Az Avatar folytatások egy évvel később jönnek majd

James Cameron maga jelentette be, hogy 2017 végén érkezik majd az Avatar 2, ami eddgi 2016 decemberére volt kitűzve. Az indok? HOgy a három filmet rendesen összefüggővé akarják írni (Avatar minisorozat?:), nem pedig úgy csinálni, hogy megírnak egyet, aztán kitalálják a folytatást. Szóval a forgatókönyveken és designokon kotlanak.

There’s a layer of complexity in getting the story to work as a saga across three films that you don’t get when you’re making a stand-alone film. We’re writing three simultaneously. And we’ve done that so that everything tracks throughout the three films. We’re not just going to do one and then make up another one and another one after that. And parallel with that, we’re doing all the design. So we’ve designed all the creatures and the environments.

23 hozzászólás a “Az Avatar folytatások egy évvel később jönnek majd” bejegyzéshez

 1. Hátha jót tesz neki.
  Csak ne megint az legyen már, hogy “jaj de gonoszak az emberek. Fogjon össze az erdő és rakjunk seggbe mindenkit fa lándzsákkal, aki high-tech”.

 2. mármint legalább olyan komplex történetet, int az első volt? muhahahahaha, Cameron meg az összetett sztori, hagyjon már

 3. Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy azért Cameron bácsi tett már le egy-két fasza filmet az asztalra, szóval ne ássuk el előre a dolgot. Jó, persze, az Avatar nem egy nagy eresztés, inkább egy tech demó, de hátha ezek jobban sikerülnek majd.

 4. Anyagilag fene sikeres, de minden más tekintetben egy gagyi volt az első, erre még három film… Jó, a technológiai részét is elismerem, pofás látvány. De a sztori, bah.

 5. Az nekem a baj, hogy az alapanyag szar. Szarból nehéz várat építeni. Maga ez az Avatar világ nekem nem igazán jött be. Terminatornál pont fordítva van, jó az alapanyag, mégis szart csinálnak belőle.

 6. Én azért “bátor” húzásnak találom ezt a 3 részesre kitalált folytatást. Ha részenként hozza az 1,3-1,5 milliárdot (ami tudom kevés az elsőhöz képest) de úgy gondolom, hogy visszaesik majd a bevétel….akkor azért hátradőlhetnek.

  Még mielőtt valaki írná…..Nem, nem írom le már most az egészet de ki kell találni valami “extrát” mert szerintem ez a törzsi népek a bolygón vs idegenek (emberek. :)) 8-9 órán át. Olyasmi mint a cowboys vs aliens.

 7. Az első egy techdemó volt, de szerintem teljesen rendben van és szórakoztató. Végülis nem egy kamaradrámát vártunk sok szájbarágott mondandóval egy scifitől vagy igen?

  Még simán lehetnek meglepetések a Pandóra tengeriben vagy bármikor bedobhatnak újabb bolygókat vagy kontinenseket és ezzel további fajokat… Szóval csak a képzelet szabhat határt és remélem a bénán megvalósított hatlábú evolúciót nem erőltetik tovább. Annyi extrém külsejű életforma él csak a Földön, hogy már azokból önmagában lehetne scifi fajokat bemesélni. :)

 8. Az első részt is már 97ben megírta, csak azért nem csinálta meg mert még nem járt ott a technika! Úgy néz ki hogy sokat szeret kotlani a saját alkotásain!!

 9. Az első rész után engem már csak az Istenkirály látvány érdekel. Ha e mellé Cameron még meg is erőlteti magát és összehoz egy nem tech-demóhoz való storyt, az lesz a hab a tortán.

 10. Hát igen! Én amikor az első rész után kijöttem a moziból, az első gondolatom az volt hogy ez a farkasokkal táncoló volt sci-fi -vel körítve! :D

 11. Mentségére szóljon, hogy ő minden megújítja a szakmát is… Az Avatar is mekkora technológiai ugrás volt. Arról nem is beszélve, hogy bár ritkán készít filmet, de azok eddig mind minőségiek voltak és ezért is ő az egyik kedvenc rendezőm. Az is tény, hogy egy kis szerénység nem ártana neki sem, de végülis Hollywood legjövedelmezőbb filjét írta és rendezte, szóval bevételi szempont alapján ő van a csúcson.

 12. Cameronnál sosem a sztori volt az előtérben számomra, hanem a képi világ, rohadt jó légkört tud megteremteni, irtó kevés rendezőnek megy ugyanez. Szóval mindenképpen várom, de nem hinném, hogy a sztori bármivel is jobb lesz az egy év csúszástól.

 13. de hát éppen ezaz. nem a sztori a lényeg ésatöbbi, oké elismerem, nem az a lényeg, de akkor mi a töcsért beszél Cameron a történet összetettségéról? na ez az amin röhögök
  és igen, tényleg jó filmeket csinált régen, de a sztorijuk azoknak is egy oldal volt. Avatarnál meg pont az zavart, hogy túl komolyan vette magát. az irritáló narrálással például

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.