CHAPPIE az angoloknál

A szigetországnak összevágták a Chappie eddigi legjobb trailerét. Felejtsük el, hogy ez komédia lesz, bár párszor biztos elmosolyodunk, de aztán nézzük az idegentől félő bácsit és nénit amint felvonulnak az mesterséges intelligenciával és érzelemmel rendelkező robot ellen.

Yahoo backup.

human
írta
2015. 01. 14. 17:46
megjelenés
11
hozzászolás


11 hozzászólás a “CHAPPIE az angoloknál” bejegyzéshez

  1. Mekkora fordulat lenne, ha végén Hugh Jackmannak és Sigourney Weavernek lenne igaza, és az aranyos, érző robot teória a végén felbukna, és tényleg az emberek ellen fordulna a sok robot.

  2. Iam: ne ringasd ebbe marad, mivel láthatóan megint a rasszizmusról lesz szó, és a robot a kisebbségi

  3. human: Ordenáré különböző az ízlésünk, de ezzel a mondatoddal 1000%-ig egyetértek :D Mostanában a rendezők szeretik meglovagolni ezt a rasszista vonalat :D Ez döntő többségében bejön (12 év rabszolgaság, Django elszabadul, hogy csak az oscar nyertes filmeket említsem :D )

  4. tavaly volt a rádióban, hogy van egy réteg akik szerint, akinek nem tetszik a 12 év rabszolgaság, azok rasszisták.

  5. Vagy csak magyarok, akiknek mást jelent a rasszizmus, mint azusában… Ha jól tudom, azért a D9 eredetileg is az apartheid ellen/miatt született, tehát nem lenne olyan nagy csoda ha ez a filozófia megmaradna…

  6. Én inkább arra tippelek, hogy a Csöpis rész már az elszabadult MI legyőzése után játszódik, és Csöpi a bizonyíték rá, hogy ha nincs meg a gépek hideg logikája ami arrafelé mutat végül mindig hogy irtsuk ki az embert, hanem szerető közegben nő fel mint egy normális gyerek akkor egy szerető lény lesz belőle nem egy robot overlord. Csak ezt ugye nem hiszik el, és pont az önvédelem meg a “családja” védelme miatt kényszerül majd rá, hogy kihasználja az emberfeletti erejét ami meg majd Ripley hadnagyék álláspontját erősíti. Átfordítva Blogkampból nem minden néger gonosz de a fehér azzá teszi, mert rákényszeríti, hogy bozótvágós lázadó legyen a gettóból, és a saját félelmét meg előítéletét saját maga hozza létre a valóságban, holott nem teljesedne be ha nem lenne megkülönböztetés. :D

  7. ki volt az a gyökkettő ember, aki átszinkronizáltatta ninja hangját?.. szomorú és borzalmas

  8. Ilyen stílusú hasonlat, hogy a rasszizmus lesz a film témája…akkora hülyeség ha 6 lába lenne se állna meg. Oké, hogy manapság itthon már a csapból is ez folyik. Ennyi erővel minden hasonló témájú robotos film a rasszizmusról szól. Pl rövidzárlat, 200 éves ember, Ai- mesterséges értelem. A magja mindnek ugyan az, érző robot küzdelme az élettel, elfogadással. Bár amerikába van tendencia arra, hogy a négereket minél ink beforgassák a filmekbe is, ezáltal méginkább társadalmilag elfogadottab képet fessenek róla. De akár politika nélkül is tekinthetők ezek a filmek. Az, hogy djangot a megelőző olasz spagetti western időkből, tipikusan karakteres kékszemű árja európai férfiak testesítették meg, és nem feketék, nem rasszizmus. Csak nem jellemző európára szerencsére, hogy minden második ember fekete. Másik amerika….mikor behurcolták a négereket rabszolgának, elég sok idő eltelt. Ez a verzió amerikai földrészen készül, amerikai rendezővel. Náluk a nigériai embernek is van történelme. Ettől függetlenül is rengeteg film van a fekete rabszolgákról. Ez csak egy olyan djangó történet ami ebbe a szituációba hellyezte a történést. Egyébként mit is várunk. Amerika színes ország, az elnökük is az…meg is vannak a problémák. Nem hiába ranglistás a bűnözési indexben, és a legális fegyvertartásban is. Gondolom a sok konzumi idióta rasszistázó, már arra is megbélyegez, ha a filmedbe nem alkalmazol négert…akkor tuti rasszista vagy! Lehet így is nézni a filmeket és lehet úgy is. Elég baj hogy ilyen mértékbe hangoztatják ezt nálunk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.