leszámítva van olyan, amit nagyon mellémentnek érzel? (és amúgy animált film kategóriában mit tartottál volna érdemlegesnek?) Köszi!

 2. Kicsit meglepődtem, mert ez egy korrekt lista. És szerintem nagyon hasonló Oscar eredmények is lesznek.
  J.K. Simmons és Patricia Arquette győzelmét eddig sem kérdőjeleztem meg, mert eddig mindenhol szinte csak ők vitték a kategóriát, mint ahogy Julianne Moore is szinte fix, hogy nyerni fog.

  És itt mázli, hogy a színészkategóriák ketté vannak bontva, mert itt is látszik, hogy a két Oscar esélyest emelték ki. És bár a Birdman még hátra van, Eddie Redmayne Hawking-ja eszméletlenül jó lett, simán megérdemelne érte minden díjat. Plusz a filmzene is remek lett.
  A Boyhood is megérdemelten van itt szerintem, Oscaron is elég nagy esélye van, de ott azért még komoly verseny megy.
  Örülök, hogy nem felejtették el a The Grand Budapest Hotelt, főleg hogy a BAFTA listáján is milyen jól szerepelt a napokban.

  Amy Adams csak olyan szempontból meglepetés, hogy magát a filmet nagyon lehúzták, de ismerve Adamset, attól ő még valószínűleg tök jó benne (mint mindig mindenben).

 3. Szvsz a Boyhood baromira overrated. Szép munka áll mögötte, az tény, szeretem is a drámákat, de ezt 3 napomba tellett végignézni és nem időhiány miatt… A téma nagyon jó, de a főszereplő sráctl az arcom letéptem, annyira gyökkettővel bírt néha beszélni, hogy áhhhh.

  A Whiplash zseniális, kötelezően nézős.

 4. Hú de rossz lista ez.
  Remélem az Oscarosok idén összekapják magukat és értékelhető győztesek lesznek, legalább ott. Ami sajnos sanszos, hogy nem így lesz, mert a GG a szimpatikusabb. Háát, most már ezt se lehet elmondani.
  Boyhood egy bántóan közepes film, a Theory of Everything-ben a srác nagyon jó volt, de a zenéje pl. semmi extra. Örültem volna, ha azt Zimmer behúzza, de úgy tűnik, őt már tényleg parkolópályára tették…
  De hogy ne csak negatív legyek: A Birdman és a Grand Budapest minden díjának örülök, azok nagyon megérdemelt díjak voltak.
  Az egyik legnagyobb álmom lett, hogy életemben legalább egyszer láthassak egy tisztességes díjazott listát valamelyik nagyobb nevű díjátadón.

 5. Eddie Redmayne lepett meg egyedül, de nem sajnáltam tőle a díjat, egyébként is nagyon jó színész a srác. A többiek meg azok lettek, akikre számítottunk. J. K. Simmonsnak és Keatonnak főleg örülök. Viszont látásra az Oscaron.
  Van egy olyan sejtésem, hogy ott is, mint itt, az Imitation Game lesz a nagy vesztese az idei mezőnynek.

 6. Csodálkozom, hogy a Birdman vígjáték kategóriában indult… Ennyire féltek, hogy BC a Kódjátszmával elnyeri a férfi dráma díjat? Erre ő hoppon maradt, de legalább Michael Keaton nyert.

 7. Mi a baj a HTTYD2-vel? Szerintem kiegyensúlyozottan jók voltak a jelöltek, édesmindegy volt ki nyer.

  Az nyerteseknek örülök, habár Hans Zimmer és Johan score-ja nem egy színvonal, de hát mit lehet csinálni, ő úgy látszik mindig is a popular underdog marad a bizniszben.

 8. Amy Adams kb. akkor nem lesz jelölve vagy díjazva ha nem csinál filmet az évben. ez már nevetséges hogy õ mindig ott van.

 9. Boyhood-ot nagyon nem csíptem, ezért kicsit szívom a fogam. Rosamund Pike megérdemelné. Zenében bár Hans Zimmert nem csípem, ezt el kell ismerni, mindenkinek megmaradt! És Eddie Redmayne meg elhiszem ,hogy tehetséges, de már megint egy nem full retardált nyeri, ahogy szokás.

 10. Szerintem baromi erős év volt ez filmekben, így nyílván sok más filmmel és színésszel be lehetne helyettesíteni a listán szereplőket, ki, ki a maga ízlése és preferenciái alapján, de ebbe sem lehet belekötni, korrekt lista csupa remek filmekkel és alakításokkal.

 11. Remélem ez a Rosamund Pike dolog csak valami rossz vicc itt többektől! A Holtodiglamban kétségkívül remekül illett hozzá a szerep, a lárva arcával és pszichopata merev tekintetével, mintha rá szabták volna a szerepet, de amúgy pocsék színésznő, elég mondjuk két percet nézni a Jack Reacherből vagy más filmjéből. Borzasztó!

 12. HTTYD 2 teljesen megérdemelten nyert. A BigHero6 van az én második helyemen, de csak a kidolgozatlan főellenfél miatt. Viszont Baymax eszméletlen :D

 13. HTTYD 2 szerintem is bőven esélyes volt, szerintem ha erősebb is kicsit a Lego, azért nem sokkal és nem annyira, hogy ez legyen a legdurvább név a listán.

 14. Rosamund: nem, nem az összes munkája miatt kell jelölni, de a Gone girl-ben is pont ugyan úgy játszott, mint eddig minden filmjében. tényleg pocsék volt. az arca még úgy ahogy érdekesen szép, de érzelmeket eljátszani képtelen vele. szóval ha idén valami véletlen folytán oscart nyerne (bár kötve hiszem), akkor idén duplán kapja be az akadémia.
  amúgy ezek a kategóriák viccek? a big eyes mióta lett musical vagy komédia? mindenhol drámának reklámozták és adták el.

 15. Én néztem az egész show-t szórakoztató volt, mint az elmúlt pár évben. Volt pár elég emlékezetes beszéd, Michael Keaton-é nagyon jó volt. Nekem a Grand Budapest Hotel győzelme nagy meglepetés volt, nekem Wes Anderson stílusa nagyon nem jön be. Egyetértek, hogy az animációs kategóriába mellélőttek, de ezen a kettőn kívül amit leírtam a többit esélyesnek érzem Oscaron is.

 16. Na, ezek szerint akkor mégse kerültek ki előre a győztesek a hivatalos oldalra. Pár percig látható volt ugyanis, hogy a Selma és az Into The Woods fog nyerni, de állításuk szerint tesztelték az oldalt és épp az volt a győztes címszó alatt, de nem azért, mert ténylegesen ők is a győztesek.

  Egyébként én inkább adtam volna a Grand Bp helyett a Birdman-nek.

 17. Meg a legjobb színésznek járó díjat is azt gondoltam, hogy Cumberbatch és Gyllenhaal között fog eldölni.

 18. Rendben lévő díjazások, semmi kirívó eset. Ha Oscar bácsi is hasonlóan osztogat, akkor boldogság van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.